X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende ale mam wyrzuty sumienia że pokarm stracę jak nie będę regularnie wstawać :( ale nie przecze, 5 godz ciągiem nie w kij dmuchal :) A z jaką panika się o 6 z łóżka zerwałam.

f1d9680377.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sialalaKoniczynaDwa wrote:
    Tez sie czuje jakby czolg po mnie przejechał.
    Glowa boli, zawroty jakieś dziwne otepienie...sennosc megaaa..to raczej niemozliwe ze już odczuwam skutki zastrzyku...o 22 kolejny..tak bym juz poszla spac...
    Może emocje. Człowiek potrafi wywołać u siebie różne objawy. Jednak dużo się u Ciebie dzieje.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Lavende ale mam wyrzuty sumienia że pokarm stracę jak nie będę regularnie wstawać :( ale nie przecze, 5 godz ciągiem nie w kij dmuchal :) A z jaką panika się o 6 z łóżka zerwałam.
    No jak raz Ci się tak przysnęło to nic się nie stanie. Nie obwiniaj się. Nie chodzi o to żeby się zajechać ;-) Już bym poszła spać, a moja mała gada i gada.

malutka_mycha lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png

Wysłany: 7 maja 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Mycha, jak raz na jakiś czas zaśniesz to bez przesady, świat się nie zawali. wszystko jest ok. ja jeszcze do dzisiaj jak dobrze ścisnę mam mleko w piersiach, a nie karmię już prawie rok ;) więc spoko luz, ehehe
    Ja wiem ze jeden raz nic nie zepsuje. Ale w ciągu dnia ciężko mi Mała zostawić więc jak jestem u niej to mam co najmniej 4 godz przerwę. Jak częściej mi się przyśnie to i nocki nie będą regularne. A że jestem ambitna i za punkt honoru sobie wzięłam że ja wykarmie :) to mnie wkurza że zmęczenie mnie pokonuje.

A w niedziele prawdopodobnie idę do teatru, rany jak dawno już nie byłam na żadnym spektaklu. Mąż będzie po kawalerskim więc z mama się wybieram :) cieszę się jak dziecko :)

f1d9680377.png

Wysłany: 7 maja 2019, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    ale super Mycha, ja już umawiam się z moją koleżanką z Turynu na spotkanie. teraz na wiosne nie było kiedy, ale w wakacje już nie popuszczę i pojadę się trochę zabawić :P
    Należy nam się ;)

Adry lubi tę wiadomość

f1d9680377.png

Wysłany: 7 maja 2019, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry świetny opis :)
    koleżanki widzę silny instynkt macierzyński już mają, ja bym w życiu do tak małego dziecka z własnej woli nie poszła, w żadnym wieku. Nawet teraz :)
    A czemu teraz na 8 godzin przeszłas? Chyba mi umknęło.

Adry lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2019, 09:58

Beatrix_, pumka lubią tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multi ale nie musisz się powstrzymywać. Jesteś częścią tego forum i jak najbardziej zaglądaj żeby się wyglądać. Każda z nas jest inna i znajduje się na innym etapie życia, ma inne problemy, ale jesteśmy grupą, która jest w jakiś sposób że sobą zżyta i brakuje tu każdej która ucieka lub milknie

pumka lubi tę wiadomość

Wysłany: 8 maja 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2019, 09:59

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multi, jeśli czujesz że jest Ci potrzebny balans, to jak najbardziej powinnaś go wprowadzić, ale nie milknij zupełnie. Twoje trzeźwe spojrzenie tu jest potrzebne, ale też i taka zwykła paplanina jak wśród grona koleżanek

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multi a może mały tak po prostu ma, potrzebuje bliskości z Tobą? :) Może nie chodzi o to że głodny. Ciesz sie tym bo jeszcze zatesknisz jak dorosnie ;)
    Pisz tutaj. Niech chociaż te co zostały piszą, żeby coś się działo :)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się też mój gin śnił ale to był inny sen haha. ;) A już mi przeszło z nim więc nie wiem co ten mój mózg wymyślił. Chyba przez tą wizyte u niego w szpitalu na ktg. Jest jakiś inny, podejście jak przyjaciel, dystans mija, zupełnie inaczej niż w gabinecie. A może dlatego że jako lekarz wykazuje mi więcej troski i zainteresowania niż mąż który sie nawet nie pyta jak się czuje. Nawet nie wiem czy chce być przy porodzie. Ja go nie chce, przynajmniej nie na partych żeby miał potem obrzydzenie, oj nie.
    Już mam dość takich erotyków a nawet orgazmu nie moge mieć z powodu szyjki.
    Po porodzie mąż będzie miał mnie w d. póki nie schudne. Wibrator sobie kupie. Zresztą nawet nie wiem kiedy mielibyśmy się kochać bo synek wstaje i chodzi spać razem z nami. W nocy i wieczorem mój mąż jest zdechlakiem. Jestem sfrustrowana.
    Także Multi zazdroszczę. :)
    Dobra to się wyżaliłam.

Dziś umyję butelki i laktator które siostra mi oddała bo używała moich. Całe są w osadzie, nie są przeźroczyste. :/ Podejrzewam że gotowała w wodzie niefiltrowanej. Może ocet da rade bo bez sensu nowe kupować. Tylko smoczki do nich kupiłam tzn na razie ten z jedną dziurką.

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png

Wysłany: 8 maja 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multi a jak to jest z tabletkami i KP? Orientujesz się? Bo my z mężem też już mamy problem żeby się powstrzymać więc zaczęłam myśleć właśnie nad jakąś antykoncepcja.
    Kiedy u Ciebie kończy się celibat? 😉
    Jak Ty to robisz ze karmisz i jeszcze 125 ml odciągasz? Zamorduje Cie chyba z zazdrości!! To chyba jednak całkiem inaczej jak dziecko na cycku wisi. Ja już z laktatorem latam prawie cały czas a i tak ledwo 90 udaje mi się udoic :(

Zozo a kiedy jest ta wizyta?
    Arienka będziesz mieć akurat 6 tygodni żeby wrócić do formy a później mąż się rzuci :) ja codziennie się mierze i codziennie jest coraz mniej.

Dzwonil dziś do mnie lekarz, jutro mam się stawić na szkolenie z karmienia. Neurologopeda podobno fajnie sobie radzi więc jest jakiś sposób. Znowu mam nadzieję że za niedługo wyjdziemy do domu. I znając życie znowu będzie twarde ładowanie.

f1d9680377.png
  • Beatrix_ Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę 🙂ja po dwoch miesiacach karmienia i pid warunkiem ze z danej piersi nie karmilam to po pol godziny moze udoje z 60 ml. Za duzo to ja tego pokarmu nie mam🙈

6dbd72f665.png

h4zp9jcg0106napq.png

Wysłany: 8 maja 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrix ale to z dwóch miałabyś już 120, a ja razem mam 90 :/

f1d9680377.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-) W końcu lepsza pogoda. Zobaczymy jak długo. Odprowadziłam rano małą do przedszkola, potem zakupy, kawa i ugotowałam obiad. Znalazłam fajny przepis na mielone z piekarnika. Do tego ziemniaczki, mizeria i marchewka zagęszczana. Wyszło super. Najadłam się i leżę do góry brzuchem :-) Mały skacze z radości, że pojadł :-D Mam jeszcze 2 godziny wolnego. Potem po małą. Dziś jakieś dobre obroty mam bo wczoraj to byłam zdechlak. To chyba słońce mnie naładowało :-)

W ogóle a propos laktatorów to czytałam artykuł, w którym wypowiadał się koleś, który pracował kiedyś w madeli i mówił, że mało który sklepowy laktator ma obieg zamknięty i że ogólnie drobiny mleka i zarazki dostają się do tej maszynki. On twierdzi, że wg. niego nie powinno się sprzedawać/kupować używanych laktatorów bo można coś załapać. Ponoć można oddać do serwisu na czyszczenie, ale to bardziej jak chce się trzymać dla kolejnego dziecka. Ciekawe ile w tym prawdy...

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienkas83 może nie doceniadz męża? Chodzi mi o konieczność schudnięcia. W głowie mi się nie mieści żeby normalny facet tak miał reagować na zbędne kg po ciąży. My już od jakiegoś czasu (jak mała mocno śpi i się nie połapie co robimy) wróciliśmy do aktywności.
    Co do obecności przy porodzie to bardzo indywidualna sprawa. My niby ustaliliśmy że będzie trzymał za rączkę a nie patrzył między nogi ale jak małej tętno znikło to się takie zamieszanie zrobiło, kilku lekarzy do okoła, panika itp. że widział wszystkie drastyczne szczegóły aż mnie przetransportowali na operacyjną. No więc plan poszedł w cholerę i szczerze mówiąc bardzo się bałam tego że będzie czuł obrzydzenie. No ale nic takiego nie nastąpiło - twardy facet :)

Lavende86 lubi tę wiadomość

npV2p1.png

Wysłany: 8 maja 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2019, 09:59

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrix_ wrote:
    Zazdroszczę 🙂ja po dwoch miesiacach karmienia i pid warunkiem ze z danej piersi nie karmilam to po pol godziny moze udoje z 60 ml. Za duzo to ja tego pokarmu nie mam🙈
    Ponoć to ile odciągasz nie jest wyznacznikiem ile masz mleka. Niektóre piersi niestety nie współpracują z laktatorem. Są kobiety które karmią tylko piersią, a nie potrafią odciągnąć więcej niż 20ml. Dziecko zawsze więcej wyciągnie. Ponoć...

malutka_mycha lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też słyszałam ze laktator lepiej mieć nowy albo dokupić nowe części do niego żeby sie czymś nie zarazić.
    Dziewczyny nie przejmujcie się tym że mało odciagacie,dziecko czasem inaczej ssie i znam dziewczyny co mają pokarm bez problemu a laktatorem nic nie mogą ściągnąć.
    Co do antykoncepcji to wiem że sa takie jednoskladnikowe pigułki które można brać przy karmieniu.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
‹‹ 1079 1080 1081 1082 1083 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ