Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Adry wycieczkę mieliście wybierać a nie się kłócić.
Multi z chcica Cie rozumiem, krąży y z mężem wokół siebie jak niewyzyci
Dzisiaj mąż z rana zabrał Mała do innego pokoju z przykazaniem że mam spać. Ale nie wiem czy te dodatkowe 3 godz mi coś super dały
Jutro chcemy znowu w góry na jeden dzień skoczyć, myśleliśmy że bez auta będziemy ale mechanik szybciutko się uwinal.Adry, Multiwitamina lubią tę wiadomość
-
Malutka_mycha dzieci niecwazy sue za czesto. Najlepiej nie częściej niz raz na tydzien bo maluchy przybieraja skokowo i tylko niepotrzebnie bedziesz sie stresowac
26–31 g/dobę w okresie 0.–3. mies. Tak powinien przybierac maluch.
Co do kup to polecam do 6 tygodnia powinny byc 4-6 kup dziennie minimum. Jak ja biegalam na wazenie to o ilosc kup mnie pytali. Dopiero po 6 tygodniu moze byc rzadziej.No i polecam espumisan. Popchnie bączki
https://www.hafija.pl/2017/03/kupaniemowlaka.html
malutka_mycha lubi tę wiadomość
-
Adry wrote:A czujesz potrzebę, żeby się dzielić sposobem zapłodnienia z rodziną? Czy możesz to jednak zachować dla siebie?Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
sialalaKoniczynaDwa wrote:Czekamy...jak nie musisz...to nie mow...
ja tylko mówiłam o niedroznosci...i ze mialam laparoskopie...matka mnie skwitowala ze jestem nienormalna i po co mi takie zabiegi...ze zwariowalam i takie tam...dlugo sie do niej nie odzywalam..
Jesli bede w ciazy to moze sie domyśli..
Nie musze mowic ale ogolnie jakos tak zle sie czuje z tym ze wszystko musimy ukrywacna szczęście mam siostrę ktora mnie bardzo wspiera i jest na bieżąco ze wszystkim
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
nick nieaktualnyczekamynadzidzie wrote:Mam mieszane uczucia. Z jednej strony bym chciala sie podzielic, moze by bylo mi latwiej. Z drugiej strony z tego co mówią i jak sie wyrazaja o in vitro w stosunku do innych ludzi to wiem ze zadnego wsparcia moze nie byc. Szczegolnie tutaj mowie o mamie. Ona jest jakos tak dziwnie nastawiona ze dziecko musi byc poczete naturalnie bez wspomagaczy. Moja siostra uwaza ze ona tak tylko gada bo mysli ze to jej nie dotyczy. I ze gdyby dotyczylo to by inaczej mowila... ale ja nie jestem tego taka pewna
-
pumka wrote:Czekamy ja nie mówię nikomu. Rodzice nie bardzo temat znają i nie doradzają. Tesciowie szkoda słów. Przecież to będzie dziecko z próbówki <słowa teściowej >
Ale postanowiłam że jak się uda to powiem całemu światu co przeszłam i jak mi medycyna pomogła.dlatego teraz mam wątpliwości.
Ja sie boje ze jak powiem ze mam dziecko z in vitro to to dziecko potem bedzie napietnowane. W takich czasach zyjemy. niby 21 wiek a poglady rodem ze średniowieczaPrawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moze zrobię jak Koniczynka i spróbuje najpierw delikatnie czyli powiem jej o laparoskopii, wybadam reakcję a potem zobaczymy. Pomyśle jeszcze.Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Ja uwazam ze o tym ze bylo ciezko, ze czlowiek zmaga sie z endometrioza, ze pomoglo in vitro czy inseminacja tezeba mowic glosno i byc dumnym ze tak mocno sie walczylo o malucha a nie sie wstydzic bo naprawde nie ma czego. Mase par ma takie problemy i wszyscy milczą. Kazfy mysli ze tylko on ma problem z poczeciem a wszystkim udalo sie za pierwszym razem. Wsrod moich zbajonych tylko my staralismy sie prawie rok. Wszyscy zloty strzal. Smieszne to i trocge tragiczne, ze nadal ludzie sie wstydzą ze cos moze byc nie tak zamiast dawac wsparcie i nadzieje innym.
Dziewczyny ja jestem z Was bardzo dumna, ze walczycie, ze sie nie poddajecie. Serio.
Przepraszam ze sie wtracilam w wątek ale nie moge scierpiec ze ktos moze nie doceniac ze matki tak walczą o dziecko a matki wstydza sie tego ze sa takie dzielne.
Juz uciekam. Sily dla Was!!!pumka, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość
-
Multi u nas też wyszedł w tym mieszkaniu grzyb ale całą zimę była wilgoć. To nie mogło się stać w parę dni.Spróbujcie umyć to miejsce środkiem do czyszczenia toalety,typu domestos. Schodzi od razu to co widoczne. Ale wiadomo trzeba potem popryskac innymi środkami na grzyba,wtedy najlepiej pootwierac okna i wyjść z pokoju min.na 2 godziny.
Multiwitamina lubi tę wiadomość
-
Beatrix_ wrote:Malutka_mycha dzieci niecwazy sue za czesto. Najlepiej nie częściej niz raz na tydzien bo maluchy przybieraja skokowo i tylko niepotrzebnie bedziesz sie stresowac
26–31 g/dobę w okresie 0.–3. mies. Tak powinien przybierac maluch.
Co do kup to polecam do 6 tygodnia powinny byc 4-6 kup dziennie minimum. Jak ja biegalam na wazenie to o ilosc kup mnie pytali. Dopiero po 6 tygodniu moze byc rzadziej.No i polecam espumisan. Popchnie bączki
https://www.hafija.pl/2017/03/kupaniemowlaka.html