Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Beatrix dzieki Ci za te słowa :*
Ale to prawda ludzie boją sie mowic na temat starań. W sumie nie wiadomo dlaczego... a moze staraczkom byloby duzo latwiej gdyby wiedziały ze nie sa same, tylko kazdy sie meczy.
U mnie w rodzinie sie duzo na ten temat mowi na szczęście. U mnie chyba na 5 malzenstw tylko jedna nie miała problemow z zajsciem w ciążę (albo sie po prostu nie chwalili). Przerażające statystyki. Aczkolwiek na chwile obecna wszyscy juz sasuper rodzicami... procz mnie...Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Ja o staraniach i problemach mówiłam wszystkim i nagle się okazało że wiele kobiet wokół mnie też miało spore problemy.
Czekamy faktycznie zacznij powolutku a nie z grubej rury. Nawet jeżeli mama źle zareaguje to później może sobie wszystko przemyśleć więc się nie zalamuj pierwsza reakcja. To na pewno będzie też dla niej szok, sytuacja trudna. I w pierwszej chwili może się zachować nieodpowiednio co nie znaczy że będzie Ci miała za złe.
Multi u mnie espumisan nie działaczekamynadzidzie lubi tę wiadomość
-
Malutka a jak u was z badaniami malutkiej? Na czym stanęło?Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Malutka_mycha tylko sie tak nie stresuj tymi kupami. Napisalam pogladowo zebys wiedziala ale bron boze nie panikowala i sie zamartwiala. Idz skonsultuj najlepiej . Jak espumisan nie dziala to wieksza dawka. Jaką teraz dajesz? Kup tez probiotyk. U niektórych dziecuaczkow dzialaja lepiej jakies kropelki sab simplex czy jakos tak.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2019, 20:05
-
czekamynadzidzie wrote:Malutka a jak u was z badaniami malutkiej? Na czym stanęło?
-
Beatrix_ wrote:Malutka_mycha tylko sie tak nie stresuj tymi kupami. Napisalam pogladowo zebys wiedziala ale bron boze nie panikowala i sie zamartwiala. Idz skonsultuj najlepiej . Jak espumisan nie dziala to wieksza dawka. Jaką teraz dajesz? Kup tez probiotyk. U niektórych dziecuaczkow dzialaja lepiej jakies kropelki sab simplex czy jakos tak.
Już za późno, zestresowalam się, poszłam do apteki i dostałam czopki glicerynowego. 2 minuty i kupa była.
Espumisan mam 40, daje co drugie karmienie. Zobaczę teraz czy jak jedna kupa poszła to się to unormuje -
Adry wrote:Mycha, podanie czopka raz na ruski rok jest ok. Ale jak zaczniesz robić to często to rozleniwisz jej jelita i potem może być ciężko.
A jadlas ostatnio czekoladę?
No pewnie ze jadłam, już od kilku dni dostawilam jak zobaczyłam że jest problem. Nie wiem jak wytrzymam -
Adry to że ludzie chcą rzetelnych informacji nt.szczepień i możliwości dokonania samodzielnego wyboru nie ma nic wspólnego z wiarą ani grzechem... To nie jest ratowanie życia jak w przypadku transfuzji krwi.
Tak samo bycie wierzącym nie oznacza że z góry przekreśla się ludzi korzystających z invitro. Wiara zresztą w ogóle nie polega na przekreslaniu czy odtrącaniu kogokolwiek...Adry lubi tę wiadomość
-
Ludzie ktorzy się deklarują jako wierzących nie zawsze naprawdę tacy są niestety
Latają do kościoła a po wyjsciu obrabiaja każdemu dupe i nie widzą w tym nic złego... Ale to nie znaczy ze wiara zakłada coś takiego
Na wariatów zawsze i wszędzie.można trafićAdry, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość
-
A my codziennie coś pakujemy i codziennie wozimy
Wczoraj byliśmy na spacerze i na lodach w Grycanie a potem znowu wożenie i układanie tam w szafach. Dzięki temu już jako tako tam wygląda i nie będziemy mieć później tyle roboty naraz.
Dziś też tam jedziemy,mają nam wstawić narożnik do salonu.
Ogólnie tj nasze 7 mieszkanie w ciągu 3 lat, czyli odkąd jesteśmy razemPrzeprowadzki to masakra, ale lubię ten moment wprowadzki na nowe, układania wszystkiego od nowa itp.
Adry, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość
-
Ja na szczęście wokół siebie takich ludzi nie mam, nie trafiliśmy na takich nawiedzonych. Ale niestety też uważam że nie wygląda to tak różowo jak powinno. Do wiary samej w sobie nic nie mam, natomiast ludzie którzy tworzą te społeczność zbyt często zawodzą. I wiem że w naturze ludzkiej jest popełniać błędy ale czy to może być usprawiedliwieniem za każdym razem?
Adry u nas sielankaMała praktycznie w ogóle nie daje popalic, wiadomo że płaczę ale trwa to max 15 min. W nocy, jak już się nauczyłam co znaczy jej stekanie, że robi tak przez sen i to nie znaczy że się budzi to śpi bardzo ładnie. W zależności o której jest karmiona na wieczór to wstaje raz czy dwa. Gdyby nie to że muszę jeszcze pokarm odciągnąć to mogłabym się nawet wysypiac.
A wsparcie mamy od początku ogromne. Ze strony mojej rodziny większe ale specjalnie mnie to nie dziwi. W ciągu pierwszych dni poza nami została podjęta decyzja o założeniu funduszu dla Ninki na przyszłe leczenie i operacje. Nie oponuje bo wiem że mogłoby być ciężko. Na teraz pieniądze by były ale nie wiem ile będzie to kosztować, ani jak długo trwać. A do tego wszyscy chcą mi ją na spacery brać a ja mam się wysypiacA w tym wszystkim nie są nachalni. Więc mogę śmiało powiedzieć że jest dobrze
Właśnie miałam pytać Adry jak Wam się wycieczka udała ale ubiegłas mnieA co z wyjazdem?
Multiwitamina, Adry lubią tę wiadomość
-
Adry a dlaczego akurat 2 miesiące? Że wtedy już układ trawienny jest dojrzały?
Frida to Wy już możecie tam wszystko zwozic? Super opcja, nie będziecie później na kartonach żyć. Ja uwielbiam i remonty i przeprowadzkito jest taki symboliczny początek czegoś nowego dla mnie
Adry lubi tę wiadomość
-
Adry docieramy, ale też mam poczucie, że jesteśmy dużo dłużej, bo sporo już razem przeżyliśmy. Tyle zmian chociażby, 4 różne miasta, leczenie niepłodności i w ogóle... Sporo problemów pokonaliśmy ale i sporo fajnych chwil. U nas wszystko tak szybko się działo, po 9 mcach od bycia razem zaręczyny a po kolejnych 9 ślub
I nie żałuję.
Mycha no właśnie całe szczęście tak nam się udało, że już w środę dostaliśmy klucze i możemy się tam zwozićTo sporo ułatwia a nie tak wszystko naraz potem wieźć...
malutka_mycha, Adry, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość