X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fajnie Lavende. :)
    Mój to chyba by najchętniej wziął urlop i wyjechał. :) On to generalnie nie śpieszył się do drugiego dziecka. Więc generalnie dziwię się że chce być przy porodzie. Ja nie chce żeby był do końca bo jeszcze obrzydzenia nabierze.

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też się nie spieszył co nie oznacza, że to tylko moje dziecko. On jest rodzicem tak samo jak i ja. Nie zostawi mnie z tym.

Z Ciebie Arienka to jest złota kobieta. Wiesz, że mąż Ci nie będzie chciał pomagać, a jeszcze się o niego martwisz czy obrzedzenia nabierze. Ze mną by chyba nie miał lekko :-P

Adry lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój weźmie 2tyg L4 po porodzie. Też bym chciała żeby miał miesiąc z nami ale chyba będą w pracy kręcić nosem więc ten rodzicielski wykorzystamy później. Chyba rok ma na wykorzystanie go.
    Arienka to słabo że Twój nie weźmie wolnego... A mama teraz też trochę Ci pomoże?

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2019, 10:48

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende on to nawet sobie może żygnąć. Chodzi mi żeby nie nabrał obrzydzenia do mnie.

Wiecie przy drugim dziecku to już nie oczekuję pomocy od nikogo. No bo po co, ogarnęłam temat, kwestia przypomnienia. A mąż za każdym razem daje do zrozumienia czy to rodzinie czy znajomym że najchętniej by wyjechał. Niby takie żarty ale podłoże jakieś jest. Także generalnie może niech on lepiej ze mną na ten poród nie idzie. Żarty żartami ale ileż można.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2019, 23:44

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi to bardziej chodzi o to, że ktoś musi małą ogarnąć, a ja się na początku nie rozdwoję. Ona będzie chciała na rower, na spacer, na basen. W przedszkolu wakacje i fajnie, że będzie z nami bo nie poczuje się odsunięta i będzie miała czas na nawiązanie więzi z dzidziusiem. Poza tym będę spokojna, że nic mi nie przywlecze do domu do takiego malucha niezaszczepionego na wszystko. Z jednym to może i bym dała radę, a tak to nie chcę żeby mała czuła się pominięta w tym wszystkim.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png

Wysłany: 29 maja 2019, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021

Wysłany: 29 maja 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny ;)
    Jak tam pogoda u was? U mnie chłodno ale nie pada całe szczęście. Zrobiłam pranie i dam na dwór to może wyschnie.
    Zamowilismy dziś z rana łóżeczko :)

Adry, malutka_mycha lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pada i zimno. :/ Nic się nie chce dziś a coś tam mam do zrobienia.

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png

Wysłany: 29 maja 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multi ja im bardziej telepałam to szybciej zasypiał. :P Tańcowałam z nim na rękach i telepałam po pokoju i śpiewałam. 😃 Im cięższy to gorzej z tym telepaniem. Teraz jak mu mówię to się z tego śmieje. 😊 Później stopniowo mniej telepania bo już nie dawałam rady i jakoś zasypiał bez tego ale z melodyjką. No a jeszcze później jak już chodził to w ogóle magia bo brał smoka tetrówkę w łapki i szedł do łóżeczka o czym już kiedyś pisałam.

Napiłam się kawy teraz mam energie. Kuchnia ogarnięta, pranie wstawione i ide kaloryfer malować. Potem chyba sobie zrobie porządek w mojej szafie. Jakieś bluzeczki z krótkim rękawem sobie zamówię bo wszystko za małe wiadomo. W 38 rozmiar na razie się nie zmieszcze zresztą właśnie musze zobaczyć co tam mam. O spodenkach nie wspomne bo wcześniej 40,42 a teraz to pewnie 46. :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2019, 15:00

Multiwitamina, malutka_mycha lubią tę wiadomość

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Dzień dobry dziewczyny ;)
    Jak tam pogoda u was? U mnie chłodno ale nie pada całe szczęście. Zrobiłam pranie i dam na dwór to może wyschnie.
    Zamowilismy dziś z rana łóżeczko :)
    Daj spokój, ta pogoda mnie już nieziemsko wkurwia (sorry za inwektywy, ale już mam tego dosyć). Ile można? Jeden dzień gorąco a za chwilę 3 dni zimna :-/ No ocipieć można. Dałam pranie do domu bo zależy mi na czasie a na dworze schnie długo.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png

Wysłany: 29 maja 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienkas83 ja Cię doskonale rozumiem z tym że obawiasz się męża pod koniec porodu. My ustaliliśmy że będzie stał przy mojej głowie a nie patrzył mi między nogi ale wszystko poszło nie tak. Zrobiło się straszne zamieszanie wokół mnie, lekarze latali jak opętani i w rezultacie widział wszystkie drastyczne szczegóły (zanim mnie ciachneli) . Bałam się potem okropnie że będzie się mnie brzydził. No ale na szczęście nic takiego nie nastąpiło.

npV2p1.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczaraj wieczorem mała poszła spać o 20.00 i taka była grzeczna (tak mocno zasneła) że poszłam na łóżko przytulić się do męża no i w rezultacie pozbyliśmy się ubrań hi hi hi

Z bioderkami jest dobrze. Ćwiczyć mamy nadal ale podobno wszystkie dzieci powinny i nie świadczy to zalecenie o niczym złym.

Ja inkę lubię. To nie kawa ale fajne

Multiwitamina, Arienkas83, malutka_mycha lubią tę wiadomość

npV2p1.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pogoda parszywa z lekka wczoraj mnie burza złapała.

npV2p1.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ee, inka to nie kawa :) ja jedna dziennie pije.

U nas pochmurno, 15 stopni ale Ninka poszła na spacer, tylko nie ze mną a z teściową. Ja szybko pokarm odciagam (2 godz po czasie, nie wiem jakim cudem ta laktacja jeszcze funkcjonuje) i lecę prasowac.
    Dzisiaj się pierwszy raz zamotalam chusta, Mała zasnęła i podłogi zrobiłam. Super sprawa.

Ja na paznokcie idę 7 czerwca, p, rzed weselem. Już się doczekać nie mogę, wreszcie jak człowiek będę wyglądać :D

Wróbel, dzięki, przypomniałas mi że do lekarza miałam się umawiać. Chociaż i tak już z mężem nie wytrzymalismy :)

Nina chyba skok rozwojowy 1 przeszla/przechodzi. Dwa dni płaczu, dziś już lepiej i najlepsza nagroda - pierwszy uśmiech a wręcz śmiech bo głos też się wydobył :) ale się jaralam

Frida91 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróbel wrote:
    Arienkas83 ja Cię doskonale rozumiem z tym że obawiasz się męża pod koniec porodu. My ustaliliśmy że będzie stał przy mojej głowie a nie patrzył mi między nogi ale wszystko poszło nie tak. Zrobiło się straszne zamieszanie wokół mnie, lekarze latali jak opętani i w rezultacie widział wszystkie drastyczne szczegóły (zanim mnie ciachneli) . Bałam się potem okropnie że będzie się mnie brzydził. No ale na szczęście nic takiego nie nastąpiło.

Mój ostatnio gadał że widział jakiś filmik z porodu i wg niego to jest hardcore. Nie mówił że obrzydliwe ale po tym jak to mówił to tak myśli. Więc po co ma oglądać wychodzącą głowę z krocza. Serio to sama jakbym miała widzieć u kogoś to nie jest to przyjemne. Też widziałam takie filmy z porodu i nikt mi nie powie że to widok normalny. Tak samo dziecko umazane krwią i maziami ale dziecka to się nie brzydzę, zwłaszcza że to moje wydzieliny będą. 😃 A on nie lubi generalnie widoku krwi czy nawet strzykawki. Więc niech lepiej ucieka na koniec. 😊

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poszłam się przejść,połaziłam trochę a jak wróciłam to zobaczyłam że wiatr przewrócił mi suszarkę z praniem. Co.prawda pewnie moja wina bo za dużo powiesilam na nią ale rozwalila sie i teraz nie umiem jej złożyć bo to jakas dziwna suszarka. Musze czekac na męża a całe mokre pranie leży na kupie :/
    Echh zrobię chociaż obiad.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
‹‹ 1114 1115 1116 1117 1118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ