Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Zozo wrote:No Wrobel nawet sie nie obejrze i dobije do 35
a wrazenie mam ze zatrzymalam sie na 26
A może jakos dietę zmienilas ostatnio skoro i wlosy włosyi cera się pogorszyły? Teraz sezon to jedz więcej warzyw i owoców i może delikatniejsze kosmetyki.
U mnie też cieplutko dziśWstawiłam do prania kolejną partię ubranek, wieczorem poprasuje. Wolę wcześniej i tak na raty niż potem na koniec ciąży stać przy desce
Byłam już z rana w piekarni i warzywniaku, kupiłam ciacha bo koleżanka do mnie wpada na kawę. Zawsze to jakaś rozrywka bo tak to siedzę sama.Adry, malutka_mycha lubią tę wiadomość
-
Lavende86 wrote:Czekamy - może u mamy to taki mechanizm obronny. Mówiłaś jej, że to lekarze tak twierdzą, a nie Twoje widzi mi się? Ona pewnie się nie zna i dlatego nie ogarnia tematu. No ale z tym wyluzowaniem to oni już przeginają
Wróbel. Z tym wyluzowaniem to uważam, ze ludzie jak sie nie znaja, nie maja pojecia, nie mieli tego problemu to nie powinni sie odzywac. To lepiej zeby juz nic nie mówili niż dawali takie radyJa ostatnio widziałam jak laska sie madrkowala ze starala sie 2cykle, wyluzowala i w 3cim zaszla. Serio? I to ma byc niepłodność?
i jak ktos taki ma prawo powiedzieć cokolwiek na temat miesięcy czy lat zmagań, porazek i rozczarowań
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Ale tak jak Multi napisała - mam wsparcie w mezu, ktory zawsze jest przy mnie. Wprawdzie nie potrafi zrozumieć mojej potrzeby posiadania potomstwa ale jest moim oparciem w trudnych decyzjach, moim mózgiem który zawsze ma jakiś plan, który rozważy wszystkie za i przeciw i podejmie mądre decyzje. I który mnie uspokaja w cięzkich chwilach
no i mam Was
tez mi duzo pomagacie za co Wam dziekuje
:*
Zozo lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Czekamy bo mało który facet ma wewnętrzny przymus posiadania dziecka. To się chyba dopiero po porodzie zmienia. Przynajmniej tak wynika z moich obserwacji najbliższego otoczenia. Ale to jest właśnie wspaniałe--że to nie jest coś bez czego nie umiał y żyć ale robi to wszystko dla Ciebie, bo Cie kocha
czekamynadzidzie, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość
-
Czekamynadzidzie może mama też w jakiś sposób chce Cię pocieszyć że pewnie to nic takiego itd? Wiem że efekt jest odwrotny ale moja też tak mówiła. Nawet nie wiedziała dokładnie o co chodzi z owulacja itp.jakie mam problemy a jak coś próbowałam tłumaczyć o tym pcos i na czym polega to też mówiła że to nic takiego i uda nam sie i tyle. Wiem że to zupelnie inny problem niż Twoja endometrioza ale tak pomyślałam że może Twoja mama podobnie reaguje po prostu.
Dobrze że powiedzieliscie o waszych problemac to na pewno będzie wam lżej i nie bedziecie juz musieli niczego ukrywać. Ale nie ma co chyba liczyć że wszystko zrozumieją. Ważne że masz wsparcie męża i dobrych lekarzyBo to jest chyba pomoc której najbardziej teraz potrzebujesz
I my wszystkie wam kibicujemy!
Multi na rozbicie butów możesz spróbować włożyć do środka lekko wilgotną ściereczkę. Wypchaj nią tego buta i zostaw takMultiwitamina lubi tę wiadomość
-
Multiwitamina wrote:No właśnie niedosc że platfus ( nie z podbicia tylko kostki mi się nie układa na tak jak trzeba ) to jeszcze szeroka stopa... eh
Starania od 2017r.
1 IVF maj/czerwiec 2019
4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
1-Transfer 4AA
Test 06.07 - Bhcg<1.
2-Transfer odwołany-krwawienie w 15dc.
3-Transfer 4BB +assisted hatching+embryoglue
Test 21.09 -Bhcg 486
Test 23.09 - Bhcg 1076
USG 04.10 -
12.10 krwawienie. Poronienie zagrażające? Leżing zawodowy
31.10 - koniec leżingu !
21.11-USG prenatalne - syn?
12.12 - nawrót plamienia. Leżing.
11.01-usg połówkowe. syn ! 350g szczęścia.
23.03- 1660g ślicznego bobasa
27.05 3300g 54 cm - Misio
4 -transfer " 4AB "13.01
Bhcg <0.1
5 - 4ty ostatni transfer blastki "3" 13.10.2023
Bhcg 472 -
Multi wkładasz szczelny woreczek foliowy do buta tam gdzie uwiera. Nalewasz zimnej wody do tego woreczka i zakręcasz tak aby woda się nie wylała i wypełniała porządnie ten czubek buta. Wkładasz na 2 dni do zamrażarki ustawiając w takiej pozycji żeby dalej ta woda tak idealnie wypełniała ten czubek czyli w sumie w pionie. Woda zamarzając i zmieniając się w lód pęcznieje i rozpycha buta od środka. Każde buty tak rozpycham nie ma lepszego sposobu.
Sztuczne też tak rozpychałam działa idealnie. Zabieg można powtarzać.
Frida91, Multiwitamina, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość
-
Arienkas83 wrote:Multi wkładasz szczelny woreczek foliowy do buta tam gdzie uwiera. Nalewasz zimnej wody do tego woreczka i zakręcasz tak aby woda się nie wylała i wypełniała porządnie ten czubek buta. Wkładasz na 2 dni do zamrażarki ustawiając w takiej pozycji żeby dalej ta woda tak idealnie wypełniała ten czubek czyli w sumie w pionie. Woda zamarzając i zmieniając się w lód pęcznieje i rozpycha buta od środka. Każde buty tak rozpycham nie ma lepszego sposobu.
Sztuczne też tak rozpychałam działa idealnie. Zabieg można powtarzać.
w zyciu bym na to nie wpadla...
Ja trampki adidasy rozbijalam u szewca i o pelne pol numeru rozbil
W pon estradil byl 2900 a w srode juz 5200...
Biorac pod uwage ze strzelam sobie puregon jeszcze dzis mam pelne szanse do dogonienie cie w wyniku Koniczyna
A mam wrazenie, że brzuch mi eksploduje
Dziewczyny z ciązowymi nudnosciami- czapki z glow. Przeciez to sie mozna wsciec..Starania od 2017r.
1 IVF maj/czerwiec 2019
4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
1-Transfer 4AA
Test 06.07 - Bhcg<1.
2-Transfer odwołany-krwawienie w 15dc.
3-Transfer 4BB +assisted hatching+embryoglue
Test 21.09 -Bhcg 486
Test 23.09 - Bhcg 1076
USG 04.10 -
12.10 krwawienie. Poronienie zagrażające? Leżing zawodowy
31.10 - koniec leżingu !
21.11-USG prenatalne - syn?
12.12 - nawrót plamienia. Leżing.
11.01-usg połówkowe. syn ! 350g szczęścia.
23.03- 1660g ślicznego bobasa
27.05 3300g 54 cm - Misio
4 -transfer " 4AB "13.01
Bhcg <0.1
5 - 4ty ostatni transfer blastki "3" 13.10.2023
Bhcg 472 -
Promyk - ja mdłości mam w ciąży od początku i nadal nie przeszły
Różnica taka, że te pierwsze 4 miesiące wymiotowałam i miałam je całodobowo, a teraz już tylko lekkie i nie wymiotuję. No ale u Ciebie to inna sprawa. Mam nadzieję, że szybko poczujesz się lepiej.
Dziewczyny byłam w 2 sklepach CCC i w Ryłko i nie mogę dostać na siebie butów!!! Żadnych. Z Lasockiego w rozmiarze 36 pływam, a 35 chyba było tylko z kilku i same brzydkieW Ryłko to samo - z mojego rozmiaru były aż jedne buty i nieładne. W Deichmanie w ogóle nie ma nic małego. We wszystkim pływam. Załamię się. Czuję się jak Kopciuszek bez pantofelka
-
Arienkas83 wrote:Lavende to masz malutką stopę.
Siedzę w poczekalni u gin. Jak zwykle opóźnienia mają, a spiesze się na urodziny teścia. -
Multiwitamina wrote:Mój do tej pory potrafi jak młody płacze w nieboglosy wziąść laptopa i wyjść z pokoju. Albo wieczorem jak mam jakiś kryzys z małym to podgłaśnia sobie film. Walnie tekst do mnie że mnie podziwia i mam cierpliwość.
Ale rano wzią młodego o 5.30 to sobie godzinę dospałam jeszcze. Tylko nasze dziecko walnęło takie kupsko że mu na plecy i kocyk wyszło. Wzbudziło mnie dzis panicznie wołanie Ania Ania Mama awaria awaria i zostałam postawiona przed faktem dokonanym. Jedynie wzią worek z pieluchami wywalił . -
Lavende też zauważyłam że te małe schodzą jak świeże bułeczki. A noszę od 35 do 37 więc wiem co mówię. A te wielkie kajaki zostają.
Arienka to ja mam podobny sposób ale ze szmatką. Mokra wyciska but i wkładam do zamrażarkiale szewc też zazwyczaj daje rade, ma takie ładne kopyto które rozciąga.
Arienkas83 lubi tę wiadomość