Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7e8b40cea962.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e506a1762065.jpg
Te opony trochę psują no ale nie mieliśmy gdzie ich trzymaćMultiwitamina, Adry, Zozo, Arienkas83, malutka_mycha, Lavende86, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość
-
Paskudna kobieta. Podobna do mojej teściowej która swojego syna (młodszy brat mojego męża) wraz z żoną i ok. dwuletnim dzieckiem dla pieniędzy na bruk wyrzuciła. Tydzień facet spał w samochodzie (żona z małym gdzieś u swojej rodziny kąt znalazła). Mój mąż zerwał z nią kontakt i jest o wiele spokojniejszy może i twój do tego dojdzie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2019, 20:04
-
punkcja w sobotę. Jaja porosły a u mnie nudności się wzmogły ;/ bleh.
Z uwagi na sytuację zakaźna w pracy jutro i pojutrze zostaje w domu
niech dzień dziecka przyniesie nam szczęście...Adry, Lavende86, malutka_mycha, czekamynadzidzie, Multiwitamina, Zozo, IssaMelissa lubią tę wiadomość
Starania od 2017r.
1 IVF maj/czerwiec 2019
4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
1-Transfer 4AA
Test 06.07 - Bhcg<1.
2-Transfer odwołany-krwawienie w 15dc.
3-Transfer 4BB +assisted hatching+embryoglue
Test 21.09 -Bhcg 486
Test 23.09 - Bhcg 1076
USG 04.10 -
12.10 krwawienie. Poronienie zagrażające? Leżing zawodowy
31.10 - koniec leżingu !
21.11-USG prenatalne - syn?
12.12 - nawrót plamienia. Leżing.
11.01-usg połówkowe. syn ! 350g szczęścia.
23.03- 1660g ślicznego bobasa
27.05 3300g 54 cm - Misio
4 -transfer " 4AB "13.01
Bhcg <0.1
5 - 4ty ostatni transfer blastki "3" 13.10.2023
Bhcg 472 -
Promyk89 wrote:punkcja w sobotę. Jaja porosły a u mnie nudności się wzmogły ;/ bleh.
Z uwagi na sytuację zakaźna w pracy jutro i pojutrze zostaje w domu
niech dzień dziecka przyniesie nam szczęście...
3mam mocno kciukasy!!!
Daj znać.
2007 - syn.
Starania 10lat o rodzeństwo.
2018-nieudane hsg, histeroskopia( usunięcie 2 polipow z szyjki, lyzeczkowanie, zrosty w macicy - część uwolniono)
Laparoskopia diagnostyczna - obustronna niedroznosc jajowodów.
2019.05 - start IVF krótki protokół.
17.05 punkcja: z 6 zaplodnionych sa 2 blastki 4aa i 4bb ❄❄
FET- może kiedyś się doczekam..
Cienkie endometrium
Mutacje Pai-1 i Mthfr
14.08.2019 - SIS- cała macica w zrostach, zrosniety prawy róg.
Pojemność macicy bez zrostow 0.3ml..
5.11.2019 - histeroskopia operacyjna - usuniete zrosty, udalo sie otworzyć macice.
20.11 c.d.leczenia - balonowanie macicy
26.01 NATURALNY CUD...9tc[*]
02.05.2022 beta hcg 3164
04.05.2022 beta hcg 6466
05.05.2022 beta hcg 8698
13.05.2022 beta hcg 19949
19.02.2022 beta hcg 37821, prog.26,50
06.06.2022 serduszko nie bije [*]
Aniołek 10tc
20.06 poronienie zatrzymane, zabieg.
Koniec przygody ze staraniami -
Zozo z tą teściowa to masakra. Aż jestem w szoku. Też bym chyba nie chciała utrzymywać takich kontaktów ale czasem trudno zerwać taką toksyczna relację
Ja z włosami też mam ciągle problemy. Jakies 3 tyg temu kupilam sobie taką wcierke Radical Med w aptece i powiem Ci że jest lekka poprawa. Używam co 2 dzień a czasem nawet codziennie. Mniej wypada,ale odpukać żebym nie przechwaliła. Nie była droga. A może u Ciebie to przez stres? Ostatnio miałaś go sporo przeciez... -
Adry wrote:Czekamy, ja czuję, że dostaniesz wsparcie i zrozumienie. wydaje mi się, że perspektywa zmienia się jeśli problem zaczyna dotyczyć najbliższych, może nie zawsze, ale często się zdarza.
Kiedy planujecie powiedzieć?
Adry - juz powiedzielismy. Obylo sie bez histerii na szczescie, ale wzięłam meza ze sobaZadnego zrozumienia nie dostalam, do mamy nic a nic nie doszlo, nie chciała wlasciwie sluchac ze mamy problem. Ufiksowala sie na tym ze trzeba badania zrobic (jakie badania?), ze to wina tarczycy, ze trzeba sie starac, ze jakie in vitro jestesmy za mlodzi, ze to trzeba wyluzowac!!! (K%#wa), ze endometrioza to nie problem i ze sa na to tabletki (wtf?). I ogolnie to wina mojej psychiki, przeciez pochodze z tak plodnej rodziny ze to niemozliwe zebym ja miala jakis problem. Smialam sie dzisiaj z meza ze na pewno mysla ze to jego plemniki sa liche :]
A moze lepiej tak niz jakby miala byc histeria, lament i krzyki. W niczym by mi to nie pomoglo. O guzku mezus nie powiedzial bo i tak nic nie docieralo... moze to szok pierwszy, moze przemysli i zrozumie... czas pokażeAdry lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Promyk ja tez trzymam kciuki!
bedzie dobrze! Odpoczniesz przez te dwa dni przynajmniej
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Zozo - taka teściowa to by gówno ode mnie dostała. Dziwne, że Twój mąż jej tak ulega. Rodzicom nie należy się szacunek jeśli tak traktują syna i sami nie mają do niego szacunku ani wdzięczności
Jak można zadzwonić z hasłem: Dawaj kasę?? Jak rozpieszczona gówniara. Tragedia. Oby przejrzał na oczy bo ma swoją rodzinę i ma na co kasę wydawać. Takie czasy, że pieniędzy rzadko jest za dużo.
Czekamy - może u mamy to taki mechanizm obronny. Mówiłaś jej, że to lekarze tak twierdzą, a nie Twoje widzi mi się? Ona pewnie się nie zna i dlatego nie ogarnia tematu. No ale z tym wyluzowaniem to oni już przeginają
Promyk - powodzenia w sobotę. No i przynajmniej te dwa dni wypoczniesz trochę. Staraj się chociaż trochę zrelaksować. Może już niedługo będziesz miała mdłości, ale z innego powoduOby!
U nas dziś słoneczka, ale temperatura jakaś niska widzę. Oby było ładnie. My dziś na kontrolę do lekarza z młodą. Potem nie wiem czy dawać ją jeszcze do przedszkola czy już to olać. Wizyta pewnie koło 10:00.czekamynadzidzie lubi tę wiadomość
-
Ciekawe kiedy ktoś zginie za teksty o wyluzowaniu. Ludziom to naprawdę odwala tak że to o absurd zahacza. Ja w czasie porodu usłyszałam że znieczulenie nie zadziałało bo jestem zestresowana hi hi hi. Mój ginekolog jak o tym usłyszał to ataku śmiechu dostał.
Frida91, malutka_mycha, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość