X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    a kiedy planujecie chrzciny?
    Jeżeli w wakacje chrzcza jak w pozostałe miesiące to pod koniec sierpnia. Ale to są na razie moje plany, muszę przedzwonić do kościoła a później znaleźć knajpie na obiad bo gotować nie będę :)

Adry lubi tę wiadomość

f1d9680377.png

Wysłany: 1 lipca 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo wrote:
    Do szpitala wtedy co do mnie dzwonili jak w ciazy bylam. Naczelna mowila ze czeka na mnie jak urodze :p oczywiscie miasto plot tu jest i ona juz o wszystkim wie jak mi sie potoczylo, takze ide porozmawiac o warunkach pracy itp :D
    To super że Ci ta posada nie przepadla. Ale to już jest raczej pewne że ja dostaniesz?

Zozo lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo to super wieści, daj znać co ci powiedzieli, a ja zaciskam za ciebie kciuki✊🏻✊🏻.

Ta Islandia to super wypad dla twojej małej. Będzie miała super wspomnienia. Niech korzysta póki może i chce.

Frida dobra decyzja. Będziesz miała miesiąc żeby nauczyć się "obsługi" dziecia, a jak potem ktoś na siłę będzie Ci radził to i tak zrobisz swoje. Do mnie też teście przyjadą, ale prosiłam żeby nie wcześniej jak 2 tygodnie po porodzie. Ale teściowa to nam radzić pewnie będzie tylko na moje życzenie, bo ona z tych co woli poogarniać wszystko inne niż na siłę się wtrącać w wychowanie. A rodzice niestety nie przyjadą, bo nie bardzo mogą więc tutaj jest luz

Dziewczyny mam przepis na lemoniadę a'la Mojito jakby któraś chciała. Przed ciążą piłam hektolitrami. Do większej szklanki wkładacie 1/4 limonki do tego kilka listków mięty i kilkanaście kropel SodaStream o smaku limonkowym(nie mam maszynki-kupuję same syropy i mieszam z wodą gazowaną). Wszystko trzeba trochę ugnieść żeby puściło sok, dodajemy lód i zalewamy do pełna wodą gazowaną. Na upały perfekcyjny drink bezalkoholowy. Naprawdę polecam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2019, 11:06

Zozo, malutka_mycha, czekamynadzidzie, Frida91 lubią tę wiadomość

• Lavende86 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja chyba zdechnę. Leżę i nie mam siły. Dobrze, że mama poszła z małą na rowerek. Jak dłużej pochodzę to słabo mi i niedobrze. Że też kolejny raz celnełam z ciążą na tropikalne upały. Dalej siedzę u mamy bo mała chciała tu spać. Tu ma więcej rozrywek. Już zapomniałam jak się w domu mieszka. Mąż ma dziś dużo do pozałatwiania więc sama siedzę. Szkoda, że on wraca w środę do pracy bo nie wiem jak małą ogarnę. Ona mi nie da usiąść. Tylko zabawa i zabawa. Bajek żadnych już w ogóle nie chce oglądać. Masakra :-D

W sobotę idziemy na wesele :-D Tzn mam nadzieję, że uda mi się tam dokulać :-D Będę siedzieć i jeść. Byle blisko klimy.

Zozo - super, że wyszło z tą pracą :-) Wyjdzie Ci to na dobre. A jak zajdziesz to będzie kasa z roboty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2019, 11:26

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krycha... wrote:
    Dzien dobry. Tak, lipiec sie dobrze zaczal. Jest chlodniej, a ja dopiero wstaje na jakies sniadanie. Bosko. Wiecie, za co najbardziej kocham moja prace? Za urlopy!!!😄
    Chłodniej? Zazdro! U nas skwar. No i pospałaś widzę nieźle :-D Moje dziecko poszło spać po 22, a wstało przed 6 rano. Dzieci są jednak głupie :-D Mogą spać ile chcą, a nie korzystają z tego :-P

Krycha..., czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2019, 12:31

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021

Wysłany: 1 lipca 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2019, 13:07

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021

Wysłany: 1 lipca 2019, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dziś za porządki wzięłam bo już strach do domu wchodzić.

Issa wypróbuje :) Twój w dzień a alkoholowy na noc :)

Mama zaproponowała że zabierze mała w przyszły weekend na noc do góry więc będzie chata wolna, ja tuż po @ :D

czekamynadzidzie lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha żeby zrobić alkoholowy wystarczy dodać trochę rumu i też wychodzi bardzo dobry. Tylko musisz popróbować jaka ilość syropu ci pasuje.

Krysia doraźnie na ukąszenia to pomaga posmarowanie czymś co szczypie np perfumami, alkoholem, amolem, albo solą. Na jakiś czas pomaga żeby nie swędziało. A na noc polecam kupić RAID albo Bros taką wtyczkę do kontaktu. Część z tych owadów wybije na pewno

Krycha... lubi tę wiadomość

• czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krycha... wrote:
    Dzien dobry. Tak, lipiec sie dobrze zaczal. Jest chlodniej, a ja dopiero wstaje na jakies sniadanie. Bosko. Wiecie, za co najbardziej kocham moja prace? Za urlopy!!!😄
    chłodniej??? u mnie 37 w cieniu... dobrze, że wieczorem ma być burza, nie ma czym oddychać!

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krycha... wrote:
    Jade lawenda i metanolem przed i po. Dodalam oklad z octu na te wieksze. Wtyczka w sypialni chodzi dzien i noc. Wszystkie katy wysprzatane, lozko odkurzone po sam materac. Na caly dom zlokalizowalam tylko jedna muche, ktora i tak juz pies zabil. Czyzby pchly? No, ale ma obroze i tabletki dostaje. O co cho?
    A twój pies je ma? Drapie się z większą częstotliwością? Ma jakieś bąble? Możliwe że to byłyby pchły, ale mogą też być meszki/muszki, albo pluskwy. Tu masz linka poczytaj:
    http://www.edziecko.pl/rodzice/56,79318,21902968,co-gryzie-nas-latem-komary-meszki-pluskwy-to-nie-koniec.html

• czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kryśka a może to pluskwy? ich nie widać, są gdzieś czasem pod materacami, łóżkiem. I ponoć wychodzą w nocy i gryzą. Weź to przepatrz, co Ci szkodzi.

PS. wczoraj u mnie gorąc taki jak i dzisiaj. Już nawet ja nie daję sobie z tym rady...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2019, 13:21

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    chłodniej??? u mnie 37 w cieniu... dobrze, że wieczorem ma być burza, nie ma czym oddychać!
    Burza? Zazdroszczę! Gdzie to tak dobrze macie? U nas pewnie ani kropla nie spadnie :-( To już jest nienormalne, że nic nie chce padać po tych upałach.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy u mnie niby trochę chmurek naszło, ale dalej 32 stopnie i parno jak w szklarni. Może przywieje dziś jakiś deszcz albo burzę, bo pogoda ostatnio to tylko moje pomidory rozpieszcza, a mi wogóle nie pomaga

Wysłany: 1 lipca 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2019, 13:17

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie jest nadzieja. Chmury nadchodzą, może coś popada

Wysłany: 1 lipca 2019, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zapowiadają nawalnice po 18, a ja jadę na rehabilitację z małą :( i do tego sama bo mąż w pracy. Zaczynam się zastanawiać czy nie odwolac

f1d9680377.png

Wysłany: 1 lipca 2019, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo wrote:
    Mycha sciagnij sobie na telefon aplikacje z pogoda „PogodaRadar” ja jak zawsze sie boje burzy i czy nas zalapie patrze tam jest bardzo dokladna. Bedziesz wtedy wiedziala czy burza was siegnie i o ktorej mniej wiecej godzinie :)
    Właśnie się problem rozwiązał. Ktoś się machnął i zapisał nas do osoby która nie zajmuje się takimi maluchami więc nie mamy dzisiaj rehabilitacji

f1d9680377.png

Wysłany: 1 lipca 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo wrote:
    O kurcze to szkoda. A chociaz szybko was pokieruja do odpowiedniego, zeby dlugo nie czekac na kolejna wizyte ?
    Jeszcze nie dzwoniłam. To w ogóle jest bez sensu bo nasza fizjo jest na urlopie i w sumie tylko na 2 lub 3 zajęcia potrzebuje kogoś innego. I mam mieszane uczucia, z jednej strony wydaje mi się że takie zmienianie nie jest dobre a z drugiej szkoda mi tego półtora tygodnia.

f1d9680377.png

Wysłany: 1 lipca 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    W Warszawie była krótka ulewa :) mam nadzieję, że się schłodziło.

Zozo, a to takie klocki :P niby nikt nic nie wie, a wszyscy wiedzą.

Mycha, a czemu się boisz sama z małą jechac?
    Bo to jakiś armagedon ma być, wszędzie trabia. Miałam tam jechać pierwszy raz więc nie wiedziałam jak z parkingiem i przejściem do budynku, czy jakieś drzewa się łamać nie będą itd. Ale przeczekamy w domu :)

Adry lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
‹‹ 1176 1177 1178 1179 1180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ