Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Multiwitamina wrote:Tule jak mi sie zjawi na weekend to w nast. miesiącu będziemy w podobnym etapie. ja nadal czekam
Multiwitamina, Adry, IssaMelissa lubią tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Adry wrote:Gdybym nie miała dziecka, to nie wahałabym się an chwili. Różnica jest taka, że w starej pracy, będę musiała pracować jeszcze po pracy z domu (moze nie codziennie ale czesto), a w nowej nie. Natomiast racja, w nowej musiałabym punktować, a z małym dzieckiem ciężko. Zarobki kwestia względna - czasem warto zarabiać mniej i mieć spokoj. Generalnie decyzję podjęłam praktycznie od razu, ale ciekawa jestem opinii innych, bo może nie idę z duchem czasu Więc pytam z ciekawości co ludzie myślą.
Ale wiaodmo jak to jest -zawsze jest ryzyko. Ja zmieniłąm ostatnio pracę na nową i strasznei tego żałuję, bo wyglądać miało tak pięknie, a się okazała mega lipa i z zarobkami i z warunkami pracy miały być premie i dodatki a jest jedno wielkie g***. Dobrze, że robota nie jest ciężka, mega lajt, ale co z tego skoro mam wrażenie, że chodzę do niej a niewiele zarabiam i marnuję tylko swój czas. więc czasem można się naciąć.
A jaką decyzję podjęłąs?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2018, 11:26
Adry lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
nick nieaktualny
-
Multiwitamina wrote:Lepiej teraz już tak;p test negatyw
Multiwitamina lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Adry wrote:Multi tulę Cię bardzo . MOże jednak warto spróbować z mierzeniem temperatury, chociaż jeden cykl... może uda się wychwycić owulację i nie bedzie niespodzianki. Co Ci szkodzi sprobować?
Dziewczyny dziękuję za uwagi i sugestie odnośnie pracy. Moja decyzja jest taka, że wracam na "stare śmieci", bo wiem co i jak, a jeśli bardzo się pozmieniało przez ten czas i z różnych przyczyn kontynuacja wspolpracy nie bedzie możliwa to albo zajdę w kolejną ciążę i po tej ciąży poszukam czegoś nowego, albo po okolo pol roku zmienię firmę i już. Czekamynadzidzię, nie mając maluszka w domu zmieniłabym bez wahania
U mnie akurat kwestia zarobków, czy to, że trafię gorzej niż poprzednio nie jest problemem, bo jest tak mało specjalistów, że można sobie negocjować i stawki i warunki pracy. Branża jest trudna sama w sobie, klienci to wariaci , więc wiem czego się spodziewać, bardziej obawiam się "podejscia do pracownika", tolerancji na zwolnienia na dziecko, sama nigdy nie byłam na L4, ale moze przy córce nie bedzie wyjscia, jacy są koledzy z pracy, itd. A atmosfera też jest ważna. Wiec narazie zostaje tak jak jest, a potem życie napisze swoj scenariusz.
Miłej niedzieli wszystkim.
Czy u Was też lata wszędzie to białe dziadostwo mam całą podłogę w salonie usłaną puszkiemPrawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Multi tule mocno :*
Czekamynadzidzie Koniczynka napisała ze ta psycholog ma jeszcze inne specjalizacje.
Multiwitamina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhttp://www.genesis.pl/akademia-wiedzy/pokaz/662
Taka ciekawostka o badaniach genetycznych..
Z Panią psych wdalam sie rowniez w dyskusje na temat ivf i pogladow obecnie panujacych..." dziecko z probowki" itp... Chyba chciala mi pokazac ze cos tam wie i ze to nic złego bo te dzieci przecież głównie sa z par..ze to sa ich komorki bla bla. Tylko ze zapladniane sa poza macicą ..i uwaga hit!!!! " "przecież w ciele kobiety tez dochodzi do zaplodnienia w SZYJCE MACICY"
Pani byla po 30 jak na moje oko...i wg opisu powinna byc super super..
Moim zdaniem te dyskusje nie powinny miec miejsca bo to bardziej mnie zdolowalo niz pomogło..ale glupia baba po prostu i tyle.
Jak zwykle mialam pecha heh. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKoniczynkaNaSzczęście wrote:http://www.genesis.pl/akademia-wiedzy/pokaz/662
Taka ciekawostka o badaniach genetycznych..
Z Panią psych wdalam sie rowniez w dyskusje na temat ivf i pogladow obecnie panujacych..." dziecko z probowki" itp... Chyba chciala mi pokazac ze cos tam wie i ze to nic złego bo te dzieci przecież głównie sa z par..ze to sa ich komorki bla bla. Tylko ze zapladniane sa poza macicą ..i uwaga hit!!!! " "przecież w ciele kobiety tez dochodzi do zaplodnienia w SZYJCE MACICY"
Pani byla po 30 jak na moje oko...i wg opisu powinna byc super super..
Moim zdaniem te dyskusje nie powinny miec miejsca bo to bardziej mnie zdolowalo niz pomogło..ale glupia baba po prostu i tyle.
Jak zwykle mialam pecha heh.hipisiątko, werni lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAdry wrote:a ja bym pojechała, tak z czystej ciekawości i zobaczyla co i jak. Generalnie są możliwe cykle bezowulacyjne raz czy dwa razy w roku, z tym, ze nie wiem czy to wiaze sie tez ze skroceniem samego cyklu...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Wiem, że takie rzeczy się zdarzają ale może któraś z Was ma informacje prosto od lekarza. Jak to jest z tak późną owulacja? Taka komórka jest zdolna do zapłodnienia? Bo w necie spotkałam się z teoria że przy takich długich cyklach nawet jak pęcherzyk pęka to komórka do niczego się nie nadaje
-
nick nieaktualny