X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NowaJaaa - a mąż był już u lekarza konsultować te wyniki? Wiecie jaka jest przyczyna i czy da się je jakoś poprawić? Bierze jakieś suplementy? To, że nie gadasz o tym non stop i masz plany chyba nie oznacza że nie chcesz dziecka. Plany zawsze można jakoś dostosować/zmienić. A to że u znajomych jest ciąża to wiadomo, że mu mogło narobić chęci. My kobiety też przecież tak mamy. Pogadajcie na spokojnie i zapytaj go jak on to widzi i czego oczekuje od Ciebie bo może to tylko zwykłe nieporozumienie. Takie kryzysy przychodzą, ale nie można się od razu poddawać.

Jedyne czego nie rozumiem u Was to że mówisz mu, że musisz się ustawić na wypadek gdybyś została na lodzie. To tak jakby z góry zakładać że związek się kiedyś rozpadnie. Pewnie mężowi nie jest miło jak takie coś słyszy. Zwłaszcza, że on przecież nie zabrania Ci pracować i nie więzi w domu na swoim utrzymaniu. No chyba, że mówisz mu to w złości żeby go poddenerwować. Wtedy człowiek różne rzeczy gada.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Promyk89 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Ag- zapytam czy macie wspólny kredyt? Konto? A jeśli nie macie wspolnego konta to jak sie liczycie?

Lażde małżenstwo ma swoje problemy. Fakt. Ale nie mozna zakladac z gory że sie zostanie samemu. Co nie zmienia faktu, że dobrze być samodzielnym pod względem finansowym w każdej sytuacji i jesli mozna to zmienic prace na lepszą w ktorej bardziej cię cenią i doceniają

Adry lubi tę wiadomość

Starania od 2017r.
    1 IVF maj/czerwiec 2019
    4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
    1-Transfer 4AA
    Test 06.07 - Bhcg<1.
    2-Transfer odwołany-krwawienie w 15dc.
    3-Transfer 4BB +assisted hatching+embryoglue
    Test 21.09 -Bhcg 486 :-)
    Test 23.09 - Bhcg 1076 :D
    USG 04.10 - <3
    12.10 krwawienie. Poronienie zagrażające? Leżing zawodowy
    31.10 - koniec leżingu !:D
    21.11-USG prenatalne - syn?:D
    12.12 - nawrót plamienia. Leżing.
    11.01-usg połówkowe. syn ! 350g szczęścia.
    23.03- 1660g ślicznego bobasa <3
    27.05 3300g 54 cm - Misio <3
    4 -transfer " 4AB "13.01
    Bhcg <0.1
    5 - 4ty ostatni transfer blastki "3" 13.10.2023
    Bhcg 472
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W każdym związku są kryzysy i konflikty tylko powody się zmieniają :-D Każda z nas myślę miewa takie sytuacje z mężem, że ciężko dojść do porozumienia. U nas zazwyczaj samo się jakoś rozchodzi po kościach i idziemy dalej.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende spójrz na swój podpis! :D :D :D hahaha masz rozwiązanie na swoje złe samopoczucie :D

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱

Wysłany: 30 lipca 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyk czyli co mozliwe, że transfer jeszcze w sierpniu? :)

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • NowaJaaa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Dziewczyny! Mamy dzis pogadać... powiedzialam, ze Maz ma sie zastanowić czego chce... a nie mamy kredytu (bronię sie rękami i nogami) konta mamy osobne bez dostępu do swoich finansów, ja płace rachunki, robie zakupy do domu, swój samochód, ogarniam swoje wydatki i jak trzeba to cos albo troche odłożę albo na cos wydaje jeszcze dla nas. Maz ogarnia zakupy dla domu jak Mu tam cos zlecę plus dla domu jak cos trzeba, swoje wydatki + ma/nie ma oszczędności (nie wiem w sumie). Dlatego tez chciałabym miec swoje oszczędności zeby czuć sie bezpiecznie. Niestety w dzisiejszych czasach, to nigdy nie wiadomo...
    Ja chce dziecka, ale nie na wariata, bo jednak cos temu dziecku trzeba dac do jedzenia to raz, a dwa chce wrócić do pracy jeżeli taka bedzie potrzeba...albo bede miała taka chec, a lepiej miec gdzie wracać...
    ale nie chce wracać do tej całej machiny jak Maz nie chce nawet do lekarza isc... prosiłam juz kilka razy na spokojnie, przedstawiając Mu, ze wszystkie oprócz jednego parametru, dzięki Jego pracy, sie poprawiły. Ale ta morfologię trzeba sprawdzić zeby jednak nie spadła do 0... takze cieżko...

Starania od 01.2018r.
    Od 03.2020 AP - MP 🥰
    Pcos,cykle bezowulacyjne, kir Bx, cytokiny skopane, komórki nk-23%
    Stymulacje: clo+pregnyl (2 nieudane), lametta+pregnyl (2 nieudane).
    Laparo+histero+drożność - korekta kształtu macicy.
    Maz ok
    Szczesliwy cykl-gonadotropiny+acard+intralipid+neoparin
    15.12.2020r.-pęcherzyk ciążowy
    28.12.2020r.- Nasz Dzidziuś ma ❤️
    16.07.2021r.- 35tc SN Synuś ❤️
    11.04.2023r.- beta 760 Nasz Drugi Cudzie zostań z nami! 🙏🙏

Czekamy na Dziewczynke 😍

16ud3e3kic3bs405.png

Wysłany: 30 lipca 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To powiedz mężowi, że pójdzie na stymulacje dopiero wtedy jak sam się zbada/pojdzie do lekarza. Skoro tak chce tego dziecka to niech też coś zrobi ;)

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    Lavende spójrz na swój podpis! :D :D :D hahaha masz rozwiązanie na swoje złe samopoczucie :D
    Jaki podpis? Nie czaję :-D

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś koszmarny dzień. Przyszła siostra z synem i moja córa dostała kota do głowy. Ona jest o niego zazdrosna. Zwykle jak są razem to wyje albo jedno albo drugie na zmianę. Ona wściekła, że ciocia się z nią nie bawi, że babcia zwraca na niego uwagę, zabiera mu zabawki bo są jej - on w ryk - ona dostaje ochrzan i wtedy ona w ryk i oboje wyją. I tak cały dzień. Potem moja matka zaczęła gadać jaka to Ala jest niedobra i rozwydrzona. Siostra, że jak my dajemy z nią radę i że nam współczuje. Mała jak to słyszy to jeszcze gorzej zaczyna się zachowywać bo robi im na złość. W końcu stwierdziliśmy, że oni nie mogą być razem i że jadę do domu. Przyjechał mąż i jak zobaczył co jest grane to wściekły. Dostałam kazanie że jestem niewydolna wychowawczo i nie daję sobie rady z małą. Zawinęliśmy dupę i do domu. I tyle. Mąż wściekły bo wszystko moja wina jak zawsze.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • NowaJaaa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samosiowa ale my sie staramy, tylko bez wspomagania... Maz sie musi ogarnac, a potem moge wracać do tego „mlynu” ... umowę mam teraz na rok i potem bede miała na nieokreślony (budżetówka) jeżeli dostanę dobra ocene pracy, wiec u mnie to mozna założyć .. tez miałam umowę na nieokreślony i z niej zrezygnowałam, ze względu na zbyt duzy stres i przepracowanie. Jak nie bede miała swojej pensji to z czego bede żyć? He?

Starania od 01.2018r.
    Od 03.2020 AP - MP 🥰
    Pcos,cykle bezowulacyjne, kir Bx, cytokiny skopane, komórki nk-23%
    Stymulacje: clo+pregnyl (2 nieudane), lametta+pregnyl (2 nieudane).
    Laparo+histero+drożność - korekta kształtu macicy.
    Maz ok
    Szczesliwy cykl-gonadotropiny+acard+intralipid+neoparin
    15.12.2020r.-pęcherzyk ciążowy
    28.12.2020r.- Nasz Dzidziuś ma ❤️
    16.07.2021r.- 35tc SN Synuś ❤️
    11.04.2023r.- beta 760 Nasz Drugi Cudzie zostań z nami! 🙏🙏

Czekamy na Dziewczynke 😍

16ud3e3kic3bs405.png
  • OwaOrzeszkowa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    U mnie dziś koszmarny dzień. Przyszła siostra z synem i moja córa dostała kota do głowy. Ona jest o niego zazdrosna. Zwykle jak są razem to wyje albo jedno albo drugie na zmianę. Ona wściekła, że ciocia się z nią nie bawi, że babcia zwraca na niego uwagę, zabiera mu zabawki bo są jej - on w ryk - ona dostaje ochrzan i wtedy ona w ryk i oboje wyją. I tak cały dzień. Potem moja matka zaczęła gadać jaka to Ala jest niedobra i rozwydrzona. Siostra, że jak my dajemy z nią radę i że nam współczuje. Mała jak to słyszy to jeszcze gorzej zaczyna się zachowywać bo robi im na złość. W końcu stwierdziliśmy, że oni nie mogą być razem i że jadę do domu. Przyjechał mąż i jak zobaczył co jest grane to wściekły. Dostałam kazanie że jestem niewydolna wychowawczo i nie daję sobie rady z małą. Zawinęliśmy dupę i do domu. I tyle. Mąż wściekły bo wszystko moja wina jak zawsze.
    On Ci powiedział, że jestes niewydolna wychowawczo???! Przecież Ty zaraz rodzisz i nie masz na nic siły, a zachowanie małej wynika z waszego wspólnego wychowywania. Przecież ona jest małym dzieckiem, jeszcze jedynym, nie jest przyzwyczajona do konkurencji więc ryczy- to chyba normalne... To co on jest ojciec czy tylko pan dobra rada, że zwala wszystko na Ciebie..

25.11.2019 pozytywny test:)
    26.11.2019 - Bhcg 87,88;)
    28.11.2019 - Bhcg 295,92;)
    03.12.2019 - Bhcg 2924,65;D
    12.12.2019 - 💓
    27.01.2020 - USG prenatalne, Orzeszek ma 7cm2mm;)
    26.02.2020 - synek😊 18cm "wzrostu", waga 200g ❤️
    24.04.2020- 34cm i 1kg wagi❤️
    07.08.2020- Synku witamy na świecie! 3850g i 54cm🥰

24.10.2022 pozytywny test, Bhcg 66,78;)
    28.10.2022 Bhcg 739,46;)
    23.01.2023 17cm i 190g pięknego chłopaczka🥰
    24.02.2022 27cm i 500g 🥰

preg.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NowaJaaa - myślę, że starań nie ma co zawieszać gdy ma się problemy z zajściem. To strata czasu. Z pracą zawsze coś da się pokombinować. Nikt Ci nie każe rezygnować z roboty. Ja też uważam że kobieta nie może wisieć na facecie i na nim polegać. Też lubię mieć swoją kasę i bez łachy. Nie będę prosić chłopa o kasę na moje potrzeby i nie będzie mi się wtrącał czy mam kupić jakiś kosmetyk czy ciuch czy nie.

Samosiowa88, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OwaOrzeszkowa wrote:
    On Ci powiedział, że jestes niewydolna wychowawczo???! Przecież Ty zaraz rodzisz i nie masz na nic siły, a zachowanie małej wynika z waszego wspólnego wychowywania. Przecież ona jest małym dzieckiem, jeszcze jedynym, nie jest przyzwyczajona do konkurencji więc ryczy- to chyba normalne... To co on jest ojciec czy tylko pan dobra rada, że zwala wszystko na Ciebie..
    No tak powiedział :-/ To że w nerwach to go wcale nie usprawiedliwia. Miał pretensje, że od wejścia słyszy teksty, że mała się tragicznie zachowuje. Mam mu tego nie mówić bo on był w pracy i ma swoje problemy i i tak nic na to nie poradzi. Jeśli sobie nie radzę z małą to wg niego moja wina i mam się mu nie żalić bo skoro mała taka zła to po co chciałam drugie dziecko itd. Takie tam pitolenie. On jest ostatnio nerwowy. Ja sobie z nią radzę, ale jak jest siostrzeniec to czasami już nic nie działa bo ona dostaje rozstroju nerwowego i żadne tłumaczenie, krzyki, kary - nic nie działa. Już było lepiej. Parę razy była miła dla niego i chwalili ją za to wszyscy, ale widać, że to silniejsze od niej.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Q

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2019, 14:17

Lavende86, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2019, 14:21

Lavende86 lubi tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dlatego też się wkurwiłam. Ledwo zipię, a jeszcze takie teksty słyszę. Wolałabym oddać mu dziecko, brzuch niech sobie też przyczepi, a ja się uwolnię i pójdę z chęcią do pracy. 8 godzin posiedzę w ciszy, wśród dorosłych ludzi, w klimie, a potem wrócę i będę pitolić jaka jestem zmęczona i jaką jestem bohaterką bo przecież ja PRACUJĘ!!

A co do małej to święta racja. Ona nie przyswoi tego od razu. Zawsze była jedyna w rodzinie, a tu ten mały nagle zabiera jej babcię i ciocię i ma więcej uwagi, a ona słyszy, że ma się sama sobą zająć bo nie jest dzidziusiem. Poza tym ona nie jest typem cichej myszki i lubi uwagę innych co jeszcze bardziej komplikuje sprawę. Z dzieckiem jest tak, że tłumaczysz, tłumaczysz, już jest lepiej, są postępy, a tu nagle pewnego dnia jakby zapomniała wszystko i znowu trzeba zaczynać od początku. No będziemy nad tym pracować, ale nie pomaga to co robi siostra i mama. Wymagają żeby ona się zachowywała jak dorosła.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png

Wysłany: 30 lipca 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    Jaki podpis? Nie czaję :-D
    no pod tym " jestem w 38 tygodniu" :P rozśmieszyło mnie to, bo jak Tobie sie już tak ciężko poruszać, to podejrzewam, że seksy chyba też odpadają? :D

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️

Wysłany: 30 lipca 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NowaJaaa wrote:
    Samosiowa ale my sie staramy, tylko bez wspomagania... Maz sie musi ogarnac, a potem moge wracać do tego „mlynu” ... umowę mam teraz na rok i potem bede miała na nieokreślony (budżetówka) jeżeli dostanę dobra ocene pracy, wiec u mnie to mozna założyć .. tez miałam umowę na nieokreślony i z niej zrezygnowałam, ze względu na zbyt duzy stres i przepracowanie. Jak nie bede miała swojej pensji to z czego bede żyć? He?
    hm... no ale jak zajdizesz w ciążę to przeciez możliwe, ze sie bedziesz źle czuła i nie bedizesz pracowała. A potem moze sie okaze ze nie bedziecie chcieli dziecka dać pod opieke komus obcemu ani do żłobka i bedziesz musiała iść na urlop bezpłatny to z czego wtedy bedziesz zyła? ze swoich oszczędności? Od męża nic nie dostaniesz?? Macie intercyzę podpisaną?
    Ja sobie trochę nie wyobrażam takiej sytuacji. Powinniście to obgadać. No wiesz wychowywanie dziecka i siedzenie w domu nie może się równać pracy. Trochę macie podział finansów jak współlokatorzy. Jak przyjdzie dziecko to cieżko wam bedzie to podzielić. No i uważam, że zona która mniej pracuje, bo zostaje z dzieckiem, bo moze sobie pozwolic tlyko na pół etatu i przez to ma przymierać głodem - to trochę mi się to mija z pojęciem rodzina - czyli coś wspólnego. Chyba tutaj powinniście sobie ustalić podział. Ja już rozmawiałam np ze swoim mężem, czy on sobie zdaje sprawe z tego, że jak ja pojde na macierzyński to bedziemy żyli z jednej pensji - na szczęście jest świadomy moich gónwianych umów :P moim zdaniem Ag, macie duuuuuużo do obgadania. Serio. I warto to zrobić teraz, niż potem przeżywać ciężkie rozczarowania zachowaniem męża (nieświadomym tak naprawdę)+cała reszta obowiązków i wycieńczenia związanych z dzieckiem.

Frida91, Promyk89, Adry lubią tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamynadzidzie bardzo mądrze napisane.
    Ja to trochę w ogóle nie rozumiem takiego dzielenia w rodzinie na moje i Twoje pieniądze albo walczenia o niezależność. Chyba nie o to chodzi w małżeństwie. I wszystkiego nie przewidzimy. Po porodzie też pewnie będę wymagała opieki i pomocy męża, gdybym złamała nogę albo zachorowała to też nie będę całkiem niezależna i chyba po to właśnie jest rodzina... Na stare lata też nie będziemy już niezależni.

OwaOrzeszkowa lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png

Wysłany: 30 lipca 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende oj ciężki dzień miałaś bidulko. Przytulaska wysyłam!

Lavende86 lubi tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
‹‹ 1243 1244 1245 1246 1247 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ