Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
No zobaczymy, myślę że zwykła wodę będzie można pić
Właśnie spina mi się cały brzuch, nie mam pojęcia cyz to jest skurcz bo już wiele razy mi się wydawało że miewam skurcze a na ktg ledwo 10% ale teraz rzeczywiście cały twardnieje, boli a potem puszcza. Zobaczymy
Mój przyjechał do mnie i siedzimy i się śmiejemy póki coMam całą sale dla siebie więc luz. Na razie nie boję się już wcale tylko czekam aż się rozkręci na dobre
czekamynadzidzie, Promyk89, malutka_mycha, Multiwitamina, Adry, Arienkas83 lubią tę wiadomość
-
To fajnie ze.masz juz meza kolo siebie. A maz Ci bedzie towarzyszył podczas porodu?Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
czekamynadzidzie wrote:To fajnie ze.masz juz meza kolo siebie. A maz Ci bedzie towarzyszył podczas porodu?
Tylko lipa ze póki poród się nie rozkręci na tyle żeby mnie wzięli już na porodówke to muszę być na oddziale a on ze mną tylko w godzinach odwiedzin
-
czekamynadzidzie wrote:Frida tu chodzi o znieczulenie. Jesli bedziesz musiala mieć narkoze do ewentualnej cesarki to musisz byc na czczo bezwzglednie! Bo jak sie porzygasz na stole to moze Ci sie dostac to do pluc a wtedy to juz jest zagrożenie Twojego zycia! Wode (niesmakowa) mozesz pic do 2h przed. Nie ma co podjadac bo mozesz sobie sama zrobic krzywde. A nigdy nie wiesz czy nie bedzie jak u wróbla albo mychy - zaczely naturalnie a skonczylo sie cesarka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2019, 15:51
Frida91, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość
-
To u nas w Polsce niestety robi się z porodu zamiast fizjologie to stan zagrożenia życia albo coś na równi operacji a z ciąży chorobę... Zakaz picia zakaz wychodzenia na dwór... Normalnie jaja. Rozumiem że powinni ingerować kiedy trzeba ale tylko tyle ile trzeba a nie już tak przesadzać.
-
Adry wrote:o ja Cie. Ale to ona ma jakąś płaską tą głowkę? I jak się na niej spi to się prostuje, czy ona zapobiega, żeby się nie krzywiło?
Adry lubi tę wiadomość
-
Multiwitamina wrote:Tak w tym tygodniu przyszła. Fajna jest . Na noc wyciągam jeśli mi nie beknie bo nie powinien ulac w niej . Śpi na dzień i część nocy . Nie miał bardzo krzywej główki, ale od 2 tygodni nauczył się spać na lewym boku , do mnie wtulony i troszkę różnica była .
Po za tym argument mamuski, że mamy go dużo nosić żeby miał ładna główkę poszedł się hym ;p ale i tak dużo chce na rękach być -
Adry wrote:o widzisz, to muszę sobie o tym poczytać tak na przyszłość
dobrze wiedzieź takie rzeczy, my nie używaliśmy żadnej poduszki przez pierwszy rok życia i nic się na szczęscie nie zadziało
-
Położna mówi że to jednak tylko maszyna i może być skurcz i się nie pisać. I faktycznie dziewczyny z sali rodziły na całego a nie pisało im się nic. No zobaczymy jak to się rozwinie nie ma spiny na razie
mam jeszcze cała noc przed sobą więc może się rozkręcić bez kroplowki.
Multiwitamina lubi tę wiadomość
-
Hmm ja w sumie podczas porodu nie jadłam nic bo nie miałam ochoty, po 12 godzinach byłam wyczerpana ale to chyba kwalifikuje się jak na czczo. Pić to najpierw kazali ale potem jak się okazało że sparaliżowało mi pęcherz i nie jestem w stanie wysikać się bez pomocy to zabronili (zwiększało to ból ogromnie) więc i z piciem nie rób nic ukradkiem. Podczas cc faktycznie o mało się nie zrzygałam ale byłam przytomna więc nic by się nie stało chyba (to nie była narkoza).
czekamynadzidzie lubi tę wiadomość