Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Frida trzymam kciuki ciągle zaglądam. Porodowy skurcz to się kapniesz bo zgina w pół z bólu. Taki bardzo bardzo mocny miesiączkowy potem coraz silniejszy że nie możesz oddychać.
Mąż poszedł z synkiem do kina. Mały śpi a ja po mini drzemce chyba wezme sie za prasowanie.
Ja zanim pojechaliśmy do szpitala to wciągłam na szybko jakąś kanapke żeby siłe mieć. No i wode potem piłam ale chyba tylko 2L ale u mnie to ok. 4h trwało wszystko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2019, 17:20
Frida91 lubi tę wiadomość
-
Multiwitamina wrote:Frida jak wypadł to już ponad 4cn dojechałaś
Skacz na piłce . Prysznic coś Ci pomógł ?
Dziewczyna z mojej sali miała pecha bo jej założyli to ustrojstwo na noc więc nawet nie miała jak z tym chodzić i nic jej to nie dało, rano dalej siedział mocno -
Hhehe Frida prawie jak lajf z porodowki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2019, 17:53
Frida91 lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Frida91 wrote:No Adry mnie prosiła o relacje live więc nie mam wyjściaStarania od 01.2018r.
Od 03.2020 AP - MP 🥰
Pcos,cykle bezowulacyjne, kir Bx, cytokiny skopane, komórki nk-23%
Stymulacje: clo+pregnyl (2 nieudane), lametta+pregnyl (2 nieudane).
Laparo+histero+drożność - korekta kształtu macicy.
Maz ok
Szczesliwy cykl-gonadotropiny+acard+intralipid+neoparin
15.12.2020r.-pęcherzyk ciążowy
28.12.2020r.- Nasz Dzidziuś ma ❤️
16.07.2021r.- 35tc SN Synuś ❤️
11.04.2023r.- beta 760 Nasz Drugi Cudzie zostań z nami! 🙏🙏
Czekamy na Dziewczynke 😍
-
Ja to Cie Frida podziwiam, ja jak pomysle o porodzie to mnie ciarki ze strachu przechodzą :>Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
czekamynadzidzie wrote:Ja to Cie Frida podziwiam, ja jak pomysle o porodzie to mnie ciarki ze strachu przechodzą :>
Adry, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość
-
Frida91 wrote:Mam właśnie ktg i nic się nie pisze jak na złość ale póki chodziłam to były skurcze...
Nie wiem, te maszyny nie są chyba takie idealne. -
Lavende86 wrote:Frida ja po odejściuu wód miałam takie skurcze że myślałam, że umrę. Byłam cała mokra tak się spociłam z bólu i oddychałam tak szybko jakbym zadyszczę miała, a na ktg NIC - DUPA! Do 30% max dochodziło czasem. A dzień wcześniej przy skurczach 80% leżałam i czytałam gazetkę
Nie wiem, te maszyny nie są chyba takie idealne.Adry lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny martwię się, że mój mały za dużo je. On ma coraz większy apetyt. Potrafi nawet 100ml wsunąć. Po mm jeszcze pośpi, a mojego to wypija 100ml i za 1,5 godziny potrafi już szukać i stękać! Masakra. Ile je takie dwutygodniowe dziecko? On ma problem 3 godziny wytrzymać. Zazwyczaj je pierś a potem butelka. Dziś głównie na moim jechał to może dlatego jadł więcej? Teraz śpi już 3 godziny to chyba na mszę dam. Nie chcę go utuczyć.
-
nick nieaktualnyNo ja nie wiem dziewczyny ale mnie zawsze mówili, że mlekiem matki nie da się dziecka przekarmic. I ja się tego trzymałam. A też miałam wrażenie że syn tylko na piersi wiecznie, uwiazana byłam ogromnie. Początkowo też odciagalam ale powiedziałam sobie ze albo pierś albo mm, bo nie wyobrażałam sobie takiego siedzenia z laktatorem. Ale wiem też ile to nerwów i ile myśli na godzinę w głowie gdy się karmi. Moja teoria jest że kobieta karmiąca myśli cyckami i niczym więcej... Kpi dla mnie nie wchodziło w rachubę, bo dolowalo mnie to odciaganie, czas który mogłam spędzić tuląc małego... Zaparlam się i przez weekend przestawilam z kpi na kp, gdy mały miał 4 tygodnie. Tyle że ja do końca karmilam z kapturkami, inaczej u nas nie było opcji. Dlatego mój syn ma taki lekki fetysz teraz, muszę chować przed nim rękawiczki sylikonowe, bo każe mi je zakładać i przytula się do piersi...
Lavende86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A czemu kp jest na żądanie a mm co iles tam godzin?Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Arienkas83 wrote:Pozatym mleko matki trawi się właśnie ok. 1-1,5h więc norma że stęka. 😄
Dzięki! Bo już się martwiłam
Ogólnie to dziwnie mieć dziecko które chętnie je
W córę trzeba było wmuszać i jadła może połowę tego co on.
Arienkas83 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny wiem że jak wisi na cycku to nie mozna przekarmić ale ja to podawałam odciągnięte z butelki i dlatego takie myśli mnie naszły. No ale macie rację. To jednak inne mleko. Muszę jeszcze poodciągać bo chcę pobudzić cycki żeby mu się lepiej piło. Przed chwilą ładnie zjadł z piersi. Dojadł tylko z 40ml. Nie wiem czy uda się kiedyś przejść na samą pierś. Zobaczymy. Staram się wyluzować i brać co los da. Nie chcę robić z tego wielkiego problemu i teagedii bo to mi psuje całą tą radość z małego a tylko raz mam okazję to pezeżyć. Nie chcę tego zmarnować. Co by nie jadł to jest zdrowy i cały nasz. Ile da radę jeść moje to jego, a co będzie to zobaczymy.
Czekamy - mm się dłużej trawi i jest bardziej sycące. Chociaż córka np. zawsze piła często a mało i nigdy nic jej z tego powodu nie było. Wręcz zero problemów gastrycznych.Arienkas83, Mamaxa lubią tę wiadomość