Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja z kolei nie wyobrażam sobie szukania piersi co godzinę również w nocy. Nie wiem może jestem spatrzona bo z pierwszym synkiem też kpi. Zresztą teraz synek naprawdę usypiał zamiast jeść miał za małą buzinkę na mojego wielkiego sutka i chyba łapał za mało otoczki. No a teraz różnie jak mu sie chce i ma cierpliwość to je ładnie a jak nie to odpychanie się i łapanie i krzyk. Ja nie mam cierpliwości patrzec jak się męczy więc rączki mi po butle lecą.
Co do siedzenia z laktatirem zamiast z dzieckiem. Tak mam takie myśli więc staram się odciągać przed karmieniem albo po karmieniu gdy już chce spać. W nocy to zasypia od razu. No a w dzień też szybko. Dziś np zjadł a a odciągałam przed karmieniem. Tuliłam nosiłam grzechotke mu pokazywałam ale szybko zaczął mieć oczka jak szparki i do spania. On jest w ogóle śpioch. Gdyby jeszcze się nie budził o tej 2,3 to już w ogóle. Choć coraz częściej budzi się dopiero o 4,5tej i moje cycki cierpią.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2019, 22:06
Mamaxa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPewnie ze tak, w życiu by mi nie przyszło do głowy krytykować matkę że sposobu karmienia. Każda z nas najlepiej wie, co dla niej i dziecka najlepsze. Przecież chyba żadna krzywdy dziecku nie chce zrobić. Trzeba zaufać matczynej intuicji. Ale mimo to, jest to naprawdę mega ciężka robota. Obojętne czy KP, czy kpi czy mm. Sztuka odczytania potrzeb dziecka i interpretacji.
-
czekamynadzidzie wrote:Ja to Cie Frida podziwiam, ja jak pomysle o porodzie to mnie ciarki ze strachu przechodzą :>
Adry lubi tę wiadomość
Starania od 2017r.
1 IVF maj/czerwiec 2019
4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
1-Transfer 4AA
Test 06.07 - Bhcg<1.
2-Transfer odwołany-krwawienie w 15dc.
3-Transfer 4BB +assisted hatching+embryoglue
Test 21.09 -Bhcg 486
Test 23.09 - Bhcg 1076
USG 04.10 -
12.10 krwawienie. Poronienie zagrażające? Leżing zawodowy
31.10 - koniec leżingu !
21.11-USG prenatalne - syn?
12.12 - nawrót plamienia. Leżing.
11.01-usg połówkowe. syn ! 350g szczęścia.
23.03- 1660g ślicznego bobasa
27.05 3300g 54 cm - Misio
4 -transfer " 4AB "13.01
Bhcg <0.1
5 - 4ty ostatni transfer blastki "3" 13.10.2023
Bhcg 472 -
Arienkas83 wrote:Czekamy-mm też na żądanie. Nie wyobrażam sobie nie dać dziecku jeść bo nie minęło 3h. Trzeba umieć rozpoznawać kiedy głodne a kiedy co innego. Ja już mniej więcej rozpoznaje.
-
Frida kciuki! Czuje ze to juz dzis!
Adry powodzenia w pracy po urlopie! Ja sie juz zbieram i mi sie nie chce... ale odliczam juz do urlopu- jeszcze 7 tyg. Przeżyjemy a potem bedzie wielki odpoczynek w koncu!
Miłego tygodnia Dziewczyny!Adry, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość
Starania od 01.2018r.
Od 03.2020 AP - MP 🥰
Pcos,cykle bezowulacyjne, kir Bx, cytokiny skopane, komórki nk-23%
Stymulacje: clo+pregnyl (2 nieudane), lametta+pregnyl (2 nieudane).
Laparo+histero+drożność - korekta kształtu macicy.
Maz ok
Szczesliwy cykl-gonadotropiny+acard+intralipid+neoparin
15.12.2020r.-pęcherzyk ciążowy
28.12.2020r.- Nasz Dzidziuś ma ❤️
16.07.2021r.- 35tc SN Synuś ❤️
11.04.2023r.- beta 760 Nasz Drugi Cudzie zostań z nami! 🙏🙏
Czekamy na Dziewczynke 😍
-
Niewiele się rozkręcilo ale mała zaczęła szaleć miała mega wysokie tętno i 2h bardzo się ruszała na ktg więc dostałam kroplowke z elektrolitami i pomogło. Musiałam być odwodniona.
Dziś kroplowa z oksytocyny więc nadal trzymajcie kciuki!Arienkas83 lubi tę wiadomość
-
Zozo od kiedy zaczynasz? od 2 września?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2019, 08:37
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
nick nieaktualnyA ja mam mega kaca moralnego....
Odprowadzilam synka do przedszkola i zapomnialam pomachac mu przez okno... On zawsze czeka przy oknie i musze pomachac a dzisiaj skupilam sie na wrzaskach z grupy zlobkowej, szlam jak w transie, wspomnienia naszych poczatkow wrocily...
i teraz caly czas mam obraz jego przy tym oknie, czekajacego na mnie a ja, matka krowa jedna nawet sie nie odwrocilam. Uswiadomilam to sobie dopiero po chyba 2 min jazdy samochodem. Serce mi chyba peknie. Bede miec przeprawe jak po niego przyjde.... -
Oj Mamaxa wiem o co chodzi ja też zawsze machałam do okienka. Ile synek ma lat bo przeoczyłam?
Multi wyspana ale jak to zrobiłaś? Mój nie chciał usnąć długo ale pompowałam w trakcie zasypiania. 40 minut pompowałam i zeszło mi do 5.40A ten jakiś krzyk i pierdy o 6.30 i za godzine zaś. W końcu jakoś śpi teraz to ja po 8mej sie obudziłam i wyskoczyłam pompowac. Teraz cichaczem do łóżka bo on śpi. Tylko jakas mucha mi tu lata, do okna sie dobija. Głowa mnie boli bo taki przerywany sen.
Frida już myślałam że po jesteś.
Mamaxa lubi tę wiadomość