Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Multiwitamina wrote:Fermalaktiker inke pijesz ? Duzi stresu teraz masz A to nie pomaga
Mały purka? Na brzuszek go kładziesz już? Może mleko faktycznie . A kupki strzeliste normalne ? Nóżki podkurcza ?
Ciepłe okłady, pieluszke termoforek z pestek wiśni próbowałaś? -
Multi dobry wynik. Ja dziś w godzine też 190. Czasami 120 albo 150 zależy jaka przerwa. A po nocy jak nie obudzi się o 2giej tylko później to 260 nieraz udoje.
Mój coś mniej zjada tak od 1,5 tygodnia. Dobowo zjadał nawet ponad 700 a teraz ledwo do 600 dobija. Jutro ide do lekarza czy nie ma pleśniawek bo ma biały nalot na języczku ja się nie znam i niech go zważy też.
Lavende ja Ci nic mądrego nie powiem. Najlepszy ssak to dziecko. Niby się powinno odciągać 10-14 razy ale ja ciągne 7-8 bo wole spać niż co godzine sie budzić na laktator. W dzień ciągne co 2,3h czasem jest obsuwa. Przystawiaj małego nawet jak nic nie leci z tej piersi. Możesz mieć zastój więc rozgrzej prysznicem/pieluchą/termoforem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2019, 17:29
-
Arienka moja też miała nalot, plesniawki to były. Tylko się na aphtin nie zgadza, to jest od 1rz. Mi pediatra to zaleciła i ja głupia stosowałam.
U nas pomógł fiolet, teraz przemywam rumiankiem i daje krople cytryny bo grzyby kwasnego nie lubia. Ale ciężko cholerstwo schodzilo. Najlepszy jest antybiotyk ale wiadomo że najlepiej jak najdłużej nie stosowac -
Dziewczyny dzieciate i świezorodzące - ja was tak czytam... i sie zastanawiam skad wy to wszystko wiecie? Jak karmic jak dziexko klasc ile jak zje to dobrze a ile jak zje to malo etc etc
Jak to czytam to dochodze do wniosku ze moze ja sie po prostu nie nadaje na posiadanie dzieci? Dla mnie to jakis matriksStarania od 2017r.
1 IVF maj/czerwiec 2019
4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
1-Transfer 4AA
Test 06.07 - Bhcg<1.
2-Transfer odwołany-krwawienie w 15dc.
3-Transfer 4BB +assisted hatching+embryoglue
Test 21.09 -Bhcg 486
Test 23.09 - Bhcg 1076
USG 04.10 -
12.10 krwawienie. Poronienie zagrażające? Leżing zawodowy
31.10 - koniec leżingu !
21.11-USG prenatalne - syn?
12.12 - nawrót plamienia. Leżing.
11.01-usg połówkowe. syn ! 350g szczęścia.
23.03- 1660g ślicznego bobasa
27.05 3300g 54 cm - Misio
4 -transfer " 4AB "13.01
Bhcg <0.1
5 - 4ty ostatni transfer blastki "3" 13.10.2023
Bhcg 472 -
Promyk ja drugie to coś tam wiem. 😊 Gorzej o kp bo z pierwszym nie wyszło i teraz też hehe.
A o rozszerzaniu diety to na nowo wszystko bo nie pamiętam. Jedynie że wpierw warzywka s otem owoce i kaszki. A kiedy gluten miesko no nie pamiętam 😊 i ile mleka a ile posiłków stałych też nie pamiętam. Jedynie że wpierw malutkie ilości warzyw czyli łyżeczka czy dwie/trzy.
-
Promyk89 wrote:Dziewczyny dzieciate i świezorodzące - ja was tak czytam... i sie zastanawiam skad wy to wszystko wiecie? Jak karmic jak dziexko klasc ile jak zje to dobrze a ile jak zje to malo etc etc
Jak to czytam to dochodze do wniosku ze moze ja sie po prostu nie nadaje na posiadanie dzieci? Dla mnie to jakis matriks
Mam tak samoAle potem sobie myślę, że chyba jakoś ogarnę, najwyżej będę biegać na dół i pytać Mamy, w końcu nie jedno dziecko ogarnęła
Jak dobrze nie mieć w końcu okresupożegnaliśmy się ładnie z Mężem
ach ale dobrze
A i skorzystałam z okazji, że taki "urobiony", i mam "zgodę" na umówienie Go do tego urologo-androloga na październik, także dzwonię we wrześniu jak już będzie grafik i ogarniamy temat. Ale się cieszę, może w końcu ktoś tego mojego Męża naprostuje na dobre tory i nam powie, czy jest sens się dalej tak leczyć, czy pójść z tymi wynikami w inseminację/ invitro.
Starania od 01.2018r.
Od 03.2020 AP - MP 🥰
Pcos,cykle bezowulacyjne, kir Bx, cytokiny skopane, komórki nk-23%
Stymulacje: clo+pregnyl (2 nieudane), lametta+pregnyl (2 nieudane).
Laparo+histero+drożność - korekta kształtu macicy.
Maz ok
Szczesliwy cykl-gonadotropiny+acard+intralipid+neoparin
15.12.2020r.-pęcherzyk ciążowy
28.12.2020r.- Nasz Dzidziuś ma ❤️
16.07.2021r.- 35tc SN Synuś ❤️
11.04.2023r.- beta 760 Nasz Drugi Cudzie zostań z nami! 🙏🙏
Czekamy na Dziewczynke 😍
-
Arienkas83 wrote:Mycha ja tam do buzi palca nie umiem wsadzić więc nie wiem jakbym miała aplikować leki. On ma języczek normalny kolor nie jest czerwony i na dziąsłach i policzkach też nic nie ma. Jedynie troche białego nalotu głębiej.
-
Promyk - ja mam czterolatkę i myślałam, że już nic mnie nie zaskoczy, a drugie jest całkiem inne i czuję się znowu jak dupa wołowa i beznadziejna matka. Coś tam niby wiem, ale i tak jak on płacze i nie wiem o co mu chodzi to po jakimś czasie uderzam w płacz i płaczemy oboje
Robię na czuja. Przy pierwszym czytałam w książkach, necie, pytałam kuzynek, mamy, koleżanek. A jak nic nie działało to pediatra i 100 pytań do.
Byliśmy dziś sprawdzić wędzidełko u małego i ładnie się goi. Teraz musimy mu unosić język bokami przez 2 tygodnie. Taki trening. Oczywiście teraz śpi jak anioł. W nocy za to będzie szalałZa to Ala niestety nieco sepleni międzyzębowo i potrzebuje ćwiczeń. Już dostaliśmy zalecenia co z nią robić. No i zapiszę ją na zajęcia z logopedą.
Ogólnie to mam słabe chwile i kryzys. Czuję, że nie ogarniam. Staram się przeżyć jeden dzień i nie myślę ile jeszcze przede mną.
Adry - smoczek zaleciła neurologopeda bo on ma zbyt dużą potrzebę ssania i nie może emocjonalnie jej zaspokoić i jest nerwowy, a nie jest dobrze żeby ze mnie robił smoczek bo ma pierś kojarzyć z jedzeniem a nie ciumkać ją non stop. Nie zaburzy mu to ssania bo on ssie aż za mocno. Smoczek jest ryzykowny u dziwci które nie chcą ssać i są leniwe. Poza tym on jak się już wyżyje to wypluwa
-
Adry wrote:A i okazało się że moja sraczka to było jakieś przytrucie.dzisiaj cały dzień na bułkach i coli i czuje się mega lepiej
Adry lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Promyczku nie bój żaby, doczytamy i nauczymy się wszystkiego! Ja to w ogóle się zastanawiam czy tej wiedzy już gdzieś nie spisywać do jakiegoś pliku bo potem bedzie mi ciężko to znaleźć jak akurat bede potrzebowaćPrawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Kto wie czy jak mi się uda to ktoś tu jeszcze takie rzeczy będzie pamiętał
no ale nie żeby coś... Fridy brzuch czeka
To ja miałam właśnie takie przewracanie w jelitach i kurde żaden stoperan, loperamid, węgiel, nifuroksazyd, enterol... Nic cholerstwo nie pomagało! A wiecie co jest najgorsze?że trzeba było się tego dnia seksić! Więc w trakcie "okna pogodowego" szybki numerek. Aż się popłakałam potem w jakich warunkach musimy to robić
nie tak to powinno wyglądać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2019, 21:28
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Zozo wrote:E tam nie ma sie co bac kazda matka sobie poradzi. Malolaty rodza i tez jakos daja rade :p
Moj sie dzisiaj pyta kiedy mam dni plodne mowie moze w sobote ( a on ma to kawalerskie) zly jak nie wiem i sluchajcie tego pyta sie o ktorej godzinie ?? 😂 ja mowie co o ktorej godzinie ? A on no te dni plodne hahaha no nie moge a on tak serio, mowie o 20 i nie mozesz isc na kawalerskie 😂
Haha no jak to mozna tak pomyslec ze to na godzine ustawione jak spotkanie haha niezle
Siedzę sama, bo Męża nie ma hmmm dziwnie tak... a mam tak do czwartku.. Już ogarnęłam paznokcie w dłoniach i stopach... i tak dziwnie...Już tęsknie a gdzie tam do czwartku....Starania od 01.2018r.
Od 03.2020 AP - MP 🥰
Pcos,cykle bezowulacyjne, kir Bx, cytokiny skopane, komórki nk-23%
Stymulacje: clo+pregnyl (2 nieudane), lametta+pregnyl (2 nieudane).
Laparo+histero+drożność - korekta kształtu macicy.
Maz ok
Szczesliwy cykl-gonadotropiny+acard+intralipid+neoparin
15.12.2020r.-pęcherzyk ciążowy
28.12.2020r.- Nasz Dzidziuś ma ❤️
16.07.2021r.- 35tc SN Synuś ❤️
11.04.2023r.- beta 760 Nasz Drugi Cudzie zostań z nami! 🙏🙏
Czekamy na Dziewczynke 😍
-
Adry wrote:słuchaj, starasz się o dziecko w sposób planowany, więc uprawiasz seks wtedy kiedy należy, nie zawsze są to warunki romantyczne.
pomyśl, że może i seks z którego powstają dzieci tzw. "wpadki" jest namietny i bardzo romantyczny, ale te dzieci nie zawsze sa potem kochane i chciane, a jego rodzice tworza udany zwiazek.
uczciwie mowiac wiekszosc typowo wpadkowych zwiazkow ktore znam sie rozlecialaPrawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱