Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Multi dobrze napisane
Ja żałuję że nie karmię piersią ale do laktator za żadne skarby bym nie wróciła, mam nadzieję Arienka że wytrzymasz dłużej niż ja.
Ale z plusow to mm większe cycki niż przed ciążaof course nie takie jak z mlekiem ale fajne
Mam nadzieję że z powodu mm Nina nie będzie chorowita. Trochę na dwoje babka wdrożyła, ja kiedyś byłam straszny zdechlak, za to mąż praktycznie w ogóle nie choruje. Ciekawe co przewazyczekamynadzidzie lubi tę wiadomość
-
Multi zgadzam się z Tobą i ja osobiście mam taki wewnętrzny żal do kościoła o to że wtrąca się w politykę. A nie powinien. Wiecie byłam kiedyś na mszy na jasnej górze i ksiądz mówił o kradzieżach, złodziejstwach, morderstwach i o in vitro. Tak jakby to było na równi ze sobą. No sorry
niby władza jest ta pro życiu, 500+ i te sprawy, ale do leczenia niepłodności... wycofali się z refundacji, pozabierali programy
eh szkoda gadać
Pola30 jak dobrze widzę to masz stosunek 0,5. Chyba nie jest tak źle, gorzej jakbyś miała więcej niż 1 to wtedy może świadczyć o PCO (albo PCOS? nie rozróżniam tego, sorry). Ale jak jest mniej niż 1 to chyba nie jest tak strasznie? ALe nie wiem o czym to świadczy, może o słabej owulacji? Albo może o problemach z pękaniem pęcherzyków? Nie wiem. Sama mam 1,4 więc w drugą stronęMultiwitamina lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
malutka_mycha wrote:Multi dobrze napisane
Ja żałuję że nie karmię piersią ale do laktator za żadne skarby bym nie wróciła, mam nadzieję Arienka że wytrzymasz dłużej niż ja.
Ale z plusow to mm większe cycki niż przed ciążaof course nie takie jak z mlekiem ale fajne
Mam nadzieję że z powodu mm Nina nie będzie chorowita. Trochę na dwoje babka wdrożyła, ja kiedyś byłam straszny zdechlak, za to mąż praktycznie w ogóle nie choruje. Ciekawe co przewazymalutka_mycha, Lavende86 lubią tę wiadomość
-
Arienkas83 wrote:Tak...aż mnie zatyka nieraz jakby ktoś nożami ciął. 😀 Ale ja sie cieszę bo wiem że mam mleko i wsio ok.
Mnie jakby ktoś przypiekal czymś rozgrzanym cała pierś... Mam nadzieję że jednak to minie...
-
Frida91 wrote:Ja byłam dzieckiem wychowanym na butli i w ogóle nie jestem i nie byłam chorowita. Myślę że to też indywidualne predyspozycje ale nie kwestia samego żywienia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2019, 18:55
Frida91, Adry lubią tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
My z siostrą obie kp pół roku. Ona alergiczka, astmatyczka i chorowitka. Ja - okaz zdrowia. Czasem przeziębienie złapię, a tak to nic mnie nie bierze. Nie ma reguły. Na pewno kp najlepsze ale zdrowie psychiczne i samopoczucie matki też ważne.
Ja jestem na etapie że co jakiś czas mam doła że nie potrafię ogarnąć tak prostej rzeczy jak karmienie. Jak o tym pomyślę to chce mi się płakać. Jak mam karmić małego to mam taki niepokój w środku, że znowu nie pójdzie, nie będzie ssał albo będzie ssał a potem i tak będzie głodnyNie wiem ile jeszcze tak pociągnę. Dziś znowu mam sutki podrażnione. Chyba od laktatora. A mały sporo je i boję się czy nie za dużo pochłania. Nie wiem ile powinien jeść. Stres, stres, stres... Myślałam że go urodzę i będę skakać ze szczęścia, a ostatnio to jakaś przerażona tym wszystkim jestem.
-
Ej tak przyszlosciowo pytam - bo są te obrazki że to takie cudowne karmić dziecko i och... ale czytam, że to boli? Serio nie jest to aż tak przyjemne?
Dobra. Nagotowałam obiadu jak na perfekcyjna panią domu przystało. Posprzątałam... jak będzie dziecko nie wiem czy dam rade odpuścić czy się zajadę
I tak. In vitro zbrodnia. U mnie z 13 komórek zostały obecnie 3 blastocysty (plus jedna jak wiecie odpadła po nieudanym transferze). Kościolowi chodzi o to że co sie stanie z tymi zamrozonymi dziecmi. Ja tam biore wszystkie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2019, 19:55
Starania od 2017r.
1 IVF maj/czerwiec 2019
4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
1-Transfer 4AA
Test 06.07 - Bhcg<1.
2-Transfer odwołany-krwawienie w 15dc.
3-Transfer 4BB +assisted hatching+embryoglue
Test 21.09 -Bhcg 486
Test 23.09 - Bhcg 1076
USG 04.10 -
12.10 krwawienie. Poronienie zagrażające? Leżing zawodowy
31.10 - koniec leżingu !
21.11-USG prenatalne - syn?
12.12 - nawrót plamienia. Leżing.
11.01-usg połówkowe. syn ! 350g szczęścia.
23.03- 1660g ślicznego bobasa
27.05 3300g 54 cm - Misio
4 -transfer " 4AB "13.01
Bhcg <0.1
5 - 4ty ostatni transfer blastki "3" 13.10.2023
Bhcg 472 -
Promyk - jak komus kp dobrze idzie to może i jest to przyjemne. Mnie na początku bolało, sutki strasznie poranione. Aż położne się krzywiły na ten widok i wciskały nakładki. Teraz mniej boli i nawet jest ok ale do przyjemności z tego to mi daleko. Poza tym frustruje mnie to że nie ma efektów. Karmię i karmię, trwa to i trwa, a dziecko dalej się nie najada i aż wyć mi się chce. Potem laktator albo robię mm. Czasami z piersi naje się na max godzinę. Dla mnie kp to jest niestety jakaś masakra. Myślałam, że z czasem będzie lepiej, ale nie jest. I te porady położnej i neurologopedy żeby karmić, przystawiać, odciągać - czasem czuję jakby jakaś przemoc przychiczna była wobec mnie stosowana. Czuję że to mój obowiązek i mam poczucie winy że mi to nie idzie... Teraz jest mega parcie wszystkich na kp.
-
Zozo wrote:I pomysl sobie jak masz zajebi** bo twoj maly ma 2 tyg i masz czas wejsc na forum a jak ja urodzilam to przez 2 tyg bylam jak zombie, ledwo mialam sile i chec sie umyc, nawet kompa nie odpalalam, nie ogladalam tv a jak mala szla spac to ja z nia
Jak ja się kładę to on wstaje. Teraz właśnie jadł. Teraz będzie co 2 godziny stękał
A wchodzę na forum często jak wisi mi na cycku dziecko lub laktator
Trzeba jakoś dać radę. Z karmieniem wiem, że nic nie muszę, ale obiecałam sobię, że tym razem bardziej powalczę. Nie chcę potem myśleć, że nie próbowałam i się poddałam. Jeśli faktycznie się nie uda to trudno, ale przynajmniej będę miała poczucie, że się starałam.Zozo lubi tę wiadomość
-
Promyk89 wrote:I tak. In vitro zbrodnia. U mnie z 13 komórek zostały obecnie 3 blastocysty (plus jedna jak wiecie odpadła po nieudanym transferze). Kościolowi chodzi o to że co sie stanie z tymi zamrozonymi dziecmi. Ja tam biore wszystkie
no nie, bo tam są różne jeszcze inne argumenty typu: że to się powinno odbywać drogą miłości poprzez akt seksualny i że niby traci się bliskość w ten sposób. Aha. Widać, że ktoś kto to powiedział nigdy sie nie starał.
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Multiwitamina wrote:Przebudziam się jakoś . Zaglądam do dzieciaka . A ten skubaniec na brzuchu śpi...przekładam go A on w płacz. Dostał butlę i znowu się przekreca... nie podoba mi się to ;/
też bym się wkurzyła jakby mi kto na plecach kazał spać
Multiwitamina lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱