Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Lavende mój też był żarłok. A teraz taki śpioch... i je mniej właśnie. Może przez te krztuszenie, może będzie lepiej z tą Lovi. O 5tej zjadł 150 i potem 120 i 120 po 12stej i śpi...Czasem stęknie otworzy oczy i dalej śpi. 😨 Nie ma bata budzę go żeby zjadł.
Lavende86 lubi tę wiadomość
-
malutka_mycha wrote:Lavende w szpitalu nam mówili że minimum to 120 ml na kg ciała, więc 150-200 to chyba ok przy zdrowym dziecku.
My się trzymamy tego minimummalutka_mycha lubi tę wiadomość
-
Arienkas83 wrote:Lavende mój też był żarłok. A teraz taki śpioch... i je mniej właśnie. Może przez te krztuszenie, może będzie lepiej z tą Lovi. O 5tej zjadł 150 i potem 120 i 120 po 12stej i śpi...Czasem stęknie otworzy oczy i dalej śpi. 😨 Nie ma bata budzę go żeby zjadł.
Może chwilowo potrzebuje mniej. Ja tam bym się nie przejmowała. Syn koleżanki ma 2 miesiące i zjada 120. Lepiej żeby się nie napychał.
-
Arienkas83 wrote:Obudziłam bo lepiej żeby wieczorem łatwo usnął. Uśmiech na całego. Po prostu jest śpioch. Głód by go obudził i by płakał. A tak to zjadł 100 pobawił się ze mną i na macie i pogadał sobie "aaaaoołłłłłaaaam " itd i poszedł teraz na drzemke.
Co ja bym dała żeby mój tak spał. On śpi mało i jak to się mówi - jak zając pod miedzą. Co chwilę stęka, rusza się, przebudza. Wszystko słyszy. Najlepiej śpi na spacerze. Dziś dawałam mu dwa razy Delicol i raz Espumisan. Ten Delicol chyba pomaga. Nie chcę zapeszać. Może to przypadek.
Co najgorsze, odparzyła mu się trochę pupa. A tak uważałam. Chyba ma delikatną skórę. Ani Linomag ani Sudocrem nic nie dawały. Smaruję Tormentalum i jest lepiej. Ogólnie to nie wiem jak się nazywam i zapomniałam już jak wygląda normalne życieTylko cycki, mleko, kupa, mleko, cycki, lulanie i tak całą dobę.
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny! Nie wiem gdzie napisać tego posta, może Wy mi pomożecie.
Staram się z narzeczonym o dzidziusia już od dłuższego czasu.. okres mam srednio co 27 dni. Ostatni miałam 7 sierpnia, dni płodne miały nadejść od 15 do 21 (tak mówi aplikacja). Temperatury nie badam, bo niestety wstaje o różnych porach dnia, jednak od miesiąca wspomagam się Ovarinem. W tym miesiącu serducha były 13-14-15-16, później dwa dni przerwy (nie mieliśmy niestety okazji), 19 sierpnia, czyli w dzień teoretycznej owulacji zobaczyłam rano na papierze śluz przezroczysty, rozciągliwy, po południu działaliśmy.
Działaliśmy tez 20 i 21go.
Były to wszystkie dni płodne, z tym, ze dwa dni przed zobaczeniem śluzu rozciagliwego nic nie robiliśmy.
Proszę powiedzcie mi, czy śluz przezroczysty, rozciągliwy oznacza, ze owulacja się dopiero zacznie, czy to właśnie jest TEN dzień? Wariuje juz, muszę przyznać, ze kompletnie zgłupiałam... może jednak istnieje szansa, ze wbiłam się w ten odpowiedni dzień.
To, ze dwa dni przed nic nie było, oznacza, ze szanse są mniejsze?
Na test jest jeszcze bardzo za wcześnie. Czy któraś z Was miała taka sytuacje i się udało? Pomóżcie -
nick nieaktualnyAdry wrote:Rety, ja tyle seksu uprawiam w ciągu roku
Myślę, że się spokojnie wstrzeliliście. Ze sluzem nie pomogę, bo ja w cyklu w którym zaszłam nie mialam zadnego widocznego przynajmniej.Myślę, że jeśli stosunek był w okolicach owulacji oraz jeśli jesteście zdrowi to macie szanse na ciążę
Mam wielką nadzieje, bo mam stresująca prace, a na wakacjach się zrelaksowalam... tylko, ze teraz wróciłam do domu i wariuje. Muszę przestać o tym myśleć.. dziękuje za odpowiedz ❤️
-
nick nieaktualnyZozo wrote:To co Ci tam bulgocze hihi
Dome17 nie stresuj sie sluzem, ponoc czasem go nie widac i jest git. Ja jakos u siebie tez srednio go widze a udalo mi sie corke urodzic 👌 a ile sie stracie jesli mozna zapytac ? Wasze pierwsze ?
Andry, jak tylko coś będę wiedzieć, to napisze na pewno!
Zozo, teoretycznie staramy się od czerwca 2018, jednak z niewielkimi przerwami i jedna ciaza biochemiczna.. niektórzy mówią, ze stres zle działa, wykorzystałam wiec odpoczynek na wakacjachmodlę się, by niedługo zobaczyć te II kreseczki..
Adry, Zozo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZozo wrote:Haha no wez :p nie strasz „przecie” ja tez juz tą granice przełamałam
Niby tak jak mowisz Dome17 stres na wszystko zle dzialaale wez tu sie nie stresuj
mnie to wszystko wku** czasem, a mi sie wydaje ze starania maja pewne etapy. Na poczatku sie jest napalonym, nakreconym w zyciu by sie nie pomyslalo ze moze tyle czasu sie nie udac. I co jest stres, napiecie znowu nic. A im dalej w las ..... kazde rozczarowanie boli, ale z czasem jakby czlowiek wie ze znow moze sie nie udac, no nie wiem jak to ujac ale wiem sama po sobie ze inaczej reaguje juz na negatywne testy niz na samym poczatku 🙃
Tez tak trochę mam, teraz czekam na zrobienie testu, ale moim zdaniem będzie i tak negatywny, nie wiem tylko czemu się tak nakręcam...
zauważyłam, ze jak mam okres i dni płodne, to tak jeszcze spoko, myśle ‚jak nie ten cykl to nastepny’, później jak miną te dni, przychodzi faza lutealna, to zaczynam wariować... niby mówię sobie, ze już tracę nadzieje, a wariuje, jakie to zagmatwane 😖 -
Adry kup sobie sanprobi ibs i wyjedz opakowanie. 1-2 kaps na wieczor.
Albo enterol 1 kaps na wieczor.Adry lubi tę wiadomość
Starania od 2017r.
1 IVF maj/czerwiec 2019
4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
1-Transfer 4AA
Test 06.07 - Bhcg<1.
2-Transfer odwołany-krwawienie w 15dc.
3-Transfer 4BB +assisted hatching+embryoglue
Test 21.09 -Bhcg 486
Test 23.09 - Bhcg 1076
USG 04.10 -
12.10 krwawienie. Poronienie zagrażające? Leżing zawodowy
31.10 - koniec leżingu !
21.11-USG prenatalne - syn?
12.12 - nawrót plamienia. Leżing.
11.01-usg połówkowe. syn ! 350g szczęścia.
23.03- 1660g ślicznego bobasa
27.05 3300g 54 cm - Misio
4 -transfer " 4AB "13.01
Bhcg <0.1
5 - 4ty ostatni transfer blastki "3" 13.10.2023
Bhcg 472 -
Adry wrote:Ej, ale dupki z tych facetów. No żadnego wysilku, nawet minimalnego, nie chodzi o cenę tylko pamiec
Mój się jakoś ogarnął na stare lata ale wcześniej też wychodził z założenia że mogę sobie sama kupić.byl czas że w ogóle olałam dawanie prezentów, ale od kiedy się nam urodziło dziecko to każdy się pilnuje z datami czy ważnymi wydarzeniami i jakoś staramy się siebie zaskakiwac z różnym skutkiem. Lavende daj staremu rózgę pod choinkę za kare albo nowa pałkę
na bank mu się przyda hihahahaha
-
Adry wrote:dalej walczę z układem pokarmowym, dzisiaj poszalałam (brawo ja) i zjadłam frytki na obiad (po dwoch dniach jedzenia samych bułek) i teraz skręcam się z bólu (taram taram:/). nie mam biegunki, gorączki czy wymiotów, ale brzuch jak balon i skurcze jelit co jakiś czas. wzielam smecte. smecta jest dobra na wszystko
jesli mi pomoże, to znaczy, że to wirus, jesli nie, prawdopodobnie nie dożyję, niedzieli:P
bede jesc na weselu chleb z maslem. zawsze o tym marzyłam.Ja tylko czuję jak coś mi jeździ po jelitach... strach coś zjeść
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2019, 08:30
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Dome17 wrote:Mam wielką nadzieje, bo mam stresująca prace, a na wakacjach się zrelaksowalam... tylko, ze teraz wróciłam do domu i wariuje. Muszę przestać o tym myśleć.. dziękuje za odpowiedz ❤️Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Jak to dobrze ze dzis piątek!!!!
2 dni Męża nie było i wczoraj na obiedzie czułam sie jak na początkowych randkach - kochamy sie jak wariaci... tylko te nasze włoskie temperamentyAdry, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość
Starania od 01.2018r.
Od 03.2020 AP - MP 🥰
Pcos,cykle bezowulacyjne, kir Bx, cytokiny skopane, komórki nk-23%
Stymulacje: clo+pregnyl (2 nieudane), lametta+pregnyl (2 nieudane).
Laparo+histero+drożność - korekta kształtu macicy.
Maz ok
Szczesliwy cykl-gonadotropiny+acard+intralipid+neoparin
15.12.2020r.-pęcherzyk ciążowy
28.12.2020r.- Nasz Dzidziuś ma ❤️
16.07.2021r.- 35tc SN Synuś ❤️
11.04.2023r.- beta 760 Nasz Drugi Cudzie zostań z nami! 🙏🙏
Czekamy na Dziewczynke 😍
-
Adry a ja bym pojechała! Kiecę mam, tylko kasa do koperty
Miałam dzis isc do gin... ale mi sie nie chce.. poza tym mam ochotę z Mezem ten czas spędzić. Wróciłam ostatnio do jedzenia macy i chyba to jest efekt, chodzę jak nakręcona, a wczoraj było... hehehe.Starania od 01.2018r.
Od 03.2020 AP - MP 🥰
Pcos,cykle bezowulacyjne, kir Bx, cytokiny skopane, komórki nk-23%
Stymulacje: clo+pregnyl (2 nieudane), lametta+pregnyl (2 nieudane).
Laparo+histero+drożność - korekta kształtu macicy.
Maz ok
Szczesliwy cykl-gonadotropiny+acard+intralipid+neoparin
15.12.2020r.-pęcherzyk ciążowy
28.12.2020r.- Nasz Dzidziuś ma ❤️
16.07.2021r.- 35tc SN Synuś ❤️
11.04.2023r.- beta 760 Nasz Drugi Cudzie zostań z nami! 🙏🙏
Czekamy na Dziewczynke 😍
-
nick nieaktualnyAdry mi jak się nie chce iść, to zawsze znaczy że będzie świetna impreza. Zawsze się to sprawdza. Nawet na moim własnym ślubie 😉 Byłam już tak zmęczona i zestresowana, że miałam najszczerszą ochotę go odwołać, a wyszło po prostu meeega
czekamynadzidzie lubi tę wiadomość