Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie wiadomo co dalej. Jeżeli to przewodzenie kostne wyjdzie lepiej, na poziomie 30-40db to aparat wystarczy. A jak też źle to implanty wszczepiane do środka. Sama nie wiem, tłumaczyła mi to przez telefon ale mało zapamiętałam. Ciężko mi w to uwierzyć bo 80-90db które u niej wyszły to hałas na drodze a ona słyszy cichsze dźwięki, na pewno. Więc może faktycznie odbiera wibracje kośćmi. Ale lekarka super, w sobotę do mnie dzwoniła żeby wszystko wyjaśnić i mega wszystko przyspieszyła. I to wszystko na NFZ.
A z drugiej strony wolałabym się chyba dowiedzieć w poniedziałek, mam zjebany wieczór z mężem.
Przepraszam dziewczyny ze Wam tu dupe zawracam ale mój mąż do pocieszania się absolutnie nie nadaje, już się zdążyliśmy poklocic. On nie ma pojęcia jakie mną targaja emocje. I spoko, Wy też nie wiecie. Ale przynajmniej ich nie negujecie i nie zabraniacie mi tego przeżywać. -
Lavende86 wrote:No ale Nina ma ponad pół roku. To już kontaktowe i towarzyskie dziecko. No i główki już trzymać nie trzeba. Moja w tym wieku uwielbiała ludzi. No i dzięki temu Ala jest odważna i nie boi się ludzi. Moja siostra nikomu nie dawała dziecka i teraz mały to taki dzikus. Trzyma się matki jak rzep i boi każdego i wyje jak tylko ktoś obcy przyjdzie.
NowaJaaa, Lavende86, Adry, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość
-
Mycha pisz ile potrzebujesz! Wiadomo ze sie martwisz o swoje dziecko. Napisze Ci tylko tyle, ze na szczęście medycyna jest na wysokim poziomie i ciagle idzie do przodu, wiec Ninka bedzie normalnie żyć. Jestesmy tutaj z Tobą!!!!
czekamynadzidzie lubi tę wiadomość
Starania od 01.2018r.
Od 03.2020 AP - MP 🥰
Pcos,cykle bezowulacyjne, kir Bx, cytokiny skopane, komórki nk-23%
Stymulacje: clo+pregnyl (2 nieudane), lametta+pregnyl (2 nieudane).
Laparo+histero+drożność - korekta kształtu macicy.
Maz ok
Szczesliwy cykl-gonadotropiny+acard+intralipid+neoparin
15.12.2020r.-pęcherzyk ciążowy
28.12.2020r.- Nasz Dzidziuś ma ❤️
16.07.2021r.- 35tc SN Synuś ❤️
11.04.2023r.- beta 760 Nasz Drugi Cudzie zostań z nami! 🙏🙏
Czekamy na Dziewczynke 😍
-
Mycha - moja mama całe życie przepracowała w szkole z internatem dla niesłyszących. Miała duży kontakt z takimi wadami. Zna język migowy. Skończyła surdopedagogikę. Teraz jest nauka tak rozwinięta, że aparaty robią nawet niemowlakom i te dzieci nie odbiegają czasem bardzo od słyszących. Wiele można zrobić. Mama zna osoby z 80% ubytku, które ukończyły studia i pracują z powodzeniem.
Moja mama mówi, że te dzieci odczuwają wibracje, których my nie rejestrujemy. Sama byłam świadkiem jak u niej w pracy dziewczyny niesłyszące tańczyły układ taneczny do muzyki. Takie dzieci od małego trzeba rozwijać w tym kierunku. Sadzać na blacie w kuchni jak coś się robi i uczyć co jakie wibracje wydaje. Np. mikser, młynek. A aparaty teraz są małe i nowoczesne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2019, 16:09
malutka_mycha, Multiwitamina, Adry, czekamynadzidzie, Wróbel lubią tę wiadomość
-
Pamiętam jak mała mi (chyba) zjadła taki mały gumowy knocik z takiej świeczki led na baterie. Takie coś tam było nakładane na żaróweczkę. Bawiła się i nagle nie ma. Przeszukałam cały pokój. Ani widu ani słychu. A miała wtedy mniej niż rok. No i pytam: Gdzie ten knocik i pokazuję palcem o co mi chodzi, a ta pokazuje palcem do buzi i mówi "Amniam!" Mało zawału nie dostałam. Pytam więc: zjadłaś knocik? A ona kręci głową że nie. No to pytam gdzie go dała, a ta znowu do buzi pokazuje i "Amniam!" 🤣 Rozmowa głęboka, nie powiem. Do dziś nie wiem czy go zjadła.
malutka_mycha, Multiwitamina, Adry lubią tę wiadomość
-
Mycha, wiem, jaki czujesz ból i lęk o Ninę.
Nie jestem specjalistką, ale chciałam Ci tylko napisać, że moja znajoma kilka lat temu urodziła synka z głęboką wadą słuchu, praktycznie niesłyszącego. Dzisiaj ma 7-8 lat i chodzi do szkoły muzycznej, gra na pianinie (grał m.in. na finale WOŚP, na którym byłam).
Nie wiem, czy ma aparaty obustronne, czy implanty, w każdym razie ten problem zdrowotny udało się tak załatwić, że funkcjonuje normalnie (chodzi do szkoły muzycznej!).malutka_mycha, Adry, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość
-
Najwazniejsze mycha że wiadomo jak duży jest problem i jak najszybciej go naprawić, żeby mała mogła nauczyć się mowy.
Dawaj znać jak będziesz wiedzała co dalej!
I Boże ciało polecam. Bardzo. Naprawdę niezły polski film.Starania od 2017r.
1 IVF maj/czerwiec 2019
4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
1-Transfer 4AA
Test 06.07 - Bhcg<1.
2-Transfer odwołany-krwawienie w 15dc.
3-Transfer 4BB +assisted hatching+embryoglue
Test 21.09 -Bhcg 486
Test 23.09 - Bhcg 1076
USG 04.10 -
12.10 krwawienie. Poronienie zagrażające? Leżing zawodowy
31.10 - koniec leżingu !
21.11-USG prenatalne - syn?
12.12 - nawrót plamienia. Leżing.
11.01-usg połówkowe. syn ! 350g szczęścia.
23.03- 1660g ślicznego bobasa
27.05 3300g 54 cm - Misio
4 -transfer " 4AB "13.01
Bhcg <0.1
5 - 4ty ostatni transfer blastki "3" 13.10.2023
Bhcg 472 -
Mycha ie dziwię się że sie denerwujesz, każda matka by się martwiła. Na szczęście mamy takie czasy i medycynę na wysokim poziomie ze wiele wad można leczyc, sa rozne sprzety, aparaty sluchowe, malzowine mozna rekonstruowac. Trzeba być dobrej myśli!
A propos noszenia cudzych dzieci - bylismy wlasnie u znajomych i kolezanka ululala mi dziecko a ja mialam wreszcie spokójNie mialam na myśli ze ja nikomu nie daje ale ze niektorzy z tym przesadzaja nawet jak dziecko wcale tego nie lubi albo robią to nieumiejetnie. Ale ogolnie nie mam z tym problemu żeby ktoś moją małą brał na rece
Byłam w Pepco bo skarpetki dla Rozalki a tam kurde wszystko świąteczneDopiero listopad się zaczął a tu juz wszędzie Mikołaje itd.
Lavende86 lubi tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Mycha będzie dobrze, jest pod opieką specjalistów i ją naprostują.
Mały chory, furczy mu w nosku, jak odciągam ten katar to prawie nic nie leci, tylko chyba ta woda morska. Za to ma pod paszką 38.5Jeszcze tak wysokiej nie miał, a może tak mu wyszło bo płakał? Dałam już mu pedicytamol. Jestem panikara co jeszcze mogę zrobić?
Cały dzień w miarę ok tylko widać że cos go bierze ale nie był tragiczny, dopiero teraz. Pił mleko o 16.30 a teraz nie chce i usypia.
Lavende ile temperatury miał teraz najwięcej synek przy tym katarze i kaszlu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2019, 19:53
-
Arienka - on akurat wysokiej nie miał bo najwięcej to 37,5. Ja mierzę bezdotykowym na czole. Niby średnio dokładne, ale cóż...
Mojemu tak furczało 3 dni i nic się nie dało odciągnąc, a potem zaczął w nocy kaszleć i już wtedy miał katar taki, że dało radę odciągnąć. Z tym, że on jest jeszcze leżący więc większość niestety spływała po gardle i nic na zewnątrz nie wyciekało.
Jak się męczył, a nie umiałam odciągnąć bo zalegało gdzieś w czeluściach nosa to nie ma nic lepszego niż inhalacja solą fizjologiczną (nebulizatorem), potem psikałam solą morską do nosa, kładłam na brzuchu na swoich kolanach i oklepywałam plecki kilka minut. Na koniec odciągałam i wtedy to już wyłaziło wszystko. Po tym wszystkim Nasivin Baby do obu dziurek (hamuje katar i odtyka) i dało radę żyć. Jeszcze smarowałam tą maścią majerankową pod nosem i dookoła dziurek. Do gardła Tantum Verde. Lekarka jeszcze zaleciła witaminę C - 2x5 kropli, ale jakoś nie dawałam bo średnio wierzę żeby cokolwiek zmieniała. Kaszel miał okropny. Brzmiał jak stary palacz chory na gruźlicę 🙄 a nic mu nie było. Temperaturę miał 2 dni. No i ta kąpiel w tymianku jest super, ale to trzeba się z tym trochę pobawić.
Mojej koleżanki syn ma 5 miesięcy i miał 39,5°C. Była u lekarza i też nic. Wirus i tyle.
Mój na szczęście już zdrowy. Ciekawe jak długo 😁 Co chwilę ktoś smarkoli.Arienkas83 lubi tę wiadomość
-
OwaOrzeszkowa wrote:Kurcze, jak mam teraz wolne to mogę trochę temat tej diety ogarnąć
mąż pewnie będzie szczęśliwy jak na urlopie zamiast lasagne dostanie zdrowy obiad na płodność😂😂😂wcześniej nie słyszałam o tej akademii plodnosci. Dzieki Nowa za podrzucenie tematu;) Chyba wykupie ta dietę
Nowa, a może podrzuć małży ta książkę co mama Czekamy dała;p albo ściągnij ebooka i sama przeczytaj- a znaczące fragmenty czytaj mu na glos;p Z tego co Czekamy opisywała to jest tam mowa o starającej się kobiecie i mężu, który nie chce podchodzić do badań bo uważa, że nie musi.
Multiwitamina lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Arienka jest taki organiczny olejek do smarowania na klatkę piersiową i plecy w czasie przeziębienia. Siostra mi poleciła bo sroka o go polecała. Mi bardzo przypadł do gustu. Super pachnie. Ponoć pomaga. Ja tylko wąchałam małego po nim 😁
Poczytaj sobie o nim:
https://www.srokao.pl/2018/10/mae-cudo-na-katar-czyli-organiczny.html?m=0Arienkas83 lubi tę wiadomość
-
Adry wrote:Po godzinie chciałam wychodzić, ale ciągle czekałam aż się jakoś rozkręci... Tak się wynudzilam, że szok.
Nie zachęcam ani nie zniechecam. Ja straciłam czas.
Adry lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Mycha ja też uważam, że teraz medycyna tak poszła do przodu, że idzie temu wszystkiemu jakoś zaradzić. Ja kiedyś oglądałam program jak dziecko niesłyszące (totalnie!) uczyli wymawiać głoski, żeby ono mogło komunikować się z rodzicami, a ono sie uczyło rozróżniać słowa po ruchu warg. Żeby mogło mówić jak normalne dziecko pomimo tego, że samo siebie nie słyszało. Niesamowite to dla mnie było wtedy
Adry lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Dziewczyny co ja bym dała za kino 🤩 Nawet nudny film. Muszę namówić chłopa na jakieś wyjście. Tylko z czasem średnio.
Mam nowe hobby. Testuję wszystkie smaki Carlo Rossi. Mały mnie tak testuje, że wieczorem muszę coś chlapnąć 😂 Wczoraj truskawkowe, a dziś o smaku granatu. Mam jeszcze jakieś o smaku owoców leśnych 🤣 Zostanie mi tylko brzoskwiniowe do wytestowania 😜Frida91, Beatrix_ lubią tę wiadomość