Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Adry wrote:Po godzinie chciałam wychodzić, ale ciągle czekałam aż się jakoś rozkręci... Tak się wynudzilam, że szok. Nie zachęcam ani nie zniechecam. Ja straciłam czas.Starania od 2017r.
1 IVF maj/czerwiec 2019
4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
1-Transfer 4AA
Test 06.07 - Bhcg<1.
2-Transfer odwołany-krwawienie w 15dc.
3-Transfer 4BB +assisted hatching+embryoglue
Test 21.09 -Bhcg 486
Test 23.09 - Bhcg 1076
USG 04.10 -
12.10 krwawienie. Poronienie zagrażające? Leżing zawodowy
31.10 - koniec leżingu !
21.11-USG prenatalne - syn?
12.12 - nawrót plamienia. Leżing.
11.01-usg połówkowe. syn ! 350g szczęścia.
23.03- 1660g ślicznego bobasa
27.05 3300g 54 cm - Misio
4 -transfer " 4AB "13.01
Bhcg <0.1
5 - 4ty ostatni transfer blastki "3" 13.10.2023
Bhcg 472 -
Adry wrote:Szkoda, ogólnie pomysł fajny, główny aktor również zagrał przyzwoicie, ale no tak jak piszesz zrywu dupy nie było
Nie wiem zarówno mi i mężowy się podobało. Skłania do refleksji. Naprawde wowStarania od 2017r.
1 IVF maj/czerwiec 2019
4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
1-Transfer 4AA
Test 06.07 - Bhcg<1.
2-Transfer odwołany-krwawienie w 15dc.
3-Transfer 4BB +assisted hatching+embryoglue
Test 21.09 -Bhcg 486
Test 23.09 - Bhcg 1076
USG 04.10 -
12.10 krwawienie. Poronienie zagrażające? Leżing zawodowy
31.10 - koniec leżingu !
21.11-USG prenatalne - syn?
12.12 - nawrót plamienia. Leżing.
11.01-usg połówkowe. syn ! 350g szczęścia.
23.03- 1660g ślicznego bobasa
27.05 3300g 54 cm - Misio
4 -transfer " 4AB "13.01
Bhcg <0.1
5 - 4ty ostatni transfer blastki "3" 13.10.2023
Bhcg 472 -
Adry chyba nie bo starszak zdrowy także nie wiem skąd.
Już usypia mały, temperatura na czole 37 teraz a była na czole 38.1. Dam mu potem ibufen jeszcze, pewnie obudzi się z krzykiem. Muszę się sprężać, odciągnąć, umyć i spać bo noc nie wiadoma.
Dzięki Lavende, uspokoiłaś mnie. Do lekarza to najwcześniej w poniedziałek chyba że jutro do szpitala na nocną opieke co mi się nie uśmiecha. U nas tylko szpital dyżuruje.
-
Lavende zdrówko! My winko 😉
Bylismy u Chrześniaka! Słodziak moj! I tak nosiłam 😍😍😍
Lavende86 lubi tę wiadomość
Starania od 01.2018r.
Od 03.2020 AP - MP 🥰
Pcos,cykle bezowulacyjne, kir Bx, cytokiny skopane, komórki nk-23%
Stymulacje: clo+pregnyl (2 nieudane), lametta+pregnyl (2 nieudane).
Laparo+histero+drożność - korekta kształtu macicy.
Maz ok
Szczesliwy cykl-gonadotropiny+acard+intralipid+neoparin
15.12.2020r.-pęcherzyk ciążowy
28.12.2020r.- Nasz Dzidziuś ma ❤️
16.07.2021r.- 35tc SN Synuś ❤️
11.04.2023r.- beta 760 Nasz Drugi Cudzie zostań z nami! 🙏🙏
Czekamy na Dziewczynke 😍
-
Adry wrote:Bylam przekonana że teraz Nie wiem czemu. Ale może lepiej że za tydzień. Sytuacja na drogach dosyć ciężka. Ja pojechałam tylko że względu na babcie. Byłam u niej i wczoraj i dzisiaj. Byliśmy też pod jej mieszkaniem. Patrzyłam w okna z których jeszcze nie dawno mi machala. Niebawem minie rok od kiedy jej nie ma, a ja nadal naiwnie wierzę, że pomacha mi z tego okna. Masakra...
Adry lubi tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Adry wrote:Dzieki Kochana. Jestem daleko to się trzymam. Ale jak tu wracam to szok jak się rozsypuje. Może to dobrze, bo myślałam że jestem znieczulona do szpiku kości a jeszcze jednak potrafię w sobie znaleźć odrobinę człowieka hehe
Jak tam córcia? Zaraz pyknie magiczne 3 miesiące
Mała ok, ale ona bardzo reaguje na wszelkie zmiany, typu długi weekend, mąż w domu, zmiana rytmu dnia bo np. Chcemy gdzies pojechać itd. I od razu gorzej śpi, więcej marudzi. Przez to 2 dni nie miala w ogole swojej dluzszej drzemki i trochę nam marudzi. No ale też nie chcemy dać się zwariować i siedzieć udupieni w domu, ona też musi się uczyć poznawać nowych ludzi itd. Tyle że właśnie jest bardzo wrazliwa i od razu odbija się to na jej śnie, bo to nie taki typ że sama padnie i zaśnie
Ale tak to wszystko ok, rośnie, śmieje się, zaczęła się interesować grzechotkami, wodzi za nimi wzrokiemAdry lubi tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Frida - każde dziecko inne. Mój też choćby umierał ze zmęczenia sam nie uśnie. Dla mnie to jakiś kosmos. Nie uwierzyłabym że są takie dzieci. Trzeba go ukołysać na rękach, na piłce, a i tak pośpi 15 minut. Córka zasypiała sama gdzie popadnie. Nic jej nie przeszkadzało. Wszędzie ją zabierałam. Nie znałam pojęcia usypiania dziecka przez pierwsze miesiące. No ale masz racę, trzeba z dzieckiem wychodzić żeby się przyzwyczajało. Coś za coś. Później to zaprocentuje.
Moja siostra takiego dzikusa zrobiła z syna, że ma teraz problem. Ostatnio mówi mi, że nie zaprosi znajomych do domu bo on się będzie bał i będzie wył non stop 🤦♀️ Mojego ojca się boi. Jak tylko ojciec na niego spojrzy to ten w płacz. Do mnie też często nie chce a zna mnie dobrze. On by był cały dzień u matki na rękach albo się trzymał jej nóg, a ma 1,5 roku.
Mój mały dziś kończy 3 miesiące. Jak mogę podsumować ten czas? HARDCORE! 🤣 No i co zrobić. Zastanawiam się kiedy zacznie wyciągać łapki do zabawek bo narazie nic. No i nie śmieje się jeszcze. Tylko czasem przez sen 😉
A moja córa od rana papla i papla. Buzia się nie zamyka.Adry, Frida91 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny współczuję strat, ja jeszcze tego nie doświadczyłam, babcie i dziadka straciłam jak byłam Malutka, prawie w ogóle ich nie pamiętam więc nie mam za czym tęsknić. Ale wiem że jak teraz umrze moja ukochana babcia to bardzo ciężko będzie mi się pozbierać.
Nina to dziecko cygana, jeszcze nie było momentu żeby zaplakala na czyjś widok, zdarzyło się kilka razy że musiałam wrócić na chwilę bo zaczynała płakać ale za chwilę zapomniała i hulaj dusza.
Mieliśmy mieć fajny wieczór, każdy spędził go osobno. Mi coś laptop szwankuje więc czytałam. I szybko zasnęłam szkoda że na zapas nie można się wyspać. -
Rozalka tez w ogóle nie boi sie obcych i daje si3 kazdemu wziac na rece. Z tym spaniem to masakra, ona nawet jak jechalismy 6h to tylko podsypiala ale nie mogla zasnąć normalnie. Najlepiej zasypia na cycu, nie musze jej bujac. Bujam tylko jak jest mega histeria, np. Kolka i nie chce cyca ani nic. Ale to rzadko. Główkę trzyma juz prawie od miesiąca, sami byliśmy w szoku se tak szybko. Kladziona na brzuch i juz dawno rozglada sie wszędzie Ale nadal nie chwyta zabawek. Za to jak leży i zlapie sie ja za ręce to próbuje się podciągnąć!
Koncert w końcu się odbyłCóreczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Frida91 wrote:Rozalka tez w ogóle nie boi sie obcych i daje si3 kazdemu wziac na rece. Z tym spaniem to masakra, ona nawet jak jechalismy 6h to tylko podsypiala ale nie mogla zasnąć normalnie. Najlepiej zasypia na cycu, nie musze jej bujac. Bujam tylko jak jest mega histeria, np. Kolka i nie chce cyca ani nic. Ale to rzadko. Główkę trzyma juz prawie od miesiąca, sami byliśmy w szoku se tak szybko. Kladziona na brzuch i juz dawno rozglada sie wszędzie Ale nadal nie chwyta zabawek. Za to jak leży i zlapie sie ja za ręce to próbuje się podciągnąć!
Koncert w końcu się odbył -
Frida Twoja Mała jest prześliczna Już mnie wkurzają te Wasze zdjęcia Co jedno to ładniejsze Żartuje oczywiście, wrzucajcie jak najwięcej, czekam też na zdjęcie jak Ty Promyk rośniesz
Frida cieszę się, że koncert się udał i co? Chcesz więcej?
Adry co do straty, to ja się staram wspominać dobre chwile ze zmarłymi... u mnie za to jest gorszy problem... że jak pomyślę o śmierci, to jestem przerażona... Pod tym kątem, że wiem, że może przyjść nagle, a te osoby, które żyją to nie wyobrażam sobie, że mogłoby kogoś zabraknąć.... A Mały ma 9 miesięcy, jak jesteśmy z Nim, to czujemy tylko radość, zero jakieś zazdrości, czy smutku, tylko jesteśmy dumni, że to Nasz Chrześniak! (no dobra, mojego Męża, ale ja się też poczuwam ) Także staramy się jak tylko możemy chociażby na spacerek z Nim wyjść A też żeby chwilkę mieli Jego rodzice wolnego.
Miałam jeszcze coś pisać, ale zapomniałam.... Te długie weekendy dla mnie to bomba!
Frida91 lubi tę wiadomość
Starania od 01.2018r.
Od 03.2020 AP - MP 🥰
Pcos,cykle bezowulacyjne, kir Bx, cytokiny skopane, komórki nk-23%
Stymulacje: clo+pregnyl (2 nieudane), lametta+pregnyl (2 nieudane).
Laparo+histero+drożność - korekta kształtu macicy.
Maz ok
Szczesliwy cykl-gonadotropiny+acard+intralipid+neoparin
15.12.2020r.-pęcherzyk ciążowy
28.12.2020r.- Nasz Dzidziuś ma ❤️
16.07.2021r.- 35tc SN Synuś ❤️
11.04.2023r.- beta 760 Nasz Drugi Cudzie zostań z nami! 🙏🙏
Czekamy na Dziewczynke 😍