Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Arienkas83 wrote:Promyk kiedy wychodzisz?
A jdszcze tyci tyci plamięStarania od 2017r.
1 IVF maj/czerwiec 2019
4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
1-Transfer 4AA
Test 06.07 - Bhcg<1.
2-Transfer odwołany-krwawienie w 15dc.
3-Transfer 4BB +assisted hatching+embryoglue
Test 21.09 -Bhcg 486
Test 23.09 - Bhcg 1076
USG 04.10 -
12.10 krwawienie. Poronienie zagrażające? Leżing zawodowy
31.10 - koniec leżingu !
21.11-USG prenatalne - syn?
12.12 - nawrót plamienia. Leżing.
11.01-usg połówkowe. syn ! 350g szczęścia.
23.03- 1660g ślicznego bobasa
27.05 3300g 54 cm - Misio
4 -transfer " 4AB "13.01
Bhcg <0.1
5 - 4ty ostatni transfer blastki "3" 13.10.2023
Bhcg 472 -
Zozo super wieści 🤩 W tym roku te święta są magiczne. Jeszcze tylko Czekamy i Nowaja i będzie komplet😁 Tego wam życzę dziewczynki.
Orzeszku, Zozo ja zaszłam z nadwagą, a po ciąży mam jeszcze większą, ale jestem najszczęśliwsza na świecie. Nie ma co się martwić na zapas. Może później będziecie pięknie wyglądać i nie przytyjecie za dużo. Ja za to postanowienie noworoczne już mam,ćwiczyć tyle na ile mi ręce i dziecko pozwolą
Mnie gardło boli. Wychodzi latanie z małą po sklepach. Płaszczyka nie zapinałam, bo co chwilę go ściągałam i się dorobiłam. Oby to tylko gardło i nic więcejZozo, OwaOrzeszkowa, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość
01.2019 udało się
02.2019 serduszko bije jak dzwon♥️
05.2019 będzie córeczka
09.10.2019 Ola-nasz mały cud jest już z nami -
malutka_mycha wrote:Issa ja znalazłam ćwiczenia które robi się z dzieckiem. Na razie zrobiłam 20 przysiadow z małą na rękach i mam zakwasy a jutro znowu coś porobię.01.2019 udało się
05.2019 będzie córeczka
To faktycznie mały klocuszek. Chłop jak dąb będzie 😉
Moja Olka już ponad 5,celuję w 5,5kg a tylko na piersi. Pytałam położnej czy nie za szybko przybiera, ale jeśli jest na piersi to nic nie można zrobić. Na razie mieści się w normach, a jak będzie za dużo to pewnie zaczniemy działać01.2019 udało się
05.2019 będzie córeczka
Arienkas83 wrote:No ja po porodzie przytyłam, nawet nie ważę się ale widze. Wina jedzenia za dużo chleba w biegu i rzeczy ze sklepu, za mało warzyw. Choć teraz jem po małym te papki bo już miejsca w zamrażarce nie mam bo mleko tam mam. 🤣 Musiałabym tak jak Adry, bo jem same duporosnące jedzenie.
to czemu jesz chleb skoro wiesz, że Cię tuczy? czemu nie poszukasz zamienników, brak czasu jest tylko wymówką... naprawdę, ale sama robiłam sobie takie wymówki, więc generalnie wiem o chodzi... a robiłam wymówki, bo nie wiedziałam co robić. jak robić..
Problemem nie jest brak czasu, tylko brak wiedzy o tym co można zjeść na szybko, co nie utuczy, a jednocześnie musi być to coś, czego przyrządzenie nas nie zniechęci. Problemem jest to, że dieta kojarzy się nam z wyrzeczeniami w levelu hard - a wcale nie musi tak być..
Teraz jestem mądrala, bo się doedukowałam
Podam Ci przykład.
Kupujesz maślankę 200 ml (ja kupuję milko), lub jogurt naturalny... wieczorem maślankę/jogurt wlewasz do miseczki + dosypujesz 2-3 łyzki platków owsianych + wstawiasz do lodówki - nie wiem czy 30 sekund to potrwa...
Rano wyjmujesz miseczkę, dodajesz jakiś owoc lub dwa... np. borówki, lub banan.. możesz dodać łyzke miodu i kakao... kolejne 30 sekund.
Szybciej robisz kanapki? czym się bardziej najesz, co jest mniej dupotwórcze? generalnie taki posiłek polecam na drugie śniadanie, ale z braku laku lepsze takie sniadanie niz chleb z serem zoltym...
Ja teraz namietnie na drugie sniadania jadam jaglankę z musem z daktyli, platkow migdalowych oraz kakao...
Poczytaj trochę Arienka, poszukaj czegoś dla siebie. Idzie nowy rok,to super czas na postanowienia.
Ja bardzo żałuję, że tak poźno to ogarnelam... do celu brakuje mi jeszcze przestać chlać ale to za dwa tygodnie.
Jeżeli masz jakieś pytania... ja chętne pomogę na ile mogę.... nie zmieniaj wszystkiego naraz. Zmien jeden posiłek dziennie na zdrowszy... to zawsze malutki kroczek do przodu. nie ma szans zmienić nawyków jak za dotknięciem różdżki. to jest proces, przede wszystkim w Twojej głowie.
Trzymam kciuki a wagę wywal, nie ma co się katować
Ja na moją nie weszłam już od miesiąca.
i za to pompowanie.... mega medal!!!! i wiesz, że spalasz dodatkowo 500kcal wiecej... wykorzystaj to już teraz.. najbardziej zgubny dla sylwetki jest moment zaprzestania karmienia po takim czasie. to szok dla organizmu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2019, 21:36
OwaOrzeszkowa, Arienkas83 lubią tę wiadomość
-
Zozo
Promyku, Ty to masz przygody w tej ciąży, ale najważniejsze, ze mały zdrowy i nic mu nie zagraża. Mąż Ci przynosi jakieś jedzonko? mój sie zobowiązał, że bedzie mi gotował obiadki, śniadanka i kolacje jak kiedyś będę musiała byc w szpitalu kochany nie pozwoli mi umrzeć słuchajcie u mnie w mieście na patologii ciąży (wiem, bo koleżanka lezała) śniadanie jest o 7, obiad o 12, kolacja o 15... a potem znowu dopiero śniadanie o 7 i postaraj się nie umrzeć z głodu z dzieckiem w brzuchu miło
Dziewczyny jutro mój wielki dzień, trzymacie kciukasy cały czas?? aż do bety musicie a potem do porodu i dopiero potem pozwolę Wam puścić dzięki, jesteście kochane!Multiwitamina, Zozo, Promyk89, OwaOrzeszkowa, Adry, IssaMelissa, Arienkas83, Frida91 lubią tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Czekamy ja już prawie cala zawinelam się w precel i jestem jednym wielkim zaciśniętym kciukiem! Napiszesz jutro jak się czujesz? O której transfer?
Promyk89, Adry, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość
25.11.2019 pozytywny test:)
26.11.2019 - Bhcg 87,88;)
28.11.2019 - Bhcg 295,92;)
03.12.2019 - Bhcg 2924,65;D
12.12.2019 - 💓
27.01.2020 - USG prenatalne, Orzeszek ma 7cm2mm;)
26.02.2020 - synek😊 18cm "wzrostu", waga 200g ❤️
24.04.2020- 34cm i 1kg wagi❤️
07.08.2020- Synku witamy na świecie! 3850g i 54cm🥰
24.10.2022 pozytywny test, Bhcg 66,78;)
28.10.2022 Bhcg 739,46;)
23.01.2023 17cm i 190g pięknego chłopaczka🥰
24.02.2022 27cm i 500g 🥰
-
Zozo - super!!!!
Czekamy - kciuki zaciśnięte oczywiście 😁
Ja dopiero teraz ululałam moją dwójkę urwisów. Jestem z nimi sama bo mąż na nocce. Padam na pysk. Ten chciał żeby go bujać, a ta żeby ją głaskać i weź tu zadowól oboje. Oczywiście młodej wieczorem włączyło się gadanie. Wysłychałam monologu, że mała jest zazdrosna o mamę i czy Grosio wie, że ona była pierwsza moim dzidziusiem 😀 A potem stwierdziła, że on za często je i czy nie będzie gruby bo jak będzie gruby to ona się z nim nie ożeni. Już mi się nie chciało tłumaczyć, że z braćmi się nie chajtamy 😂
A jasełka w przedszkolu cudowne. Mała była aniołkiem. Pięknie powiedziała swoją kwestię i pięknie śpiewała. Aż mnie zaskoczyła. I jestem w szoku, że nic nie pisnęła o tym kim będzie i co powie. Nic nie ćwiczyła z nami w domu, a super jej poszło. Oczywiście wzrusz był 😭Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2019, 22:11
Multiwitamina, Zozo, OwaOrzeszkowa, Promyk89, Adry, IssaMelissa, Arienkas83, Frida91, malutka_mycha, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość