Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Adry Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo wrote:
    Tak dzisiaj :) wszystko dobrze. Mały ma równo 1000g a ja równo plus 10kg :D
    Ale aż sie popłakałam ze szczęścia jak go zobaczylam na tym usg ❤️

gratulacje :)

Zozo lubi tę wiadomość

MP7Jp2.png
  • Adry Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy trzymam kciuki, informuj na bieżąco co u Ciebie

MP7Jp2.png
  • Zozo Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Czytam nie niedowierzam... przeciez Ty jesteś najwieksza ruchawką jaką znam... :D Pandemia Was załatwiła? :)

Hahahaha 😂😂😂

👧 Córka 26. 08.2011
    Starania od 09.2017
    1 cykl na clo grudzień 2018
    01.19 cb
    12.05.19 [*] 8tc
    2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
    👶🏻 Synek 02. 08.2020
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    NowaJaaa - rozumiem. W takiej sytuacji to co innego i też bym nie przerywała starań.

Wróbel - rozmawiałaś z pediatrą?
    Doprosić się o kontakt od początku tygodnia nie mogę. Ciągle tylko " przekazałam kartę, pani doktor oddzwoni" głuchy telefon z recepcjonistkami. Lekarka pyta czy dziecko miało badania a ja pytam lekarki czy ma mieć badania - "ona przekazała kartę, doktor oddzwoni". Kolejnego pytania o skazę białkową już nie przekaże bo mam z lekarką gadać.

npV2p1.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy - tak wreszcie na swoim. Przeprowadzka była męcząca, to pakowanie i to z małym dzieckiem, potem życie na kartonach... Nadal jeden pokój tu to graciarnia bo nie mamy jeszcze szafy w sypialni. No ale już powoli wychodzimy z tego bałaganu ;)

Lavende dzięki ;) No to nieźle, Twój Jaś też idzie jak burza widzę.

Orzeszkowa wszystko wyszło fajnie, tak jak sibie wyobrażaliśmy tak że jesteśmy zadowoleni.

OwaOrzeszkowa lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny , bzykać się bzykamy ale nie wtedy kiedy trzeba . Mój ma teraz ciężki grafik. Ostatnio nam wpada okazja na drzemce małego rano , kiedy mój jest po nocy . Jakiś tak dziwnie . Ma zapiepsz w pracy bo 28 urlop zaczyna A musi godziny wyrobić, a był na tygodniowej kwarantanne.

Wróbel . Bardzo mi przykro że tak utrudniony masz dostęp do lekarki , zwłaszcza jeśli chodzi o dziecko . Jeśli ma skaze to będziesz musiała pokombinować z dietą, tak jak pisza zasugeruj się ta piramida . Ja swojemu małemu czystego mleka nie daje też jeszcze, chciałabym wprowadzić ale czeka nas przysposobienie na ten bebilon advance , w sumie się obawiam . Narazie mu brzuch wrócił do normalności i w następnym tygodniu będę zaczynała mieszanie . Więc bez sensu by dawać krowie w jedzeniu , a już myślałam czy kaszke mu zmieszać czy coś. Tyle że on toleruje masło, jajko , naleśniki więc skazy nie ma raczej . Kiedyś po jogurcie mu wychodziły plamy , ale nie wymiotował jak Nastka . Mogę Ci tylko napisać cierpliwości . A nie myślałaś żeby jednorazowo np zrobić konsultacje u prywatnego pediatry ?

Lawendo ten Twój Jasiek to ostry zawodnik . Silny jest;) Kornel się puścił chodzić w ostatnim tygodniu 9 miesiąca, więc szykuj się;) zaraz będziesz łapać i biegać . Wróci figura , diety nie będzie trzeba. Kurczę że też twój lekarz dopiero teraz wspomina o tej sensoryce . Może warto i tego osteopate jak dziewczyny piszą?

Czekamy . Słońce powodzenia w procedurze 🤞🤞🤞🤞 nie daj sie .
    Aga . Tobie powodzenia na zabiegu i oby to było to . Mam nadzieję że szybko pójdzie rekonwalestencja . Starania po3 miesiącach od ? Czy można szybciej , bo to przecież nacięcie w macicy będzie nie ?

Arienko . Jak czytasz to cześć. Jak się masz ?

Promyczek . Ty to spokojnie . Mieszko posiedzi do minimum 40 . Zobaczysz . Ale już za niedługo będziesz miała rumianego brzdąca . Pokażesz pokoik ? Czy ja dobrze kojarzę że mieliście mieć udział w jakimś programie w związku z tym czy mi się śniło? Dziwne sny czasem mam 🤣

Buziaki dziewczyny

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • NowaJaaa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry my potrzebujemy wyjechać chociaz na chwile, zmienić otoczenie, złapać oddech tylko we dwoje. Z dala od domowych spraw i tez głupiego gadania „ekspertów od wszystkiego”, obrażania sie itd. No i nieudanych starań rownież... dopiero ten czas pandemii pokazał nam jak dużo jednak czasu spędzamy poza domem.. wiadomo w domu jest dobrze ale czasem troche sie juz dusze... zwłaszcza, ze z moja Mama to sa zawsze „atrakcje”, takze i podczas koronawirusa było u nas pogotowie! No i remont ... takze chce odpocząć... nawet jakbyśmy mieli tylko spacerować albo pojeździć tam na rowerach. A wybieramy sie na Półwysep Helski - takie nasze miejsce w Polsce! Moja nowa Pani Doktor - Anioł zobaczyła na zdjęciach rtg ze mam wadę w budowie macicy, która trzeba skorygować, takze bede miec histeroskopie z laparoskopia i drożnością. Termin mam na lipiec ale jestem tez na liście rezerwowej, wiec jak ktoś zrezygnuje to ja wskakuje 😁 jak tylko nie bede miała okresu. Takze jestem w gotowości. Powoli tez dochodzi do mnie, ze w tym roku wszystko jest inne i tez nie bedziemy miec raczej takich standardowych wakacji... za to zrobimy troche rzeczy w domu M.in remont piwnicy, poza tym pieniądze na dalsze leczenie sie tez przydadzą 😉 Adry Ty mnie chyba rozumiesz z tym, ze siedzenie w domu czasem jest ciężkie... 😉 chociaz w kuchni sie realizuje i mam nadzieje, ze to ze mną zostanie - bede dzis piekła chleb, robie tez kiełki 🙂 niestety czuje ze troche kilogramów poszło w gore, ale do ogarnięcia. A jak Twoja Maja w domu? Teskni za dziećmi? Jak z Mężem?

Starania od 01.2018r.
    Od 03.2020 AP - MP 🥰
    Pcos,cykle bezowulacyjne, kir Bx, cytokiny skopane, komórki nk-23%
    Stymulacje: clo+pregnyl (2 nieudane), lametta+pregnyl (2 nieudane).
    Laparo+histero+drożność - korekta kształtu macicy.
    Maz ok
    Szczesliwy cykl-gonadotropiny+acard+intralipid+neoparin
    15.12.2020r.-pęcherzyk ciążowy
    28.12.2020r.- Nasz Dzidziuś ma ❤️
    16.07.2021r.- 35tc SN Synuś ❤️
    11.04.2023r.- beta 760 Nasz Drugi Cudzie zostań z nami! 🙏🙏

Czekamy na Dziewczynke 😍

16ud3e3kic3bs405.png
  • NowaJaaa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida ale miło ze zajrzałeś i sie odezwałas! Przeprowadzki i remonty sa ciężkie ale ważne,ze juz jesteście po i jesteście zadowoleni, a na spokojnie sobie dokonczycie. A Rozalka jak tam? Jak w ogóle czujesz sie jako Mama po tych kilku miesiącach? 🙂 jak Twój Maz z praca?

Owa,Zozo Wasze dzieciaczki w brzuchu rosna i rosna, a jak Wy sie czujecie? Jak tam brzuszki rosna? Jak psychicznie? Szalejecie z wyprawkami? Zozo jak Twój z praca? Jak sie dogadujecie jak jest w domu? Jak Twoja Córcia? Owa Maz sie boi porodu i rodzicielstwa?

Promyk Ty wiesz ze kciuki za Was trzymam.

Lavende Twoje Dzieciaki sa takie słodkie, szkoda ze Jaś ma problemy z tym refluksem, ale przyjdzie dzien, ze sie skończą i bedzie tylko lepiej.

Wrobel nie znam sie na dzieciach ... ale trzymam kciuki żebyście doszli do tego co pomoże Nastce!

Mycha za Ninke tez kciuki!

Multi wiesz co nie wiem jak bedzie po operacji.. generalnie mam miec nacięcia po obu stronach macicy i laparoskopię, wiec tez moze byc cos robione, co do starań po, to wstepnie od następnego cyklu gonadotropiny (gdy nic dodatkowego nie wyjście), zobaczymy. Jestem dobrej myśli 😉

Arienkas odezwij sie 🙂

Czekamy 🤞🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 10:42

Frida91 lubi tę wiadomość

Starania od 01.2018r.
    Od 03.2020 AP - MP 🥰
    Maz ok

Czekamy na Dziewczynke 😍

16ud3e3kic3bs405.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo wrote:
    Tak dzisiaj :) wszystko dobrze. Mały ma równo 1000g a ja równo plus 10kg :D
    Ale aż sie popłakałam ze szczęścia jak go zobaczylam na tym usg ❤️
    Gratulacje. Ach te usg zawsze takie wzruszenie wywołują..... 💓💖💝💞

Zozo lubi tę wiadomość

npV2p1.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multi jakby działo się coś naprawdę złego to bym od razu poszła ale z tego co czytałam to jedyne co można zrobić to unikać produktów mlecznych. Jak jej nie daje nic takiego to jest ok. Ja na nagłe sytuacje to mam jeszcze jednego pediatre na telefon (radziłam się jak mała pierwszy raz miała te okropne wymioty) ale generalnie on nie może być naszym stałym lekarzem a lepiej żeby dziecko prowadziła jedna osoba. Jeśli do piątku nic nie osiągne to zadzwonię do niego i zobaczymy co powie.

npV2p1.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag to są dobre wieści, wreszcie jest coś wiedomo i szansa na poprawę sytuacji. Ani się nie obejżysz a będą dwie kreseczki.
    Czekamy ty też :)
    Powodzenia dla was.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 10:42

NowaJaaa lubi tę wiadomość

npV2p1.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida remonty są paskudne ale potem łatwiej się żyje 😁

Frida91 lubi tę wiadomość

npV2p1.png
  • NowaJaaa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrobel zobaczymy, bo u mnie jeszcze ten problem z owulacja plus cos... (powoli wchodzimy w immunologie tez zeby czasu nie tracic)... Jak sie dowiedziałam o wadzie (naczytałam sie, ze moze powodować poronienia), to byłam przerażona, ale na wizycie mnie Pani Doktor uspokoiła, ze nacięcia powinny wystarczyć i bedzie dobrze 🙂 boje sie troche jak to bedzie po, ale sprawdzają sie moje słowa, ze dla dziecka dam sie nawet „pokroić” no i mam 😉 bede cierpliwie czekać 🙂

Multi moze Wam drugie zrobi niespodziankę, kto wie!

Starania od 01.2018r.
    Od 03.2020 AP - MP 🥰
    Maz ok

Czekamy na Dziewczynke 😍

16ud3e3kic3bs405.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało się:
    Na szczpienie mamy się zapisać w przyszłym tygodniu, badań krwi nie robimy na razie, alergologa też nie odwiedzamy. Mamy spróbować z jajkiem np. w formie naleśników. Bebilon pepti będą wypisywać na zasadzie że nie ma możliwości odwiedzenia alergologa a młoda wymiotuje po zwykłym mm.

OwaOrzeszkowa, Multiwitamina, Lavende86 lubią tę wiadomość

npV2p1.png
  • OwaOrzeszkowa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag, będzie dobrze;) Kurde tyle czasu się meczylas i zrobiłaś miliony badań, a tu nowa doktor od razu zobaczyła co jest nie tak. Przed operacją wiadomo, że człowiek się boi i czuje niepewnie, ale szybko będzie po;) Przynajmniej wiecie w którą stronę macie iść;)
    Szaleństwo wyprawowe jest;) może inne niż sobie wyobrażałam bo nie chodziłam po sklepach, u mnie wszystko było pozamykane i do tej pory kupowałam tylko przez neta. No i pomijając zamknięte sklepy - totalna u mnie kicha finansowa bo działalność już 3ci miesiąc zamknięta...ale jestem z siebie dumna bo nie tknelam oszczędności;D Wyprawkę kupiłam z drugiej ręki, szalałam na vinted, olx i allegro...i może mam używane rzeczy, ale w świetnym stanie i nie zbankrutowałam😉
    Czuje się dobrze- czasami męczy mnie zgaga czy jak ostatnio jakieś nagłe kolki, mały skika po wnętrznościach aż oczy mi na wierzch wypływają, ale nie mogę narzekać;) Siedzę w domu i plus tego taki, że nie musiałam za wielu ciuchów ciążowych kupowac😁 cały czas chodzę w koszulkach męża, a "stroje się" praktycznie tylko do lekarza😂

25.11.2019 pozytywny test:)
    26.11.2019 - Bhcg 87,88;)
    28.11.2019 - Bhcg 295,92;)
    03.12.2019 - Bhcg 2924,65;D
    12.12.2019 - 💓
    27.01.2020 - USG prenatalne, Orzeszek ma 7cm2mm;)
    26.02.2020 - synek😊 18cm "wzrostu", waga 200g ❤️
    24.04.2020- 34cm i 1kg wagi❤️
    07.08.2020- Synku witamy na świecie! 3850g i 54cm🥰

24.10.2022 pozytywny test, Bhcg 66,78;)
    28.10.2022 Bhcg 739,46;)
    23.01.2023 17cm i 190g pięknego chłopaczka🥰
    24.02.2022 27cm i 500g 🥰

preg.png
  • Promyk89 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida dobrze pamiętasz ale nas nie wybrali ,:(
    Młody bedzie narazie spał z nami w sypialni na dole, wiec dołożyliśmy komodę z przewijakiem, łożeczko dostawne, fotel do karmienia z podnóżkiem :) na górze gdzie pewnie docelowo młody bedzie spał ma już szafe i zasłony w kotki :F póki co tam wszystkto trzymamu typu wózek nosidełko, ubranka na później .
    Musimy jakoś rozwiązać sytuacje, że sypialnia jest na dole a jego pokój docelowy na górze. Ale to po prostu wstawimy tam potrm kanape i będziemy z nim spali jak wyrośnie nam z dostawki. A potem zobaczymy na ile bedzie chciał spać sam :P
    Frida jak masz zielone ściany to bardzo ekstra- ja mam zieloną sypialnie i mega sie w niej wypoczywa :)

Jutro ktg i wizyta.

Mam wrażenie, że jak przekupy tu każda teraz:D najpierw cisza a teraz każda daje znać że żyje :D

Ag i Czekamy- to że macie kciuki i że w końcu osiągnięcie cel to wiecie :) zaraz będziecie się pytać jak skompletować wyprawkę :)
    Orzech- napisz do Mateusza M i powiedz mu, że jak im sie budżet nie spina to im.pomożesz :D:D

Lavende - to sie zacznie bieganie za młodym <3
    Czemu wasze dzieci tak szybko rosną??

My sie w trójke rozpakujemy to przychodzi czas na kolejny sezon ciężarówek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 12:15

Starania od 2017r.
    1 IVF maj/czerwiec 2019
    4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
    1-Transfer 4AA
    Test 06.07 - Bhcg<1.
    2-Transfer odwołany-krwawienie w 15dc.
    3-Transfer 4BB +assisted hatching+embryoglue
    Test 21.09 -Bhcg 486 :-)
    Test 23.09 - Bhcg 1076 :D
    USG 04.10 - <3
    12.10 krwawienie. Poronienie zagrażające? Leżing zawodowy
    31.10 - koniec leżingu !:D
    21.11-USG prenatalne - syn?:D
    12.12 - nawrót plamienia. Leżing.
    11.01-usg połówkowe. syn ! 350g szczęścia.
    23.03- 1660g ślicznego bobasa <3
    27.05 3300g 54 cm - Misio <3
    4 -transfer " 4AB "13.01
    Bhcg <0.1
    5 - 4ty ostatni transfer blastki "3" 13.10.2023
    Bhcg 472
  • NowaJaaa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owa ta Pani Doktor to ma głowę i naprawdę kombinuje, podchodzi do pacjenta bardzo indywidualnie, a do tego tez sama mnie np na zabieg umówiła do szpitala, nie ma dla Niej zatem problemu zeby działać bardzo „pro pacjent” a do tego jest z Nia kontakt mailowy, wiec wyniki badań Jej wysyłam mailem i zawsze mi cos wstepnie napisze, wiec juz nie musze sie martwic ze na wizycie wyjdzie nie wiadomo co. Ciesze sie, ze sie na Nia zdecydowałam, chociaz miałam mętlik w głowie i 3 lekarzy w sumie do wyboru. Zreszta nasza Czekamy Jej taka reklamę zrobiła, ze wybór padł na Nia i nie żałuje. Nawet jak bedziemy musieli sie jeszcze długo starać to czuje taki spokoj, ze jestem w dobrych rekach. Teraz czekam na wynik Kirów... no i kariotypy mamy do zrobienia. Tłumacze to sobie,ze z drugim bedzie łatwiej bo juz bedziemy wiedzieli co jest nie tak i jak podzielimy te koszty to moze jakos to bedzie do przełknięcia 😉 chociaz teraz jestesmy na etapie, ze 1 badanie to koszt 400 zł ...
    co do wyprawki, to mysle, ze to świetna opcja! Masz co chcesz a nie wydajesz na to kroci, wiec opcja najlepsza! Oglądasz jeszcze Outlandera? Ja przepadlam 🥰

Starania od 01.2018r.
    Od 03.2020 AP - MP 🥰
    Maz ok

Czekamy na Dziewczynke 😍

16ud3e3kic3bs405.png

Wysłany: 14 maja 2020, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag- strasznie się cieszę, że w końcu znalazłaś tą doktor. Znalezienie dobrego lekarza to podstawa.

Też się cieszę, że tak się z tą wyprawka udało;) rynek dziecięcy jest bardzo specyficzny bo dziecięce rzeczy kosztują dużo, a prawda jest taka, że dziecko tak szybko rośnie, że większość rzeczy jest jak nowa lub faktycznie nowa bo się nie zdąży użyć;) Ludzie później chcą się pozbyć i sprzedają za grosze. Jedyne co chce nowe to wózek i fotelik samochodowy, ale z tym czekam do ostatniej chwili bo szkoda żeby gwarancja mijała;p

Co do Outlandera to jestem już na bieżąco i czekam na kolejny odcinek😁 na którym sezonie jesteś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 13:16

12.12.2019 - 💓

28.10.2022 Bhcg 739,46;)
    24.02.2022 27cm i 500g 🥰

preg.png
  • Promyk89 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OwaOrzeszkowa wrote:
    Ag- strasznie się cieszę, że w końcu znalazłaś tą doktor. Znalezienie dobrego lekarza to podstawa.

Też się cieszę, że tak się z tą wyprawka udało;) rynek dziecięcy jest bardzo specyficzny bo dziecięce rzeczy kosztują dużo, a prawda jest taka, że dziecko tak szybko rośnie, że większość rzeczy jest jak nowa lub faktycznie nowa bo się nie zdąży użyć;) Ludzie później chcą się pozbyć i sprzedają za grosze. Jedyne co chce nowe to wózek i fotelik samochodowy, ale z tym czekam do ostatniej chwili bo szkoda żeby gwarancja mijała;p

Co do Outlandera to jestem już na bieżąco i czekam na kolejny odcinek😁 na którym sezonie jesteś?
    Ja ciuszki zalatwiłam głownie dwoma paczkami od znajomych plus trzecia na 74> czeka u rodzicow w garażu ;) mam tylko dziure między 68 bo tu mam najmniej do 74 :D

Starania od 2017r.
    1 IVF maj/czerwiec 2019
    4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
    1-Transfer 4AA
    Test 06.07 - Bhcg<1.
    2-Transfer odwołany-krwawienie w 15dc.
    3-Transfer 4BB +assisted hatching+embryoglue
    Test 21.09 -Bhcg 486 :-)
    Test 23.09 - Bhcg 1076 :D
    USG 04.10 - <3
    12.10 krwawienie. Poronienie zagrażające? Leżing zawodowy
    31.10 - koniec leżingu !:D
    21.11-USG prenatalne - syn?:D
    12.12 - nawrót plamienia. Leżing.
    11.01-usg połówkowe. syn ! 350g szczęścia.
    23.03- 1660g ślicznego bobasa <3
    27.05 3300g 54 cm - Misio <3
    4 -transfer " 4AB "13.01
    Bhcg <0.1
    5 - 4ty ostatni transfer blastki "3" 13.10.2023
    Bhcg 472

Wysłany: 14 maja 2020, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyk89 wrote:
    Ja ciuszki zalatwiłam głownie dwoma paczkami od znajomych plus trzecia na 74> czeka u rodzicow w garażu ;) mam tylko dziure między 68 bo tu mam najmniej do 74 :D
    Ja w przyszłym tygodniu biorę się za sortowanie tego wszystkiego;p wtedy sama zobaczę co dokladnie mam;)

12.12.2019 - 💓

28.10.2022 Bhcg 739,46;)
    24.02.2022 27cm i 500g 🥰

preg.png
‹‹ 1811 1812 1813 1814 1815 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ