X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienkas83 wrote:
    Dlatego muszę coś sobie pomóc meliską bo się wykończę. :( Niby nie stresuję się, nie płaczę czy coś, staram się być spokojna tylko dlaczego spać nie potrafię. :(
    Pij tez rumianek przed snem. Moze jakis magne b6? W ciazy mozna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Multi ja też nie pije bez mleka :D
    Ja natomiast pije tylko z mlekiem haha.
    Wlasnie zrobilam i reszte mleka wlalam...
    Bylam pobrac te krew

Adry lubi tę wiadomość

• Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka Ty te badania masz zlecone czy sama sobie robisz?

Mówisz że magnez+B6 można? A mam taki kwas foliowy z wit B6+B12, albo sam kwas bez niczego i nie wiem który lepszy na ten moment.

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tylko z mlekiem a że przed pracą nie poszłam do sklepu to do 13 będę bez kawki :)

Dziewczyny co za trauma. Ptaszek wlecial mi do pracy, poobijal się o okna i padł. Myślałam że zginął ale oddychal. Musiałam wynieść go na zewnątrz i dobić. Dawno się tak nie poryczalam .

f1d9680377.png
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2019, 11:44

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ja też tylko z mlekiem a że przed pracą nie poszłam do sklepu to do 13 będę bez kawki :)

Dziewczyny co za trauma. Ptaszek wlecial mi do pracy, poobijal się o okna i padł. Myślałam że zginął ale oddychal. Musiałam wynieść go na zewnątrz i dobić. Dawno się tak nie poryczalam .

O rany :( Szkoda go,mi kiedyś jaskółka wleciała do szafy! Drzwi do szafy były uchylone, całe szczęście szybko otworzyłam okno i wyleciała.

Mi parę dni temu motyl wleciał do auta jak skończyłam pracę. Ruszyłam a a tu się coś telepie po aucie. Musiałam sie zatrzymać i otworzyć drzwi i bagażnik aby wyleciał.

W ogóle mam jakieś przygody ze zwierzętami. Przed oknami pracy 2 lata temu jakiś łabędź się przyplątał na parking między tirami zimą. Dzwoniłam do schroniska to nie mogli go złapać przez parę dni.

Innym razem jadę z dzieckiem do centrum handlowego w środku miasta a tu środkiem drogi idzie kacza mama z 7mioma kaczuszkami. Zatrzymałam sie by dzwonić do schroniska, wlazły w jakieś podwórko. Koleś przyjechał, zaczął lać deszcz, kacza mama spieprzyła nie wiadomo dokąd i się nie pojawiła już. Facet powiedział że mama przyleci po nie, no ale chyba nie przyleciała bo po 2h jak wracałam z centrum handlowego to jakaś pani je wyłapała i chciała je dać na działki gdzie jakiś facet ma gęsi i kaczki i nie wiem co się stało dalej. Od tego czasu już nigdy nie zadzwonie gdy będę widzieć rodzinkę kaczą, bo ten facet wystraszył kaczą mamę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 12:02

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ten mój wynik bety 831 jest ok jeśli ostatnią miesiączkę miałam 05.06, nie jest za niski? Cykle mam 27 dniowe, czyli wczoraj był 34dc. Gin stwierdził 3/4tc, a wg OM 5tc.

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Adry. Zwariuję jutro do tej 21szej znowu. Ale chyba jednak zrobię tam, aby te same normy itd były.
    Adry Ty skąd jesteś w ogóle?
    Jest tu ktoś ze Śląska? :)

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieńdoberek wam ! Co tam u was laski ?

Adry ja jutro ide do fryzjera podciąć włosy w końcu

Arienko piękna beta zazdraszczam :)

Multi ja też kawe lubie z mleczkiem inna odpada no chyba,że latte :)

koniczynko jak badania ?

Wiećie co,żem się wkurzyła trochę ja nie wiem w tym labo oni są nie poważni chyba1;-/ dzwoniłam zapytać ile kosztują te badania normalnie cena powala 310 zł jak żyć ?

Adry lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienka. Nie panikuj. Masz dupka..beta jest super.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    Dzieńdoberek wam ! Co tam u was laski ?

Adry ja jutro ide do fryzjera podciąć włosy w końcu

Arienko piękna beta zazdraszczam :)

Multi ja też kawe lubie z mleczkiem inna odpada no chyba,że latte :)

koniczynko jak badania ?

Wiećie co,żem się wkurzyła trochę ja nie wiem w tym labo oni są nie poważni chyba1;-/ dzwoniłam zapytać ile kosztują te badania normalnie cena powala 310 zł jak żyć ?
    Zrobilam tylko anty- HBS bo @ sie rozkreca i boli jak cholera

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienkas83 wrote:
    Dzięki Adry. Zwariuję jutro do tej 21szej znowu. Ale chyba jednak zrobię tam, aby te same normy itd były.
    Adry Ty skąd jesteś w ogóle?
    Jest tu ktoś ze Śląska? :)

Ja z małoplski ale mam liczną rodzinę na śląsku,jedna pochodzi z Tych druga z mysłowic 3 z Żor i 4 z Kłodzka ale to już jest dolnośląskie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell te badania sa kosztowne..moze podziel sobie na dwa razy?
    Ja np tak robie...i jeszcze cytomegali i toxoplazmozy nie zrobilam...bo mialam razem z amh i innymi to bym ze 5stow zostawila...

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KoniczynkaNaSzczęście wrote:
    Zrobilam tylko anty- HBS bo @ sie rozkreca i boli jak cholera

Oj współczuje kochana zdrowiej szybko :*

• Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2019, 11:44

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny...oj zaraz będziecie mnie miały dość ;) Oby było dobrze.

Koniczynka - ponawiam pytanie - sama sobie robisz te badania czy ktoś Ci je zleca?

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, w Anglii nie uznają ciąży do 12 tygodnia, to dopiero można zwariować. :/

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienkas83 wrote:
    Dzięki dziewczyny...oj zaraz będziecie mnie miały dość ;) Oby było dobrze.

Koniczynka - ponawiam pytanie - sama sobie robisz te badania czy ktoś Ci je zleca?

Dr z kliniki mi zlecił.
    Troche tez sama wczesniej robilam.
    Ten anty- Hbs to na zoltaczke czy mam jeszcze przeciwciala. Ze szpitala mi kazali przed laparo bo sie szczepilam ponad 10lat temu..moze nawet 15...jak wyjdzie niski to musze sie doszczepic...

• Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multi -a gdzie Ty jesteś w ogóle? Przepraszam dziewczyny, ale podczytywałam Was ale nie wszystko wyłapałam. :)

Koniczynka - czasem nie wiem czy w ciąży tego nie miałam robionego też.

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak toxo i cyto robi sie w ciazy. Ja mialam robiona tez różyczkę.
    W klinikach to standard ze tego wymagaja..dla mnie póki co to strata kasy i robie tylko to co uwazam za sluszne.
    Dr chciał mnie przygotowywac do IUI ale sie zgarbil jak to wszystko wyszlo.
    Ja generalnie raczej zrezygnuje z kliniki. Tak naprawdę on nic nie robi prócz tej droznosci...olal cienkie endo...podwyższona homocysteine..mam mieszane uczucia

‹‹ 192 193 194 195 196 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ