X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multi to uwazaj tam bys sie nie przeziebila.
    Zazdroszcze Wiednia. Deszczu nie hehe. U mnie dzus ninu duszno, ale wiatr chlodny

• Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d25020350f7faaedmed.jpg

Już idzie dalej. Tyle co na mnie trafiło. Budynek z przodu trochę dalej to stacja metra

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2019, 11:44

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojechałaś tam do pracy Multi? :) Kiedy wracasz?

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KoniczynkaNaSzczęście wrote:
    Tak toxo i cyto robi sie w ciazy. Ja mialam robiona tez różyczkę.
    W klinikach to standard ze tego wymagaja..dla mnie póki co to strata kasy i robie tylko to co uwazam za sluszne.
    Dr chciał mnie przygotowywac do IUI ale sie zgarbil jak to wszystko wyszlo.
    Ja generalnie raczej zrezygnuje z kliniki. Tak naprawdę on nic nie robi prócz tej droznosci...olal cienkie endo...podwyższona homocysteine..mam mieszane uczucia
    może lekarza zmień? Warto pójść do konkretnego lekarza a nie do kliniki, jako kliniki.

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱

Wysłany: 10 lipca 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienkas83 wrote:
    Ja już w pracy, wyniki po 21szej dopiero. :/ W tym czasie będę na koncercie Guns n Roses w Chorzowie. Na trybunach, inaczej bym nie pojechała. Jadę z rodzicami, zespół ich młodości. Mamie powiedziałam że potrzebuję 4go biletu, myślała że dla koleżanki a ja na to że chyba mam pasażera w brzuchu i się poplakalysmy. :)

Czekamynadzidzie ładną masz temp, mi w fazie po owu skakała od 36.6 do 36.88 najwięcej. Teraz raz mierzyłam i mam 36.94 więc nie jakoś dużo. Nie będę mierzyć i się stresować, w nosie mam.
    no właśnie nie jest ładna bo raz jest 36,4 a raz jest 36,8 a to już przecież po owulacji jest :/ no i cycki mnie bolały przez te dwa miesiące, a teraz znowu nic nie boli :( i już nie wiem czy ten progesteron nie działa? Mało go w tym cyklu? Kiepskiej jakości była owulacja?? ja już sama nie wiem, zgłupieć idzie :( nie doczekam się do tego października... :/ pójdę z ciekawości jutro jeszcze raz zrobić proga i zobaczymy.

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️

Wysłany: 10 lipca 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienkas83 wrote:
    Musiałam sobie zaparzyć miętę bo albo to z nerwów albo ciążowe mdłości jak tylko weszłam do pracy. Obstawiam nerwy, bo to za wcześnie chyba. Nie mam apetytu też i nie wiem co mam zjeść.

Czekamynadzidzie no właśnie robisz test?
    ja czekam na miesiączke, mam jak w zegarku więc nie potrzebuję robić testów, bo mi się nic nie spóźnia ;) ale chyba nic z tego w tym miesiącu, bo temperatura licha, cycki nie bolą, więc nie ma szans :( to już 12cs :( niby owu jest, niby wszystko w porządku, niby hormony ok, tarczyca ok, plemniki męża ok, no kurde już sama nie wiem :( może te jajowody są zatkane :|

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️

Wysłany: 10 lipca 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Nie spotkałam się wcześniej z badaniem na homocysteine, chyba muszę to też sprawdzić :)
    Ale opłaciło się suplementowanie wit D, wyniki mam pośrodku normy więc jedno zmartwienie mniej.
    A prolaktyne znowu mam 25, nie wiem dlaczego ona tak skacze :( I do tego badana była ok godz 18, bez sprawdzania czy piłam alkohol, uprawiałam seks itp. W 34 dc. Wiec nie wiem czy wynik jest miarodajny.

Koniczynko oby jak najszybciej się rozkręciła:)
    i prolaktyne oprocz tego ze na czczo, to jeszcze musi być rano. Przez cały dzień zdazysz sie zestresować i na pewno prolaktyna skacze. Wg mnie wynik niemiarodajny, powtórz go jeszcze raz.

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    i prolaktyne oprocz tego ze na czczo, to jeszcze musi być rano. Przez cały dzień zdazysz sie zestresować i na pewno prolaktyna skacze. Wg mnie wynik niemiarodajny, powtórz go jeszcze raz.
    Ale właśnie w tym wypadku powinna być wysoka, a te 25 to nie jest jakiś super wysoki wynik. Miesiąc temu na czczo i rano miałam 40, nie wiem skąd ten wynik. Teraz już i tak po ptokach, dzisiaj 4dc a ja bez auta więc nie dam rady jutro dojechać do laba. Może w przyszłym cyklu

f1d9680377.png

Wysłany: 10 lipca 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ale właśnie w tym wypadku powinna być wysoka, a te 25 to nie jest jakiś super wysoki wynik. Miesiąc temu na czczo i rano miałam 40, nie wiem skąd ten wynik. Teraz już i tak po ptokach, dzisiaj 4dc a ja bez auta więc nie dam rady jutro dojechać do laba. Może w przyszłym cyklu
    a czemu wysoka ma być prl? a to nie im niższa tym lepsza?

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy na dzidzie jesli sie okaze ze jajowody niedrozne to niepotrzebna mi bedzie klinika tylko ich udroznienie w Lublinie np...
    Jesli sie okaza drozne to w sumie nadal bede w dupie i tak...
    Mam wrazenie ze po prostu trace czas który mnie goni..ja rozumiem ze dr nie naciaga na czeste wizyty i pewnie jest swiadom ze na kasie nie śpię...ale miedzy czasie powiniem chyba probowac cos jeszcze zdziałać itp..
    Znów szukac lekarza to chyba mi sie nie chce....moze czas odpuścić.

Wysłany: 10 lipca 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, tak. Chodziło mi o to, że po całym dniu, po posiłkach, alkoholu w dniu wcześniejszym prolaktyna powinna wyjść dużo wyższa. A wyszła tylko podwyższona. Wiec może te wszystkie zmienne nie mają aż takiego znaczenia. Już sama nie wiem co o tym myśleć

f1d9680377.png

Wysłany: 10 lipca 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy na dzidzie jesli sie okaze ze jajowody niedrozne to niepotrzebna mi bedzie klinika tylko ich udroznienie w Lublinie np...
    Jesli sie okaza drozne to w sumie nadal bede w dupie i tak...
    Mam wrazenie ze po prostu trace czas który mnie goni..ja rozumiem ze dr nie naciaga na czeste wizyty i pewnie jest swiadom ze na kasie nie śpię...ale miedzy czasie powiniem chyba probowac cos jeszcze zdziałać itp..
    Znów szukac lekarza to chyba mi sie nie chce....moze czas odpuścić.
    właśnie mnie to też strasznie denerwuje, że nic się nie dzieje. Jest ewidentnie nie tak, ale brakuje człowieka który by pokierował, powiedział, że to i tamto trzeba zrobić, i zrobił to albo powystawiał skierowania itp. A tak to człowiek stoi w miejscu, nic sie nie dzieje, nic nie rusza do przodu. Chociaż z drugiej strony Ty masz za chwilę termin na laparoskopie - ja mysle ze po tym się dużo wyjaśni. A u mnie nic. Zero postępu. I zero planu na jakiekolwiek działanie. :/

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️

Wysłany: 10 lipca 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Tak, tak. Chodziło mi o to, że po całym dniu, po posiłkach, alkoholu w dniu wcześniejszym prolaktyna powinna wyjść dużo wyższa. A wyszła tylko podwyższona. Wiec może te wszystkie zmienne nie mają aż takiego znaczenia. Już sama nie wiem co o tym myśleć
    a może po prostu Ci spadła i już jest ok? Mnie raz wyszła prl 150, a tydzień później była już normalna. To jest hormon który od wielu czynników zależy i pewnie zmienia sie w ciągu dnia też. Najlepiej zbadać rano a nie kombinować ;)

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:

Nie bada sie prolaktyny w takich godzinach. Po posilkach alko sexie itp...nie patrz tak na to ze powinna byc w takim przypadku wyzsza. Tak jak piszesz ona jest zmienna. Robi sie rano dlatego by hyla najbardziej wiarygodna...ale to nie znaczy ze po calym dniu ma wzrosnąć.

czekamynadzidzie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    właśnie mnie to też strasznie denerwuje, że nic się nie dzieje. Jest ewidentnie nie tak, ale brakuje człowieka który by pokierował, powiedział, że to i tamto trzeba zrobić, i zrobił to albo powystawiał skierowania itp. A tak to człowiek stoi w miejscu, nic sie nie dzieje, nic nie rusza do przodu. Chociaż z drugiej strony Ty masz za chwilę termin na laparoskopie - ja mysle ze po tym się dużo wyjaśni. A u mnie nic. Zero postępu. I zero planu na jakiekolwiek działanie. :/

Niby tak bo dr sie uparl ze od droznosci trzeba zacząć...a tu takie schody ...
    Ty mialas hsg? Przeoraszam ale nie pamietam...jesli nie to cisnij o to...

Wysłany: 10 lipca 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby tak bo dr sie uparl ze od droznosci trzeba zacząć...a tu takie schody ...
    Ty mialas hsg? Przeoraszam ale nie pamietam...jesli nie to cisnij o to...
    właśnie nie miałam, liczyłam na to, że dostanę skierowanie na to hsg (bo bez skierowania to nawet prywatnie mnie nie przyjmą tylko muszę czekać na wizytę w klinice :/). Moja dr stwierdziła, że damy sobie jeszcze czas do jesieni. Ale kurde już minął rok, to widocznie za mało dla niektórych :/ no mnie to denerwuje, bo i tak nic się nie zmieni do jesieni, skoro przez rok się nie udało :/ no ale chyba nie mam wyboru tylko cierpliwie odczekać swoje :/

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    właśnie nie miałam, liczyłam na to, że dostanę skierowanie na to hsg (bo bez skierowania to nawet prywatnie mnie nie przyjmą tylko muszę czekać na wizytę w klinice :/). Moja dr stwierdziła, że damy sobie jeszcze czas do jesieni. Ale kurde już minął rok, to widocznie za mało dla niektórych :/ no mnie to denerwuje, bo i tak nic się nie zmieni do jesieni, skoro przez rok się nie udało :/ no ale chyba nie mam wyboru tylko cierpliwie odczekać swoje :/

To cisnij i sie zapisuj w szpitalu. Fajnie miec to zrobiobe przed klinika bo od tego i tak zaczną...
    Ja gdybym wiedziala tez bym zrobila bo teraz widzisz co sie dzieje...

Wysłany: 10 lipca 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oklamalam lekarza ostatnio, stwierdziłam że jak zmieniam to troszkę wydluze nasze starania i powiedziałam że rok starań już minął. Inaczej też musiałabym czekać do jesieni.

Czekamy na dzidzia a próbowałaś rozmawiać z pania doktor? Że nie chciałabyś więcej czekać?
    Ja po ostatniej wizycie u starego doktora zalowalam że z nim nie pogadałem, ale tak mnie podlamal że płacząc ciężko było cokolwiek wydusic.

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zycie nauczylo ze u lekarza trzeba przesadzac i walczyć o swoje...

Adry lubi tę wiadomość

‹‹ 193 194 195 196 197 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ