Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Beatrix_ wrote:Lavende skoro go usunelas to oby to on przyczyną i teraz wszystko sie potoczylo szybko i pozytywnie
Lavende86, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość
-
Beatrix_ wrote:Mam kolezanke ktora starala sie rok i w koncu udala sie do gina ktory na usg wykryl polipa i powiedzial ze polip jest dobra antykoncepcja. Po usunięciu polipa po kilku miesiącach byla w ciazy. Ma teraz dwie corki. Wiec moze cos w tym jest...
Evell właśnie moja gin kazała teraz po histero czekać bo oficjalnie żadnych problemów nie widzi. Nigdy nie miałam problemów ginekologicznych, w pierwszą ciążę zaszłam w 1. cyklu, okres regularny, na USG wszystko wygląda dobrze, robilam progesteron w fazie lutealnej i był wysoki, prolaktyna w normie, TSH idealne. Nie wiem co jeszcze mogę zbadać. Lekarka nie widzi podstaw do kierowania mnie gdziekolwiek narazie. Chce żebym próbowała bez polipa teraz od nowa. Mojego polipa nie było widać nigdy na USG a miałam robione wiele razy i nawet inni lekarze przed zabiegiem też go nie widzieli.
Ja jestem już niecierpliwa... Chciałabym coś działać. Nie chce za rok dowiedzieć się, że coś jeszcze było nie tak. Myślę żeby poczekać z kilka cykli i jak nie będzie efektu iść do lekarza. Teraz jak powiem że staram się jeden cykl od usunięcia polipa to pewnie każdy mi powie, że muszę dłużej próbować. Miałam duże nadzieje na ten cykl. Odczekałam tyle ile kazali i czuję, że okres tuż tuż.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2018, 19:01
-
nick nieaktualnyLavende86 wrote:Też znam jedną taką historię. Mi też ginka powiedziała, że polip może działać podobnie do spirali bo to dla macicy ciało obce. Może też blokować wejście do macicy.
Evell właśnie moja gin kazała teraz po histero czekać bo oficjalnie żadnych problemów nie widzi. Nigdy nie miałam problemów ginekologicznych, w pierwszą ciążę zaszłam w 1. cyklu, okres regularny, na USG wszystko wygląda dobrze, robilam progesteron w fazie lutealnej i był wysoki, prolaktyna w normie, TSH idealne. Nie wiem co jeszcze mogę zbadać. Lekarka nie widzi podstaw do kierowania mnie gdziekolwiek narazie. Chce żebym próbowała bez polipa teraz od nowa. Mojego polipa nie było widać nigdy na USG a miałam robione wiele razy i nawet inni lekarze przed zabiegiem też go nie widzieli.
Ja jestem już niecierpliwa... Chciałabym coś działać. Nie chce za rok dowiedzieć się, że coś jeszcze było nie tak. Myślę żeby poczekać z kilka cykli i jak nie będzie efektu iść do lekarza. Teraz jak powiem że staram się jeden cykl od usunięcia polipa to pewnie każdy mi powie, że muszę dłużej próbować. Miałam duże nadzieje na ten cykl. Odczekałam tyle ile kazali i czuję, że okres tuż tuż.
Jeżeli chodzi o mnie to ja też jestem nieciepliwa już bym chciała wszystko od razu,ale wiem,że tak się nie da u Ciebie w zasadzie chyba nie ma żadnych problemów ja jeszcze muszę te badania porobić immunologiczne i nawet nie wiem jak wyjdą bo mam już dwa poronienia za sobąLavende86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Koniczynko mam w sobie bardzo dużo empatii dlatego wyobrażam sobie jakie czujesz... Teraz jest Ci mega ciężko ale z czasem wszystko sobie poukładać w głowie. Zresztą masz już jedno dziecko z tego co widzę. Pomysł sobie co czują kobiety, które ich nie mają a borykają się z takim samym problemem co Ty.Amh 0,9 - marzec 2016
1 IUI 19.08.2016
2 IUI 1.03.2017
AMH 0,69 - kwiecień 2017
3 IUI 15.05.2017
24.08.2017 laparoskopia diagnostyczna -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny