X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że mąż po prostu wie z czym to się wiąże. Z pierwszym człowiek nie wie w co się pakuje i ma idealistyczną wizję, a z drugim już wie, że to masa pracy, zarwanych nocy, zmęczenia itd. No ale dzieci kiedyś wyrastają i kończą się te pieluchy itd. On widzi że przy full pracy i dziecku często wieczorem padamy i myśli że z dwójką nie ogarniemy... Myślę, że dopiero jak będzie widoczny brzuch to się wkręci. No ale mógłby głupio nie gadać nawet jeśli ma zły dzień...

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a wiecie, że te wszystkie badania mają sens głownie jeżeli bierzecie pod uwagę aborcję w razie choroby? Mi to uświadomiła jedna koleżanka. Jeśli nie to usg prenatalne wystarczy. Tam widać organy, przezierność, serce. To najważniejsze.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zobaczyłam że są wyniki bety.

Jest 991,80

W piątek była 280.

Chyba ok nie?
    W tym kalkulatorku pisze, że w normie.

Multiwitamina, Adry, czekamynadzidzie, Beatrix_ lubią tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Melduję się z pracy :) jeszcze nie mam komputera ani w sumie nic :) ale jestem przeszczesliwa :)
    Nie ma to jak wrócić do żywych co? :-) Ja mam trzeci dzień wolnego i już przebiwram nogami. Dziś na noc ide... :-)

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Isaura81 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    Dziewczyny, a wiecie, że te wszystkie badania mają sens głownie jeżeli bierzecie pod uwagę aborcję w razie choroby? Mi to uświadomiła jedna koleżanka. Jeśli nie to usg prenatalne wystarczy. Tam widać organy, przezierność, serce. To najważniejsze.
    Trochę głupotę napisałaś. Ja urodziłam 1 dziecko chore. Gdybym miała cokolwiek innego niż USG to przygotowała bym się do leczenia szybciej. Była też możliwość wcześniejszych operacji. Niepotrzebnie wszystko było tylko przesunięte.
    I nie, nie usunelabym gdyby m znała wyniki.

Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
    HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    A ja właśnie miałam kłótnię z małżonkiem. Na szczęście poszedł do pracy. To mu najlepiej wychodzi. Spytałam jak się czuje w nowej sytuacji a on że "No trudno, będzie dziecko". Trudno? Czyli to taki zawód dla niego? Zaczął coś pieprzyć, że jeszcze się nie oswoił i że już teraz jest ciężko wszystko ogarnąć. Nawet mi się nie chciało z nim gadać. Przecież razem się staraliśmy o to dziecko i mówił, że chciałby żeby już się udało. Pewnie myślał, że i tak nici z tego wyjdą i może liczył że nie zajdę? Nie wiem. Wkurzyłam się bo dlaczego nie mamy dać rady? Mamy całkiem dobrą sytuację materialną i całą rodzinę tutaj do pomocy. Ale on jest pedantem i w życiu musi mieć wszystko na tip top.
    może jest w szoku i dlatego tak reaguje? A może tak długo się staraliście, że nie ma siły sie cieszyć? ;) przejdzie mu, nie martw się ;) z facetami to tak czasem bywa ;) nic nie rozumieją ;) potem bedzie sie cieszył jak głupi, zobaczysz ;)

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isaura81 wrote:
    Trochę głupotę napisałaś. Ja urodziłam 1 dziecko chore. Gdybym miała cokolwiek innego niż USG to przygotowała bym się do leczenia szybciej. Była też możliwość wcześniejszych operacji. Niepotrzebnie wszystko było tylko przesunięte.
    I nie, nie usunelabym gdyby m znała wyniki.
    Chore na co? Nawet test Pappa czy badanie wolnego płodowego DNA nie wykazuje wszystkich chorób. To są tylko te 3 wady. 100% pewnosci czy dziecko będzie zdrowe nikt Ci nie da, a usg GENETYCZNE pokazuje wady organów. Zawsze można zrobić echo, które jest chyba jeszcze dokładniejsze.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    może jest w szoku i dlatego tak reaguje? A może tak długo się staraliście, że nie ma siły sie cieszyć? ;) przejdzie mu, nie martw się ;) z facetami to tak czasem bywa ;) nic nie rozumieją ;) potem bedzie sie cieszył jak głupi, zobaczysz ;)
    Jestem tego pewna bo to dobry facet tylko czasem głupio gada - jak oni wszyscy :-D A niech się teraz stara by odkupić winę!

czekamynadzidzie lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2019, 12:38

czekamynadzidzie, Adry lubią tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multi to jest zawsze dramatyczna sytuacja i ciężka decyzja. Miej tylko świadomość, że żadne badanie prenatalne nie wykrywa wszyatkich upośledzeń, porażenia mózgowego, autyzmu itd. Badanie, które robimy jest na 3 choroby z tysiecy możliwych chorób. Z tych 3, 2 i tak są śmiertelne. Jeśli decydujesz się na dziecko musisz mieć świadomość że może być na coś chore. Nawet przy porodzie coś może się stać. Nigdy nie wiemy. Moja mała miała hipotrofię i pytałam lekarzy czy jest zdrowa to mówili, że tego nikt mi nie powie. Dopiero po porodzie się okaże.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [.

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multi - ja nie namawiam żeby nie robić. Piszę tylko, że ja miałam takie doświadczenia z tym badaniem. Sama się waham czy teraz robić. Jeśli będzie za darmo to może zrobię mimo że się boję powtórki. Mam po prostu mieszane uczucia. Z drugiej strony wiele osób sobie chwali to badanie bo jeśli wyjdzie ok to ryzyko bardzo spada.

Multiwitamina lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    c

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 12:17

Arienkas83, czekamynadzidzie, Lavende86, Multiwitamina, Adry lubią tę wiadomość

• czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgadzam się w 100% z Nefre! Tak naprawdę to nigdy nie wiadomo jak się człowiek zachowa w takich skrajnych sytuacjach. Na razie nie zaprzątajcie sobie tym głowy, oby to żadnej z nas nigdy nie dotyczyło! ;)

Dziewczyny, odebrałam wyniki wymazów. Mam ureaplazmę :/ miała może któraś? czy przeleczenie tego coś pomoże w kierunku dzidziusiowym???
    Może to głupie, ale cieszę się, że coś wyszło, bo może to właśnie to powoduje, że się staramy staramy i nic :P

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienkas83 wrote:
    Ginekolog Ci zalecił clo? Mi powiedział żeby się starać na spokojnie przez kolejne pół roku i wtedy wrócić. Mogę zbadać proga w 21-23 dc i tyle, zero badań.

Tak zalecił mi bo miałam brać go już w zasadzie od pierwszej @po poronieniu ale dałam sobie czas i biorę od dziś bo dziś już2 dc dziś.Zobaczymy co z tego wyjdzie... 22 września mam jeszcze wizytę u nowej endo.Ciekawe jakie będę miała tsh.

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [,

Lavende86, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ms - dzięki. My zwykle szybko się godzimy. Może sie czepiam. To przez to, że zaczęliśmy starania w czerwcu zeszłego roku i od tego czasu z przerwami się staraliśmy dlatego dla mnie to wielkie szczęście bo przestawałam już mieć nadzieję, a on taki tekst. No ale czasami człowiek coś palnie bez zastanowienia.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    zgadzam się w 100% z Nefre! Tak naprawdę to nigdy nie wiadomo jak się człowiek zachowa w takich skrajnych sytuacjach. Na razie nie zaprzątajcie sobie tym głowy, oby to żadnej z nas nigdy nie dotyczyło! ;)

Dziewczyny, odebrałam wyniki wymazów. Mam ureaplazmę :/ miała może któraś? czy przeleczenie tego coś pomoże w kierunku dzidziusiowym???
    Może to głupie, ale cieszę się, że coś wyszło, bo może to właśnie to powoduje, że się staramy staramy i nic :P
    Może to jest przyczyną. Wiem że koleżanka siostry miała jakąś bakterię i przez to nie mogła zajść i po wyleczeniu zaszła. Ale ona chyba musiała brać jakieś sterydy. Nie wiem dokładnie o co chodziło

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    Nefre_ms - dzięki. My zwykle szybko się godzimy. Może sie czepiam. To przez to, że zaczęliśmy starania w czerwcu zeszłego roku i od tego czasu z przerwami się staraliśmy dlatego dla mnie to wielkie szczęście bo przestawałam już mieć nadzieję, a on taki tekst. No ale czasami człowiek coś palnie bez zastanowienia.

Nie bierz tego do siebie faceci tacy są mają swój świat i zero jakiegokolwiek okazywania uczuć,niestety większość facetów takich właśnie jest,przejdzie mu,daj mu czas ;)

czekamynadzidzie lubi tę wiadomość

‹‹ 308 309 310 311 312 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ