X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LavendeTo ja mam złote dziecko, spokojne dość. Ostatnio to się zamyka w pokoju jak nastolatek i tyle go widzimy a ma dopiero 5 lat. :) Nigdy nie tupał czy coś, nie wpadał ze złości w histerię itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2018, 14:54

Adry lubi tę wiadomość

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Shani, dziewczyny dobrze radzą. Nie ma co liczyć na lekarza, mi też żadnego skierowania nie dał. W 3 - 5 dc możesz zrobić testosteron, Tsh, Fsh, Lh, Prolaktyna estradiol, fr3 i Ft4, anty TPO i anty tg. Do tego AMH

czekamynadzidzie, shani lubią tę wiadomość

f1d9680377.png

Wysłany: 28 września 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende masz marudzić jak czujesz taka potrzebę :) każda ma jakieś problemy, jedna próbuje zajść, drugą się męczy z mdłościami a trzecia z malutkim dzieckiem. A tutaj możemy swobodnie o wszystkim pisać :)

Adry, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha a ja obecnie mam wszystkie 3 problemy o których piszesz haha :-D

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienkas83 - no to masz szczęście. A co on robi sam w tym pokoju? :-) Moja jest charakterna stety lub niestety. Ale dziewczynki chyba ogólnie są bardziej wybuchowe :-D

Adry lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multiwitamina wrote:
    U mnie jak u Pauli. Testy wychodziły owulacji nie było. Nie mówię że u Ciebie tak Musi być. Witaj, po za tym;)
    U mnie zazwyczja jak test byl pozytywny to dodatkowo temp potwierdzala owulacje .. teraz mierze temp ale nie biorę jej jakos tak pod uwage za duzo bo nie spie tak jak dawniej tylko raz sie obidze o tej raz o tej .. tak niestety przy dzieciach jest ..

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity

Wysłany: 28 września 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende no nieźle kombo. To tym bardziej pisz :)

Postanowiłam uszyc sobie ochraniacz do łóżeczka bo żaden mi nie pasuje do wizji pokoju :) ale teraz mam problem z materiałem :) co za dylematy masakra

Adry lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Lavende no nieźle kombo. To tym bardziej pisz :)

Postanowiłam uszyc sobie ochraniacz do łóżeczka bo żaden mi nie pasuje do wizji pokoju :) ale teraz mam problem z materiałem :) co za dylematy masakra
    Ochraniacze ogólnie są teraz odradzane przez specjalistów. Ja mój pierwszego dnia zdjęłam. Moim zdaniem to zbędna rzecz. Dziecko jest i tak za małe żeby "obić" się o szczebelki, a jak się rzuca w łóżku jest na tyle duże, że nic mu się nie stanie. Mnie denerwowało, że leżąc nie widzę dziecka. Musiałam wstawać i zaglądać z góry. Od razu zdjęłam i mi ulżyło bo wszystko widziałam z łóżka. Teraz zaleca się żeby dziecko miało tylko materacyk z prześcieradłem i kocyk. Twój wybór, ale widzę, że wśród znajomych mało kto wytrzymał z tym długo :-D

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem jak chcesz wydać kasę to kup fajny kokon. Moja siostra ma i jest ekstra. Dziecko ma przytulnie.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png

Wysłany: 28 września 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie wiedziałam, jak byłam u koleżanek to wszędzie były. Myślałam że to konieczne żeby mu się nic nie stało. A to w takim razie to przemyśle jeszcze, dzieki

A dlaczego są odradzane przez specjalistów?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2018, 18:19

czarnulka24 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png

Wysłany: 28 września 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Ja kupiłam w tym sklepie pikowany i świetnie się sprawdzil.
    http://www.maralla.pl
    Można zrobić samemu, ważne żeby materiał był bawełna 100% a do środka można dać watoline dwie warstwy po 120 (grubość) i wtedy będzie fajnie mięciutki :)
    Dzięki, zajrzę :)

f1d9680377.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chyba postawimy na łużeczko turystyczne.

npV2p1.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    To nie wiedziałam, jak byłam u koleżanek to wszędzie były. Myślałam że to konieczne żeby mu się nic nie stało. A to w takim razie to przemyśle jeszcze, dzieki

A dlaczego są odradzane przez specjalistów?

Ja uzywalam na początku na pol lozeczka tu foto daje ...
    Później jak już zaczęli sie wiercic nozki w szczebelki wkladac itd zmienilam na calosc.
    Mi sie wydaje ze odradzane jest ze względu ze duzo sie mowi o smierci lozeczkowej bo wiadomo ze przu ochraniaczu na cale łóżeczko dziecka sie nie widzi ..
    Ale tak jak mowie sa tez zalety ochraniacza ale to moje zdanie.
    Kokon tez jest fajny napewo dla malych dzieci ..
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2590762ef116.jpg

07.06.2019 synek

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Ika83 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj beta 3.1 :( ciekawe dlaczgeo wyszło 3.1

mkwia
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula83 wrote:
    hejka laseczki :)
    cześć pegaz- doskonale Cię rozumiem Tez mam takie wrażenie. Kolejne badania i znów zonk. Czasem są takie odczucia, że im dalej zagłębiamy się w tematykę starań to czujemy się jakbym była w lesie.

czekam - zrób badanie na MTHFR i od razu homocysteinę. Ja mimo przyjmowania zwykłego kwasu miałam go w normie a mutację genu mam. Miałam wysoką homocysteinę i b12 (które ponoć jest nieszkodliwe). A robiłaś poziom wit. D?? Zawsze już będziesz miała te badania do przodu i pokażesz w klinice.
    zrobiłabym to MTHFR tylko nie wiem czy to jest drogie i czy w kazdym labo to robią? I tam sa jakieś dwa najpopularniejsze warianty tej mutacji. No homocysteinę robię na pewno. U mnie wit b12 niby ok ale czytałam, że jak jest za dużo kwasu foliowego to on jakoś maskuje niedobory b12, więc cholera wie jak z tą wit :/ wit D niziuteńko, ale brałam jakiś czas suplementy (niezbyt systematycznie :P)

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    No jest taki głupi moment, że dziecko przekręca się na brzuch ale z powrotem już nie i trzeba bardzo uważać. Ale mi się wydaje, że groźniejsze jest używanie poduszki czy wszelkiego rodzaju przytulanek/kocyków w jednym. My przez pierwsze 6 miesięcy używaliśmy monitora oddechu. Właściwie to nie wiem od kiedy dziecko może spać na normalnej poduszce.
    Moj od malego spal na takiej bardzo cienitkiej poduszce i przykryty kocykiem ..pierzynka przydała sie dopiero teraz :)
    Mieli tez taki okres w wieku 7-8 mięsiecy ze zastpyali na brzuchu po prostu odwracalu sie i spali inaczej nie zasneli dopiero wtedy sie bałam żeby nosa do poduszki nie przytkali czy kocyka..
    Mam monitor oddechu ale prawie go nie uzywalam tylko na poczatku

Adry lubi tę wiadomość

07.06.2019 synek

Wysłany: 28 września 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula83 wrote:
    Tak tak, AMH też miałam na dzień dobry.
    ja miałam i wit D i AMH robione. Tak naprawdę to większość badań mam zrobione. Teraz myślę o tym MRHFT (czy jak tam te literki biegną) i homocysteiną. I chyba póki co na tym do czwartku poprzestanę :)

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️

Wysłany: 28 września 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula83 wrote:
    A w jakim jesteście wieku?

Na twoim miejscu zrobiłabym badania na własną rękę, podstawowe: prolaktynę, witaminę D, progesteron. Testy LH nie zawsze mówią prawdę, nie dają 100% pewności czy owulacja jest czy nie. Wiem z własnego doświadczenia, testy super - owulacji zero. Zrób monitoring cyklu. Coś będziesz już wiedziała. A jakbyś zmieniała lekarza lub pójdziecie do kliniki to też będziesz miała co pokazać. Zaoszczędzisz czas.
    Na poprawę nasienie dobre są jeszcze orzechy brazylijskie.
    shani jeszcze tsh koniecznie!!! i ft3, ft4! I zmien lekarza, 12 cykli to już całkiem długo, nie ma na co czekać.
    A i jeszcze od siebie dodam oprócz tego co dziewczyny napisały:
    zrób sobie posiewy. Taki ogólny na bakterie to raz (ja np. miałam infekcje bez zadnych objawów, nic zero, wyszła przypadkiem!) oraz polecam zrobić tez wymazy na chlamydie, ureaplasme i mycoplasme.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2018, 20:56

shani lubi tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    zrobiłabym to MTHFR tylko nie wiem czy to jest drogie i czy w kazdym labo to robią? I tam sa jakieś dwa najpopularniejsze warianty tej mutacji. No homocysteinę robię na pewno. U mnie wit b12 niby ok ale czytałam, że jak jest za dużo kwasu foliowego to on jakoś maskuje niedobory b12, więc cholera wie jak z tą wit :/ wit D niziuteńko, ale brałam jakiś czas suplementy (niezbyt systematycznie :P)
    To zależy jak u ciebie z kasa za mthfr dwa warianty zapłacisz okolo 250zl a kupując pakiet 6 mutacji 330 zl ..
    I masz dwie możliwości albo zamawiasz do domu i sama robisz poczym odsylasz do nich .. albo dzwonisz mowisz gdzie mieszkasz i oni znajdują najblizsza placówkę gdzie ci pobiora
    Ja powiem tak drogo jest ale to jyz 6 mutacji przy niektórych trzeba brac clexan i acard dlatego warto zrobic ..u mnie wyszla mutacja pai 1 mówiąca o łagodnej chorobie zatorowo zakrzepowej dlatego mam clexan w ciazy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2018, 21:00

07.06.2019 synek

Wysłany: 28 września 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ika83 wrote:
    Dzisiaj beta 3.1 :( ciekawe dlaczgeo wyszło 3.1
    zrób jeszcze za 2 dni, może coś jest na rzeczy? Albo biochemiczna :(

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
‹‹ 374 375 376 377 378 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ