X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Najwłaściwiej byłoby zaczekać do 14 dnia po owulacji i wtedy zrobic albo betę albo test. Wiem że to łatwo powiedzieć trudniej zrobić, ale naprawdę nie umiem w żaden sposób doradzić jak tylko że powinas po prostu jeszcze trochę zaczekac
    Dokładnie ja zrobilam w 10 dniy po test pozytywny w 11 tez a w 13 ledwo widoczny 14dni po negatywny ..
    Tylko ja mam z tym problem zeby poczekac zawsze tak zakladam a i tak robie wcześniej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2018, 22:26

Lavende86 lubi tę wiadomość

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Pegaz Przyjaciółka

Wysłany: 28 września 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multiwitamina wrote:
    U mnie jak u Pauli. Testy wychodziły owulacji nie było. Nie mówię że u Ciebie tak Musi być. Witaj, po za tym;)
    Ale czy to znaczy, ze owulacje trzeba sprawdzac caly czas? Albo przez kila miesiecy, zeby zobaczyc co i jak?

84bnfmz.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testy wykrywaja skok hormonu ktory wzrasta przed owu a nie owulacje moze byc wic tak ze organizm sie bedzie przygotowywal ale owu z jakiegoś powodu sie nie pojawi . Mowi sie ze owu moze pojawic sie nawet po 36 od pozytywnego testu ..można dodatkowo mierzyc temp lub sprawdzać szyjke

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2018, 22:35

07.06.2019 synek

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Pegaz Przyjaciółka

Wysłany: 28 września 2018, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Pegaz pisz co ci ślina na palce przyniesie. Rozmawiamy tu o wszystkim dosłownie :D
    Jak to dobrze, ze tu trafiłam :) Dzisiaj mialam dribne załamanie nerwowe. To nie dibrze jak się dostaje niechcianą @, marzenia sie idwlekaja o kolejny miesiąc i w pracy się wali :/ Wypłakalam żale do męża. I od razu człowiekowi lepiej :) No i kot jak usłyszał płacz to od razu przyleciał przytulić i pocieszyć.

84bnfmz.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pegaz wrote:
    Dziekuję. Ojej klikam ba komorce w cytuj a tu jakies ulubione wskakuja. Przykro mi z powodu poronienia:(to straszne , ze trzeba czekac jeszcze na szpital w takiej sytuacji.
    Nie trzeba czekać, ale tak postanowiłam bo była opcja (niby najlepsza) że pójdzie naturalnie... Chyba jednak nie pójdzie :-D

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Nie przejmuj się. Mówimy to co myślimy. Tak jest najwłaściwiej. Tobie beta nic nie dała, ale nie ma co innym odbierać nadzieji jeśli to jedyne co mają do dyspozycji. Jesteśmy dorośli, jak ktoś chce to robi, a jeśli ktoś uważa za zbędne nie robi . I już :)
    To fakt. Ale faktem jest też, że to badanie może dać złudną nadzieję. Beta może na poczatku dobrze rosnąć co nie znaczy, że ciąża się rozwinie prawidłowo. Dziwiłam się, że moja lekarka nie była za robieniem bety tylko kazała zawsze czekać na usg, a teraz już wiem dlaczego. Ja przy moim przyroście byłam niemal pewna, że będzie ok i nie było :-/

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Dokładnie ja zrobilam w 10 dniy po test pozytywny w 11 tez a w 13 ledwo widoczny 14dni po negatywny ..
    Tylko ja mam z tym problem zeby poczekac zawsze tak zakladam a i tak robie wcześniej
    Nigdy nie zrobiłam testu przed terminem @. Sama jestem ciekawa ile razy wyszedł by mi pozytyw, a potem @. To ponoć dosyć częste. Nawet 50% ciąż może tak kończyć.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pegaz wrote:
    Jak to dobrze, ze tu trafiłam :) Dzisiaj mialam dribne załamanie nerwowe. To nie dibrze jak się dostaje niechcianą @, marzenia sie idwlekaja o kolejny miesiąc i w pracy się wali :/ Wypłakalam żale do męża. I od razu człowiekowi lepiej :) No i kot jak usłyszał płacz to od razu przyleciał przytulić i pocieszyć.
    Nikt tego nie lubi, ale dasz radę kobieto! Wypłacz się i do przodu :-) Co nas nie zabije to nas wzmocni. Trzeba wierzyć, że będzie ok i los się do nas uśmuechnie kiedyś...

Pegaz, Multiwitamina lubią tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    Nigdy nie zrobiłam testu przed terminem @. Sama jestem ciekawa ile razy wyszedł by mi pozytyw, a potem @. To ponoć dosyć częste. Nawet 50% ciąż może tak kończyć.
    Mi sie zdarzylo pierwszt raz zawsze to serduszko stawalo .. Tak to dos czeste ale nie zawsze to wadliwy zarodek duzo czynnikow ma na to wplyw ..

07.06.2019 synek

• Pegaz Przyjaciółka

Wysłany: 28 września 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    To fakt. Ale faktem jest też, że to badanie może dać złudną nadzieję. Beta może na poczatku dobrze rosnąć co nie znaczy, że ciąża się rozwinie prawidłowo. Dziwiłam się, że moja lekarka nie była za robieniem bety tylko kazała zawsze czekać na usg, a teraz już wiem dlaczego. Ja przy moim przyroście byłam niemal pewna, że będzie ok i nie było :-/
    Człowiek zawsze wypatrzy to co chce widzieć. Ja marze o dziecku i co miesiąc mam objawy świadczące o ciąży i niestety nic z tego. Czasami lepiej poczekać z pewnymi rzeczami... testem ciążowym, betą, usg. Tylko nie jest to łatwe :( I zawsze jest ta nadzieja... że może jednak

84bnfmz.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pegaz wrote:
    Czasem trzeba, współczuję mam nadzieję ze w końcu sie uda :) bede trzymac za Ciebie kciuki, wiem o czym piszesz bo mam to samo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2018, 22:47

07.06.2019 synek

• Pegaz Przyjaciółka

Wysłany: 28 września 2018, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka 24- nigdy nie myślałam, że takie są problemy z zajściem w ciążę. Ale patrząc na fora to jest to duuuży problem. Człowiek nie ma o pewnych sprawach pojecia dopóki go problem nie dotknie :/ Dziekuję i ja za Ciebie i wszystkie staraczki również mocno trzymam kciuki. Oby nadzieja i dobre nastawienie się nas trzymały :)

Lavende86, Ika83, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

84bnfmz.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Mi sie zdarzylo pierwszt raz zawsze to serduszko stawalo .. Tak to dos czeste ale nie zawsze to wadliwy zarodek duzo czynnikow ma na to wplyw ..
    Różnie bywa. Wiadomo, że wiele czynników wchodzi w grę. Nasze matki i babki nie miały testów i nie wiedziały często, że była ciąża. Matka mojej koleżanki ostatnio stwierdziła że miała 3 poronienia (a ma czwórkę dzieci bez żadnego leczenia). Kiedyś też tak było. Dobrze, że teraz możemy niektóre problemy obejść za pomocą leków. Mimo wszystko nie za każdym poronieniem doszukiwałabym się jakichś głębszych problemów. Wiele dziewczyn po poronieniu rodzi zdrowe dzieci. Ja narazie nastawiam się pozytywnie, a jak będzie to czas pokaże.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry mam ta poduszkę, jest zaje*ista :D Tylko problem mam taki ze na sypialnie wybrałam najmniejszy pokój, bo po co nam duży, gonić się tu nie będziemy. Mąż się rozwala na niezbyt okazały łóżku i dla mnie z poduszka po prostu miejsca nie ma :( i jak mam z nim walczyć to ja po prostu odkładam i śpię na niej w dzień. Ale jak mnie przyciągnie to nie ma zmiłuj, będzie się musiał ograniczyć :)

Ja myślę nad takim baldachimem moskitiera bo mam dwa koty i gdybym musiała zostawić dziecko samo w pokoju to bym to zaciągnąła żeby mi do łóżeczka nie wchodziły. Tanie to jak barszcz więc kupię i zobaczę jak się będą zachowywać. Trochę się tego obawiam :)

Niestety beta daje nadzieję, czasami zludna. Ja też robiłam przed czasem bo czułam że się udało. Na szczęście się na tym nie przejechałem ale różnie bywa

f1d9680377.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    Różnie bywa. Wiadomo, że wiele czynników wchodzi w grę. Nasze matki i babki nie miały testów i nie wiedziały często, że była ciąża. Matka mojej koleżanki ostatnio stwierdziła że miała 3 poronienia (a ma czwórkę dzieci bez żadnego leczenia). Kiedyś też tak było. Dobrze, że teraz możemy niektóre problemy obejść za pomocą leków. Mimo wszystko nie za każdym poronieniem doszukiwałabym się jakichś głębszych problemów. Wiele dziewczyn po poronieniu rodzi zdrowe dzieci. Ja narazie nastawiam się pozytywnie, a jak będzie to czas pokaże.
    Ja jestem na 100 % pewnie ze gdyby nie leki to i 4 ciaze bym stracila. A bez badan nie wiedzialabyn jakie leki
    I fakt dawniej byly inne czasy.
    Moze sa kobiet co sie nie przejmują ronia kilkoro dzieci myslac a moze tym razem sie uda ale po co wystawiac kolejne dziecko na próbę? Bynajmniej ja tak nie chciałam i zaluje ze po drugim poronieniu juz nie zaczęłam robić wszystkich badan .. bo ślepo wierzylam ze móglbyc to kolejny przypadek ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2018, 23:07

Multiwitamina, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

07.06.2019 synek

Wysłany: 28 września 2018, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pegaz wrote:
    Czarnulka 24- nigdy nie myślałam, że takie są problemy z zajściem w ciążę. Ale patrząc na fora to jest to duuuży problem. Człowiek nie ma o pewnych sprawach pojecia dopóki go problem nie dotknie :/ Dziekuję i ja za Ciebie i wszystkie staraczki również mocno trzymam kciuki. Oby nadzieja i dobre nastawienie się nas trzymały :)
    Miałam to samo, w moim otoczeniu słyszałam zazwyczaj że udało się bardzo szybko więc nie sądziłam że mnie jakiś problem będzie dotyczył. Wiadomo że Ci którzy się wiele miesięcy starają raczej się tym nie chwała więc panuje błędne przekonanie. Ale to forum na wiele spraw mi otworzyło oczy

czekamynadzidzie lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Pegaz Przyjaciółka

Wysłany: 28 września 2018, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Miałam to samo, w moim otoczeniu słyszałam zazwyczaj że udało się bardzo szybko więc nie sądziłam że mnie jakiś problem będzie dotyczył. Wiadomo że Ci którzy się wiele miesięcy starają raczej się tym nie chwała więc panuje błędne przekonanie. Ale to forum na wiele spraw mi otworzyło oczy
    Ja ostatnio spotkałam sie ze znajomymi. Wiedzą o mojej sytuacji. Mają dzieci i woķół nich toczyły się tylko rozmowy. Cieszę się się ich szczęściem, jednak po 2h czułam sie zbędna w tym gronie i z jeszcze czarniejszymi myślami wracałam do domu.

84bnfmz.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ja to samo. W życiu bym nie pomyślała, że z drugą ciążą będzie problem. Zwłaszcza, że pierwsza była od razu w 1. cyklu starań. Nawet staraniami tego nie mogę nazwać bo byłam przeziębiona i zrobiliśmy to może z 2 lub 3 razy przez cały miesiąc :-D Nie wiedziałam co to testy owu, beta, temperaturki i inne takie takie :-) A teraz... eszzz

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pegaz wrote:
    Ja ostatnio spotkałam sie ze znajomymi. Wiedzą o mojej sytuacji. Mają dzieci i woķół nich toczyły się tylko rozmowy. Cieszę się się ich szczęściem, jednak po 2h czułam sie zbędna w tym gronie i z jeszcze czarniejszymi myślami wracałam do domu.
    To bardzo niefajne. Niestety dzieciate osoby lubią gadać o dzieciach. Wiem po sobie ;-) Mimo wszystko gdy rozmawiam z bezdzietnymi staram się nie gadać na ten temat dużo bo wiem, że nie każdego to interesuje. Szkoda, że tak się poczułaś. U mnie było tak że podczas moich starań siostra zaszła, była w ciąży i urodziła i też tematy ciążowe były non stop. Też średnio mi z tym było mimo, że mam córkę. Masz prawo do takich odczuć.

Pegaz lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png

Wysłany: 28 września 2018, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja nawet nie wiedziałam czy jestem w stanie zajść. Mój lekarz, pożal się Boże, zwykłych badań nie chciał robić, o droznosci nawet nie wspomniał.
    ale sukces z pierwszą ciąża też niczego nie gwarantuje, przez te trzy lata wiele się może zdążyć a Ty nawet nie jesteś tego świadoma. Strasznie to skomplikowane

f1d9680377.png
‹‹ 376 377 378 379 380 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ