Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Nefre_ ms wrote:Mam plamienia W okolicy owu potem 10 dni po owu i przed @ Dostałam teraz dupka i mam plamienie zaraz po @ i nie wiem czy to wahania hormonów jeszcze No i biegałam w niedzielę i na drugi dzień miałam plamienie i bol głowy jak kiedyś między anty Zapytam lekarza na następnej wizycie ale i tak zapisze się jeszcze do innego żeby sam poszukal przyczyny plamienia bez patrzenia na zachodzenie w ciążę
-
Nefre_ ms wrote:Ja miałam pierwsza ciąże bez problemu Plamienia pojawiły się po zabiegu i ma też trochę schizy że to mi coś zepsuło Ale Sluzowka zawsze jest cudna jak to lekarz mówi
Po zabiegu lyzeczkowanua to polip jeśli jakiś był to by chyba też zniknąl prawda? Więc jeśli jest jakiś to ma Maks 9 miesięcy -
Dobranoc wszystki. Padam po tym dniu z wrażeniami. Immunoglobulinę podali mi dopiero koło 16 więc się naczekałam. Jeszcze nienawidzę zastrzyków. Ble! Za dużo wrażeń przez te 2 dni. Brzuch troche boli i krwawie dalej, na szczęście nie mocno. Pora się przespać.
-
Multiwitamina wrote:A przytyłaś coś? Bo ja nic
ale jem. Często głodna się czuje. Dzięki za słowa otuchy . Tego mi trzeba dziś. Idę spać
Jutro zobaczysz maluszka, tylko sie cieszyc. Na pewno juz jest duze bobo i bardziej fikajace:)Multiwitamina lubi tę wiadomość
-
Multi ja też się zaczęłam stresować, na kwietniowkach słabe wiadomości wieczorem, też po prenatalnych. I tak mi się udzieliło
Ja też się ciazowo nie czuje, cycki prawie w ogóle, sutki wrażliwe. Brzuch jak się przypatrze to delikatnie odstaje. Zero wymiotów, mdłości. Przeszło mi zmęczenie, nie śpię już w dzień a zasypiam o 2 w nocy. Jedynie co to mało jem i mało rzeczy mi smakuje. I pomimo że jem regularnie to i tak w nocy mam napad głodu
Ciężka noc przede mną, coś czuję że za dużo nie pospie tylko będę rozmyślać.Multiwitamina lubi tę wiadomość
-
Frida91 wrote:Mamy już wyniki męża. Wydaje się, że wszystko jest ok, raczej znacznie powyżej wartości minimalnych. Zastanawiamy się tylko co oznacza upłynnienie >60 i aglutynacja II stopnia?Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Pegaz wrote:Święta prawda. Na początku sie myśli, że to żaden problem zajść w cìążę (ba! Trzeba stosować zabezpieczenia, żeby nie zajść
) Potem wierzy sie, że w następnym miesiącu ... i nastepnym... i następnym sie uda. Dla mnie w głowie na chwile obecna nie do wyobrażenia jest adopcja, bo "na pewno sie uda". Niektórzy tego nie rozumieją. Ale ja nie potrafie zmienić uczuć. Tak jest i nic na to nie poradze. Po prostu trzeba do tego dojrzeć.
do każdej decyzji trzeba dojrzeć, a to nie są łatwe decyzje. Takie decyzje mają wiele konsekwencji, trudności, problemów które trzeba przewidziec na początku, żeby być świadomym na co się człowiek szykuje. TO nie jest taka prosta sprawa, jak to czy pojde do fryzjera czy nie.
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
My mamy jednak 29.10 operacje na usunięcie żylaków. Niestety nie daja nam duzych szans na poprawę morfologii - obecnie 0%
Problem męski:
Nigdy nieleczone wnętrostwo
Morfologia 0% - 24.09.2018
Plemniki w ejakulacie 15 mln - 24.09.2018
Żylaki powrózka nasiennego - operacja 29.10.2018
18.07.2019 Tadzio -
Nadinka83 wrote:MTHFR - robiłam ze śliny nie z krwi. nie wiem czy z krwi nawet nie są droższe.
Co można zrobić: homocysteinę, kwas foliowy i B12 z krwi27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Nefre - u mnie to teraz wygląda jak początek okresu. Na toalecie jeszcze leci dosyć no i ból jest, ale nie cały czas i nawet nie czuję potrzeby brać tabletki.
Jeśli chodzi o zalecenia po to niestety nic nie wiem. Oni nie powiedzieli nic na ten temat, a ja jakoś nie pytałam bo będąc w szpitalu myślałam, że nie spieszy mi się do kolejnej ciąży i na pewno trochę odczekam żeby nabrać dystansu i odpocząć od stresu. Teraz myślę, że mogłam spytać bo jestem ciekawa. Mimo to dalej nie spieszy mi się. Bardzo boję się powtórki tej sytuacji. Robiłaś jakieś badania po? Mi mówią, że nie trzeba. Leżała ze mną dziewczyna która urodziła dziecko, druga ciąża - takie poronienie jak u mnie - trzecia ciąża - zdrowa bez problemów, a teraz czwarta i znowu poronienie zatrzymane. Mówiła, że po tym pierwszym nic nie badała i zaszła i urodziła normalnie.
Ja myślę, że i tak muszę pójść za jakiś czas do mojej pani dr na kontrolę i tam zapytam o wszystko. Myślę, że warto poczekać aż cykle będą normalne. -
Ja to się cieszę, że ten Cytotec tak dobrze zadziałał i szybko poszło. Położna mówiła, że niektórym dziewczynom podają nawet przez 5 dni po 2 razy dziennie. Dla nich łyżeczkowanie to jest ostateczność. Twierdzą, że to dawna metoda i lepiej dla pacjentki żeby macica sama się oczyściła. Zwłaszcza jak się planuje kolejne ciąże. Wiadomo, że zabiegi są czasem nie do uniknięcia i powikłania zdarzają się rzadko, ale dobrze wg. mnie, że mają takie podejście do sprawy. Nie jestem za taśmowym łyżeczkowaniem nie próbując nawet czy samo nie zejdzie. Mi lekarz w szpitalu mocno sugerował, że mają zamiar zrobić to tabletkami bo tak będzie lepiej. Nawet nie dyskutowałam z nim.
malutka_mycha lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny.
Byłam wczoraj na wizycie, trochę dodało mi to otuchy, to konkretny lekarz, zainteresowany moimi problemami, poprzednimi wynikami itd. Od razu chce działać. Dał mi luteinę na wywołanie okresu, mam zrobić komplet badań (lh, fsh, estradiol, testosteron, dheas, 17ohp, amh) i z wynikami przyjść i zaczniemy stymulację clo, w razie potrzeby ze zwiększeniem dawki. Jak nie podziała to inne leki, zobaczymy.
Trochę mnie zdołował obraz jajników, bo mam meega dużo pęcherzyków, normalnie wyglądały jak ser szwajcarski, dużo gorzej niż ostatnim razem... Az zaczęłam się martwić, czy to nie te ziółka na mnie tak podziałąły
Wiem, że nie będzie pewnie łatwoMyślę, że długa droga przed nami. No ale dobrze, że cokolwiek ruszyło i zaczęło się dziać, to już pierwszy krok.
czekamynadzidzie lubi tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Lavende86 wrote:Robiłaś jakieś badania po? Mi mówią, że nie trzeba. Leżała ze mną dziewczyna która urodziła dziecko, druga ciąża - takie poronienie jak u mnie - trzecia ciąża - zdrowa bez problemów, a teraz czwarta i znowu poronienie zatrzymane. Mówiła, że po tym pierwszym nic nie badała i zaszła i urodziła normalnie.
Nefre_ ms, Lavende86 lubią tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Multi - nie przejumj się że nie przytyłaś. Tym lepiej dla Ciebie potem. Na tym etapie też nic nie przytyłam, a potem nazbierało się tego z 8/9kg. Dziecko rośnie niezależnie od naszego tycia. Moja siostra na początku ciąży sporo schudła bo tragicznie się czuła i jeść nie mogła. Przez całą ciążę przytyła może z 5kg. Miała dietę cukrzycową i ma alergię na pszenicę, kukurydzę więc trudno było jej przytyć na tej dietce. Wiadomo, że to nie jest dobre, ale tak bywa, a dzidzi nic się przez to nie stało. Moja mała przy końcu źle przybierała i mama stwierdziła, że to przez to, że mało jem i zaczęła mnie dokarmiać. Byłam u niej na wakacjach i cały czas coś mi przynosiła. Koktajle, owoce itd. Niby zdrowo, ale sporo tego było. Na następnej wizycie okazało się, że ja przytyłam 2kg, a dzidzia baaaardzo niewiele. Dosłownie kilkaset gramów. Także to ile ja jadłam nie miało z tym związku. Tylko tyle, że miałam więcej do zrzucenia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 09:23
Multiwitamina, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość