WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie obraziłam się, nie ma problemu. Konstruktywna krytyka jest zawsze cenna.

Krystyna123 lubi tę wiadomość

npV2p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ms jak się dziś czujesz te plamienia u ciebie dalej występują ? gadałaś o tym z ginem ?

• Lavende86 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre - ja też mam przeczucie, że u męża jest ok mimo braku badania. W końcu jak tylko usunęli mi polipa to pyk i ciąża. Także ja na pewno nie mogłam zajść przez te 9 miesięcy z powodu polipa. A pierwsza ciąża to nawet nie mówię bo to był "złoty strzał" :-D Narazie słucham lekarki. Ja myślę, że kobieta powinna szybko działać jeśli ma jakieś dolegliwości lub problemy hormonalne, ale jeśli mamy regularną @ i zero podejrzanych objawów to można poczekać ten rok. Koleżanka np. zaszła w 12 cyklu starań bez żadnego leczenia i urodziła zdrową córkę. To jej drugie dziecko. Oboje są zdrowi, a czemu tyle czasu nie wychodziło to nikt nie wie. Czasami nie zachodzi się tak pyk i już. Oczywiście nikt nikomu nie zabroni diagnozować się już po pierwszym nieudanym cyklu. Ktoś ma chęci i kasę to można badać się do woli :-)

Nefre_ ms, Multiwitamina lubią tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fiorella82 - u nas z córką było tak, że staraliśmy się 15dc, a rano 16dc dostałam lekkiego zapalenia pęcherza, po czym dostałam grzybicy pochwy :-/ Z tego powodu oczywiście olaliśmy dalsze starania, a ja poszłam do ginekologa po leki. Uważałam, że cykl pójdzie na marne bo cały czas do @ brałam te globulki na zapalenie. Koniec końców był pozytywny test i 9 miesięcy później na świat przyszła córka :-)

fiorella82 lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby choroba była antykoncepcją to ciekawie by było :-P Pomijam, że seks w trakcie przeziębienia jest średnio przyjemny. Zależy jak się czujesz i w jakim jesteś stanie ;-)

Krystyna123 lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, zgodzę się z Tobą Lavende, co innego jak cykle są regularne i nie ma niepokojących objawów to można dać sobie ten rok, ew. bardziej obserwować oznaki płodności, bo może para się nie "wstrzela" w dni płodne, nie ma co panikować. Ale jak się od razu wie, że coś nie tak to bezsensowna strata czasu. Ale lekarz wychodzi chyba z założenia, że ma czas, on z każdej wizyty ma kasę to mu się nie pali widocznie. Potem kobieta się naczyta na forach, w internecie, nakręca się i chce leczyć sama albo domowymi sposobami i to też nie zawsze wychodzi na dobre.

Multiwitamina, Lavende86 lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Ide w czwartek do swojego gina zeby zobaczyła co i jak.

Na 2 listopada mam wizyte u innego lekarza i miałam wpierw plan, zeby mu powiedziec o tych plamieniach, zeby mnie zbadał głównie pod tym kątem a potem mu powiedziec ze staram sie o dziecko. Zeby nie patrzył na to przez pryzmat rozhisteryzowanej babki, co nie zaszła w ciaze.. Ale nie wiem czy to jest dobre podejście.. Chyba od razu powiem co i jak, bez kombinowania. Opowiem mu moja historie, powiem co mi nie pasuje i czego się boje i niech bada.
    Jak jest dobry to zbada mnie dobrze, a jak jest debil to bede szukala innego :)

No ja się zastanawiam nad zmianą gina mój jest dobry,ale mnie się wydaję,że tylko trace u niego czas :( sama już nie wiem co robić ?....

Lavendo napisałam do Ciebie priv

Lavende86 lubi tę wiadomość

• Wróbel Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    wiesz najgorzej obserwuje jak przychodza na forum dziewczyny i pisza - staramy sie 3 cykle i nic. My tu na forum opowiadamy co nam dolega, jedna ma PCOS, druga endometrioze, trzecia polia, a czwarta w ogole wszystko razem. I taka dziewczyna wychodzi z forum z lista badan i pewnościa że ona tez pewnie jest chora i traci ten luz, ktory niektorym brakuje zeby pyklo..
    A z drugiej strony, czasami wraca z wynikami i sie okazuje, ze i tak by nie pykło, bo faktycznie costam wyszło i trzeba leczyć :>

Zawsze mam mieszane uczucia co do tego.
    Sądzę że jak ktoś zaczą już szukać tego typu informacji to znajdzie je, jak nie tu to gdzie indziej więc tak naprawdę nie ma znaczenia czy opiszemy nasze choroby czy nie. Decyzja tak na prawdę została podjęta już wcześniej i nikt na forum nie jest za nią odpowiedzialny.

Adry lubi tę wiadomość

npV2p1.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell czasem zdarza się że dobry lekarz poprostu nie ma szczęścia do danej pacjętki i akurat nie wpadnie na pomysł co jej dolega. Oczywiście nie można zmieniać co chwilę ale jeśli dłużej się nie udaje to warto rozważyć kogoś innego.

Evell lubi tę wiadomość

npV2p1.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj z tymi objawami chorób to racja, zawsze się znajdzie jakieś które pasują :D a jeszcze jak się doczyta, że może na początku być bezobjawowo to już w ogóle panika :D

Nefre_ ms, Adry lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2019, 10:57

Adry, Paula83, Frida91, Nefre_ ms lubią tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze miałam torbiele w piersiach to badania regularnie robiłam. 2 razy biopsja z odciąganiem płynu była.

npV2p1.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bioosję miałam w celu zmniejszenia bólu, nie było jakiś specjalnych podejrzeń raka.

npV2p1.png

Wysłany: 9 października 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2019, 10:58

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021

Wysłany: 9 października 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2019, 10:58

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Evell
    A Ty kiedy masz wizyte planowana?

Ja planuje iść dopiero w przyszłym miesiącu na monitoring przed owulacją... no chyba,że mi coś nie tak wyjdzie w badaniach to pójdę wcześniej.

• Lavende86 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski ja nawet nie widziałam, że mam jakieś prywatne wiadomości :-O Masakra!

Adry lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są takie dni gdy myślę, że jedno dziecko mi w zupełności starczy :-D Dziś pani przedszkolanka poinformowała mnie, że córcia znowu chciała rządzić paniami i chciała, żeby cały czas z nią za rączkę siedziały. Jak powiedziała jej, że ma też inne dzieci do opieki i nie może tylko nią się zajmować to był płacz i to bardzo głośny. Ponoć wymuszała płaczem ich uwagę. Nie wiem co jej odwaliło :-D Czy tylko mi się wydaje, że u trzylatka takie odpały się zdarzają i nie są niczym dziwnym? Jeszcze powiedziała, że pewnie w domu wszystko co chce to dostaje i jej niczego nie odmawiamy (co nie jest prawdą). Wkurzyłam się trochę, chociaż może za bardzo się przejmuję.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    Są takie dni gdy myślę, że jedno dziecko mi w zupełności starczy :-D Dziś pani przedszkolanka poinformowała mnie, że córcia znowu chciała rządzić paniami i chciała, żeby cały czas z nią za rączkę siedziały. Jak powiedziała jej, że ma też inne dzieci do opieki i nie może tylko nią się zajmować to był płacz i to bardzo głośny. Ponoć wymuszała płaczem ich uwagę. Nie wiem co jej odwaliło :-D Czy tylko mi się wydaje, że u trzylatka takie odpały się zdarzają i nie są niczym dziwnym? Jeszcze powiedziała, że pewnie w domu wszystko co chce to dostaje i jej niczego nie odmawiamy (co nie jest prawdą). Wkurzyłam się trochę, chociaż może za bardzo się przejmuję.

Dzieci lubią zmyślać i wyolbrzymiać tak to z nimi jest ...moja jeszcze nie chodzi do przedszkola,ale mam zamiar ją zapisać w przyszłym roku i już się boje jak to z nią będzie ?.... Nie ma się co przejmować .

• Lavende86 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to była informacja od Pani, a nie od małej. Niefajnie się słucha takich rewelacji. Zaraz zaczynam myśleć, że jestem wg nich złą matką, która nie wprowadza dyscypliny i daje sobie włazić na głowę. Tak nie jest. Mała jest uparta i ma charakterek, ale ja jej nie ulegam. Popłacze i jej przechodzi. Mi się wydaje, że ona pod wpływem stresu i nerwów czasem traci nad sobą panowanie, ale czego można wymagać od trzylatki gdy nawet niektórzy dorośli mają z tym problem.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
‹‹ 406 407 408 409 410 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ