Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja zaszłam z synem kochając się z mężem raz w połowie cyklu. Nie wiedziałam czy mam owulację czy nie, nic nie robiłam w tym temacie. Teraz w lipcu zaszłam gdy odstawiłam termometr tylko test owu zrobiłam i kochałam się dwa razy w odstępie 4 dni.
Słyszałam że łatwo jest zajść po odstawieniu tabletek bo przez ten czas jajniki są uśpione a jak się odstawi to pracują na podwójnych obrotach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 20:07
-
Chwila nieuwagi i ciężko nadgonić te kilkanaście stron
i tą ilość informacji. Tak patrząc całościowo, na ostatnie kilkanaście stron można zauważyć, że bez względu na to gdzie ktoś mieszka, jaką kto ma pracę to każda pragnie tego samego
Odnośnie pisania o swoich przypadkach/badaniach/obserwacjach - dla mnie osobiście na takim forum znajduje się taka baza wiedzy, której nie znajdę gdzie indziej. Każda była u lekarza, robiła badania dzięki czemu można wyciągnąć wnioski pod swoim kątem (oczywiście w granicach rozsądku), zrobić listę z pytaniami do lekarza itd. Często dopóki się lekarza o coś nie spyta to się nie otrzyma informacji.
W zeszły czwartek byliśmy z mężem w klinice. Wizyta trwała 3 minByło tylko pytanie: To co z Invitro? Zero szczegółów, danych. A w takich miejscach jak forum jest masa informacji. Własnych przeżyć osób, które przez wszystko przeszły. Dzięki temu jest łatwiej.
Fajnie, że jesteście :*Nefre_ ms, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, witam się z Wami w 2 dniu cyklu, bo wczoraj jednak dostałam okres
Tak, że jutro idę z rana na badanie hormonów. To mój póki co ostatni cykl bez stymulowania, może zdarzy się cud i jednak uda się naturalnie
Nie jestem co do tego przekonana, ale nadzieja umiera ostatnia.
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
No owszem, jak zapłacisz to masz zupełnie inną opiekę i inne podejście lekarzy. A przecież na nfz też płacisz! Czasem wolałabym, żeby było tylko prywatna opieka medyczna i wykupowałoby się pakiety, bo zabierają mi co miesiąc kasę z pensji a jak przychodzi co do czego to i tak musze leczyć się prywatnie...
Ta maca to wlasnie taki korzen, też się tym interesowałam i nawet kupiłam, ale ciągle o niej zapominam, więc nie wiem czy to rzeczywiście pomagaczekamynadzidzie lubi tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Badanie nasienia można zrobić na własne życzenie jak ktoś chce. Od ciebie zależy czy zrobisz to czy nie.
Ja mam wykupiony pakiet medicover ale leczenia niepłodności tam nie ma - to trzeba robić prywatnie (są tylko niewiele ie zniżki w Invimed za Medicover). -
Nefre badanie nasienia można zrobić np. w klinice niepłodności, nie musicie być ich pacjentami. No właśnie jeśli chodzi o operacje to już pewnie byloby co innego, no ale to tylko na takie ewentualności mogliby pobierać składki, mniejsze niż teraz. Albo wykupowałoby się ubezpieczenie na życie, które pokrywałoby takie ewentualności. W każdym razie nie jest za dobrze tak jak jest teraz i też wkurzam się, że muszę za wszystko płacić, za badania, za leki 100% chociaż są refundowane...
A czemu chcesz 2.11 iść jeszcze do innego lekarza?Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙