WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klinika leczenia niepłodności każda. Czy gdzieś indziej można to nie wiem ale mnie z NFZ odsyłali właśnie do kliniki leczenia niepłodności o innych możliwościach nie wspominali.

npV2p1.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprostu dzwonisz, unawiasz się, przyjeżdżasz, działacze i płacicie. Wynik po około tygodniu. Najlepiej wybrać badanie rozszerzone.

npV2p1.png
  • Pegaz Przyjaciółka

Wysłany: 11 października 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula83 wrote:
    Współczuję takiego podejścia kliniki. A czegoś się dowiedzieliście na tej wizycie czy dr nie chciał o niczym innym rozmawiać tylko invitro? Pójdziecie tam ponownie?
    Już pare miesięcy tam chodzimy. Mieliśmy robioną diagnostykę (niestety wyniki nie są za ciekawe). I raczej nie mamy wyboru. Boli jednak tak techniczne podejście do sprawy, w końcu nie sprzedają tam kiełbasy tylko decydują o czyimś życiu. Na moje zapytanie do pielęgniarki czy może mi coś powiedzieć jak to ma wyglądać, usłyszałam, że jeszcze będzie czas porozmawiać. Zniesmaczona jestem tym wszystkim. Pozdostało szukać informacji na własną rękę :/

84bnfmz.png
  • Pegaz Przyjaciółka

Wysłany: 11 października 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Paula

Właśnie ja się zastanawiam, jak dalej będzie dupa.. to jak to będzie wyglądało z tym szukaniem kliniki.. i dalej ..

Jak byłam w pierwszej ciąży i miałam badania do wykonania, wszystkie oczywiscie płatne, to wydawało mi się to kupę kasy, do tego witaminy i tak dalej.. I zastanawiałam się, co robią inne laski - udaje im się dostać skierowania od lekarza na NFZ pewnie..
    Teraz po tych miesiącach starań to już wiem,że wtedy to było nic .. i raczej nie ma szans , żeby nfz Ci cokolwiek zrefundował.
    To jest worek bez dna... Nie można oczekiwać, że coś za darmo będzie.

84bnfmz.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak lepiej się skonsultować, to już może się bardziej uspokoisz, jak dwóch lekarzy Ci da nadzieję.
    Ja mojemu też truję, żeby powtórzył to badanie, skoro tamto laboratorium było niewiarygodne. I pewnie pójdzie w poniedziałek - wtorek, oby zdążył, zanim pójdę na kolejną wizytę do lekarza. Ależ ten czas się wlecze, jak się na coś czeka... Masakra.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cóż jedna z niewielu zalet tego że mieszkam w dużym mieście (klinika 5 min. piechotą od domu) ale chodziło mi o to że nie potrzebujesz skierowania, możesz wybrać dowolną placówkę którą uważasz za wiarygodną i termin jaki Ci pasuje.

npV2p1.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, my oddawaliśmy po 18.00

Nefre_ ms lubi tę wiadomość

npV2p1.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można z tego zrobić fajny wypad. Zakupy, restauracja, bzykanko w klinice, kino...

Nefre_ ms, Paula83, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

npV2p1.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Ta historia to dla mnie masakra. Może akurat wszyscy zdrowi tam tylko idą i Twój też będzie miał super wynik..
    Ale jeśli oni np. dają dobre wyniki, to pomyśl co się dzieje dalej. Facet ma luza i skupiają się na kobiecie. Męczą ją wszystkimi badaniami.. Potem zapisuje się na jakies invitro albo chuj wie co, i wtedy sie wydaje, ze on ma problem. Dla mnie masakra. Oczywiscie wszyscy mysla, ze jemu sie pogorszyło :) Nawet nie chce myśleć, że to jest prawda z tym, że oni kłamią..
    Ja też byłam w szoku. Lekarz od razu spojrzał na to badanie i mówił, że każdemu by życzył takich super wyników i nie zakłada, że musi być źle, ale że widać w tym mieście czynnik męski praktycznie nie istnieje, bo każdy ma takie same wyniki i to bzdura. Oczywiście też mam nadzieję, że wszystko jest w normie, ale trochę zasiał w nas ziarno niepewności, nie ukrywam... Ale faktycznie lepiej powtórzyć. Jak będziemy mieli wyniki, to dam znać, czy wyszło podobnie. Ale faktycznie na logikę, coś tam się nie zgadza, jak tłumaczył mi lekarz, bo wyszła lekka aglutynacja, a jednocześnie niby prawie wszystkie plemniki wykazują ruch postępowy, to jak to możliwe??

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No życzę Ci żebyś już tych badań nie zdążyła zrobić :)

Nefre_ ms, Paula83, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

npV2p1.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu dziś cisza :P

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2019, 10:58

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multiwitamina wrote:
    Myje po fudze klinkier. Fuga czekoladowa. Masakra . Się ciągnie strasznie. Zabawa na kilka godzin a to tylko pół ściany...
    Nie przemęczaj się tylko...

Multiwitamina lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Beatrix_ Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróbel wrote:
    Ja wczoraj miałam USG tarczycy a jutro badanie krwi. A 19 USG połówkowe.
    Ja wczoraj kolejne badanie tsh i nadal zle :( jestem juz tym podlamana.

6dbd72f665.png

h4zp9jcg0106napq.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile ci wyszło? Może też powinnaś jakieś dodatkowe badania zrobić...

npV2p1.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie od endo wróciłam, dawkę ni podwyższyła. I znowu trochę nastraszył bo o prenatalne spytała i napomnknelam że u tak młodej dziewczyny ryzyko 1:845 to faktycznie nienajmniejsze. I znowu zaczynam rozkminy

f1d9680377.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Was podczytuję :) To tak apropo ciszy tutaj Frida. Nie mam za bardzo co pisać ciekawego.

Multi - nie za ostro? Olej fugę. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2018, 15:16

Multiwitamina lubi tę wiadomość

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Beatrix_ Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróbel wrote:
    A ile ci wyszło? Może też powinnaś jakieś dodatkowe badania zrobić...
    Po tym jak sie dowiedzialam o ciazy wyszlo 2.79 potem po dawce 50 zeszlo do 2.3 a po dawce 50 w tygodniu i 100 w weekend poszlo do 3.89 w miesiac. No to dostałam dawke 100 w tygodniu i 50 w weekend i po miesiącu 3.49 wiec dawka wysoka a totalna beznadzieja...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2018, 15:24

6dbd72f665.png

h4zp9jcg0106napq.png
  • Beatrix_ Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ja właśnie od endo wróciłam, dawkę ni podwyższyła. I znowu trochę nastraszył bo o prenatalne spytała i napomnknelam że u tak młodej dziewczyny ryzyko 1:845 to faktycznie nienajmniejsze. I znowu zaczynam rozkminy
    Malutka a jakie masz wyniki tsh i jaka dawke?

6dbd72f665.png

h4zp9jcg0106napq.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Nie przemęczaj się tylko...
    Fajny avatar :)

Moi rodzice kiedyś jakąś super wypasiona fuge sobie zrobili. Tylko to cholerstwa zastygalo zanim się to nałożył i w małej łazieneczce na jeszcze mniejszej podłodze tata nakłada fuge a my z siostrą i mama praktycznie w tym samym momencie musiałysmy ja zmywac z kafelek bo później już nie było szans. Dramat

Frida91 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
‹‹ 410 411 412 413 414 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ