X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem chyba czwarty dzień w domu (taki grafik, miałam tylko nockę przedwczoraj) i już bym z chęcią poszła do pracy. Ja nie umiem siedzieć w domu. Dla mnie to abstrakcja. Na dodatek bez męża bo on w pracy ciągle do wieczora. Gdyby ktoś jeszcze był to spoko, a tak to dostaję do głowy. Dopiero w piątek idę do pracy. Chyba się zbierzemy i pójdziemy z małą się pokręcić po mieście bo nuda. Może wpadnę do rodziców.

Odmeldowuję się narazie bo mała mi nie pozwala pisać.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Lavende

Jak bedziesz miała znowu jazde, to Ci bede Twoje teksty przeklejać

" po co być złej myśli, jak mozna być dobrej " :D ;D
    Ja sobie to codziennie tłukę do głowy :-D Wiem, ciężko wykonać, ale trzeba próbować. Często pomaga :-) A ten tekst to wisi u mnie w robocie. "Bądź dobrej myśli bo po co być złej" :-D

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multi ja też mam LH zawyżone, jak przy owulacji a to był dopiero 3 dzień cyklu. No niestety tak to jest że się tak nakręcamy niepotrzebnie... Coraz więcej się czyta w necie, żeby się uspokoić, a znajduję coraz więcej informacji które mnie tylko stresują. Już wiem, że nie zajdę w ciążę, jak zajdę to będzie zagrożona a jak urodzę, to nie będę miała pokarmu :P
    Wiem, że to głupie, ale jakoś nie mogę się uspokoić i przemówić sobie do rozsądku. Do tego znowu mamy niepewność z pracą, dopiero tu przyjechaliśmy a możliwe, że nie przedłużą nam umowy a ja już tu znalazłam tego dobrgo lekarza i to kolejny stres!

Chyba też musze się wybrać do kina, czy coś :P

Nefre_ ms lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym się też musiała odstresować tylko nie wiem jak. :/ Ciągle boję się powtórki z lipca.

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się boję, że nie zajdę. Boję się zajść bo boję się, że znowu będzie źle. Także boję się zajść i nie zajść :-D Taka posrana jestem.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wybywamy na spacer. Moja mała od rana mierzy wszystkie moje buty. Ale bałagan zrobiła. Tylko słyszę: "Ale stylowe buty" :-D

Arienkas83, Frida91, malutka_mycha, Wróbel, Paula83, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha ha to naprawdę urocze (z tymi butami).

Chyba zaczyna mnie dopadać nerwówka przedślubną. Wczoraj był makijaż przedślubną i fryzura. Fajnie wyszło, zupełnie inaczej wyglądała niż zwykle. Zazwyczaj przyciemniałam cerę i delikatne usta a teraz odwrotnie. Blada z czerwonymi ustami taka famme fatale albo Jessica Rabbit z kto wyrobił królika Rogera hi hi hi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 11:04

czekamynadzidzie, Multiwitamina lubią tę wiadomość

npV2p1.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrobelku ale podobało Ci się? To jest najważniejsze. A ślub to dobry moment żeby zmienić wizerunek.
    U mnie się tylko jedna rzecz nie sprawdziła. Nigdy nie maluję ust i przy makijażu ślubnym też nie mogłam tego zdzierzyc.

czekamynadzidzie lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, podoba mi się, fajnie jest.

malutka_mycha lubi tę wiadomość

npV2p1.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaką masz fryzurę Wróbel?

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Wrobelku ale podobało Ci się? To jest najważniejsze. A ślub to dobry moment żeby zmienić wizerunek.
    U mnie się tylko jedna rzecz nie sprawdziła. Nigdy nie maluję ust i przy makijażu ślubnym też nie mogłam tego zdzierzyc.
    a mnie właśnie na próbnym zrobiła bardzo delikatne usta i później chciałam trochę mocniejsze, bo tak to wyglądałam jak bez makijażu :D delikatne oczy, delikatne usta :P a na codzień raczej mocno maluję się :)

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, muszę się pochwalić! Namówiłam wreszcie męża na urlop! <3 wprawdzie dopiero za 4 miesiące, ale już wycieczka kupiona! :) tak się cieszę! :)

Nefre_ ms, malutka_mycha, Frida91, Arienkas83, Multiwitamina, Beatrix_ lubią tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Nefre, muszę się jakoś ogarnąć. W sumie co mam już zrobić, będzie i tak to co będzie. Niczego nie przyspieszę ani nie zmienię na siłę. Ale negatywne myśli tak działają, nawet jeśli czytam, że ktoś miał podobnie jak ja i skończyło się dobrze, to nieważne, ale jeśli źle to od razu się schizuję :P
    A co do tych problemów z pracą itd. to też czasem umiem mieć wywalone, że będzie co będzie, a czasem naprawdę myślę, że już zaraz zwariuję przez to wszystko. Ostatecznie niby zawsze jakoś spadam na 4 łapy, ale co się nadenerwuję, to moje.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Frida91 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo czekamynadzidzię super! Dokąd?

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    a mnie właśnie na próbnym zrobiła bardzo delikatne usta i później chciałam trochę mocniejsze, bo tak to wyglądałam jak bez makijażu :D delikatne oczy, delikatne usta :P a na codzień raczej mocno maluję się :)
    Ja raczej też mocno ale właśnie do ust nie jestem przyzwyczajona. Więc po próbnym poprosiłam delikatnie. Zrobiła fajnie ale po 10 min szminka była zlizana :D bo ja cały czas usta oblizuje, przygryzam itp.

f1d9680377.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja Wam powiem że na co dzień się nie maluję...nawet podkładu nie daję. Maluję tylko rzęsy. W pracy siedzę sama i dwóch chłopów tylko, choć było więcej ludzi kiedyś, oni przychodzą w dresie np. :P Na jakieś wyjścia to się maluję, ale w gronie rodzinnym to nie. :)

Nefre_ ms lubi tę wiadomość

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png

Wysłany: 17 października 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Wiem Nefre, muszę się jakoś ogarnąć. W sumie co mam już zrobić, będzie i tak to co będzie. Niczego nie przyspieszę ani nie zmienię na siłę. Ale negatywne myśli tak działają, nawet jeśli czytam, że ktoś miał podobnie jak ja i skończyło się dobrze, to nieważne, ale jeśli źle to od razu się schizuję :P
    A co do tych problemów z pracą itd. to też czasem umiem mieć wywalone, że będzie co będzie, a czasem naprawdę myślę, że już zaraz zwariuję przez to wszystko. Ostatecznie niby zawsze jakoś spadam na 4 łapy, ale co się nadenerwuję, to moje.
    Też tak mam :) po prenatalnych się nacxytalam że dziewczyny miały większe ryzyko i wszystko było ok. Tylko te historie mnie nie uspokaja. A jak przeczytałam że ktoś miał mniejsze ryzyko a dziecko urodziło się z ZD to od razu schizy. Taka chyba nasza natura

f1d9680377.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Też tak mam :) po prenatalnych się nacxytalam że dziewczyny miały większe ryzyko i wszystko było ok. Tylko te historie mnie nie uspokaja. A jak przeczytałam że ktoś miał mniejsze ryzyko a dziecko urodziło się z ZD to od razu schizy. Taka chyba nasza natura
    Ale czasem jednak pomaga jak ktoś nam przemówi do rozumu, żeby się uspokoić, poda racjonalne argumenty :) Bo takie "nie martw się, wszystko będzie dobrze" to też nic nie daje.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba jednak pomadka za mocna dla mnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2018, 10:03

Nefre_ ms, Multiwitamina, Adry, czekamynadzidzie, Lavende86 lubią tę wiadomość

npV2p1.png

Wysłany: 17 października 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Ale czasem jednak pomaga jak ktoś nam przemówi do rozumu, żeby się uspokoić, poda racjonalne argumenty :) Bo takie "nie martw się, wszystko będzie dobrze" to też nic nie daje.
    Na pewno tylko niestety mamy tendencje do wierzenia i utożsamiania się z tymi negatywnymi historiami. A o tych pozytywnych łatwiej zapominamy. Tak mi się wydaje

f1d9680377.png
‹‹ 428 429 430 431 432 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ