Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja się zastanawiam, czy zacząć już w tym tygodniu brać luteinę na wywołanie okresu czy dopiero po wizycie piątkowej u gina? W sumie to już będzie 24 dzień cyklu a tak bym już zaczęła i szybciej dostanę okres to zdążę mieć jeszcze 2 cykle w tym roku. Bo inaczej to grudniowy cykl by mi wypadł na święta więc i tak nici z monitoringu
A w sumie teraz miałam tylko przyjść do niego z wynikami, więc chyba to że będę akurat na luteinie wiele nie zmieni?
-
Bo tak zapytałaś jakby zdziwiona że tak jest
A ja nie wiem, w sumie 3 raz dopiero miałam okres wywoływany, bo wcześniej nawet jak parę mcy nie miałam to i tak lekarze to olewali... Ja zawsze miałam po wywoływaniu szybko okres. Tak samo jak brałam tabletki antykoncepcyjne to krwawienie z odstawienia miałam czasem po 1 dniu przerwy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2018, 14:56
-
Hehe nie akurat nie spanikowałam, bardziej zdziwiłam się
Bo skoro lekarz sam mi tak zalecał, to chyba tak miało być
Ale w ulotce jest napisane że chyba od 2 do 7 czy 10 dni można czekać. Nie wiem, bo nie miałam akurat takiej sytuacji.
-
Paula83 wrote:Martek&M współczuję sytuacji. Dobrze, że dziecko ma wsparcie w Was.
Mam kolegę który walczy o syna od kilku lat. Miał nawet papiery że jak syn jest u matki to chodzi zaniedbany, nie ma odrobionych lekcji. W sądzie przegrał bo ona obiecała poprawę, a dziecku niczego nie brakuje. Młody ma 10 lat. Dopiero w wieku bodajże 13 lat dziecko może zdecydować z którym z rodziców chce mieszkać.
niestety według polskiego prawa, po rozwodzie nawet z jej winy (bo zdradzała mojego M kilka lat z gostkami poznanymi w klubach), kobieta dostanie dziecko...
Jeśli nie jest alkoholiczką lub narkomanką, jest mała szansa że jak pójdziemy do sądu, to sąd go przydzieli M.takie głupie polskie prawo
znam taka sytuację gdzie facetowi udało się dziecko byłej odebrać bo zapijała się. Ale... poszła na odwyk, nie piła ileś tam miesięcy, wykazała to jakąś dokumentacją, i oddali jej dziecko! wiec polskie prawo nie stoi niestety po stronie dobra dziecka, tylko dobra kobiety(głupio tak mówić, bo sama jestem kobietą ale tak jest... że żeby facet dostał dziecko po rozwodzie, jakiś cud musi się stać)
Mój M. właśnie się łudzi że Kuba jak będzie starszy i będzie mógł decydować, to będzie chciał z nami mieszkać.
Ale wiem że ona go tak łatwo nie odda... bo zarabia sama minimum a my płacimy jej 2000 więc dodatkowa wypłata się sama nie zrobi❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
❤️Michaś❤️ 26.10.2021
❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)
💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
🔜 badania prenatalne - 05.08.2024 -
No może i racja, już do piatku może wytrzymam
Znam to, takie zawieszenie w czekaniu na okres jest najgorsze. Mnie to zawsze tak denerwuje jak wiem na 100% że nie ciąża a okresu brak... I z jednej strony człowiek się łudzi a z drugiej już wyczekuje tego okresu żeby móc zacząć od nowa. A tak to taka bezczynność i nie wiadomo co dalej. -
Nefre_ ms wrote:Martek
Jak dzieciak bedzie miał 13 lat to do tego czasu zdąży się duuużo nacierpieć jeśli ta matka takie będzie miała podejście..
Ale jej się musi opłacać młodego oddać, czyli argumenty o dobru dziecka raczej odpadają. Ewentualnie może ją przekonać swoboda w domu i dużo wolnego czasu.
Wysokie alimenty Wam faktycznie nie pomagają, bo jednak traci realny dochód i ten jej gach też będzie to brał pod uwagę..
A kasa jest taka wysoka zasądzona, czy dobrowolna?
ona i tak specjalnie się nim nie zajmuje... bo na spacer, basen, plac zabaw, wakacje, kina, gdzieśkolwiek z nim nie chodzi... to taka para która życie swe spędzi przed ekranem tv...
dokladnie.. jeśli by to szło jeszcze na dziecko to by się do przełknęło... ale ona się wypindrzy, lala taka że ja zarabiając normalnie, nie wygladam tak, a dziecko w podartych gaciach czy spodniach do nas przychodzi...
szkoda gadac...
a alimenty na początku były dobrowolne, bo on chodził do terapeutycznego przeszkola, do logopedy (bo nie mówił za duzo i ciężko) i do psychologa wiec musialy takie byc zeby mlody nadal chodzil tam.. ale i tak nie chodzi a zmniejszyc alimenty już tak łatwo nie jest
❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
❤️Michaś❤️ 26.10.2021
❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)
💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
🔜 badania prenatalne - 05.08.2024 -
Multiwitamina wrote:
są jajka ! I siusiak hihi
Dzidzia zdrowa , ponad 300g i 20cm szczęścia . Szyjka 5cm. Łożysko na przedniej ścianie ale ładne. Brzusio , kręgosłup ok.
♡♡♡
U mnie dopiero jutro.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2018, 16:59
Multiwitamina lubi tę wiadomość
-
Multiwitamina extra
Beatrix będzie też wszystko dobrze
wszystkiego dobrego dla was dziewczyny
Multiwitamina, Beatrix_ lubią tę wiadomość
👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻