Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Lavende86 wrote:Adry, no to nieźle
Ja niestety mam @. I korci mnie żeby nie czekać już tylko wznowić starania. Poczytałam i większość dziewczyn po Cytotecu może już po pierwszej @. Takie są chyba ogólne zalecenia. Moja lekarka chyba przesadziła z tymi dwoma cyklami. Z drugiej strony się boję trochę.
A po 3 poronieniu w poczatkiem stycznia miałam lyzeczkowanie a 15 lutego zaszlam w ciaze blizniaczaWiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2018, 20:29
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
czarnulka24 wrote:Ja poronilam w lutym dostalam cytotec a w marcu juz zaszlam po pierwszej @
A po 3 poronieniu w poczatkiem stycznia miałam lyzeczkowanie a 15 lutego zaszlam w ciaze blizniacza
A co Ci mówił lekarz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2018, 20:32
-
Adry wrote:Dziewczyny zaszalałam, kupiłam sobie pierwszy raz w życiu planner
na rok 2019 :] to takie moje noworoczne postanowienie, żeby sobie trochę poukładać moje chaotyczne życie.
Lavende, dawaj na spontanie. Moj wczorajszy seks był najlepszy od kilku lat i w sumie nawet bez zabezpieczeniano zachowałam się jak nieodpowiedzialna nastolatka normalnie
A z tego bara bara żeby jeszcze czegoś nie było...a raczej kogoś
-
Lavende86 wrote:Większość osób na wątku o poronieniach twierdzi, że jak nie było zabiegu to można już po pierwszej @. Myślisz, że to bezpieczne? Myślałam, że dłużej poczekam, ale czas się trochę dłuży i myślę czy to coś w ogóle zmieni...
A co Ci mówił lekarz?
Lekarz mi mowil ze moge od razu ze nie bylo zabiegu. Wiec zsszlam zaraz po pierwszej @ ..po drugim poronieniu kazali odcZekać 4-6mies bo twierdzili ze tak sie dzieje ze zaszybko zachodze wiec odczekalismy zaszlam i to samo poronienie zatrzymane...po 3 stwierdziłam ze zaryzykuje bo czekanie poprzednie nic nie dalo i zaszlam po miesiacu od lyzeczkowania w bliźniacza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2018, 21:02
Lavende86 lubi tę wiadomość
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Adry, ja też tak myślałam, że muszę być obrońcą wszystkich dzieci i radzić innym, ale teraz widzę, że różnie rodzice robią, a efekt ten sam. Nie ma jednej prawidłowej ścieżki. Mi lekarze z poradni wcześniaka kazali rozszerzać dietę po 4. miesiącu bo mała była na MM. Zaczęłam jak miała 4,5 i to bardziej zabawa była niż jedzenie. Zjadła 3 łyżeczki i rezygnowała
Nie robiłam też BLW, które jest teraz takie modne i moje dziecko żyje, jest zdrowe, nie ma alergii, je samodzielnie. Dlatego śmieszy mnie jak matki na forum kłócą się czy robić BLW czy papki, czy najpierw marchewka czy lepiej brokuł. Jakby od tego losy świata zależały
Efekt będzie taki, że dziecko będzie jadło bo to naturalna kolej rzeczy
Adry lubi tę wiadomość
-
Adry wrote:Dokładnie tak, teraz jest moda na karmienie piersią, na BLW, na naukę dziecka języka chińskiego od 3 miesiąca życia, basen od 2 miesiąca życia, naukę gry na fortepianie od 3 roku życia i kurs szydełkowania zaraz po 5 urodzinach. Co zrobisz... ja już małą na studia zapisałam, na wszelki wypadek jakby później miejsc nie było
Już teraz walczą o studentów
Niż kochana.
Ja akurat z tych nieświrujących matek. Angielskiego małej nie uczę, a jestem anglistkąJeszcze ma czas na wszystko. Nic na siłę. Miałam uczniów, którzy uczyli się angielskiego od przedszkola i w gimnazjum dalej nic nie umieli. Ja zaczęłam się uczyć od 4. klasy i znam biegle. Jak ktoś ma się nauczyć i ma do tego dryg to się nauczy.
Jak dla mnie dziecko ma iść do przedszkola, bawić się, a potem spędzać czas z rodziną. Jeszcze się w życiu napracuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2018, 22:12
-
Trzeba wyczuć sytuację bo wiele zależy od dziecka. Jedno lubi mieć różne zajęcia, a drugie nie. Ja nigdy nie będę zmuszać małej do spełniania moich ambicji. Moja koleżanka opowiadała, że rodzice zmuszali ją do chodzenia do szkoły muzycznej na flet poprzeczny. Skończyła tę szkołę i rzuciła flet w kąt. Od tego czasu ani razu nie grała i mówi, że nawet nie chce widzieć fletu z daleka
Ma żal do rodziców bo straciła tam mnóstwo czasu. No ale to była ich ambicja.
U nas to jeszcze trochę czasu na takie dylematy. Wg. mnie dla dziecka już samo przedszkole to dużo bodźców i nauki. Nie wyobrażam sobie narazie pchać ją jeszcze na dodatkowe zajęcia. To jeszcze maluch. Chce się bawić z rodzicami i jest happy. W przyszłości jak będzie chciała to może chodzić na co chceWiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2018, 22:46
-
Adry gorąca noc widzę
skoro u innych intensywnie to u mnie posucha , równowaga musi być
Ludzie mają taką tendencje, żeby wyrażać zdanie na każdy temat. Często w dobrej wierze lecz czasami wystarczyłoby bardziej skupić się na słuchaniu a nie na gadaniu. Oczywiście nie w tych przypadkach gdzie ktoś sobie lub komuś robi krzywdę. Wtedy w zależności od relacji można coś podpowiedzieć. Wydaje mi się że kobiety mają z tym większy problem
A ja właśnie z prośbą o radę pisze. Pewnie mnie zjedziecie że panikuje ale potrzebuje żeby mnie ktoś uspokoił. Pierwsze i ostatnie ruchy poczułam w zeszła sobotę a od tego czasu kompletnie nic. Wiem że to wczesna ciąża i moja pierwsza ale jest to normalne? -
Dziewczyny nie mogę zasnac
już druga noc z rzędu. Wczoraj usnelam dopiero o 3 nad ranem, wstalam o 8, dzis sie juz mecze od 22 i cholera nic
nawet pokój przewietrzylam i dupa
a jutro caly dzień w robocie bede totalny trup
nigdy nie miałam problemow ze snem, potrafie na wykladzie zasnac, a ostatnio na dwa dni przed okresem bylo to samo
o co kaman?! Hormony nie daja mi spac?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2018, 00:08
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Hej dziewczyny ale dużo napisalyscie
mnie pewnie tu nie bedzie za bardzo na forum do poniedziałku ale będę zaglądać i was czytać. Trzymajcie kciuki za mnie jutro bo o 19 mam wizytę z wynikami! Mam nadzieję, że dowiem się czegoś i nabiore nowej nadziei
malutka_mycha, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość
-
czekamynadzidzie wrote:Dziewczyny nie mogę zasnac
już druga noc z rzędu. Wczoraj usnelam dopiero o 3 nad ranem, wstalam o 8, dzis sie juz mecze od 22 i cholera nic
nawet pokój przewietrzylam i dupa
a jutro caly dzień w robocie bede totalny trup
nigdy nie miałam problemow ze snem, potrafie na wykladzie zasnac, a ostatnio na dwa dni przed okresem bylo to samo
o co kaman?! Hormony nie daja mi spac?
ja też ostatnio mam problem ze snem ale w dzień mogę odespac. O wpływie hormonów na sen nie słyszałam, nie mam pojęcia czy jest zależność. Może Kakao ciepłe pomoże?