Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Nefre_ ms wrote:Arienka
Z Twojej półki to ja tylko Cien wiatru czytałam a po okładce rządnej bym do ręki nie wziela Chyba zupełnie inny styl lubieja jak już mam romans w ręce to Jane Austen albo Anna Karenina heh albo prawie romans Maria Nurowska... a tak to jakiś kryminał sensacja albo psychologiczna
Lubie jodi piciult i Jeffrey Archera Chyba wszystkie ich książki mam Tak jak nurowskuej zresztą...
Nefre to nie są romanse, za romansami nie przepadam.To są obyczajówki z tajemnicami, dreszczykiem w tle. Generalnie z tego jeszcze nie przeczytałam prawie nic. Czeka sobie na swoją kolej. Teraz czytam hinduskie Tygrysie Wzgórza z biblioteki.
Adry to po włosku te książki masz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2018, 11:35
-
Adry znowu widzę suwaczek
zawzięta jesteś
ja zrobilam test... wiadomo znana wszystkim biel wizira... w sumie nie wiem po co go robiłam
brzuch boli jak na okres, a ja sie tak stresuje że chyba świadomie go sobie przesuwam
Adry co kupić 8 miesiecznemu dziecki i 2 letniemu na prezent?przychodzimy w odwiedziny, coś by się przydało zakupić i cholera nie wiem co
Adry lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
nick nieaktualny
-
Nefre_ ms wrote:Czekamynadzidzie
Dwulatkiwi możesz książki Fajne są te serię na ulicy czeresniowej różne pory roku Są obrazki z dużą liczbą szczegółów i dzieci opowiadają same historie
A takim maluchom To ja kupuje zwykle jakieś ubranka lub rzeczy do pielęgnacji Pampersy chusteczki jakieś oliatum i inne wynalazki...Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Czekamy - książeczki zawsze spoko i niedrogie
Dla dwulatka mogą być puzzle lub ciastolina. Zawsze się przyda. Zależy ile kasy chcesz wydać
Ja też uwielbiam czytać! Teraz męczę jedną książkę Mroza, ale coś mnie nie porwała i szukam czegoś innego. A z fajnych książek ostatnio przeczytanych to polecam "Będzie Bolało". Można się pośmiać. Są to historie z życia w pracy młodego ginekologa. A z poważniejszych tematów to to:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/723328cc218c.jpg -
czekamynadzidzie wrote:Adry znowu widzę suwaczek
zawzięta jesteś
ja zrobilam test... wiadomo znana wszystkim biel wizira... w sumie nie wiem po co go robiłam
brzuch boli jak na okres, a ja sie tak stresuje że chyba świadomie go sobie przesuwam
Adry co kupić 8 miesiecznemu dziecki i 2 letniemu na prezent?przychodzimy w odwiedziny, coś by się przydało zakupić i cholera nie wiem co
A może właśnie jakaś ciastoline, książeczkę z dźwiękami, samochodzik.
. Fajne rzeczy i niedrogie sayw Pepco i KIK. Jeśli macie blisko to zajrzyjcie -
Z dobrych książek to polecam
"Dom sióstr" Charlotte Link i inne jej pozycje,
"Szkarłatny płatek i biały" Michel Faber,
"Małe życie" Hanya Yanagihara
"Cień wiatru" Zafona i kolejne części
"Chłopiec z latawcem" Khaled Hosseini i inne jego książki
Oj duuużo tegoAdry lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLavende86 wrote:Czekamy - książeczki zawsze spoko i niedrogie
Dla dwulatka mogą być puzzle lub ciastolina. Zawsze się przyda. Zależy ile kasy chcesz wydać
Ja też uwielbiam czytać! Teraz męczę jedną książkę Mroza, ale coś mnie nie porwała i szukam czegoś innego. A z fajnych książek ostatnio przeczytanych to polecam "Będzie Bolało". Można się pośmiać. Są to historie z życia w pracy młodego ginekologa. A z poważniejszych tematów to to:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/723328cc218c.jpg
W jakiej cenie ta książka tatuażysta z Auschwitz ? i jak ją oceniasz ? bo ta książka od dawna za mną chodzi ... -
Adry wrote:Zawzięta, ale aktualnie badam dlaczego nie mogę schudnąć pomimo tego, że jem mniej niż powinnam. Nie lubię za biel wizira, mam nadzieję, że w końcu ustalicie, co blokuje możliwość zajścia w ciążę... bo już się zaczynam denerwować na Twoje jajniki
Dla mnie zawsze dobrym pomysłem będą książeczki, ale nie każdy rodzic uznaje taki typ zabawy poprzez edukację... jesli chodzi o 8 miesięczne dziecko to i tak dłużej niż 5 minut nie skupi uwagi, więc cokolwiek kupisz szału nie będzieto nie Twoja wina, po prostu tak jest. Nie wiem jaki masz budżet, ale można poszukać kostki edukacyjnej, albo jakiś gadżetów do kąpieli, może jakiś pierwszy prosty samochodzik.
2 letniemu dziecku kupiłabym klocki, w każdym markecie coś znajdziesz. Ja jestem zafiksowana na punkcie drewnianych zabawek. Jak nie klocki to może jakieś zabawki do rozwoju motoryki, zrecznościowe. Moja mała ma dopiero niecałe 18 miesięcy i jej zainteresowania zmieniają się praktycznie z tygodnia na tydzień, cięzko przewidziec co się jej będzie podobać za pół rokuU nas króluje wózek, mata wodna do rysowania, klocki i książeczki właśnie
a już mnie brzuch boli i się zaczęły plamienia, więc obstawiam, że dziś wieczorem 1dc (ew. jutro)... cieżkie życie... no ale co zrobić, trzeba iść dalej. Urlop ogarnięty, lecimy do Aten
maż nigdy nie był, ja jak byłam dzieckiem, ale pamiętam tylko akropol nic więcej, więc pozwiedzamy, odpoczniemy, bez stresu i pośpiechu, że to i tamto trzeba zrobić
także... szykuje się odpoczynek
Adry lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
nick nieaktualnyNefre_ ms wrote:Evell
Ja teraz kupiłam te najtańsze ale nie wiem co z nich będzie bo jeszcze nie testowałam Takie po 50 sztuk pakowane..
A o do jajników to boli tylko prawy raczej o jest dopiero 6 dc Nie wiem i od kiedy to owu sprawdzać Pewnie zacznę w pon bo na wikend jadę do Poznania
No właśnie też patrzyłąm na te 50 sztuk i nawet tansze są do tego ileś tam testów ciążowych gratis chyba było ? cena 19,90 plus koszty wysyłki gdzies 25 by wyszło nie drogo -
Lavende86 wrote:Z dobrych książek to polecam
"Dom sióstr" Charlotte Link i inne jej pozycje,
"Szkarłatny płatek i biały" Michel Faber,
"Małe życie" Hanya Yanagihara
"Cień wiatru" Zafona i kolejne części
"Chłopiec z latawcem" Khaled Hosseini i inne jego książki
Oj duuużo tego
Dom sióstr pożyczyłam mojej mamie bo też czeka w kolejce do przeczytania.Hosseini to mam 3 i też czekają.
Tak samo Cień Wiatru i tyle tego mam że nie wiem od czego zacząć.
Na razie z biblioteki czytam.
Tatuażysta też za mną chodzi ale wiem czy na ten moment dobra pozycja dla mnie, nie chcę nic depresyjnego czytać.
Evell mogę Ci wysłać testy owu bo mam sporo tych allegrowych właśnie. Choć mi najlepiej wychodziły z Domowego Laboratorium i z Rossmana.
Aha i robiłam je między 12 a 15 przeważnie w pracy bo potem mocz miałam prawie przeźroczysty i gorzej to wychodziło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2018, 13:42
Lavende86 lubi tę wiadomość
-
Evell wrote:Dziewczyny,ja mam pytanie jeśli któraś z was zamawiała testy owulacyjne z allegro to jakie są dobre jakie polecacie ??
ja mam bodajże te niebieskie.
Adry lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Adry wrote:cudownie!!!! uwielbiam ludzi, którzy jadą na wakacje i chcą coś zobaczyć a nie tylko moczą dupę w przyhotelowym basenie. Chwali się, chwali się !!! Rób dużo zdjęć, potem wstawiaj, żebym mogła Wam pozytywnie zazdrościc wrażeń
My mamy w planach 3 wyjazdy zagraniczne, ale dopiero w przyszłym roku. W piątek odebrałam dowód małej i jakoś na dniach pójdę złożyć wniosek o paszport. Małe dzieci wychodzą jednak cudnie na dokumentach, nie to co starzy i zmęczeni życiem ludzie jak mymy lubimy bardzo intensywne zwiedzanie niz takie tkwienie w jednym miejscu, chociaż czasami jest to nawet dla mnie zbyt męczące, ale to takie przyjemne zmęczenie, bo fizyczne, a nie psychiczne
postaram się robić zdjęcia, chociaż mam fazę ostatnio na filmiki a potem ich obróbkę i robienie teledysków
nawet zainwestowałam w sprzęt (wiadomo, ze nie profesjonalny, bo na taki mnie nie stać), ale kupiłam taki mały gimbal (a raczej poprosiłam od całej rodziny na święta) do aparatu/komórki, żeby się obraz nie trzęsł. Teraz myślę zainwestować w telefon z jakimś dobrym aparatem, bo moj zwykły aparat jest zbyt ciężki do tego gimbala i nie daje rady :Pa i telefonem łatwiej selfie zrobić, nie trzeba się prosić przechodniów
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
nick nieaktualnyczekamynadzidzie wrote:wiesz co one są spoko, tylko musisz mieć swiadomość, ze na nich kreski nigdy nie będę równej intensywności, bo jednak są mniej czułe niż inne. Ale jesli to Ci nie przeszkadza i wiesz ze jesli już widać w miarę mocną drugą kreskę to traktujesz to jako pozytyw - no to warto. Bo cena jest mega kusząca w porównaniu do tych aptecznych
ja mam bodajże te niebieskie.
Ja też mam te niebieskie,i są spoko powiem Ci,że w piątek miałam mocną krechę drugą i sie ucieszyłamno a wczoraj już mniej słabą.zobaczymy co z tego wyjdzie ...
czekamynadzidzie lubi tę wiadomość