Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ancyk88 wrote:
    Evell,witaj;) kurczęta, fajnie że trafiłam na to forum ;). Sądzicie że test zrobiłam za wcześnie, skoro cykle mam 28 dni,@ma się pojawić 8 listopada a owulacja była około zeszłego czwartku?? Niestety nie pamiętam dokładnie ale wiem że z synem zrobiłam test chyba przed okresem i była słabiutka kreseczka...

Test najlepiejest jest zrobić w okolicach spodziewanej @ lub po niej .Jeszcze nie wszystko stracone ;)

Lavende86, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

• Wróbel Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiadomo takie słowa ranią i złoszczą. Jak nie masz dzieci narzekają że czemu i na co czekasz, jak masz albo kiedy kolejne albo po co kolejne. Jak znajdziesz to straszą chorobami i śmiercią przy porodzie. Wszystkie tutaj chyba doświadczałyśmy takiego dokuczania i w sumie nie ma na to rady. Tych najbardziej napastliwych trzeba odciąć a co do reszty cóż zawsze możesz się tu wygadać...

npV2p1.png
  • ancyk88 Koleżanka

Wysłany: 3 listopada 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo,no właśnie:). Jedyne co jest dziwnego to to że za pięć dni powinnam dostać@a nie mam żadnych symptomów

• Lavende86 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancyk - u mnie też nikt mnie nie rozumie dlaczego tak bardzo chcę drugiego dziecka. Przecież jedno już mam. Totalnie nie mam z kim o tym pogadać. Jedynie na forum. I też pierwsze dziecko było od razu, a teraz jest problem. Gorsze od niezajścia w ciążę jest zajść i poronić tak jak ja ostatnio. To jest dopiero masakra.

Zozo - coś w tym jest, że ludzie lubią mieć koło siebie kogoś kto ma gorzej bo wtedy mogą się dowartościować. Niestety. Gorzej jak komuś się wiedzie, a nam nie. To jest wyzwanie.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • ancyk88 Koleżanka

Wysłany: 3 listopada 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście macie rację. Też uważam że nie jest tak źle że nie wychowamy drugiego

• ancyk88 Koleżanka

Wysłany: 3 listopada 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z WAS kochane spodziewa na dniach @@@@ ?;)

• ancyk88 Koleżanka

Wysłany: 3 listopada 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 8 listopada...

• Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2019, 19:47

Zozo lubi tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancyk - luzik! I tak zajdziesz szybciej ode mnie :-P Ja sobie posiedzę i poobserwuję jak wszystkie rodzą :-D

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny słuchajcie a która z was ma najstarsze dziecko? Koniczynka chyba ma 10 latka, potem Zozo i Ancyk 7 łatki, Lavende86 ma przedszkolaka, Arienkas83 też przedszkolak? nie wiem, Czarnulka i Adry żłobkowicze dobrze mówię?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2018, 19:59

npV2p1.png
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2019, 19:47

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróbel, Koniczynki już tutaj dawno nie było. A o co kaman z tymi dziećmi?

Multi - taki tam żarcik. No ale nie jest wykluczone, że tak będzie :-P

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • ancyk88 Koleżanka

Wysłany: 3 listopada 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multiwitamina wrote:
    Zakropiłam uszy wodą utleniania i pojadłam miodu , mój swierzo z roboty mi wrócił, kupił taki prawdziwy od kolegi - mówię wam boski. No i postawiło na nogi jak nic innego. ;)

Witaj Ancyk.
    Nie chce wyjść na wredna , ale zdecydowanie za szybko na test i objawy. Jedynie cierpliwość. Nie staracie się też bardzo długo i jak piszesz hormony Masz w normie, więc jakiejś tragedii tu raczej nie będzie. Jedynie jakby wam nie wychodziło, dłużej niż te 8/ 10 cykli to badanie nasienia u męża ( konieczność) i u Ciebie drożność. Rodsilas naturalnie czy cc? Tsh, prolaktyna, lh , fsh, cukier , cały panel tatczycowy ok? Owulacjie są? Monitoring - tylko prawdę Ci powie.
    Musisz zęby zacisnąć i poczekać do terminu @. Niestety.
    Cała tarczyca zrobiona, hormony i cukier też. Rodziłam przez CC ale tylko dlatego że syn ważył 5255g. Drożność miałam robiona niedawno i jest ok.

• ancyk88 Koleżanka

Wysłany: 3 listopada 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo wrote:
    Wiecie że miałam koleżankę na studiach która wrozyla. Nigdy nic jje nie opowiadałam o sobie a zawsze wzystko się sprawdziło. Kiedyś mi wywrozyla że będę miała duża różnice wieku między dziećmi nawet 10 lat i będę miała chłopca. Także moja mała ma 7 lat to mam jeszcze trochę czasu haha. A ona nawet sobie wywrozyla że mąż ja zdradza i okazało się to prawda :/ wiem że nie można tak.. Ale jakoś w tych czasach nie przeraża mnie tarot.

Ja bym chyba nie chciała sobie wróżyć

• ancyk88 Koleżanka

Wysłany: 3 listopada 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a powiedźcie jak to jest z seksem w te dni: mimo wszystko,czy jeśli któreś z was nie ma sił czy ochoty to odpuszczacie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende trochę wiary w siebie !!

Nefre mnie też bolą dziś jajniki raz lewy raz prawy.Normalnie caby dzień dziś czuje,ło panie jeszcze nigdy tak nie czułam jak dziś.

• ancyk88 Koleżanka

Wysłany: 3 listopada 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie bo nasze starania tak wyglądają że nie zawsze wykorzystujemy wszystkie dnie

• ancyk88 Koleżanka

Wysłany: 3 listopada 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Jak tam dziewczynki? U mnie bardzo intensywnie. Wczoraj byliśmy w kinie, a dzisiaj tak dla odmiany też byliśmy w kinie i cały dzień na szopingu. 2 dni widziałam dziecko tylko rano i na wieczór :) Jestem mega zmęczona fizycznie i mega wypoczęta psychicznie. Teraz pijemy winko i rozmawiamy i zaglądam co u Was? :)
    Jak ja ci zazdroszczę

Adry lubi tę wiadomość

• Arienkas83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróbel mój synek w lutym skończy 6 latek i chodzi do przedszkola.

Zozo moja biblioteczka jak chcesz tytuly. :)

d8bb98401472388bmed.jpg
    7cd6ae09d4240438med.jpg
    1e9ed5ec5d4fec2emed.jpg

Adry pochwale się bo widziałam i słyszałam pikające serduszko w moim brzuchu. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2018, 21:56

Adry, Zozo lubią tę wiadomość

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • ancyk88 Koleżanka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie można dopisać:)

‹‹ 482 483 484 485 486 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ