X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękna chusta Frida :) zazdroszczę talentu, ja miałam kilka podejść do różnych hand made ale efekt mnie nie zadowalal :)

Lavende Frida dobrze prawi :) brzuchy rzucają się w oczy a przeplakanych nocy nie widac

Frida91 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    Dzień dobry. U mnie wczoraj piękna pogoda, a dziś ponuro :-( Zostałam na noc u rodziców bo mąż miał nockę, a teraz odsypia. Niech ma w domu spokój. Ja za to mam lekki kryzys i jestem jakaś przybita. Listopad to u mnie najcięższy miesiąc więc muszę go jakoś przetrwać. Znowu mnie bierze dołek :-/

Jak ty się czujesz kochana spadła ci już beta ? myśle co u Ciebie...mnie też bierze ten dół bo kuzwa nie znam tej mojej przyczyny

Laski wiecie co mi gin wczoraj powiedział ? ,że bym se chłopa zmieniła nosz kurwa ja wiem ,że on ma specyficzne poczucie humoru,ale to było bezczelne ahhh....

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym roku mialam szydelko pierwszy raz w rękach ;) Więc skoro mi się udało to nie może to być mega trudne ;) Ale dzięki za słowa uznania dziewczyny:)

Z tym ogladaniem sie na innych to sama czasem tak mam. Człowiek sie naoglada np.co ludzie wstawiaja na fb, same fajne chwile wydaje nam sie ze u innych taka sielanka a u nas do dupy. A potem myślę ze w sumie i ja rzadko kiedy cos wrzucam ale jesli juz to robie to sa to np zdjecia z jakiegos fajnego wyjazdu i tez moze ludzie myślą "ta to ma fajne życie". A problemów nikt nie widzi. Poza tym komuś moze sie udaje zajść w ciążę za pierwszym podejściem ale z kolei z innymi sprawami w życiu ma trudno a mi np.moze akurat to nie doskwiera. Nie ma co się porównywać bo nie wiemy tak naprawdę jak ludziom się żyje. A widząc brzuszki też nie wiemy jak długo się o niego starano...

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam to samo jak pomyślę ze kiedyś się bałam wpadki... I że dopiero po ślubie 2 mce odstawilam tabletki bo nie chciałam tak od razu zajsc w ciążę ani przed ślubem a teraz ile sie próbuje i nic :p No ale kto mógł to przewidzieć ;)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida, piękna ta chusta :-)

My dziś robiłyśmy masę solną z małą żeby miała atrakcję i żeby czas zabić. Fajna zabawa.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dfded48fe0a7.jpg
    No trzeba żyć dalej. Nie ma, że boli. Pogoda ciężka to człowiek wymyśla. Ja jestem strasznym meteopatą. Powinnam się przenieść do Kaliforni :-D

Frida91, Evell, czarnulka24, Arienkas83, Adry lubią tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende masa solna super :) sama uwielbiałam jako dziecko. W necie mozna poszukac przepisow na ciastolinę z barwnikami spożywczymi, moze i to wyprobujcie:)
    Ja tez moglabym caly rok mieszkac gdzies gdzie jest cieplo... Nie muszą byc upały ale chociaz tak 20-25 stopni i słońce,długi dzień ;) a nie taka plucha jak u nas 3/4 roku :p

Lavende86 lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo tak, nie upały ale żeby cały rok było słońce i temperatura nie może schodzić poniżej 20 :)

Ja z tymi tabletkami też tak miałam, stres jak @ się spóźniala 3 dni. A później jak się staraliśmy to sobie pomyślałam że ta wpadka wcale nie byłaby taka zła. Wiadomo że nie w wieku 16 lat :)

Lavende ja widzę że Ty kreatywna mama jesteś :) Fajnie Wam to wyszlo.

A pierniczki na święta pieczecie?

f1d9680377.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha - jak się ma dziecko to trzeba być kreatywnym :-D Nie ma wyjścia. Przy okazji matka się rozerwie. Pierniczki zawsze robiłam, ale w zeszłym roku odpuściłam jakoś. W tym roku mam to w planach. Ogólnie mam zamiar więcej takich rzeczy wymyślać bo mała starsza to więcej może już zrobić.

Frida - ciastolina to tylko kupna narazie u nas. Może sprobujemy tej domowej.

Zozo - a niech pomęczy trochę ojca, a ty odpocznij :-D

malutka_mycha, Frida91 lubią tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • ancyk88 Koleżanka

Wysłany: 3 listopada 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:). Witam wszystkie staraczki. Mogę do was dołączyć?;)

Lavende86, Evell lubią tę wiadomość

• ancyk88 Koleżanka

Wysłany: 3 listopada 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam 30 lat, mój mąż 38. Jestem mamą siedmioletniego synka. U nas to historia jest bardzo pokrętna. Nigdy nie wiedziałam ile chcę mieć dzieci...Z synkiem poszło szybko. Jeden jedyny dzień bez prezerwatywy a każde kolejne już w. Po czym po kilkunastu dniach okazało się że byłam w ciąży;). Teraz z kolei po tylu latach (nigdy nie brałam tabletek) okazuje się że nie jest to takie proste... Odstawiliśmy prezerwatywy w marcu ale bazowaliśmy na obliczeniach żeby było na nie.. Od czerwca pilnowaliśmy się już mniej a tak naprawdę to był teraz taki cykl że świadomie próbowaliśmy coś wykombinować;). Niestety chyba nic z tego bo okres mam dostać 8 listopada. Dziś robiłam test i du...a :(. A byłam pewna że się uda...

• Wróbel Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj, witaj jest tu sporo dziewczyn które latami się starają albo starały. Niektóre tak jak ty po pierwszym "złotym strzale" potem z problemami. Ja akurat po 2 i pół roku starań w pierwszej ciąży obecnie.
    Badań żadnych nie robiłaś jeszcze?

Evell lubi tę wiadomość

npV2p1.png
  • ancyk88 Koleżanka

Wysłany: 3 listopada 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam że pisalyscie że listopad jest smutnym miesiącem...oj jest, zgadzam się z tym w 200%. Też mnie teraz nachodzą różne myśli i to niekoniecznie wesołe... czasami wstyd się przyznać ale zastanawiam się po co te starania? Po co każdego miesiąca mam nadzieję że może jednak...Mamy już w sumie wygodne życie, młody coraz bardziej samodzielny,mam pracę którą lubię. Jakby się pojawiło dziecko to nasze życie zmieniło by się o 180 stopni...i wcale nie byłoby logistycznie lepiej:). Wydatki wzrosną, obowiązki też a i mój syn dobrze się czujeew roli jedynaka... Tylko ja mam parcie na drugie dziecko i uparcie twierdzę że jakoś by to było. Męża przekonałam ale on nie jest rozczarowany z braku efektów naszych poczynań...ba, uważa że jak będzie to będzie super,a jak nie to widocznie tak ma być i już...

• ancyk88 Koleżanka

Wysłany: 3 listopada 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróbel_bylam na rutynie tylko i gin i jest wszystko ok. :). Cytologia rok, endometriozy też nie ma, jajniki ok...

• Wróbel Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz tak naprawdę krótko się jeszcze staracie więc nie ma co się na razie martwić. Jeżeli przy tych rytynowowych badaniach nie robiłaś TSH to możnaby za jakiś czas o tym pomyśleć ale nie ma co się na razie za bardzo nakręcać. Chyba że czujesz potrzebę przebadania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2018, 16:38

npV2p1.png
  • ancyk88 Koleżanka

Wysłany: 3 listopada 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróbel-robilam TSH,jest ok;). Czasem mi się wydaje że nikt tego dziecka nie chce tak bardzo jak ja i dlatego się nie pojawia:(. Nawet znajomi i rodzina odradzają w mniej lub więcej delikatny sposób... Że już teraz jest ciężko, że takie czasy, że praca że trzeba na swoje kiedyś iść (wynajmujemy póki co już siedem lat za grosze od znajomych ludzi)itd...

• ancyk88 Koleżanka

Wysłany: 3 listopada 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo, ale ja nie umiem nie chcieć

• Wróbel Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaa ludzie zawsze wiedzą lepiej jak powinno wyglądać cudze życie. Myśli innych ludzi nie mają wpływu na to czy znajdziesz czy nie czasem potrzeba poprostu więcej czasu. Jak przez rok świadomego starania się nie znajdziesz to można pomyśleć o innych badaniach a znajomych olej - niech się zajmą własnym życiem bo za swoje tylko ty odpowiadasz.

Evell, Nefre_ ms lubią tę wiadomość

npV2p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancyk88 Witaj w naszym gronie staraczek :)

Mnie dziś boli od rana brzuch i jajniki nie wiem czy po tym pregnylu,czy przy owulacji dziś 15 dc i tak się nie nastawiam na nic...

• ancyk88 Koleżanka

Wysłany: 3 listopada 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróbel- ja to wiem ale mimo wszystko jest przykro czasami. Jedna"z znajoma"stwierdziła że zepsułabym sobie życie druga ciąża...Bo teraz jest wygodnie przecież...

• ancyk88 Koleżanka

Wysłany: 3 listopada 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell,witaj;) kurczęta, fajnie że trafiłam na to forum ;). Sądzicie że test zrobiłam za wcześnie, skoro cykle mam 28 dni,@ma się pojawić 8 listopada a owulacja była około zeszłego czwartku?? Niestety nie pamiętam dokładnie ale wiem że z synem zrobiłam test chyba przed okresem i była słabiutka kreseczka...

‹‹ 481 482 483 484 485 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ