X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak może akurat się udało :) U mnie po prostu się to nie sprawdziło i miałam bóle brzucha, urósł mi w ogóle tak brzuch a skoku temperatury zero... Ale jeśli pęcherzyk normalnie rośnie to powinno być ok. Może niekoniecznie zmieniaj lekarza ale może zasugeruj czy zapytaj, czy możesz przyjść na monitoring i sprawdzić.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2019, 19:49

Frida91 lubi tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre lekarzem nie jestem ale też mi się wydaje że to nie jest wina hormonów. Inna sprawa gdyby te hormony były pod koniec cyklu.

f1d9680377.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy robiłaś ostatni raz? Tylko w 7dc to i tak cześć odpada. Teraz to tarczyca możesz zrobić, amh czy ta glukoze. Ale nie wiem czy akurat o to będzie lekarzowi chodzic

f1d9680377.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie najlepiej 3-6 dzien cyklu badania hormonów robić. Teraz niby można właśnie amh glukoze ale w sumie nie z tym przecież idziesz. Wiele to nie zmieni ani nie wyjaśni moim zdaniem więc szkoda kasy. Ja bym nie robiła nic. Ale jak chcesz to oczywiście nie zaszkodzi.

malutka_mycha lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    No tak może akurat się udało :) U mnie po prostu się to nie sprawdziło i miałam bóle brzucha, urósł mi w ogóle tak brzuch a skoku temperatury zero... Ale jeśli pęcherzyk normalnie rośnie to powinno być ok. Może niekoniecznie zmieniaj lekarza ale może zasugeruj czy zapytaj, czy możesz przyjść na monitoring i sprawdzić.

Aż takie skutki miałąś uboczne po tym pregnylu ,że ci brzuch urósł czytałąm,że trakie są skutki włąśnie .u mnie nic kompletnie się nie działo chyba,że brzuch bolał trochę w sobotę...

Nefre ja miałam pregnyl w dawce 5000 j.czyli ten najsłabszy a ponoć dają w 1000j.

Wysłany: 5 listopada 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Evell lubi tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś taki dzień senny i trochę depresyjny. Dzisiaj i następne dwa tygodnie na zwolnieniu siedzę razem z mężem. On że względu na te ścięgna a ja na ciąże (te omdlenia i okres grupowy - lepiej na siebie uważać teraz).

npV2p1.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    Aż takie skutki miałąś uboczne po tym pregnylu ,że ci brzuch urósł czytałąm,że trakie są skutki włąśnie .u mnie nic kompletnie się nie działo chyba,że brzuch bolał trochę w sobotę...

Nefre ja miałam pregnyl w dawce 5000 j.czyli ten najsłabszy a ponoć dają w 1000j.
    Tak mialam ale ja mam pcos i jesli nie bylo dużego pecherzyka to moze wszystkie po prostu zareagowały na zastrzyk? Nie mam pojecia ale czulam sie taks wzdeta i bolal mnie brzuch.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro rano robimy. Leki trochę pomagają ale nadal boli go i nadal, drętwienie brak czucia. Jutro wszystko się okaże...

npV2p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Tak mialam ale ja mam pcos i jesli nie bylo dużego pecherzyka to moze wszystkie po prostu zareagowały na zastrzyk? Nie mam pojecia ale czulam sie taks wzdeta i bolal mnie brzuch.

No ja miałam podobnie w sobotę brzuch taki napompowany,i bolał też,ja też miałąm podejrzenie pco,wtedy jeszcze inny lekarz do którego chodziłam kazał mi zrobić fsh,lh w 3dc i miałam w pozrądku wyniki,a na usg były małe pęcherzyki.Ja mam zamiar teraz zrobić badania na krzywą cukrową i insulinową.

Wysłany: 6 listopada 2018, 04:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Adry lubi tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry laseczki. Ja już wstałam,a moje dziecię jeszcze śpi ;)

Multi ulep też dla mnie ;*

Nefre współczuje niestety taki okres nie sprzyja dobremu nastrojowi...

• Lavende86 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell - a nie posyłasz małej do przedszkola? Wiem, że jest w wieku mojej. Ja przedszkole uwielbiam :-) Właśnie przed 8:00 tata ją zaprowadził, a ja się jeszcze kokoszę w łożu :-D Dziś mam wolne :-)

Multi - w życiu bym nie wstawała o 4 szykować gdzieś męża. Tym bardziej w ciąży :-P

Mój mąż na L4 (panuje w Polsce wirus H1L4 - psia grypa ;-) ) i wczoraj dzieckiem się zajmował po przedszkolu, i nawet z nudów pranie i rolady na dzisiejszy obiad zrobił :-D Cieszę się, że posiedzi trochę w domu.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre - głowa do góry. To ja tu jestem główny dołowacz forum ;-) Nie zabieraj mi tego hehehe :-P Damy radę!!!

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell pęcherzyki to jeszcze nic strasznego, jeśli hormony masz ok. A czasem mogą być po prostu jajniki policystyczne a nie zespół policystycznych jajników. Ale z tymi bólami brzucha to też niekoniecznie coś złego oznacza, bo na owulację też przecież czasem boli :)
    Nefre a co to się dzieje? Z jakiego powodu doła?

Ja jestem dziś nieprzytomna... Mój kupił wczoraj w Biedronce Monopoly za 60zł jakaś edycja z okazji 100lecia niepodległości, otworzyliśmy sobie winko i graliśmy do północy :P Ale warto było bo wygrałam i to w jakim stylu :D

Lavende86 lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre haha :D Dobrze, że chociaż zdaje sobie z tego sprawę i nie czaruje :D

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to dupa... A naprawi Ci lepiej? ;)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    Evell - a nie posyłasz małej do przedszkola? Wiem, że jest w wieku mojej. Ja przedszkole uwielbiam :-) Właśnie przed 8:00 tata ją zaprowadził, a ja się jeszcze kokoszę w łożu :-D Dziś mam wolne :-)

Multi - w życiu bym nie wstawała o 4 szykować gdzieś męża. Tym bardziej w ciąży :-P

Mój mąż na L4 (panuje w Polsce wirus H1L4 - psia grypa ;-) ) i wczoraj dzieckiem się zajmował po przedszkolu, i nawet z nudów pranie i rolady na dzisiejszy obiad zrobił :-D Cieszę się, że posiedzi trochę w domu.

Wiesz co miałam ja zapisać w tym roku,ale jednak pójdzie od przyszlego roku chce się jeszcze nią trochę nacieszyć póki siedzi w domku,a potem myślę iść do pracy,oczywiście jak nie znajdę w ciążę...

Lavende86 lubi tę wiadomość

• Zozo Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem ciekawa co u Ciebie :) już myślałam że dzisiaj środa :/

👧 Córka 26. 08.2011
    Starania od 09.2017
    1 cykl na clo grudzień 2018
    01.19 cb
    12.05.19 [*] 8tc
    2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
    👶🏻 Synek 02. 08.2020
‹‹ 490 491 492 493 494 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ