X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2019, 19:49

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    Ja tak miałam od 17 tygodnia. Strasznie upierdliwe. Macica się stawia. Bierz magnez i możesz brać nospę. Mi na to dali też duphaston ale to chyba tak profilaktycznie. Ja z tym byłam w szpitalu 3 dni i okazało się, że nic się nie dzieje.
    To podobno częste. Moja koleżanka jak np za duzo chodzila to tez jej sienie tak dzialo. I to podobno normalne. Ona nic nie brala.

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱

Wysłany: 5 listopada 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Ancyk

Jak Ty szybko wstajesz :)

Zozo

Rodzice dzieci upośledzonych zwykle mają swoje teorie dlaczego tak się stało, jak się stało, i rzadko kiedy to jest zjedzona ryba lub terapia antybiotykiem, a najczęściej niestety wada wrodzona;/

Każda chemiczna substancja spożywana w czasie ciąży niesie jakieś ryzyko uszkodzenia płodu, tylko w większości przypadków nie leczenie jest obarczone większym ryzykiem niż powikłania po podaniu leku.. Stąd wybór lekarzy. Czasami to nie jest kwestia tylko dyskomfortu matki.. Najlepiej by było jakbyśmy w czasie ciąży nawet witamin nie jadły w tabletkach,były cały czas zdrowe i spożywały nieprzetworzoną żywność.. Niestety się nei da;/
    Nospę polecają od pierwszych dni ciąży, mimo, że później też przenika przez łożysko. Mało którą kobietę w ciąży ominęła nospa, prędzej czy później ją dostaje, niektóre już na samym początku gdy macica się powiększa z bólem.. I jednak większość dzieci rodzi się zdrowa. Kluczem pewnie tu jest dawka..
    też myślę dokładnie tak samo.
    Mam w pracy koleżankę, która ma dziecko z podejrzeniem zespołu aspergera. I matka uważa, że to od szczepionek. A nie, ze genetycznie, chociaż siostra matki miała dokładnie te same objawy i podejrzenia jak była młodsza... no ale łatwiej zwalić na szczepionki niż na genetykę ;) ostatecznie nie potwierdzili tego ani u tej siostry, ani u dziecka. Ale szczepionki już są beeee i od tego momentu została antyszczepionkowcem :>

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️

Wysłany: 5 listopada 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś umieram, wczoraj małpa do mnie zawitała... :/

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umieram. Tak mnie odcinek ledzwiowy boli ze płakać mi się chce. I chyba ten kręgosłup na brzuch mi się rzucił, przy delikatnym napinaniu mięśni, przekrecaniu się w łóżku odczuwam bol w dole brzucha tak jakbym zakwasy miała. Nie wiem czy powinnam z tym do lekarza jechać, masakra.

f1d9680377.png

Wysłany: 5 listopada 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    Ale się zgralysmy. Przykro mi :(

f1d9680377.png
  • ancyk88 Koleżanka

Wysłany: 5 listopada 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:

Chyba niedługo będę się z tobą łączyć w bólu

• ancyk88 Koleżanka

Wysłany: 5 listopada 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ale się zgralysmy. Przykro mi :(
    Moja w czwartek...

• ancyk88 Koleżanka

Wysłany: 5 listopada 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Ancyk

Jak Ty szybko wstajesz :)

Zozo

Rodzice dzieci upośledzonych zwykle mają swoje teorie dlaczego tak się stało, jak się stało, i rzadko kiedy to jest zjedzona ryba lub terapia antybiotykiem, a najczęściej niestety wada wrodzona;/

Każda chemiczna substancja spożywana w czasie ciąży niesie jakieś ryzyko uszkodzenia płodu, tylko w większości przypadków nie leczenie jest obarczone większym ryzykiem niż powikłania po podaniu leku.. Stąd wybór lekarzy. Czasami to nie jest kwestia tylko dyskomfortu matki.. Najlepiej by było jakbyśmy w czasie ciąży nawet witamin nie jadły w tabletkach,były cały czas zdrowe i spożywały nieprzetworzoną żywność.. Niestety się nei da;/
    Nospę polecają od pierwszych dni ciąży, mimo, że później też przenika przez łożysko. Mało którą kobietę w ciąży ominęła nospa, prędzej czy później ją dostaje, niektóre już na samym początku gdy macica się powiększa z bólem.. I jednak większość dzieci rodzi się zdrowa. Kluczem pewnie tu jest dawka..
    Bo ja pierwsze zmiany mam w tym tygodniu i wstaje o 4 rano,;)

• Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2019, 19:49

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Kurczę żadnej z Was nic niestety nie doradzę, bo mam wrażenie, że kompletnie się nie znam na tych sprawach. Mniej więcej już oswoiłam swoje "choroby" i wiem co z czego wynika, ale jeśli chodzi o inne objawy to nie mam pojęcia...
    Nefre chciałabym Cię uspokoić, tak jak Ty potrafiłaś mnie, ale naprawdę nie bardzo wiem co mogą oznaczać tak częste plamienia... Z całą pewnośćią mogę tylko powiedzieć, że to nie jest raczej normalny objaw, ani z powodu jakichś stresów, ani nie taka Twoja "uroda" jak lubią mówić lekarze... Ja bym koniecznie przeszła się do lekarza i to nie czekając do nowego roku, tylko jak najszybciej i naciskała na szczegółowe badania, żeby znaleźć przyczynę.

Co do tego co może zaszkodzić w ciąży, to niektórzy mają już naprawdę schizy bezpodstawnie, wychodziłoby na to, że wolno tylko leżeć, jeść owoce, warzywa, najlepiej żyć w ogóle pod kloszem :P Kawy nie wolno, śledzi nie wolno, cukru nie, ruszać się za bardzo też nie, o żadnych lekach nie wspominając. Zwierząt wszelakich z domu i otoczenia się pozbyć, tak samo małych dzieci ;) Wiadomo, że obecność kota to toxoplazmoza murowana hehe ;) Moja mama nawet w wakacje dała mi radę, że jak CHCĘ ZAJŚĆ W CIĄŻĘ (nawet już nie to, że jak jestem w ciąży), to nie mogę jeździć na rowerze! Aż miałam ochotę zapytać, ale że bez siodełka czy co? :P Nie można dać się zwariować.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo wrote:
    Wiecie że ja w ciąży nie umiałam jeździć na rowerze. Wsiadlam kiedyś w 4 miesiącu chyba na rower i nie mogłam złapac równowagi jakbym nigdy na rowerze nie jeździła. No i sobie nie pojezdzilam :)
    Podobno ośrodek ciężkości się zmienia i dlatego może :)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Frida

Napisałam do mojego gina smsa, bo nie da sie do niej dodzwonic przed 17..
    Próbuje się umówić z innym, ale nie załatwie wizyty szybciej niż przed koncem miesiaca.. Trochę pokłamie, że mocno strasznei boli , może mnie przyjmie..
    Muszę cokolwiek zrobić, to na pewno, wg mnie kwalifikuje się to do sprawdzenia przez jakieś laparo lub inne gówno.
    Też mi się tak wydaje, że to już nie kwestia badania hormonów, ale chyba trzeba zajrzeć co tam się wyprawia. Jak uda się w tym miesiącu to byłoby super, zawsze to już krok do przodu. Wiele rzeczy da się wyleczyć, tylko trzeba wiedzieć co leczyć :)

Nefre_ ms lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mogłaś iść nawet z okresem, choćby żeby się umówić na badania itd. No ale może Ci się uda niedługo.
    Ja dalej na clo, dziś będzie 4 dzień. Jak brałam pierwszy raz w lipcu, to nie miałam żadnych skutków ubocznych a teraz mam jakieś lekkie zawroty głowy. Ale ogólnie jest ok. Wczoraj trochę czułam prawy jajnik. No jestem bardzo ciekawa co tam się dzieje... W ogóle ten lekarz pytał, jak wtedy było, czy coś urosło. Ja mówię że urósł do 14 mm. A on a potem już nie było sprawdzane? A ja, że tak. No to się uśmiechnął pod nosem, że głupio że tamten poprzedni dał mi ten zastrzyk tak "na pałę" bez sprawdzania jakiej jest wielkości... I powiedzial, że jak urósł 14mm to i dalej urośnie. W sumie czytałam teraz że dziewczyny po clo mają owu nawet i w 18,19 dniu cyklu... Więc może wystarczy dłużej poczekać jeśli powoli rośnie a nie znaczy to że cykl stracony.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli moge sie wtracic w sprawie nospy to chodzi o to ze dzieci moga ale nie musza sie urodzic z np wyzszym napieciem miesniowym .
    Ja osobiscie w zeszlej ciazy bralam codziennie nospe czasem 2-3 x dziennie tak kazal doktor i bralam dlatego ze codziennie mnie brzuch bolal poprostu bez nospy nie dalabym rady .. co do dzieci sa zdrowi nie widze zeby byli jacys inni .. moja znajoma tez brala i tez dziecko zdrowe

Aa i u mnie na nospie sie nie konczylo bralam clexan. Acard ktory rownie dobrze wplywa ze dziecko mnie miec np tzw zajecza warge , duphason az 6 dziennie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2018, 10:11

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre no to już zaraz! Czasem trzeba trochę naściemniać i podkoloryzować, bo inaczej to mają w dupie... Że widocznie nie jest tak źle. A tak to zaraz może wyślą na badania :)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png

Wysłany: 5 listopada 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre super że Ci się tak szybko udało! A Ty prywatnie masz takie odległe terminy czy z NFZ?
    Z tym lekarzem to chodzi mi o to, że w sumie nie wiem czy ten ból brzucha to od tego kręgosłupa czy nie ma związku. Przez weekend więcej się ruszalam (bardzo długie spacery) i kręgosłup nie bolał. Ale za to bolał brzuch wieczorami. I wybierz tu człowieku dobrze.

Adry to może jakiegoś dobrego dilera poszukaj bo kawa Ci już nie pomoże :)

f1d9680377.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo wrote:
    O nospie w ciąży coś mi ostatnio siostra wspominała ona pracuje z niepełnosprawnymi dziećmi i coś z tą nospa miało związek ale nie pamiętam muszę jej dopytać. Wiem tylko że Mowila że w drugiej ciąży nigdy już nospy nie wezmie. Ja tam prawie całą ciążę na nospie bo strasznie mnie pachwiny do brzucha ciągnęły nawet w nocy obrócić się nie mogłam i szczęśliwe wszystko się skończyło.
    Taaaa nospa szkodliwa w ciąży, a szczepienia powodują autyzm :-D Też o tym słyszałam, ale znam wiele osób które całą ciążę przeszły na końskich dawkach nospy i dzieci są zdrowe. Nie mówię żeby łykać bez powodu, ale jak są skurcze to lepiej łyknąć.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Dzisiaj mija 8 miesięcy od kiedy powstał nasz wątek. Chciałam wszystkim gorąco podziękować, że tu jesteście i że każdego dnia dajecie siłe, aby iść dalej. Uściski dla Was!
    Osiem miesięcy, a ja dalej nie brzuchata :-D Masakra!

zAz2p1.png
    3aKqp2.png

Wysłany: 5 listopada 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze to niezle terminy macie.
    Mam zamiar się zabrać za ten kręgosłup ale czekam na tą nieszczęsna wizytę żeby mi lekarka zielone światło dała.

f1d9680377.png
‹‹ 488 489 490 491 492 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ