Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Lavende86 wrote:Ja tak miałam od 17 tygodnia. Strasznie upierdliwe. Macica się stawia. Bierz magnez i możesz brać nospę. Mi na to dali też duphaston ale to chyba tak profilaktycznie. Ja z tym byłam w szpitalu 3 dni i okazało się, że nic się nie dzieje.Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Nefre_ ms wrote:Ancyk
Jak Ty szybko wstajesz
Zozo
Rodzice dzieci upośledzonych zwykle mają swoje teorie dlaczego tak się stało, jak się stało, i rzadko kiedy to jest zjedzona ryba lub terapia antybiotykiem, a najczęściej niestety wada wrodzona;/
Każda chemiczna substancja spożywana w czasie ciąży niesie jakieś ryzyko uszkodzenia płodu, tylko w większości przypadków nie leczenie jest obarczone większym ryzykiem niż powikłania po podaniu leku.. Stąd wybór lekarzy. Czasami to nie jest kwestia tylko dyskomfortu matki.. Najlepiej by było jakbyśmy w czasie ciąży nawet witamin nie jadły w tabletkach,były cały czas zdrowe i spożywały nieprzetworzoną żywność.. Niestety się nei da;/
Nospę polecają od pierwszych dni ciąży, mimo, że później też przenika przez łożysko. Mało którą kobietę w ciąży ominęła nospa, prędzej czy później ją dostaje, niektóre już na samym początku gdy macica się powiększa z bólem.. I jednak większość dzieci rodzi się zdrowa. Kluczem pewnie tu jest dawka..
Mam w pracy koleżankę, która ma dziecko z podejrzeniem zespołu aspergera. I matka uważa, że to od szczepionek. A nie, ze genetycznie, chociaż siostra matki miała dokładnie te same objawy i podejrzenia jak była młodsza... no ale łatwiej zwalić na szczepionki niż na genetykęostatecznie nie potwierdzili tego ani u tej siostry, ani u dziecka. Ale szczepionki już są beeee i od tego momentu została antyszczepionkowcem :>
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Ja dziś umieram, wczoraj małpa do mnie zawitała...Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Umieram. Tak mnie odcinek ledzwiowy boli ze płakać mi się chce. I chyba ten kręgosłup na brzuch mi się rzucił, przy delikatnym napinaniu mięśni, przekrecaniu się w łóżku odczuwam bol w dole brzucha tak jakbym zakwasy miała. Nie wiem czy powinnam z tym do lekarza jechać, masakra.
-
Nefre_ ms wrote:Ancyk
Jak Ty szybko wstajesz
Zozo
Rodzice dzieci upośledzonych zwykle mają swoje teorie dlaczego tak się stało, jak się stało, i rzadko kiedy to jest zjedzona ryba lub terapia antybiotykiem, a najczęściej niestety wada wrodzona;/
Każda chemiczna substancja spożywana w czasie ciąży niesie jakieś ryzyko uszkodzenia płodu, tylko w większości przypadków nie leczenie jest obarczone większym ryzykiem niż powikłania po podaniu leku.. Stąd wybór lekarzy. Czasami to nie jest kwestia tylko dyskomfortu matki.. Najlepiej by było jakbyśmy w czasie ciąży nawet witamin nie jadły w tabletkach,były cały czas zdrowe i spożywały nieprzetworzoną żywność.. Niestety się nei da;/
Nospę polecają od pierwszych dni ciąży, mimo, że później też przenika przez łożysko. Mało którą kobietę w ciąży ominęła nospa, prędzej czy później ją dostaje, niektóre już na samym początku gdy macica się powiększa z bólem.. I jednak większość dzieci rodzi się zdrowa. Kluczem pewnie tu jest dawka.. -
Hej dziewczyny
Kurczę żadnej z Was nic niestety nie doradzę, bo mam wrażenie, że kompletnie się nie znam na tych sprawach. Mniej więcej już oswoiłam swoje "choroby" i wiem co z czego wynika, ale jeśli chodzi o inne objawy to nie mam pojęcia...
Nefre chciałabym Cię uspokoić, tak jak Ty potrafiłaś mnie, ale naprawdę nie bardzo wiem co mogą oznaczać tak częste plamienia... Z całą pewnośćią mogę tylko powiedzieć, że to nie jest raczej normalny objaw, ani z powodu jakichś stresów, ani nie taka Twoja "uroda" jak lubią mówić lekarze... Ja bym koniecznie przeszła się do lekarza i to nie czekając do nowego roku, tylko jak najszybciej i naciskała na szczegółowe badania, żeby znaleźć przyczynę.
Co do tego co może zaszkodzić w ciąży, to niektórzy mają już naprawdę schizy bezpodstawnie, wychodziłoby na to, że wolno tylko leżeć, jeść owoce, warzywa, najlepiej żyć w ogóle pod kloszemKawy nie wolno, śledzi nie wolno, cukru nie, ruszać się za bardzo też nie, o żadnych lekach nie wspominając. Zwierząt wszelakich z domu i otoczenia się pozbyć, tak samo małych dzieci
Wiadomo, że obecność kota to toxoplazmoza murowana hehe
Moja mama nawet w wakacje dała mi radę, że jak CHCĘ ZAJŚĆ W CIĄŻĘ (nawet już nie to, że jak jestem w ciąży), to nie mogę jeździć na rowerze! Aż miałam ochotę zapytać, ale że bez siodełka czy co?
Nie można dać się zwariować.
-
Zozo wrote:Wiecie że ja w ciąży nie umiałam jeździć na rowerze. Wsiadlam kiedyś w 4 miesiącu chyba na rower i nie mogłam złapac równowagi jakbym nigdy na rowerze nie jeździła. No i sobie nie pojezdzilam
-
Nefre_ ms wrote:Frida
Napisałam do mojego gina smsa, bo nie da sie do niej dodzwonic przed 17..
Próbuje się umówić z innym, ale nie załatwie wizyty szybciej niż przed koncem miesiaca.. Trochę pokłamie, że mocno strasznei boli , może mnie przyjmie..
Muszę cokolwiek zrobić, to na pewno, wg mnie kwalifikuje się to do sprawdzenia przez jakieś laparo lub inne gówno.Nefre_ ms lubi tę wiadomość
-
No mogłaś iść nawet z okresem, choćby żeby się umówić na badania itd. No ale może Ci się uda niedługo.
Ja dalej na clo, dziś będzie 4 dzień. Jak brałam pierwszy raz w lipcu, to nie miałam żadnych skutków ubocznych a teraz mam jakieś lekkie zawroty głowy. Ale ogólnie jest ok. Wczoraj trochę czułam prawy jajnik. No jestem bardzo ciekawa co tam się dzieje... W ogóle ten lekarz pytał, jak wtedy było, czy coś urosło. Ja mówię że urósł do 14 mm. A on a potem już nie było sprawdzane? A ja, że tak. No to się uśmiechnął pod nosem, że głupio że tamten poprzedni dał mi ten zastrzyk tak "na pałę" bez sprawdzania jakiej jest wielkości... I powiedzial, że jak urósł 14mm to i dalej urośnie. W sumie czytałam teraz że dziewczyny po clo mają owu nawet i w 18,19 dniu cyklu... Więc może wystarczy dłużej poczekać jeśli powoli rośnie a nie znaczy to że cykl stracony. -
Jeśli moge sie wtracic w sprawie nospy to chodzi o to ze dzieci moga ale nie musza sie urodzic z np wyzszym napieciem miesniowym .
Ja osobiscie w zeszlej ciazy bralam codziennie nospe czasem 2-3 x dziennie tak kazal doktor i bralam dlatego ze codziennie mnie brzuch bolal poprostu bez nospy nie dalabym rady .. co do dzieci sa zdrowi nie widze zeby byli jacys inni .. moja znajoma tez brala i tez dziecko zdrowe
Aa i u mnie na nospie sie nie konczylo bralam clexan. Acard ktory rownie dobrze wplywa ze dziecko mnie miec np tzw zajecza warge , duphason az 6 dziennieWiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2018, 10:11
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Nefre super że Ci się tak szybko udało! A Ty prywatnie masz takie odległe terminy czy z NFZ?
Z tym lekarzem to chodzi mi o to, że w sumie nie wiem czy ten ból brzucha to od tego kręgosłupa czy nie ma związku. Przez weekend więcej się ruszalam (bardzo długie spacery) i kręgosłup nie bolał. Ale za to bolał brzuch wieczorami. I wybierz tu człowieku dobrze.
Adry to może jakiegoś dobrego dilera poszukaj bo kawa Ci już nie pomoże -
Zozo wrote:O nospie w ciąży coś mi ostatnio siostra wspominała ona pracuje z niepełnosprawnymi dziećmi i coś z tą nospa miało związek ale nie pamiętam muszę jej dopytać. Wiem tylko że Mowila że w drugiej ciąży nigdy już nospy nie wezmie. Ja tam prawie całą ciążę na nospie bo strasznie mnie pachwiny do brzucha ciągnęły nawet w nocy obrócić się nie mogłam i szczęśliwe wszystko się skończyło.
Też o tym słyszałam, ale znam wiele osób które całą ciążę przeszły na końskich dawkach nospy i dzieci są zdrowe. Nie mówię żeby łykać bez powodu, ale jak są skurcze to lepiej łyknąć.