Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Wróbel też tak mam od tygodnia. Na początku było bardzo mocno, czułam się jakbym zakwasy miała. Bolało tylko jak się ruszyła. Teraz już mniej i tylko przy gwałtownych ruchach. Jak będziesz mieć odpowiedź to daj znać. Ja jutro mam wizytę, też o to spytam
-
Ja wazylam 4200g jak sie urodziłam a zawsze miałam niedowagę
Teraz nie mam, ale i tak jestem szczupła.
Zozo moim zdaniem zachęć małą po prostu do ruchuWiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2018, 18:42
Nefre_ ms lubi tę wiadomość
-
Haha będziemy, spokojnie
wczorsj tez było. Teraz pewnie będziemy robić maraton dzień w dzień hehe
A potem się okaże, że czworaczki
A serio to nie wiem jak z ciekawości wytrzymam do wtorku wieczór...Nefre_ ms, malutka_mycha, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość
-
Dziecko trudno odchudzać bo jak głodne to co, nie dasz jeść? Trzeba zachęcać do zdrowych rzeczy, ale to jest czasami trudne bo dzieci są wybredne. Moja mała dziś zjadła na obiad same kluski z sosem. Ani mięsa nie chciała, a broń boże sałatki
Ona twierdzi, że "liściów nie lubi"
Trzeba szukać tego co dziecko polubi. Moja np. Uwielbia kiszonego ogórka, brokuła i kalafiora. No i owoce. Tyle, że moja to szczuplak z natury i nie ma tendencji do tycia. Tak jak dziewczyny mówią, lepiej postawić na ruch. Jakieś zabawy z tańcem, basen lub rower. Zawsze coś się znajdzie.
Nefre_ ms lubi tę wiadomość
-
A u mnie dziś pojawiło się sporo śluzu płodnego. Chyba wszystko już wróciło do normy. Raczej w tym cyklu za bardzo nie nastawiam się na starana, ale przeciwdziałać też nie mam zamiaru. Szansa i tak jest niewielka. Dziś nie mam zamiaru nic działać. To dopiero 12dc, a owu zazwyczaj mam koło 17 lub 18 dnia z moich wyliczeń.
-
Nie wiem jak jest u innych. Ponoć niektóre kobiety nie widzą u siebie tego śluzu. U mnie był odkąd pamiętam i to sporo. Miałam 2 cykle bezowulacyjne i w nich właśnie poznałam to po totalnym braku śluzu. Raz było to po poronieniu, a raz po histeroskopii operacyjnej. W drugim przypadku potwierdził to wykres, który był "płaski", bez wyższych tempek. W pierwszym nie mierzyłam więc to tylko moje przeczucie.
Oczywiście w cyklach ze śluzem nie wiem na 100% czy owu była, ale myślę ze tak. U mnie jest to bardzo wyraźne. Śluz, charakterystyczne uczucie w brzuchu (taka jakby pełność), wysokie libido, a z momentem owu wszystko mija jak ręką odjął.
Frida91 lubi tę wiadomość
-
Fajnie mieć takie objawy i moc poznać po tym owulację. Ja nieraz widywalam u siebie taki śluz mimo braku owulacji i braku nawet dominującego pęcherzyka. Teraz z kolei są pęcherzyki, bolą mnie jajniki a śluzu brak. Chyba nie mogę sobie ufać
-
Dlatego każda powinna poznać swój organizm i wtedy się wie co jest normalne, a co nie. Ja u siebie widzę tą cykliczność wyraźnie i to się przekłada i na cerę i na samopoczucie, poziom energii, spanie itd. Łatwiej wtedy zrozumieć różne "humorki" i spadki formy. Ja zawsze w okolicach owu czuję się jak młody bóg
hihihi
-
Frida91 wrote:Fajnie mieć takie objawy i moc poznać po tym owulację. Ja nieraz widywalam u siebie taki śluz mimo braku owulacji i braku nawet dominującego pęcherzyka. Teraz z kolei są pęcherzyki, bolą mnie jajniki a śluzu brak. Chyba nie mogę sobie ufać
Mi jednak pomogło robienie wykresów i obserwacja organizmu bo po kilku miesiącach widzę pewne powtarzalne sekwencje zdarzeńTo ciekawy fenomen
-
Lavende no tak trzeba obserwować swoj organizm i uczyć się go. Jesli masz cos za kaxdym razem w danej fazie cyklu to można zauważyć pewną prawidłowość. U mnie to utrudnione jak mam cykle 60dniowe i więcej... I prawdopodobnie przez ten rok w ogóle nie miałam owulacji. Dlatego kompletnie nie wiem co co u mnie oznacza
Wiem jaką mam stała temperaturę, czasem obserwuję płodny śluz ale potem nie ma skoku więc widocznie to tylko hormony wariuja. Teraz opieram się dlatego głównie na monitoringu,żeby mieć pewność.
Lavende86 lubi tę wiadomość
-
Nefre_ ms wrote:Slyszalyscie o pcos po tabletkach anty? Znalazłam taki podział pcos i tam jeden typ jest po tabletkach a drugi np zapalny
Zastanawiam się jak to się ma do mnie np bo gdybym to miała po anty to czy nie wyklucza tego 1 ciąża
A to pcos zapalne też mi pasuje trochę bo długo miałam Crp podniesione i ob mam często wysokie.. Tzn tak staram się to kontrolować bo to mi się zmienia w cyklu...
Przed 1 cuaza miałam kuracje probiotykami np Chyba sobie ją ponowie...
Narazie mam tylko pco i podwyższone dhea ale ciekawe czy to ma związek
Ja w ogóle zamówiłam sobie książkę Wylecz PCOS i tam jest sporo o przyczynach tego zespołu i ogolnie jak z tym żyć. Mam nadzieję, że dowiem się czegoś nowego.