Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNo ladnie, uśmiecham się do telefonu, fajnie, że mi odpisalyscie
A właśnie mierze sobie temperaturę i teoretycznie niby po owulacji dokonać cyklu mam 37.2. A test ostatnio nie wykazał owulacji.... Więc nie wiem czy ta temperatura u mnie na coś wskazuje.
Mam 28 lat.
I też mam pytanie co do męża. Brak jakiś rok temu nezyr, na łysienie. Przerwertowalam cały Internet, nie znalazłam nic na temat tego, że uszkadza plemniki. Moze cos wiecie na temat tych lekow?
Maz idzie za tydzień na badania, bo już psychicznie nie wytrzymam, niech się zbada ,jeden będzie z głowy. -
Fleurrr wrote:No ladnie, uśmiecham się do telefonu, fajnie, że mi odpisalyscie
A właśnie mierze sobie temperaturę i teoretycznie niby po owulacji dokonać cyklu mam 37.2. A test ostatnio nie wykazał owulacji.... Więc nie wiem czy ta temperatura u mnie na coś wskazuje.
Mam 28 lat.
I też mam pytanie co do męża. Brak jakiś rok temu nezyr, na łysienie. Przerwertowalam cały Internet, nie znalazłam nic na temat tego, że uszkadza plemniki. Moze cos wiecie na temat tych lekow?
Maz idzie za tydzień na badania, bo już psychicznie nie wytrzymam, niech się zbada ,jeden będzie z głowy.
testy owulacyjne oszukują - u mnie raz pokazują, że jest owu, raz nie. Temperatura tez oszukuje! Myślałam, że mialam 2 cykle bezowulacyjne (brak skoku temp caly cykl niziuteńka), a owulacja była normalnie. Bardziej bym wierzyła temperaturze, ale i tak mimo wszystko z dystansemNefre_ ms, Multiwitamina lubią tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Leku nie znam więc nie pomogę.
A testy, tak jak mierzenie temperatury niestety jest zawodne i nie daje 100% pewności. Przy pcos na przykład testy nie wychodzą. A temperatura może skoczyć pomimo tego że nie było owulacji tylko zrobiła się torbiel. Dlatego najlepszym wyjściem jest monitoring.Nefre_ ms, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość
-
czekamynadzidzie wrote:no nie? może uodparniamy się z czasem? przyzwyczajamy do porażek? Kurde cieżkie to nasze życie jak tak sobie pomyślę
czekamynadzidzie lubi tę wiadomość
-
Nefre, teraz wytyczne mówia ze rok. Gadałam na ten temat z moja ginekolożka
Nefre_ ms, Multiwitamina lubią tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Dziewczyny kórczę byłam na szybko u lekarza(zaniepokiłam mnie jedna rzecz) i okazuje się że mam grzybicę. W dodatku dla męża nic mi nie chcieli dać (bo mężczyźni nie chorują) . Zadzwoniłam do lekarki prowadzącej i mam przyjść w czwartek po leki dla niego. Zdenerwował am się tym.
-
Wiesz ja wczoraj jak się kochałam z mężem czułam ból. To mnie zaniepokoiło i zdecydowałam się na wizytę. Lekarz stwierdził po wyglądzie wydzieliny tyle że ja taką mam od dawna na tyle na ile jestem w stanie sama ocenić. Pewnie coś się zmieniło ale ja tego nie widziałam.
-
Fleurrr - ja na Twoim miejscu jeszcze bym poczekała. Zachodzenie w ciążę to nie jest takie hop siup. Jesteś młoda i nie musisz się aż tak spieszyć. Jeśli cykle masz regularne i nie ma u Ciebie nic co Cię ewidentnie niepokoi to daj sobie jeszcze czas. Może na początku za bardzo miałaś parcie, a taki stres potrafi namieszać. U mnie np. pierwszy cykl starań okres spóźnił się 5 dni mimo, że wcześniej był jak w zegarku. Psychika też działa. Wiele zdrowych osób zachodzi do roku czasu. Trochę cierpliwości.
No chyba, że coś Cię niepokoi ewidentnie. Mimo wszystko 4 cykle to niedużo. -
Hej dziewczyny a tak z innej beczki. Zajmuję się trochę tym rękodziełem, jak już wam pewnie wspominałam. Wrzuciłam ostatnio swoje wyroby na mojego prywatnego fejsa i znajomi zaczęli mnie namawiać, żebym założyła swoją stronkę na fb. Zastanawiam się nad tym, ale kompletnie nie mogę wymyślić jakiejś nazwy dla siebie...
-
Ja ostatnio właśnie w te chusty się wkręciłam, zrobiłam sobie dwie, teraz zrobiłam zamówienie dla mamy, robię dla cioci i koleżanki teraz zaczęły zamawiać
Mnie też to bardzo relaksuje. Totalnie można oderwać się od wszystkiego, poobno gdzieś tam za granicą to jest terapia na nerwicę
No ale właśnie co z tą nazwą... Myślę, myślę i zapisujęAle nie chciałam tu podawać, tylko może wam coś wpadnie do głowy, jakieś pojedyncze słowa chociaż