Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Nefre_ ms wrote:oo nowość
ale to dobrze..
Zdrowe kobiety wg mnie zachodzą w pół roku.
A do roku to masz jakieś zaburzenia, pewnie nie w każdym cyklu i nie poważne. Np. pracuje tylko 1 jajnik, albo co drugi cykl jest poprawny.
Ale to moje prywatne zdanie - do 6 cykli.
Jeżeli masz jeden jajnik to rok, a jak dwa to półmam dokładnie IDENTYCZNE zdanie co Ty!
też uważam, że zdrowe pary zachodzą spokojnie do pół roku (bo bierzemy pod uwagę niewstrzelenie się w owulację np). Ale jak komuś ponad te pół roku nie wychodzi to znaczy, że coś jest na rzeczy. Dlatego osobiście mnie dziwi bezczynne czekanie rok (jak np już spokojnie po pół roku możnaby zrobić monitoring i zbadać hormony). No ale nie mam na to wpływu, mogę się jedynie wkurzać
Nefre_ ms lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Adry wrote:Generalnie powiem tak;
testosteron można robić w dowolnym dniu cyklu, więc jak wynik zgodnie z normami laboratorium mieści się w widełkach to wszystko ok,
progesteron powinno się robić 7 dpo, ale wtedy był weekend, więc byłoby ciężko znaleźć cos otwartego, zakładając, że w 9 dpo był na poziomie 14 z groszami (juz 2 dzień jego poziom spada) więc też całkiem nieźle,
estradiol powinno robić się na początku cyklu, ale jak wyszukasz sobie w sieci normy dla fazy lutealnej to tez się w nich mieścisz.
Patrząc jedynie na te 3 wyniki nie ma się do czego przyczepić.
A szukasz czegoś konkretnego? Lekarz Ci zalecił te badania czy tak na własną rękę?
Lekarz z kliniki leczenia bezpłodności zlecił mi te badania, ponieważ idę do niego dopiero za 3 tygodnie to szukam jakiś informacji czy wszystko gra.
Ogólnie staram się już 12 cykl i dalej nic
Najpóźniej jutro powinna być @ wiec może zdarzy się cud i nie przyjdzie.
Multiwitamina- testosteron jest w normie
Testosteron Testosteron 40,00 ng/dl (8,40 48,10 N)1912 beta- 22-11-2018
337 beta- 19-11-2018
128 beta 17-11-2018
12 CS
styczeń 2018 CP -
hipisiątko wrote:Tak miałam we wrześniu in vitro.
Bo aż boję się pytać o efekt... udało się...?Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Zozo wrote:Mogłaś mu nie mówić, ze nie możecie
ja chyba bym nie odpuszczala na twoim miejscu, próbowałabym dalej
później będziesz się znowu głowic a może zmarnowałam swoją szansę. A czemu zabronił wam się seksic? Co się stanie przy tych pęcherzykach? Ja mówię nie czaje tego wsyzyskiego
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
ajsza123 wrote:Dziewczyny pomóżcie:
Estradiol 164,00 pg/ml
Progesteron 14,60 ng/ml
Testosteron 40,00 ng/dl
badania robiłam w 26 dniu cyklu (a cykle mam 28 dni). orientujecie się czy to dobre wyniki?Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Nefre_ ms wrote:Czekamynadzidzie
heh nie pierwszy raz jesteś drugą mnąPrawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Zozo wrote:Heheeh no właśnie Nefre jak zwykle muszą zgonic na kobiety :p ja kiedyś spotkałam kolegę rozmawialiśmy o dzieciach właśnie i on w moim wieku już długo jest z dziewczyna i mówi że narazie nie chcą ale co to za problem ze na pewno się uda. Ja mówię no widzisz nie wiadomo oby tak ale mi się udało za pierwszym razem a teraz już rok i nic.. A on no ale to raczej od "baby" zależy że nie może w ciążę zajsc. MasakraPrawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Zozo mój też nie opierał się aż tak samemu sprawdzeniu. Bardziej miał niechęć wiadomo do czego
Był skrępowany. Trochę się bał, że coś się okaże nie tak. Ale potem za to jaki zadowolony z siebie że tyle mln plemników haha
-
a no tak to z nimi jest. Mój raczej nie marudzi, idzie się badać, a jak coś tam pomarudzi to mu przypominam, że ja mam gorzejPrawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Oj, tak mój też był dumny jak paw jak się okazało że ma wyniki w porządku. Ja się tak nie chwaliłam jak się okazało że nie mam problemów z progesteronem
byłoby to cokolwiek komiczne cały czas mu o tym przypominać
Nefre_ ms, Frida91 lubią tę wiadomość
-
Mój też mówił że jak coś to się przebada. Jednak z miesiąca na miesiąc jego zapał słabł także dobrze że już jestem w ciąży. Mam nadzieję wielką że ten mój Okruszek rośnie i ma się dobrze bo nie wiem czy mąż by chciał znowu próbować. U nas generalnie był problem z seksem ale to długa historia i sporo nerwów.
Dziś w nocy bolały mnie cycki, zaś teraz za dnia mam słabsze te takie prądy co miałam przez ostatnie 3 tygodnie i oczywiście znów sobie wkręcam. Za to już 3ci dzień żygam rano.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2018, 11:21
-
Ja zazdroszczę tym laskom co piją,palą i zachodzą i się nie przejmują ciążą a mają zdrowe dzieciaki. Może też jak ktoś ma już trójkę czy czwórkę to tak nie zwraca uwagi na to czy coś kłuje czy boli czy mam mdłości czy nie mam. W ciąży z synem nie czytałam for itd, nic nie wiedziałam i się tak nie przejmowałam. Po prostu mniej wiedziałam.
Nefre przygarniesz i też się będziesz przejmować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2018, 12:00
-
nick nieaktualnyWitajcie piękne panie.
Zapislam się na piątek do rodzinnego po to skierowanie na IO zobaczymy co z tego wyjdzie.
Poza tym znów chyba mam jakąś bakterie albo zapalenie bo coś ostatnio mnie swędzi tam kurwa ja juz nie wiem co mam robić jak leczyć bo co wylecze to na nowo co mam zrobić jakieś badania nie wiem szersze ? Jutro idę zrobić posiew moczu,a może przez to nie mogę zajść w ciążę? Jakie badania jeszcze mogę zrobić poradźcie coś....? -
nick nieaktualny
-
Multi - mi się wydaje, że pampersy są ok, ale to ty znasz te osoby i wiesz co lubią. Dużo osób przynosi jakieś grzechotki czy małe skarpetki lub body. Ja tam nie wybrzydzałam, ale najgorsze jak ludzie przynoszą maskotki i to duże. Moja mała dostała chyba z 5 miśków i inne takie. Musiałam część pochować bo się kurzyły.
Ja już ogarnęłam to co miałam, obiad zrobiłam, posprzątałam trochę tu i tam i teraz mam z godzinkę luzu, a po 14:30 pójdę po małą. Był u nas facet od mebli i zamówiliśmy szafę na wymiar do przedpokoju. Mąż właśnie wychodzi do pracy. Koniec lenistwa. Trochę szkoda.Nefre_ ms lubi tę wiadomość
-
Multi - pampersy jak najbardziej.
Ale do tego można dokupić np gryzaczka wodnego, będzie młodziak miał ulgę przy ząbkowaniu.
Kolejne śpiochy,body - bez sensu, ludzie mają miliard ubranek. To już lepiej jakiś fajny duży śliniak. U mnie szły hurtowo śliniaki.
Nefre_ ms lubi tę wiadomość