Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Krystyna123 wrote:Geny, czy ja wiem? Babcia ma nadwage i cukrzyce, tata nadwage i nadcisnienie, brat nadwage i nie wiem co, tylko mama skora i kosci. Borze i kniejo, czyzbym byla adoptowana?!
Ja poszłam w rodzinę ojca (niestety) bo boja matka i sioatra obie chudsze ode mnie mimo, że do grubości mi daleko.
Krystyna123 lubi tę wiadomość
-
Adry wrote:KOchana spokojnie, narazie macierzynstwo ja przytloczylo... później jak się unormuje to waga odbije błyskawicznie do góry
Ja też w sumie po porodzie byłam chuda. Na macierzyńskim sobie odbiłam
Ale ona ma alergię na pszenicę, kukurydzę i jeszcze coś i przy tym co je ciężko przytyć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 23:08
-
hipisiątko wrote:Ja miałam identycznie. Przed ivf zdrowe żarcie. Warzywka. Jajeczka. Owoce i zero chemii praktycznie. A teraz wpieprzam biały chleb z masłem i serem z tym że wszystko domowej roboty. A brokuły moje kochane leżą i czekają w lodówce jak znów je przeprosze. A zauważyłam że podczas stymulacji nie miałam ochoty na słodkie wręcz mnie mdliło i odrzucało od tego. A teraz czasem pozwalam sobie na grzeszki.Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
a ja z kolei mam problem z przytyciem. Już wazylam 62kg przy wzroście 175, a teraz znowu mi spadło do 58. I tak tej wagi się cały czas dzielnie trzymam choćbym nie wiadomo co i ile jadła
a jem co chwilę bo ciągle głodna jestem
i za chiny ludowe nie moge przytyc. Ale nie jem wieczorami za duzo i słodyczy tez na wieczór nie jem, wiec moze stad to
Lavende86, malutka_mycha, Multiwitamina, hipisiątko lubią tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Dziewczyny pomóżcie:
Estradiol 164,00 pg/ml
Progesteron 14,60 ng/ml
Testosteron 40,00 ng/dl
badania robiłam w 26 dniu cyklu (a cykle mam 28 dni). orientujecie się czy to dobre wyniki?1912 beta- 22-11-2018
337 beta- 19-11-2018
128 beta 17-11-2018
12 CS
styczeń 2018 CP -
Ja mam 169cm wzrostu, do 20 roku życia ważyłam 48kg i nie mogłam przytyć. Teraz ważę właściwie już ciągle 56kg z małymi wahaniami.
Mój mnie wkurza, bo teraz mówi, że jak lekarz zakazał się seksić, to nie można. Nie wiem czemu oni dygają, że niby 4 pęcherzyki naraz pękną skoro nawet ten 25 nie pęka a co dopiero miałby nagle ten 15mm... Jak on przez 4 dni urósł ledwo 3mm. Już mam tego wszystkiego dosyć. Czuję się jak jakaś desperatka a mam wrażenie, że zawsze muszę odpuszczać właśnie wtedy, kiedy jest jakiś cień szansy... -
Nefre no tak się boję dokładnie, że raz na rok się trafiła szansa w koncu i cholera wie, co będzie za miesiąc. Przy takim amh jak moje to może tak być, że będzie za każdym razem rosło kilka.
Też już sobie myślę, że mogłam mu nie mówić. On się boi że coś się stanie i że sam się na tym nie zna, więc nie wie co robić. Ale serio wydaje mi się aż niemożliwe, że nagle pękną naraz wszystkie jak między dużym a małym jest 1cm różnicy... Boli mnie tylko brzuch przez te pęcherzyki a tak naprawdę, to boję się, że w ogóle żaden nie pęknie a tylko będą rosły jak głupie. -
Nie no tak serio to nie żałuję, że mu powiedziałam, bez sensu byłoby ściemniać. Jutro mam iść do lekarza na jego dyżur w szpitalu, nie zapytałam nawet na którą ani gdzie go tam znajdę z tego wszystkiego
Zozo mam 27 lat i amh 29. -
NEfre to mój drugi ale pierwszy był z innym lekarzem i był ten pęcherzyk 1 miał 14mm a lekarz na pałę dał mi zastrzyk
I gówno z tego wyszło miałam mega bóle brzucha, nic nie pękło i dałam sobie spokój. Potem przeprowadzka itp. i dopiero teraz spróbowałam znowu. Mój mówi że dobrze, jeśli bardzo chcę to spróbujemy. Ja pomyślę i zobaczę wieczorem.
Ogólnie beznadziejnie jest tak się seksić na gwizdek albo wstrzymywać na zawołanie. Najchętniej bym olała to wszystko ale u mnie tak się nie da jak przez rok ani razu nie miałam naturalnie owulacji
Zaraz wrzucę fotkę mojego rękodzieła hehe. Wczoraj nic nie porobiłam, bo już miałam wszystkiego dość. Dziś lub max do jutra tak będzie a potem mi przejdzie
-
Taką zrobiłam na prezent dla mamy ostatnio
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cf4323b1f007.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2018, 09:37
Multiwitamina, czekamynadzidzie, hipisiątko lubią tę wiadomość
-
Adry wrote:czyli rozumiem, że owulacja przypadła w 18 dc, po 8 dniach od owulacji robiłaś badanie, a faza lutealna (ta od owulacji do miesiaczki) trwa u Ciebie 10 dni? jaką metodą wyznaczyłas owulację?
Owulacje dokładnie miałam 3 lub 4 listopad. Na usg w dniu 2 listopad pęcherzyk był widoczny, a 5 listopada na usg już go nie było- ale widać było ciałko żółte. Monitorowałam swój cykl dokładnie przez usgAdry lubi tę wiadomość
1912 beta- 22-11-2018
337 beta- 19-11-2018
128 beta 17-11-2018
12 CS
styczeń 2018 CP -
Nefre no ja też bym wolała tak na spontana próbować. Ale jak masz stymulację i monitoringi co 2 dzień to weź bądź spontaniczna... Ciężko tak.
Ja nie zmieniam kolorów tylko włóczka jest taka cieniowanaDziękuję
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2018, 09:52
-
Adry wrote:a badanie hormownów kiedy zrobiłaś, w poniedziałek? wczoraj?
sorry za tyle pytań
Wczoraj robiłam badania- czyli zakładając że owulacja było jednak w niedziele to było to 9 dpo.
Jutro lub dziś powinnam dostać @1912 beta- 22-11-2018
337 beta- 19-11-2018
128 beta 17-11-2018
12 CS
styczeń 2018 CP