X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry no właśnie, jak trzeba to człowiek się jakoś przymusi hehe :D Ale dla przyjemności, to już nie zawsze są siły i ochota.

Adry lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry, no właśnie jest tak jak piszesz. U nas też dziś było kilka pobudek. Wołała o siku, potem o prosiaczka, potem, że jej zimno i mam ją przykryć. Chodziłam do niej jak zombie, na półśpiąco. A o 6:30 trzeba było wstać, wyszykować siebie, potem dziecko do przedszkola i szybko do pracy na 12h. I nawet jak w pracy jeszcze mam ochotę i planuję romantyczny wieczór to czasami do wieczora już mi przejdzie i marzę tylko żeby zasnąć :-D Kiedyś człowiek skupiał się na sobie, a teraz jednak są inne obowiązki na pierwszym miejscu.

Adry lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie też mąż częściej wstaje do małej, ale ona teraz potrafi domagać się konkretnej osoby. Raz woła mamę raz tatę i jak nie przyjdzie ta osoba, która była wywołana to potrafi wołać do skutku :-D

Wczoraj poszła spać o 20:00. Ogólnie jak jest przedszkole to szybciej pada. No ale za to męża nie było i późno wrócił.

Adry lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • gościniec Debiutantka

Wysłany: 15 listopada 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu.

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 15 listopada 2018, 13:31

• Lavende86 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ostatnio ze spaniem było nieźle, a dziś nie bardzo. Ona ostatnio nie chce spać w przedszkolu i jak ją odbieramy to jest zrypana totalnie. Dla niej tam jest tak intensywny czas, że później pada. Wczoraj w szatni zrobiła scenę i matce wstydu narobiła bo nie chciała się ubrać. Był krzyk, wrzask i płacz. Normalnie ze zmęczenia jej nerwy puściły. A z sali wchodziła jeszcze z uśmiechem. Nagle pstryk i inne dziecko. Potem jak udało nam się wyjść stamtąd to nagle jej przeszło i była zadowolona. No ale kazanie było i musiała mnie przepraszać.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    I ja to jeszcze nie mam tak "ciężko", koleżanka, która rodziła 3 tygodnie przede mną ANI RAZU jeszcze przez te półtora roku nie przespała całej nocy - ma 2-3 pobudki, a jak syn się urodził to był czas, że budził się co godzinę... ;)

Ja tak miałam z moim gdy się urodził do jakoś właśnie 1,5 roku. Także nie wiem jak funkcjonowałam. Potem miał takie jazdy że szedł spać a za pół godziny wrzask jakby go obdzierali. Nie wiadomo o co chodziło. Trwało to jakoś 2 m-ce.

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre - moja mówi "Ciebie nie wołałam!"

Adry lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja niestety gada non stop. Wczoraj mnie czesała i mówi do mnie "Przestań się tak ruszać droga panno!"

Frida91, Adry, malutka_mycha lubią tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Beatrix_ Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multiwitamina wrote:
    Czołem dziewczynki .
    Nie odniosę sie do debaty. Wpadłam na chwilę. Narobiłam i lecę dalej.
    Dziś przyszła paczuszka. Pierwsze co dla młodego kupiłam.
    To na górze to rozłożony rożek.
    A podusia zajebista haha

b2119c00a53dd87fmed.jpg
    Mam w taki wzor moja poduche ciążową. Jest ekstra :)

Adry, Multiwitamina lubią tę wiadomość

6dbd72f665.png

h4zp9jcg0106napq.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multi - miałam identyczny wzór rożka przy mojej małej tylko, że biały. Koty identyczne :-)

Multiwitamina lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Beatrix_ Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Też byś się pochwaliła co córci już kupiłas, a nie tak na pusto :PPPPPPP ;)
    Córci to nic jeszcze :) Sobie kupilam poduche ciążową do spania :D :P

Adry, malutka_mycha lubią tę wiadomość

6dbd72f665.png

h4zp9jcg0106napq.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende świetne ma te teksty :D pewnie jej tak kiedyś powiedziałaś i powtarza :)

Hej Beatrix, jak się czujesz?

Lavende86, Beatrix_ lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2019, 20:13

Adry, Zozo lubią tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multi nie przejmuj się. To że dziecko to nie znaczy, że musi być ubrane pstrokato jak klaun ;) Nie wiem co złego jest w szarościach albo w kotkach. Nie przejmuj się tym jej gadaniem :)

Adry, Multiwitamina, Lavende86 lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi to wręcz się nie podoba taka pstrokacizna, wszystko w jakieś infantylne wzorki, kolorowe... Wolę stonowane barwy właśnie :) Te kotki są subtelne, nie jakaś tandeta.
    Dlatego ja bym wolała sama dobierać ubranka niż oddać całkiem tę działkę mamie lub teściowej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2018, 14:47

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2019, 20:13

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    ciekawe po kim charakterek :D
    Właśnie nie wiem. Teść jest uparty i zawsze wie najlepiej, a moja matka choleryczka :-D Jak mnie dziecko wkurzy to mówię staremu, że to mieszanka jego ojca i mojej matki :-D

Multiwitamina, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieważne jakie kolory, ważne żeby zdrowe było... Ja mam masę ubranek po synku. Nie mam zamiaru kupować nowych jak będzie dziewczynka. Tzn tych body i śpioszków. Jeszcze mam po córce siostry też masę. Pewnie coś tam kupię, ale rożek córka siostry miała po moim (niebieskie chmurki i słoniki) i też nie kupię nowych rożków, szkoda kasy. Tak samo kocyki, mam niebieskie i białe z niebieskie zebry i w nosie mam. :)

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multiwitamina wrote:
    No. Teściowej pokazałam.. A bo czarne koty a bo nieszczęście, a obszary smutny kolor. Tak się dzieci smutno nie ubiera. Aha to a tamto sramto. Jej się nie podoba ale to nasze dziecko, tylko ona się boi jak będziemy je ubierać. Że pół z tego co kupiła nam się nie spodoba przy takim guście bla bla
    Wkurwilam się powiedziałam że skoro tak to nie potrzebuje żeby mi coś dawała.
    No i jak z mężem 2gi raz rozmawiała to tylko te słowa jej się w pamięci utkwily.
    Jak nie moja teściowa ...
    Mówię jej że jak wierzy w Boga to niech gusła przestanie. Bo już za dużo tego.

Zezarłam czekoladę położyłam się z moją poducha. Dla męża powiedziałam że nic od niej nie chce. A dla dziecka zdążę kupić i tyle.
    Multi, teściowa starej daty i nie wie, że teraz jest taka moda. A z czarnymi kotami to już nieźle pojechała :-D Masakra. Przecież to tylko wzór. Nie ma się co przejmować.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multi czasami taki nagły wybuch emocji i rozładowanie atmosfery jest dobre :) przynajmniej sobie wyjasnilyscie pewne kwestie więc nie powinna być w przyszłości zdziwiona że dziecko w pstrokaciznie nie będzie chodzić :)

Ja też wolę stonowane kolory ale z jakimś mocniejszym akcentem czasami. Jak dostanę coś co mniej mi przypasuje to ubiore w to dziecko jak pojedziemy do darczyńcy :) niech ma :) ale przewiduje tylko wyjątkowe sytuację :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/335ab423cb81.jpg
    Wczoraj moja mama kupiła wnuczce pierwsza rzecz :) wadze małej do pudełka z innymi pamiątkami :)

Multiwitamina, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
‹‹ 521 522 523 524 525 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ