X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wszystkie ciuszki mam od przyjaciółki, wózek też. Brakuje mi tylko kocyk, fotelika samochodowego, laktatora, biustonosza do karmienia i koszulki do szpitala. Będę robić kapciuszki na szydełku w styczniu, lutym.

Adry, Beatrix_, malutka_mycha lubią tę wiadomość

npV2p1.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo my czasem zamawiamy i nikt nas do tej pory nie oszukał.

npV2p1.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PayPal

npV2p1.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Czekam na zdjęcia kapciuszkow :)
    Na pewno wrzucę. Moja mama też takie robiła i część potem była dla lalek hi hi hi

npV2p1.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kupiłam sobie kolorowanki. :P To mandale relaksacyjne, jeszcze innego typu zamówiłam. :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cc657cfe2ebe.jpg

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Dziewczyny 2 pęcherzyki pękły :) jest szansa! :D
    trzymamy kciuki Frida!!!! Ten cykl musi być WASZ!!! :)

Frida91 lubi tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Nigdy, a zamawiamy od 2 czy 3 lat nawet po kilka rzeczy w miesiącu. Kupiliśmy nawet odkurzacz ten co sam jeździ po domu, telefony komórkowe (choc teraz opodatkowali i już się nie opłaca) i nikt nas nie oszukal. Sprzedawca dopiero dostaje pieniądze w momencie jak Ty potwierdzisz, ze przesyłka doszła (w sensie płacisz, ale pieniądze przechowuje Ali dopóki Ty nie dostaniesz przesyłki). Dla mnie to jest tak samo bezpieczne jak zakupy na Allegro, tyle że się czeka długo.
    Ostatnio odkryłam fantastyczne plastry na nos z nie mam pojęcia czym na wągry...kilka zabiegów i nos wygląda dużo lepiej a skóra jak pupcia niemowlaczka
    jak Ci coś nie dojdzie to otwierasz spór i jak nie dojdzie po przedłużonym czasie to Ci z automatu oddaja pieniądze więc luuz ;) ja też zamawiam i nigdy z niczym nie było problemów, raz mi się spóźniła przesyłka o miesiąc, ale doszłą ;)

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamawiam i na allegro i na ali. Nigdy nie miałam problemów. Lubię takie zakupy :-)

Frida - ale by były jaja gdybyś pykła bliźniaki :-D U nas w rodzinie jest dużo bliźniaków. Od strony mamy chyba z 5 par. Moja mama ma siostrę bliźniaczkę, kuzynów bliźniaków i chyba 2 jej kuzynki mają też bliźniaki. Babcia zawsze mi mówiła, że jak moja mama nie miała to padnie na mnie, ale raczej wątpię :-P

Beatrix_, Frida91 lubią tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienka - @ miałam tylko raz. Cykl normalny, 30 dni jak zawsze. Z tym, że nie miałam zabiegu...

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2019, 20:14

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende jakbyś zaszła teraz to nie ma takiego ryzyka jak po łyżeczkowaniu. Z drugiej strony byłaś już dość daleko z ciążą (coś 9 tydzień?)więc nie wiem jak tam sprawy z obkurczeniem macicy i grubością.

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Beatrix_ Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    Ja zamawiam i na allegro i na ali. Nigdy nie miałam problemów. Lubię takie zakupy :-)

Frida - ale by były jaja gdybyś pykła bliźniaki :-D U nas w rodzinie jest dużo bliźniaków. Od strony mamy chyba z 5 par. Moja mama ma siostrę bliźniaczkę, kuzynów bliźniaków i chyba 2 jej kuzynki mają też bliźniaki. Babcia zawsze mi mówiła, że jak moja mama nie miała to padnie na mnie, ale raczej wątpię :-P
    Lavende 86 no to pięknie jesli oczywiście chcialabys blizniaki. Masz duze szanse. Kiedys czytalam ze predyspozycje do ciazy mnogiej dziedziczy kobieta :) Ja kiedys bardzo nie chcialam a teraz sobie pomyślałam ze byloby super bo juz jestem w takim wieku ze mialabym dwójkę za jednym zamachem :)

6dbd72f665.png

h4zp9jcg0106napq.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multi - ja miałam zawsze gęste włosy, a w ciąży to już w ogóle rewelacja. Co ciekawe po ciąży nie zauważyłam żeby mi więcej wypadały. Mojej siostrze w ciąży się bardzo poprawiły i po porodzie też były ok, a dopiero około 3 lub 4 miesiące po zaczęły wypadać garściami. Masakra.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Beatrix_ Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multiwitamina wrote:
    Dobranoc dziewczyny, ja się odmeldowuje. I tak ostatnio przechodzę sama siebie ,22 i jeszcze mam otwarte oczy;)
    A tak pytanie. W ciąży leciały Wam włosy? Serio nie wiem już jak ratować, dodać jeszcze po ciąży przy karmieniu ... może być ciężko. Możliwe że to moja tarczyca miesza? Eh...
    Multi mi tez lecą strasznie ale moim zdaniem to tarczyca. Boje sie pomyslec co będzie po ciąży...

6dbd72f665.png

h4zp9jcg0106napq.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienkas83 wrote:
    Lavende jakbyś zaszła teraz to nie ma takiego ryzyka jak po łyżeczkowaniu. Z drugiej strony byłaś już dość daleko z ciążą (coś 9 tydzień?)więc nie wiem jak tam sprawy z obkurczeniem macicy i grubością.
    Tylko że ciąża rozwinęła się tylko do 6 tygodnia i taki też był stan macicy.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrix - ja nie chciałam bliźniaków, a teraz myślę, że szkoda że nie było dwójki ;-) Ale pamiętam, że tak sobie wkręciłam to gadanie rodziny, że na usg powiedziałam do lekarki "Niech pani powie, że jest tylko jedno" :-D
    Teraz też średnio bym chciała bo jednak trójka dzieci to już tłum no ale nie będę wybrzydzać bo narazie to ani jednego nie mogę zrobić :-D

Ciąże mnogie zależą tylko od kobiet bo muszą się uwolnić 2 jajeczka na raz. Niektóre kobiety mają z natury takie owulacje i to krąży w rodzinie. U nas same bliźnięta dwujajowe.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze napiszę, że moja babcia dowiedziała się, że będą bliźniaki na porodówce. Urodziła moją ciotkę i za chwile lekarz mówi, że coś duży nadal ten brzuch i nagle wyszła moja matka :-D Babcia w szoku bo szykowała się na jedno. Była to jej druga ciąża i mimo to się nie skapnęła. Miała już wtedy syna. Wszyscy mówili, że będzie kolejny chłopak i to wielki bo brzuch jakiś taki duży :-D

Beatrix_, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png

Wysłany: 16 listopada 2018, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też sa blizniaki w bliskiej rodzinie ;) ale skoro to od kobiety zależy to ta ciocia nie jest ze mna spokrewniona tylko wujek. A u mnie to by nie byla zasługa genów tylko clo :P Tez wczesniej nie chciałam bliźniąt no ale juz nie będę wybrzydzac jak sie tak trafi :)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png

Wysłany: 16 listopada 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
‹‹ 523 524 525 526 527 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ