Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja wszystkie ciuszki mam od przyjaciółki, wózek też. Brakuje mi tylko kocyk, fotelika samochodowego, laktatora, biustonosza do karmienia i koszulki do szpitala. Będę robić kapciuszki na szydełku w styczniu, lutym.
Adry, Beatrix_, malutka_mycha lubią tę wiadomość
-
Frida91 wrote:Dziewczyny 2 pęcherzyki pękły
jest szansa!
Frida91 lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Adry wrote:Nigdy, a zamawiamy od 2 czy 3 lat nawet po kilka rzeczy w miesiącu. Kupiliśmy nawet odkurzacz ten co sam jeździ po domu, telefony komórkowe (choc teraz opodatkowali i już się nie opłaca) i nikt nas nie oszukal. Sprzedawca dopiero dostaje pieniądze w momencie jak Ty potwierdzisz, ze przesyłka doszła (w sensie płacisz, ale pieniądze przechowuje Ali dopóki Ty nie dostaniesz przesyłki). Dla mnie to jest tak samo bezpieczne jak zakupy na Allegro, tyle że się czeka długo.
Ostatnio odkryłam fantastyczne plastry na nos z nie mam pojęcia czym na wągry...kilka zabiegów i nos wygląda dużo lepiej a skóra jak pupcia niemowlaczkaja też zamawiam i nigdy z niczym nie było problemów, raz mi się spóźniła przesyłka o miesiąc, ale doszłą
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Ja zamawiam i na allegro i na ali. Nigdy nie miałam problemów. Lubię takie zakupy
Frida - ale by były jaja gdybyś pykła bliźniakiU nas w rodzinie jest dużo bliźniaków. Od strony mamy chyba z 5 par. Moja mama ma siostrę bliźniaczkę, kuzynów bliźniaków i chyba 2 jej kuzynki mają też bliźniaki. Babcia zawsze mi mówiła, że jak moja mama nie miała to padnie na mnie, ale raczej wątpię
Beatrix_, Frida91 lubią tę wiadomość
-
Lavende86 wrote:Ja zamawiam i na allegro i na ali. Nigdy nie miałam problemów. Lubię takie zakupy
Frida - ale by były jaja gdybyś pykła bliźniakiU nas w rodzinie jest dużo bliźniaków. Od strony mamy chyba z 5 par. Moja mama ma siostrę bliźniaczkę, kuzynów bliźniaków i chyba 2 jej kuzynki mają też bliźniaki. Babcia zawsze mi mówiła, że jak moja mama nie miała to padnie na mnie, ale raczej wątpię
Ja kiedys bardzo nie chcialam a teraz sobie pomyślałam ze byloby super bo juz jestem w takim wieku ze mialabym dwójkę za jednym zamachem
-
Multi - ja miałam zawsze gęste włosy, a w ciąży to już w ogóle rewelacja. Co ciekawe po ciąży nie zauważyłam żeby mi więcej wypadały. Mojej siostrze w ciąży się bardzo poprawiły i po porodzie też były ok, a dopiero około 3 lub 4 miesiące po zaczęły wypadać garściami. Masakra.
-
Multiwitamina wrote:Dobranoc dziewczyny, ja się odmeldowuje. I tak ostatnio przechodzę sama siebie ,22 i jeszcze mam otwarte oczy;)
A tak pytanie. W ciąży leciały Wam włosy? Serio nie wiem już jak ratować, dodać jeszcze po ciąży przy karmieniu ... może być ciężko. Możliwe że to moja tarczyca miesza? Eh... -
Arienkas83 wrote:Lavende jakbyś zaszła teraz to nie ma takiego ryzyka jak po łyżeczkowaniu. Z drugiej strony byłaś już dość daleko z ciążą (coś 9 tydzień?)więc nie wiem jak tam sprawy z obkurczeniem macicy i grubością.
-
Beatrix - ja nie chciałam bliźniaków, a teraz myślę, że szkoda że nie było dwójki
Ale pamiętam, że tak sobie wkręciłam to gadanie rodziny, że na usg powiedziałam do lekarki "Niech pani powie, że jest tylko jedno"
Teraz też średnio bym chciała bo jednak trójka dzieci to już tłum no ale nie będę wybrzydzać bo narazie to ani jednego nie mogę zrobić
Ciąże mnogie zależą tylko od kobiet bo muszą się uwolnić 2 jajeczka na raz. Niektóre kobiety mają z natury takie owulacje i to krąży w rodzinie. U nas same bliźnięta dwujajowe. -
Jeszcze napiszę, że moja babcia dowiedziała się, że będą bliźniaki na porodówce. Urodziła moją ciotkę i za chwile lekarz mówi, że coś duży nadal ten brzuch i nagle wyszła moja matka
Babcia w szoku bo szykowała się na jedno. Była to jej druga ciąża i mimo to się nie skapnęła. Miała już wtedy syna. Wszyscy mówili, że będzie kolejny chłopak i to wielki bo brzuch jakiś taki duży
Beatrix_, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość
-
U mnie też sa blizniaki w bliskiej rodzinie
ale skoro to od kobiety zależy to ta ciocia nie jest ze mna spokrewniona tylko wujek. A u mnie to by nie byla zasługa genów tylko clo
Tez wczesniej nie chciałam bliźniąt no ale juz nie będę wybrzydzac jak sie tak trafi