X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny znowu pojawił mi się płodny śluz. Może jest nadzieja jeszcze :-D hehe

malutka_mycha, Frida91, Multiwitamina, Zozo, Arienkas83, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To świetnie :) bierz się za męża :) jednak może owulacja pojawi się tak jak zwykle :)
    A wcześniej organizm może się przygotowywał do owulacji, rozmyslil się a teraz znowu bierze się do roboty.

Lavende86 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    To świetnie :) bierz się za męża :) jednak może owulacja pojawi się tak jak zwykle :)
    A wcześniej organizm może się przygotowywał do owulacji, rozmyslil się a teraz znowu bierze się do roboty.
    Szczerze to w tym cyklu aż tak mi nie zależy bo w sumie mieliśmy go jeszcze przeczekać. Nie nastawiam się na nic. Nawet podświadomie chyba mam nadzieję, że nie wyjdzie tym razem. Nie wiem czy to nie za szybko. Trochę mam stracha. Nie wiem czy bym przetrwała znowu taki stres.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2019, 20:13

Nefre_ ms, malutka_mycha, Evell, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021

Wysłany: 15 listopada 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Beatrix_ Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Lavende świetne ma te teksty :D pewnie jej tak kiedyś powiedziałaś i powtarza :)

Hej Beatrix, jak się czujesz?
    Hej malutka. Czuje sie całkiem dobrze tylko mam czasami okropny bol plecow a właściwie miesnia przy kregoslupie gdzies. Boli okropnie. No i malutka lubi fikac 24 i 5 rano wiec noce z grubsza nieprzespane :)

A jak u Ciebie?

6dbd72f665.png

h4zp9jcg0106napq.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny 2 pęcherzyki pękły :) jest szansa! :D

Nefre_ ms, Multiwitamina, Evell, Zozo, malutka_mycha, Arienkas83, Adry, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multi wczoraj byłam na siłowni i brzuszki robiłam jak kazalas ;)

Nefre_ ms, Multiwitamina lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witojcie.Kuzwa napisałam tyle i ki skasował post.

Multi nie przejmuj się teściową przecież to twoje dziecko.Moja tez jest czasami jebnieta.Powiem Ci tak kupiłam Hani ostatnio takie rajtki w h&m ładne brokatowe i byliśmy na obiedzie u teściowej. Powiedziała ze jak to można teraz ubierać czarne rajtki dziecku... No ludzie trzymajta mnie...

Arienka poczytam o tym.A twój mąż badał nasienie ?

Multiwitamina lubi tę wiadomość

Wysłany: 15 listopada 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Frida91 lubi tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj byly ;) ale i dzis chyba trzeba poprawić juz z błogosławieństwem doktorka ;)

Ag1988 lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuszki żeby pecherzyk pękł ;)
    Ech a we wtorek ryczałam jak głupia... I po co... Nawet jak nic nie wyjdzie to cieszę się że Chociaz owu jest ;)

Ag1988 lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png

Wysłany: 15 listopada 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrix_ wrote:
    Hej malutka. Czuje sie całkiem dobrze tylko mam czasami okropny bol plecow a właściwie miesnia przy kregoslupie gdzies. Boli okropnie. No i malutka lubi fikac 24 i 5 rano wiec noce z grubsza nieprzespane :)

A jak u Ciebie?
    Mała Cie juz szykuje na czas po porodzie :)
    Mnie też bolą plecy ale u mnie to raczej problem kręgosłupa, nie mięśni. Muszę dużo chodzić żeby funkcjonować. Ale oprócz tego też w porządku :)

A jak przygotowania? Ciuszków jeszcze nie kupujesz, a jak z pokoikiem, wózkiem?

f1d9680377.png

Wysłany: 15 listopada 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida to super wiadomość!! Dobrze ze nie odpuściliscie. Jest jakiś progres - owulacja. Nawet jeżeli nie będzie wymarzonego efektu to coś ruszyło do przodu :)

Frida91 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    Szczerze to w tym cyklu aż tak mi nie zależy bo w sumie mieliśmy go jeszcze przeczekać. Nie nastawiam się na nic. Nawet podświadomie chyba mam nadzieję, że nie wyjdzie tym razem. Nie wiem czy to nie za szybko. Trochę mam stracha. Nie wiem czy bym przetrwała znowu taki stres.

Wiem co czujesz bo miałam to samo. Ile razy mialaś okres po poronieniu? Ja zaszłam po drugim od zabiegu. Byłam 100% pewna że przecież i tak nie uda się zajść skoro wcześniej 7 m-cy to zajęło :) No cóż z synem też od 1 strzału było. :)

Evell-mój nie robił nic, nawet mu nie proponowałam. Na początku starań mówił że jak coś to się przebada no ale nie wiem jak w praktyce by to wyszło. Jemu aż tak nie zależy jak mi no bo przecież mamy 1 dziecko. Takie durne gadanie którego nie znoszę.

Frida-super że działaliście i nie słuchaliście lekarza bo te plemniczki sobie już tam czekały. Może coś wyjdzie. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2018, 19:18

Frida91, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienkas83 wrote:
    Wiem co czujesz bo miałam to samo. Ile razy mialaś okres po poronieniu? Ja zaszłam po drugim od zabiegu. Byłam 100% pewna że przecież i tak nie uda się zajść skoro wcześniej 7 m-cy to zajęło :) No cóż z synem też od 1 strzału było. :)

Evell-mój nie robił nic, nawet mu nie proponowałam. Na początku starań mówił że jak coś to się przebada no ale nie wiem jak w praktyce by to wyszło. Jemu aż tak nie zależy jak mi no bo przecież mamy 1 dziecko. Takie durne gadanie którego nie znoszę.

Frida-super że działaliście i nie słuchaliście lekarza bo te plemniczki sobie już tam czekały. Może coś wyjdzie. :)

No to mamy podobnie,bo mój też tego tak nie bierze do siebie.Dla niego będzie albo nie będzie i koniec tematu... Faceci są z Marsa.

Multi ty pisałaś o tych brzuszkach żeby robić przy owulce i ile ? Bo ja teraz ćwiczę ostro na orbitreku plus kijki .Wzięłam się ostro za siebie i jestem zadowolona.Bo wcześniej jakąś niemoc mnie ogarnęła.

Arienkas83 lubi tę wiadomość

• Beatrix_ Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Mała Cie juz szykuje na czas po porodzie :)
    Mnie też bolą plecy ale u mnie to raczej problem kręgosłupa, nie mięśni. Muszę dużo chodzić żeby funkcjonować. Ale oprócz tego też w porządku :)

A jak przygotowania? Ciuszków jeszcze nie kupujesz, a jak z pokoikiem, wózkiem?
    Wszystko czeka na styczeń bo moj do 10 grudnia w rozjazdach a potem to zaraz święta. Pokoiku nie mamy dla malutkiej wiec nie ma co urzedzac narazie.

Jesli chodzi o wozek to bardzo nie chce tych 3w1 2w1. Chcialabym narazie samą gondole a potem spacerowe taka idealna do podróży. Na ciuszki juz zerkam ake sie jeszcze powstrzymuje bo musze zerknac co mi da bratowa ale są piekne wiec jest ciężko nic nie kupiwac. Chyba zamowie chociaz pieluszki tetrowe :) czekam trochę na Black Friday i wyprzedaże wiec nie chce teraz kupować :)

Mam narazie bodziaka i polspiochy bo dostalam od przyjaciolki wiec tak sibie patrze na nie od czasu do czasu.

Wybraliśmy za to juz lozeczko. Teraz tylko jakis dobry materac trzeba wybrac.

A Ty juz jakies przygotowania poczynilas? :)

6dbd72f665.png

h4zp9jcg0106napq.png

Wysłany: 15 listopada 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2019, 20:14

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 no to kciuki trzymam.
    Przed chwilą byłam u swojej lekarki. Dostałam receptę i fajną historię. Jej znajoma miała straszne problemy z zajściem w ciąże. Naturalnie nie dawali jej nadziei. Za trzecim podejściem do in vitro - udało się. Miała wtedy ok. 25 lat. Potem nie zabezpieczała się nigdy bo po co. W wieku 41 lat niespodziewanie zaszła w ciąże i urodziła zdrową dziewczynkę.

Adry, Arienkas83, Frida91, malutka_mycha lubią tę wiadomość

npV2p1.png
  • Zozo Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry nie oszukali cię tam na tym aliexpres? Ja kiedyś się już szykowalam na zamiar tam zakupów ale słyszałam że tam się płaci i jak paczka nie dojdzie to już klops nie odzyskasz pieniędzy

👧 Córka 26. 08.2011
    Starania od 09.2017
    1 cykl na clo grudzień 2018
    01.19 cb
    12.05.19 [*] 8tc
    2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
    👶🏻 Synek 02. 08.2020
‹‹ 522 523 524 525 526 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ