Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Multi przykro mi ze tak to sie potoczylo, ale cieszy mnie Twoja wola walki. Jestes silna babka. To dobrze! Rozumiem, ze mialas kryzys. Wazne ze sie podnosisz i myslisz co dalej.Nie mamy innego wyjscia
Ta wada jesli ja rzeczywiście masz nie przekresla ciazy. Potrzebny dobry spec, ktory sia Toba zajmie.
Jesli chodzi o tsh doskonale Cie rozumiem. Ja w styczniu mialam tsh 3.08 i powiedzialam gin endo ze staram sie o dziecko a ona dala mi jod na trzy miesiace. Bralam, ale czytalam fora, artykuły. Przewalilam pol internetu. Porozmawialam z kolezankami, ktore tez maja problem z tarczyca w tym z jedna którara leczy sie w kkinice niepłodności. Z tego co sie dowiedzialam takie tsh dla staraczki kwalifikuje sie na leki. Wazne jest zeby nie robic tylko tsh ale tez ft3 ft4 i przeciwciala. Czego moja lekarka mi nie zlecila. Dziewczyny wrecz mowily zeby uciekac od lekarza endo ktory chce leczyc na podst. samego tsh. Moja koleżanka ktora leczy sie w kkinice powiedziala ze ona przy nizszym tsh niz moje(ponad 2) dostala leki i ze wysokie moze blokowac owu. To zalezy od organizmu. I wiesz co powtórzylam panel tarczycowy w kwietniu na wlasna reke. Tsh juz 3.788. Znalazlam endokrynologa i powiedzial mi to samo co sie wcześniej dowiedzialam/wyczytalam. Powiedzial tez ze on by mnie leczyl juz w styczniu i ze tsh moze (nie musi) blokowac owu. Dal lek, kazal powtórzyć badania za 4 tygodnie. Odrazu zaznaczyl ze ma to nie byc samo tsh. Także nie daj sie zbywac. Walcz o swoje bo normy dla staraczek sa inne! Za wysokim tsh moga isc tez problemy z innymi hormonami.
Glowa do góry!!!Adry, Multiwitamina, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość
-
Adry wrote:Beatrix kochana co u Ciebie? Przepraszam, że ostatnio nie zaglądam na tamten wątek, ale lewdo tutaj mam czas coś więcej napisac, a bardzo się zaangażowałam w starania dziewczyn i staram się śledzić w miarę na bieżąco
-
Multiwitamina wrote:Evell śmiało;)
Dziewczyny mnie nic nie boli i minimalnie plamie . Mąż mi mówił że doktor był tam że mną niecale5 min i stwierdził dwurożność macicy, co mi pokazywał na usg.
Przyjęłam to na klatę. Wada nie jest duża i nie mam prawdopodobnie przegrody. Więc taka macica będzie się rozciągać i najwyżej ciążę leżąca . Trudno
Podjęliśmy decyzję o zmianie bo przestało nam się podobać jego prowadzenie.
Ile jest tu dziewczyn które mają one stymulacje niż clo? Ja przy wpisie dostałam receptę na clo 3tabletki jak mu się przypomniałam to 4tabletki w takim razie. Nic o hormonach- To endokrynologa szukać.
Aha ja mam jeszcze przodozgiecie szyjki ...super
Zmieniamy się na Rzeszów. Mamy jedna osobę opatrzona która ma dobre opinie i jeszcze myślimy o profamilii w Rzeszowie
Misja jest taka unormowal hormony , wywołać owulacje ( a cholera to wie czy ja przez hormony jej nie mam ) i się bardziej pilnować w ciąży.
Plan do wykonania i damy radę. Się będę jeszcze dołować. Widzę że przede mną walka ale jak nie my to kto?
Z tym przodozgięciem to chyba własnie dobrze? Ja mam tyłozgięcie i niby ok, ale kiedys doktor mi mówił, ze przodozgięcie byłoby lepsze. Że łatwiej zajść w ciążę i coś tam jeszcze już nie pamiętam.
No Multi, pójdziecie do specjalisty i Wam dadzą jakieś konkretne leczenie i się Wami zaopiekują jak należy. Dobrze, że powiedział Ci, że nie ma już pomysłu i że jak 4xclo nie pomoże to i tak do kliniki. W takiej sytuacji myślę, że nie ma na co czekac tylko od razu drzec do kliniki będzie dobrze!Multiwitamina, Adry lubią tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
nick nieaktualny
-
Evell wrote:Witam. Dziewczyny mogę do was dołączyć?bo widzę, że tutaj więcej piszecie...☺Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Adry wrote:ale probujecie cos w miedzyczasie, czy narazie staranie wstrzymane? Może jeszcze przyjdzie @, dzien się w sumie dopiero zaczął
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMultiwitamina wrote:I jak nadal krwawisz? U mnie minimalne plamienia. Kusi mnie odczekać chwilkę i no ...jaj to się mówi. Nie uważać po prostu jak mam10dc...może kto wie...miesiąc bez stymulacji luteiny...na cud nie liczę przy moim ths, ale nie zamierzam się zabezpieczać a co
Nie. Po nirudanyn hsg tylko kilka dni..mozesz zobaczyc na wykresie. Bylam pewna za to ze owu nie bylo bo ZAWSZEmnie boli...a progesteron mówi co innego...chyba ze byla ale nie pekl pecherzyk..Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2018, 11:49
-
nick nieaktualnyPoza tym wczoraj stwierdzilam ze nie dam rady pracowac w nocy...ledwo do 22 wytrzymalam....juz mialam taki kryzys ze myslalam ze zemdleje...albo ze po prostu pójdę do domu...fakt wstalam o 6...i malo co jadlam bo dopiero po badaniu kolo 10 sniadanie i w pracy pidziubalam bulke słodką ale jakoś jesc nie moglam..a co bedzie po nocy? Jestem przerazona
-
nick nieaktualnyAdry wrote:a nie masz możliwości się z kimś zamienić? albo jakoś się dogadać, żeby Cię nie dawali na noce?
Nie chce szukac innej pracy znów bo jak to wygląda...piza tym nie chce wracac do handlu...meczylo mnie to czy to extra butik z sukienkami za tysiaka czy zeykly spizywczak - kada taka sama... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMultim. A Ciebie bolał po owu i clo brzuch?wiesz mnie boli strasznie wiec nie wiem jaki to ma być ten ból,nie wiem czy to może być też objaw zagnieżdżania się zarodka,bo w pierwszej ciąży tak właśnie miałam zanim nie wiedziałam że jestem strasznie mnie bolał brzuch dokładnie tak jak teraz.Sama już nie wiem co myśleć. A JAK SIĘ CZUJESZ ??
-
nick nieaktualnyAdry wiadomo ze pojde...na szczescie moj syn juz umie sie sam ogarnąć i obsluzyc mikrofale czy czajnik...nawet jajecznice sobie robi i mi kawe..ale wiadomo jakie jest spanie w dzień....
Co do bólu owu to on trwa 1,2 dni..u mnie kilka godzin bądź kilkadziesiat minut...
Mnie tez ćmi w tym cyklu na@ ale ja tak mam od hsg nieszczesnego...Adry lubi tę wiadomość