Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Adry wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was posiada sprawdzony przepis na dobrą zupę z buraczków? Nie chodzi mi o taki typowy barszcz na wigilię, raczej zupę z marchewką, ziemniaczkami i 2-3 buraczkami. Chodzi mi o taki sposób obróbki tych buraczków, żeby było smacznie
Będę wdzięczna za wszelkie info. 3 zupy - na bazie tego co znalazłam w necie -wyladowały w kiblu
wazne zeby nie gotowac startych bo traca smak i nie doprawiac cytryna od razu bo nie zmiekna buraki ani ziemniaki.
Adry lubi tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Dziewczyny padam. Właśnie wróciliśmy z małą do domu. Koniec wygnania narazie. Dalej męczy mnie gardło i katar, a nie mogę odpocząć bo cały czas zajmuję się małą. Byliśmy dziś u moich rodziców. Przyjechała kuzynka z mężem i synem 4,5 roku. Też żywy jak moja. Bawili się, a potem się kłócili i można było oszaleć. Albo jedno ryk albo drugie
No i kuzynka pochwaliła się, że jest w drugiej ciąży. Także tak. Kolejna ciąża w mym gronie. Zaczęła mi mówić jak to wyluzowała się, odpuściła i wyszło. Potem z matką zaczęły mi mówić, że muszę być cierpliwa i że mam jeszcze czas na te sprawy mimo, że nie poruszyłam tematu i trochę mnie to wkurzyło. Moja matka jak tylko ktoś jest w ciąży to patrzy na mnie i zaczyna się gadka: "Ty masz jeszcze czas".
Tak bym poleżała w łóżku, ale nie mogę -
Frida - może za wcześnie zrobiłaś test. Zobaczysz czy @ będzie w terminie. Temperaturą nie ma się co sugerować bo mi w szczęśliwym cyklu spadała przed @ a w dzień @ skoczyła mocno i już została wysoko. Ponoć tak często jest.
Frida91 lubi tę wiadomość
-
A ja byłam z synkiem teściem i szwagierką w górach.
Mężowi się nie chciało. Pojechaliśmy do teściowej w odwiedziny która jest w sanatorium. Także obiadek w karczmie góralskiej choć był mocno średni ale klimat złapany.
Multiwitamina, Lavende86, Adry, Evell, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFrida91 wrote:Hej dziewczyny nie odzywalam sie no siedzimy u tesciow i jakos nie mialam chwili. Testowałam testami sikanymi i biel bez zadnego cienia. Okresu i plamienia brak za to duzo sluzu jakiegos bialego. Jutro mialam isc na betę ale juz sama nie wiem. Pewnie nic z tego nie będzie. Chociaz niby wczesnie na te testy sikane... Nawet termometru nie wzięłam i nie mogę sprawdzić czy temp juz zaczęła spadać.
Jeszcze poklocilam sie z moim i tak zwalony mam humor.
A który u Ciebie dzień cyklu? Mój lekarz powiedział, że w ogóle mam nie robić testów z moczu, tylko jak po 7 dniach od odstawienia duphastonu, czyli od 36 dnia cyklu mam zrobić od razu bete a potem kolejną po 72 h. Także może za wcześnie, albo po prostu na bete śmigaj! nie łam się, jeszcze wszystko może być pięknie!!!A ja też się dziś pokłóciłam z Mężem.. Oni są jak wielkie dzieciaki.. Czasem mam ochotę wyjść i nie wrócić..Frida91 lubi tę wiadomość
-
Dzieki dziewczyny.
A myślicie ze ta beta 12po to juz będzie wiarygodna? Okres teoretycznie powinnam mieć w środę.
Dzięki wam za pocieszenie.
Z mężem już w miare sie pogodzilam, teściowa go opieprzyla
Kochane jutro więcej napiszę i poczytam co pisalyscie. Buziaki miłego wieczoruCóreczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
nick nieaktualny
-
Adry wrote:Lavende, ja dla Ciebie obstawiam cykl grudniowy
Będziesz miała dwoje dzieci z września
więc zaciśnij poślady, psitka w górę i do dzieła
No właśnie wkurwia mnie gadanie, że mam czas. Mam 32 lata i nie uważam, że mam dużo czasu. Z ciąży kuzynki się cieszę bo ona również miała poronienie zatrzymane identyczne jak ja i dopiero po roku znowu zaszła. Bez żadnego leczenia. No i w cyklu w którym zaszła miała ponoć testy owulacyjne non stop negatywne. A bara bara było tylko raz przez cały cykl bo oni teraz będą się przenosić do nowowybudowanego domu i chwilowo musieli przenieść się do teściów, a jej mąż non stop na budowie i w pracy. Także to był złoty strzał jak to się mówi.
U mnie wśród rodziny, a głównie znajomych istny wysyp ciąż, ale to chyba ten wiek. Większość osób stwierdza, że nie ma na co czekać. Co miesiąc się o kimś dowiaduję. Z tych koleżanek co chciały zajść to już wszystkie zaszły albo i urodziły w czasie moich starań. Jeszcze jedna koleżanka mi została, która też nie może zajść, ale pewnie niedługo napisze do mnie z radosną nowinąTakie życie. Ja już się z tym pogodziłam
Adry, czarnulka24 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEvell wrote:Cześć laski.Ja jutro z rana jadę na krzywą cukrową i insulinową,trzymajcie kciuki,żebym się nie pożygała. ..
Wróbel ładny samochód
Dasz radę! Nie jest tak źle! Tylko weź sobie coś do czytania/ oglądania żeby Ci czas szybciej w laboratorium zleciał. Trzymam mocno kciuki!!!Evell lubi tę wiadomość
-
Evell - ja się nie pożygałam, ale po pół godzinie zemdlałam
haha Nie wiadomo co gorsze. Mnie ta glukoza pozamiatała. Do końca musiałam leżeć.
Wróbel - niezła furaNa codzień nią śmigacie?
Adry - każda fajna bajka czytana milion razy zaczyna się przejadać -
Adry wrote:Dziewczyny, dobry ten film co się na dwójce teraz zaczyna? "Nieulotne"?
zerknelam na opinie na filmwebie jaka wystawilam
Adry lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Ale ja jestem bardzo wymagająca kreski chodzi o filmy
chyba dlatego że większość obejrzałam
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱