X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was posiada sprawdzony przepis na dobrą zupę z buraczków? Nie chodzi mi o taki typowy barszcz na wigilię, raczej zupę z marchewką, ziemniaczkami i 2-3 buraczkami. Chodzi mi o taki sposób obróbki tych buraczków, żeby było smacznie :) Będę wdzięczna za wszelkie info. 3 zupy - na bazie tego co znalazłam w necie -wyladowały w kiblu ;)
    Kochana ja to robie tak. Gotuje ziemniaki w kostke wloszczyzne i cale buraki w bulionie. Jak zmiekna to buraki wyciagam,scieram ba tarce, dodaje z powrotem do zupy. Doprawiam sokiem z cytryny i przyprawami :) wazne zeby nie gotowac startych bo traca smak i nie doprawiac cytryna od razu bo nie zmiekna buraki ani ziemniaki.

Adry lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry ja bardzo lubie a w sumie dawno nie robiłam... Narobiłaś mi smaka ;)

Adry lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny padam. Właśnie wróciliśmy z małą do domu. Koniec wygnania narazie. Dalej męczy mnie gardło i katar, a nie mogę odpocząć bo cały czas zajmuję się małą. Byliśmy dziś u moich rodziców. Przyjechała kuzynka z mężem i synem 4,5 roku. Też żywy jak moja. Bawili się, a potem się kłócili i można było oszaleć. Albo jedno ryk albo drugie :-D No i kuzynka pochwaliła się, że jest w drugiej ciąży. Także tak. Kolejna ciąża w mym gronie. Zaczęła mi mówić jak to wyluzowała się, odpuściła i wyszło. Potem z matką zaczęły mi mówić, że muszę być cierpliwa i że mam jeszcze czas na te sprawy mimo, że nie poruszyłam tematu i trochę mnie to wkurzyło. Moja matka jak tylko ktoś jest w ciąży to patrzy na mnie i zaczyna się gadka: "Ty masz jeszcze czas".

Tak bym poleżała w łóżku, ale nie mogę :-/

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida - może za wcześnie zrobiłaś test. Zobaczysz czy @ będzie w terminie. Temperaturą nie ma się co sugerować bo mi w szczęśliwym cyklu spadała przed @ a w dzień @ skoczyła mocno i już została wysoko. Ponoć tak często jest.

Frida91 lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja byłam z synkiem teściem i szwagierką w górach. :D Mężowi się nie chciało. Pojechaliśmy do teściowej w odwiedziny która jest w sanatorium. Także obiadek w karczmie góralskiej choć był mocno średni ale klimat złapany. :)

Multiwitamina, Lavende86, Adry, Evell, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Hej dziewczyny nie odzywalam sie no siedzimy u tesciow i jakos nie mialam chwili. Testowałam testami sikanymi i biel bez zadnego cienia. Okresu i plamienia brak za to duzo sluzu jakiegos bialego. Jutro mialam isc na betę ale juz sama nie wiem. Pewnie nic z tego nie będzie. Chociaz niby wczesnie na te testy sikane... Nawet termometru nie wzięłam i nie mogę sprawdzić czy temp juz zaczęła spadać.
    Jeszcze poklocilam sie z moim i tak zwalony mam humor.

A który u Ciebie dzień cyklu? Mój lekarz powiedział, że w ogóle mam nie robić testów z moczu, tylko jak po 7 dniach od odstawienia duphastonu, czyli od 36 dnia cyklu mam zrobić od razu bete a potem kolejną po 72 h. Także może za wcześnie, albo po prostu na bete śmigaj! nie łam się, jeszcze wszystko może być pięknie!!!A ja też się dziś pokłóciłam z Mężem.. Oni są jak wielkie dzieciaki.. Czasem mam ochotę wyjść i nie wrócić..

Frida91 lubi tę wiadomość

• Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2019, 20:51

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny.
    A myślicie ze ta beta 12po to juz będzie wiarygodna? Okres teoretycznie powinnam mieć w środę.
    Dzięki wam za pocieszenie.
    Z mężem już w miare sie pogodzilam, teściowa go opieprzyla :P
    Kochane jutro więcej napiszę i poczytam co pisalyscie. Buziaki miłego wieczoru

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida tak jak Ci pisałam, mój lekarz kazał czekać aż tyle dni... I będę się słuchać, bo nie chcę się nakręcać. Zna się facet na rzeczy ;) Także cierpliwości!!! :)

Wysłany: 25 listopada 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Lavende, ja dla Ciebie obstawiam cykl grudniowy :) Będziesz miała dwoje dzieci z września :D więc zaciśnij poślady, psitka w górę i do dzieła :P
    Adry fajnie by było, ale zobaczymy. Mała została poczęta w styczniu, ale wcześniej się urodziła (termin miałam na październik) ;-) No właśnie wkurwia mnie gadanie, że mam czas. Mam 32 lata i nie uważam, że mam dużo czasu. Z ciąży kuzynki się cieszę bo ona również miała poronienie zatrzymane identyczne jak ja i dopiero po roku znowu zaszła. Bez żadnego leczenia. No i w cyklu w którym zaszła miała ponoć testy owulacyjne non stop negatywne. A bara bara było tylko raz przez cały cykl bo oni teraz będą się przenosić do nowowybudowanego domu i chwilowo musieli przenieść się do teściów, a jej mąż non stop na budowie i w pracy. Także to był złoty strzał jak to się mówi.

U mnie wśród rodziny, a głównie znajomych istny wysyp ciąż, ale to chyba ten wiek. Większość osób stwierdza, że nie ma na co czekać. Co miesiąc się o kimś dowiaduję. Z tych koleżanek co chciały zajść to już wszystkie zaszły albo i urodziły w czasie moich starań. Jeszcze jedna koleżanka mi została, która też nie może zajść, ale pewnie niedługo napisze do mnie z radosną nowiną :-D Takie życie. Ja już się z tym pogodziłam :-D

Adry, czarnulka24 lubią tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry - u nas ulubiona bajka to Roszpunka. Mam już jej dość :-P A na drugim miejscu Śnieżka.

Adry lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Była dyskusja o samochodach to się pochwalę naszym
    91d641dd2ad5a70cmed.jpg

77500df55bb2e138med.jpg

d38ff3eb846cfedamed.jpg

Adry, czarnulka24, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

npV2p1.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie takim to bym się nie bała ale ona (Suzi) stała w warsztacie i była motana a my się tłukluśmy po zderzaki dla niej złomem który trzymał się tylko na rdzy i siłe przyzwyczajenia.

npV2p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laski.Ja jutro z rana jadę na krzywą cukrową i insulinową,trzymajcie kciuki,żebym się nie pożygała. ..

Wróbel ładny samochód ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    Cześć laski.Ja jutro z rana jadę na krzywą cukrową i insulinową,trzymajcie kciuki,żebym się nie pożygała. ..

Wróbel ładny samochód ;)

Dasz radę! Nie jest tak źle! Tylko weź sobie coś do czytania/ oglądania żeby Ci czas szybciej w laboratorium zleciał. Trzymam mocno kciuki!!!

Evell lubi tę wiadomość

• Lavende86 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell - ja się nie pożygałam, ale po pół godzinie zemdlałam :-D haha Nie wiadomo co gorsze. Mnie ta glukoza pozamiatała. Do końca musiałam leżeć.

Wróbel - niezła fura :-D Na codzień nią śmigacie?

Adry - każda fajna bajka czytana milion razy zaczyna się przejadać :-P

zAz2p1.png
    3aKqp2.png

Wysłany: 25 listopada 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Dziewczyny, dobry ten film co się na dwójce teraz zaczyna? "Nieulotne"?
    Mocno średni. Ogladalam. Szalu nie bylo, ale malo co go pamietam :) zerknelam na opinie na filmwebie jaka wystawilam :)

Adry lubi tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja jestem bardzo wymagająca kreski chodzi o filmy ;) chyba dlatego że większość obejrzałam ;)

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
‹‹ 551 552 553 554 555 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ