X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2019, 11:29

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    u nas to chyba ogolnie jakos tak przez brak czasu zeby przysiasc i spedzic razem czas. Wczoraj do 2 w nocy robilam corci zaproszenia na urodziny. Podeszlam do tematu ambitnie i robie je sama. Jak skoncze to wstawie zdjecia (tak samo jak z mata, ktora lezy w szufladzie niegotowa i kwiczy :)). Kupilam kolorowe lizaki w manufakturze cukierkow i do nich dolacze kartoniki z zaproszeniem, nad ktorymi sie wczoraj meczylam. Nie bedzie to nie wiadomo co, ale lubie robic rzeczy sama. Zaproszen bedzie cale 6 sztuk i moze jeszcze jak mi wystarczy materialow to 3 dla prababc (ktore i tak nie beda) wiec to nie jest jakas praca na miesiace, ale jednak kilka wieczorow musze przysiasc.
    Poza tym aranzujemy jeden z balkonow na taki bardziej chillowy, zamowilam lezaki takie drewniane z materialem jak nieraz pod restauracjami czy barami ustawiaja, ze jak siadziesz to juz nie wstaniesz, stolik, sztuczną trawę lampki z ikea a dziecku wlasnie szukam piaskownicy :P takiej w muszelce zamykanej, ze moze byc piaskownica/basen, albo kulki mozna wrzucic, na noc sie zamyka i nic sie nie brudzi (do naszej osiedlowej strasznie sikają koty i jakos nie mam odwagi jej tam jeszcze wsadzić )... i tak wymyslam sobie kuzwa miliard rzeczy, a ze jest dziecko to robie je nie przez wieczor czy jeden dzien tylko doslownie tygodniami. Mąż pracuje bardzo duzo i sie rozmijamy, a jak sie rozmijamy to są wspolne zale i pretensje. :) proza zycia
    ano dokładnie, nic dodać nic ująć. Proza życia.
    Ja się trochę boję, że jak teraz się tak kłócimy i nie dogadujemy to co będzie później jak dziecko przyjdzie :/
    a zawsze byliśmy parą która prawie się nie kłóciła, teraz ostatnio jakiś gorszy okres nastał :( i to nie wiem już czy przez te nieudane starania, czy przez pracę oboje się frustrujemy i wyżywamy na sobie :/

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱

Wysłany: 5 maja 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multiwitamina wrote:
    Tak:) na znanym lekarzy ma 1 negatywna opinie na 120chyba i 5 gwiazdek . A mój stary 3 gwiazdki i kilka neg.
    Niby się tym nie kierowałam nigdy...to mimo wszystko...poszperałam
    to dobrze świadczy ;) pójdziesz i zobaczysz jak tam ;) ja w pon się muszę umówić na wizytę, ale to dopiero tuż przed owu, mam nadzieje ze ten wynik AMH zdąży przyjść do tego czasu :)

Multiwitamina lubi tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multiwitamina wrote:
    Jest ok. Wczoraj troszke krwawilam ale nie ma tragedi. Dzis chyba tylko takie brudzenie
    A psychicznie się pozbieralam i szykuje na wizytę. Będziemy kogoś szukać do skutku. Jak będzie trzeba nawet w Krakowie . Ale ktoś nam musi pomóc;)

Kochana w Krakowie to wiem,że jest dużo lekarzy w tym ginekolog-endokrynolog jak takiego potrzebujesz, jak nie znajdę w ciążę to sama bym chciała iść do takowego,żeby mi powiedział czy naprawdę nam ten zespół policystycznych jajników. A do Krakowa mam 80 km,multi a ty skąd jesteś ?

Wysłany: 5 maja 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

czekamynadzidzie lubi tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021

Wysłany: 5 maja 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile ja miałam nadrabiania :p a ze 2 czy 3 dni mnie raptem nie było :p

Multi ściskam Cię mocno :* Mam nadzieję, że trafisz na lekarza, który Cię w końcu będzie umiał poprowadzić.
    Wcześniej pisałaś, że nawet bierzesz pod uwagę Lublin czy Kraków. Ale Lublin to zdecydowanie odradzam :(

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

01.2021 puste jajo (* 8 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multi super ze tak szybko masz wizytę u nowego gina.
    Trzymam kciuki by sie odpowiednio Tobą zajął.
    Rozumiem niecierpliwośc- sama bym chciala wszystko zrobic na juz...a tak ciągle czekanie...

• Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:

Słuchajcie, trawa na balkonie to zajebista sprawa... nie mam mozliwosci miec ogrodka, wiec sprobowalismy z tą trawą. Myslalam, że to jakas wiocha bedzie, ale przeszła moje najsmielsze oczekiwania. Czekamy na wieczor, az mala pojdzie spac i piwkujemy, w koncu bedzie okazja pogadac.

Co do balkonu to my w nowym mieszkaniu będziemy mieć na tyle duży ten balkon, że na pewno postawimy tam stolik z krzesełkami, mąż zamontuje mi taki wiszący hamak/bujak kulę, a i jeszcze zostanie miejsce, żeby pojeździć tam hulajnogą ;p

Adry w takim razie miłego, spokojnego wieczoru Wam życzę :*

Adry lubi tę wiadomość

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

01.2021 puste jajo (* 8 tc)
  • arienka83b Koleżanka

Wysłany: 5 maja 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziewczyny tu dużo piszecie, ciężko ogarnąć gdy wpadam tutaj raz na parę dni.:) Staram się nabrać dystansu do tych starań, na razie żyję wakacjami. Wczoraj synek pojechał na wieś z babcią a my wieczorkiem na grilla poszliśmy. Poszalalam z winem, dawno tyle nie wypiłam, ale bez rewolucji i dziś nawet nie mam kaca. :D Dawno się tak nie wyluzowalam, w ciąży na pewno nie jestem, po prostu tego nie czuję i temperatura jakoś wolno rośnie. Nie mam wyrzutów sumienia, za każdym razem po rzekomej owulce nic nie pije, a ostatnio ciągle gdzieś u znajomych,albo jakieś urodziny itp. Postanowiłam że będę żyć normalnie, nie myśląc czy może jestem w ciąży bo na 80% nie jestem.

Multi-przynajmniej wiesz na czym stoisz, jakoś to rusza do przodu. Ja się staram podobny czas a nic nie wiem, nie miałam żadnego zabiegu, ani badań. Żyję wakacjami, za 3 tygodnie lecimy. Potem jak wrócimy to znów za 4 tygodnie jedziemy na 2 tygodnie więc raczej pójdę do gina po wakacjach. Nie chce się stresować przed wyjazdem.

Adry- co za trawę dałaś na balkon, sztuczną?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2018, 18:40

c968e1d746ae711f89c2d62c8594a39d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylismy na grilu z moim..posmialismy sie..ale chyba robi mi sie zapalenie pecherza...dziwnie mnie boli gdy chce mi sie siku..tak w srodku jakby...nie opisze...dziwne uczucie...nigdy nie mialam..polezalam w wannie z gorąca wodą...a poza tymnie wiem czy sie najeść duzo wit C czy czegoś

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.
    Już lepiej. To nie pęcherz...bardziej w pochwie - mega dziwne.
    Adry gdzie trawke kupilas? Mysle o tym juz jskis czas ale boje się właśnie ze bedzie taka sxtywna...

• arienka83b Koleżanka

Wysłany: 6 maja 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedyś miałam trawę na balkonie. Była taka sobie, plastikowa sztywna, bosa nogą nie dało się stanąć bo tak kłuła. :)

Chyba nie miałam owulki. Tzn nie wiem czy w ogóle miewam, ale teraz to temperatura nawet nie rośnie, a zawsze mam piękny skok. :(

• arienka83b Koleżanka

Wysłany: 6 maja 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki jest koszt tych hormonów? Ich jest sporo więc chcę aby gin mi dał skierowanie że wskazówkami kiedy zrobić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multi mam lactovaginal...ale watpie ze to infekcja bo ostatnio i antybiotyk bralam silny do hsg i lactovaginal właśnie.
    Nie umiem tego opisać...boli tez prawy jajnik albo co...moze faktycznie po tym hsg..

Arienka zrób proga - ja tez myslalam ze nie mialam owu a tu prosze wynik dość ładny
    Zrob 7dpo tak na oko...

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arienka83b wrote:
    Jaki jest koszt tych hormonów? Ich jest sporo więc chcę aby gin mi dał skierowanie że wskazówkami kiedy zrobić.

U mnie od 20 do 40zl za 1 hormon

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kazał prl w 3dc...

Nie są to drogie badania, ale warto.

Wysłany: 6 maja 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KoniczynkaNaSzczęście wrote:
    Mi kazał prl w 3dc...

Nie są to drogie badania, ale warto.
    ja myślę, że nawet TRZEBA jeśli starania nie idą jak należy ;)

KoniczynkaNaSzczęście, Multiwitamina lubią tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KoniczynkaNaSzczęście wrote:
    Bylismy na grilu z moim..posmialismy sie..ale chyba robi mi sie zapalenie pecherza...dziwnie mnie boli gdy chce mi sie siku..tak w srodku jakby...nie opisze...dziwne uczucie...nigdy nie mialam..polezalam w wannie z gorąca wodą...a poza tymnie wiem czy sie najeść duzo wit C czy czegoś

Wlej wodę gorącą do miski i wsyp soli poczekaj trochę i mocz tak nogi zapalenie zniknie i pęcherz nie będzie bolał.Warto ☺

KoniczynkaNaSzczęście, Multiwitamina, Adry lubią tę wiadomość

• BitterSweetSymphony Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczynki mogę się do Was przyłączyć?

Tak bardzo potrzebuję wsparcia, a mój poprzedni wątek "zginął śmiercią naturalną" (patrz - każda na wątku zaciążyła). Prowadzę wykres, ale nikt na niego nie zagląda i tak jakoś czuję się samotna, taka opuszczona :(

Multiwitamina, Klamka82, Adry lubią tę wiadomość

km5sio4pjn03nphx.png
    Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
    1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
    2). 03.10.19r. II Laparo

15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
    Moje ANIOŁKI:
    1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
    2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)

02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek) :(
    29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
    13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
    28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
    18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
    22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min)
‹‹ 56 57 58 59 60 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ