X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multiwitamina wrote:
    A ja miałam pobudkę w nocy. Z 2h mi nie dało. Młody się wiercił ...brzuch poboloweał . Mój wrócił, zastanawiałam się czy na izbę nie podjechać:/ wzięłam nospe magnez i przeszło. Ale nie cały brzuch . Troszkę dołem się napioł i tak jakby mały główkę tam miał , w okolicy pęcherza... Będę obserwować co się dzieje dziś... i nie jakiś mocny ból, łagodny ...
    Kurcze chciałam za cytować a polubilam.
    Multi mam nadzieję ze te bole sa niegrozne . Dobrze ze ci przeszlo po tabletkach.

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 09:36

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Multi

Trudno podpowiadać.. A zjadłaś coś innego?

Ja po rozmowie z mężem. Oczywiście ulubione zdanie to , że jeszcze za wcześnie na takie rozważania .. i że się uda :) hehe
    Ale przycisnęłam go i w sumie powiedział, to co chciałam usłyszeć. Więć już mi lepiej :)
    A co chciałaś usłyszeć? Brawo za skuteczność ;)

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multi może bejbik był w innej pozycji po prostu i stąd tak odczuwałaś..?
    Jak się powtórzy to możesz skoczyć do lekarza zobaczyć, ale jak jest ok to chyba ok :)

Ja się zastanawiam, czy możliwe, żeby tak wcześnie pojawiła mi się siara? Mam ostatnio coś takie żółtawe jakby zaschnięte na piersiach. Myślałam, że takie blade są po prostu, ale zmyłam i normalnie były różowe. Więc nie wiem.

Czarnulka super że już 12tc, ja też nie mogę się doczekać przyszłego piątku ;)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre no to super, że rozmowa z mężem tak się potoczyła. Pewnie od razu Ci lżej na sercu :) Jasne, że nie ma co zakładać, że się nie uda, bo jeszcze kilkoro dzieci na bank machniecie ;) Ale warto wiedzieć, jakie ma podejście.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre jak Kononowicz, nie będzie niczego :P hehe

No pewnie by tak nie powiedział, ale też dobrze, żeby otworzył oczy, że może być różnie. Tego nikt nie przewidzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 09:21

Nefre_ ms lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida mój powiedział że jak tylko będzie wyciek z piersi to mam mu zgłosić. Prolaktyna z tego co wiem teraz ma być niska, wysoka jest gdy się karmi.

Ja jestem właśnie w Centrum Zdrowia Dziecka z synkiem. Masakra ile tu małych dzidziulków! <3 Takie noworodki lub maks 2,3 miesiące. Się śmiejemy że impreza dzidziusiowa, aż mnie cycki mrowią. :P

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Multi może bejbik był w innej pozycji po prostu i stąd tak odczuwałaś..?
    Jak się powtórzy to możesz skoczyć do lekarza zobaczyć, ale jak jest ok to chyba ok :)

Ja się zastanawiam, czy możliwe, żeby tak wcześnie pojawiła mi się siara? Mam ostatnio coś takie żółtawe jakby zaschnięte na piersiach. Myślałam, że takie blade są po prostu, ale zmyłam i normalnie były różowe. Więc nie wiem.

Czarnulka super że już 12tc, ja też nie mogę się doczekać przyszłego piątku ;)
    Frida chyba za szybko na siare w sensie jako mleko, a tak na sutkach sie robią takie biale lub zolte kropeczki zaschniete ,nie rozdrapuj tego niech sobie beda .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 09:36

07.06.2019 synek

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienkas83 wrote:
    Frida mój powiedział że jak tylko będzie wyciek z piersi to mam mu zgłosić. Prolaktyna z tego co wiem teraz ma być niska, wysoka jest gdy się karmi.

Ja jestem właśnie w Centrum Zdrowia Dziecka z synkiem. Masakra ile tu małych dzidziulków! <3 Takie noworodki lub maks 2,3 miesiące. Się śmiejemy że impreza dzidziusiowa, aż mnie cycki mrowią. :P
    Zdrowka dla synka , ja tez kilka razy juz bylam w centrum zdrowia dziecka z moim synkiem.

07.06.2019 synek

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Frida chyba za szybko na siare w sensie jako mleko, a tak na sutkach sie robią takie biale lub zolte kropeczki,nie rozdrapuj tego niech sobie beda

No właśnie coś takiego jest. Takie jakby zaschnięte żółtawe. Nic nie wycieka jak ścisnę itp.
    A prolaktyna chyba w ciąży też jest wyższa, bo jak nieraz badałam to zawsze było napisane "normy dla kobiet niebędących w ciąży..."

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 09:39

czarnulka24 lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre dobrze że go przycisnełaś. Wiadomo że wprost by nie powiedział ale ze sposobu mówienia, wyglądu, tonu głosu można wyczytać wiele odpowiedzi (nawet podświadomie) a skoro się uspokoiłaś to widać wyczytałaś to co trzeba.
    Zozo współczuję. Frida ja też tą wydzielinę na piersiach miałam ale dopiero niedawno, wcześniej nic nie było ale nie sądzę żeby to świadczyło o czymś patologicznym u ciebie.

Frida91 lubi tę wiadomość

npV2p1.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    No właśnie coś takiego jest. Takie jakby zaschnięte żółtawe. Nic nie wycieka jak ścisnę itp.
    To niech sobie bedzie :) tylko nie wyciskaj i nie rozdrapuj.
    W pozniejszym okresie tez mozesz zaobserwowac wloski na brzuszku taki meszek jak na brzoskiwniach i to calkiem normalnie ja tak mialam zeszlej ciazy , teraz juz tez zaczyna sie deliktnie pojawiac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 09:40

Frida91 lubi tę wiadomość

07.06.2019 synek

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka ok ;)
    No ja się tym jakoś szczególnie nie martwię, chyba nic złego się nie dzieje. Martwiłabym się może jakby ciekło coś w dużych ilościach, ale moja koleżanka mi dziś powiedziała, że już szybko w ciąży jej leciało po kilka kropelek jak ścisnęła. I wszystko było ok. Pewnie co kobieta to inny przypadek.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 09:36

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok najwyżej spytam jak nie zapomnę na wizycie w przyszłym tygodniu ;)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre, równie dobrze inne nawet błahe problemy mogą być tym zapalnikiem. To zależy jakie macie podejście naprawdę do tej przysięgi. Czy to serio jest aż do śmierci, czy tylko zakładając, że będzie dobrze tak jak teraz.
    Super że możecie tak porozmawiać. To już dobrze świadczy o waszej relacji.
    Twój mąż marzy o dziecku, ale przecież to nie był chyba jakiś warunek z jego strony, że jest z Tobą tylko z tego powodu... Kocha Cię i chce być z Tobą, to raczej nie poleci nagle do innej żeby tylko zrobić sobie dziecko.
    Poza tym nie ma też przesłanek, żeby myśleć, że nigdy się nie uda. To że są problemy ok, ale jajniki, macicę masz, to chyba szanse są :P Nie w tej chwili, to zaraz.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre
    No tak, to chyba jeszcze nic takiego strasznego. A sam Ci powiedział, że to wcale nie oznacza endometriozy... A już nawet gdyby, tfu tfu to było to, to przecież też jeszcze nie wyrok i też może się udać.
    Tak naprawdę szanse całuy czas są, bo serio ile się na tym forum i nie tylko czyta o różnych trudnych sytuacjach, problemach ze zdrowiem, kiepskich wynikach itp. a i tak laskom się udaje mimo wszystko. Tak jak pisałyśmy, nie takie baby w ciążę zachodzą. Po prostu musi być taka jakaś iskierka i coś zaskoczyć :)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja już wcześniej myślałam że diagnoza trochę na wyrost ale nie odzywałem się bo moje problemy były już ładnych parę lat temu i mogło się sporo zmienić. Nie mniej mi lekaże zawsze mówili że stwierdzić jaka jest torbiel można tylko po jej wycięci na histopatologii a wcześniej to są podejżenia nie diagnoza. U mnie podejżewali wszystko po kolei, torbiel po pęcherzyku, potworniak, edometrialna....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 10:47

npV2p1.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre dlatego jeszcze nie ma co panikować :) A miałaś już wcześniej jakieś torbiele?

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niee, od tamponów nie robią się torbiele. Co najwyżej jakaś drobna infekcja, jeśli ktoś jest bardzo wrażliwy albo nie zmienia regularnie.
    Możliwe że od tych estrogenów... A w ogóle miałaś badany poziom zanim zaczęłaś je brać?

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
‹‹ 587 588 589 590 591 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ