Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeju ja w piatek usg ❤ mam nadzieję ze wszystko dobrze z moja fasolcia
Arienkas83 lubi tę wiadomość
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Co do magnezu slyszalam ze lepiej brac mnijsze dawki a częściej bo organizm jednorazowo przyswaja dana dawke a później juz nie.. nie wiem czy doszukam sie tej informacji bo wyczytalam to jak bylam z bliznikami.
Co do magnezu w poprzedniej ciazy bolal mnie caly czas brzuch bralam magnez 3x2 nic nie dawalo malo tego mialam skurcze rak w czerwcu zrobilam sobie z ciekawosci poziom magnezu i o dziwo bardzo wysoko a skurcze i cierpniecia mialam caly czas takze pewnie to od innej witWiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 11:55
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Mieso jem czesto, ogorek swiezy ,pomidory, buraczki raz na jakis czas .. salatki robie z kapusty pekinskiej lub innej ..
Watrobki nie jem .. raz ze az tak nie przepadam tzw zjesc zjem maz bardzo lubi ale nie jadlam w pierwszym trymestrze bo ma wit A , tak samo ograniczam marchewke , tzw do zupy dodaje czy cos ale sie staram troche mniej jej jesc. Ale zaraz 2 trymest wiec bede juz mogla wiecej marchwi bo lubie marchew np z jablkiem jako surowka do obiadu27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
No tak, na chłopski rozum czy baba ze wsi kiedyś unikała marchewki bo jej zaszkodzi w ciąży?
Nie ma co się aż tak martwić. Naprawdę trzeba by jeść tony albo pić codziennie parę litrów soku z marchwi, żeby to miało mieć jakiś większy wpływ. Poza tym witamina a jest potrzebna, to jej nadmiar może być toksyczny.
Poza tym ile mg pierwiastka jest w jedzeniu czy tabletce to jedno, a ile z tego się wchłania to też inna sprawa...Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 12:25
-
Nefre przed ciaza jadlam bardzo duzo marchwi
prawie codziennie
czy to w surowce czy jakiejs zupie czy daniu
wystarczy 100 g marchwi dziennie zeby zapokoic organizm w wit A a przeciez inne produkty maja tez witamine A .. i poprostu nie chce przedawkowac wole zrezygnować troszke na czas pierwszego trymestru
zreszta ja nie ograniczylam jej calkowicie tylko troche tzw zamaist dodac ja prawie codziennie do czegos to jem 2 x w tygodniu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 13:07
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
Moj synus dalej ma goraczke a innych objawów brak mam nadzieję ze to 3-dniowka . Najgorsze ze w piątek mam gina a trzeba jechac ponad godzine bo mam jakies 70 km w jedna strone plus czas jaki bedzie miec wizyta i powrot a musimy dzieci wziasc ze soba bo nie ma kto zostac mam nadzieję ze biedny wyzdrowieje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 13:10
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
Adry wrote:Jeżeli ma 3 dniówkę, to gorączka będzie się utrzymywać przez równe 3 dni po czym będzie miał wysypkę na skórze. To jest bardzo charakterystyczne dla 3 dniówki. Po ustąpieniu gorączki będzie osłabiony i ogólnie rozbity. Na szczescie przechodzi się to tylko raz
Trzeba bycdobrej myśli. Moja mała przechodziła w wieku 16 miesięcy
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
Tak w ogole w piatek usg szkoda nie zrobią genetycnych bo ogólnie ja mam bardzo duże ryzyko urodzenia dziecka z zd ..
Bo mam mutacje mthfr lepiej bylo by cos wiedziec niz tak w niewiadomosci do konca . Ciekawe czy na polowkowych wychodzi czy dziecko zdrowe czy nie. Bo polowkowe bardO dokladne tu saWiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 13:36
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
Czarnulka mój miał 3dniówkę malowaną. 4go czy 5go dnia pojawiła się wysypka. Takie plamki różowe pod skórą, wtedy gorączka spadła do normalnej. Byłam u lekarza to potwierdziła. Całe ciałko w tym miał.
Tak to wygląda jak tu https://twojarodzina.pl/wp-content/uploads/2017/02/trzydniowka.jpg
Na USG na połówkowym ZD chyba ocenia się na podstawie fałdu karku, długości kończyn i chyba wad serca. Bo przezierności już nie ma na tym etapie.
A teraz nie mogą Ci zmierzyć tej przezierności i kości nosowej?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 13:47