Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Hehe zobaczymy
Pewnie państwo by wiele nie zbiedniało jakby każdemu wypłacało tak jednorazowo parę groszy... No ale cóż. Te progi też trochę są dziwne, bo co, przekraczasz o 10zł i już jesteś dużo bogatsza?Akurat to becikowe ma spory próg bo prawie 2tys. na osobę..
-
Ale miałam "znajomą" w poprzedniej pracy, która specjalnie fikcyjnie pozwała swojego faceta o alimenty, chociaż byli ze sobą, on dobrze zarabiał za granicą ale nie wykazywał dochodu a ona szukała pracy tylko na pół etatu... I wszystkie te kombinacje to tylko po to żeby dostać gówniane 500zł na dziecko. A facet jej przysyłał 2tys tygodniowo. Żałosne to było jak dla mnie i mi by bylo wstyd w ogóle się przyznawać do takiego dziadostwa a ona była bardzo dumna ze swojej zaradności...
-
Z tym progiem % od dochodu to może byłoby spoko. W niektórych regionach serio są niskie dochody i taka pomoc jest ok ale też często jest to naciągane i strasznie mnie to denerwuje, że ja muszę zapieprzać a taka menda zarabia naprawdę 5x tyle co ja a dostaje to 500+ bo umie kręcić i oszukiwać...
Co do zmniejszania aktywnosci zawodowej to akurat moim zdaniem kwestia chujowych zarobków a nie problemu 500+. Bo na zachodzie żaden Niemiec nie rezygnowałby z pracy dla 150euro bo dla nich to grosze... To zarobki się powinny podnieść, a nie 500 obniżyć moim zdaniem. Bo to chore że komuś za 500zł się nie opłaca iść do pracy bo zarobiłby 1500 a musiał wydać na przedszkole dojazdy itd. Dziecko wychowuje państwo a rodzicowi zostaje np. 600zł... To jakieś jaja są.
Uważam, że tak na podstawowe potrzeby i przeżycie to powinno wystarczyć, żeby 1 osoba pracowała. A jak się chce mieć już coś więcej to wtedy i druga idzie do pracy. A nie, że obie zapieprzają od rana do wieczora i ledwo starcza od pierwszego do pierwszego...
Poza tym mam wrażenie, że wszystko tak zdrożało, że te 500zł ma już niską wartość... Widzę sama po zakupach i to tylko spożywczych, że czasem za 70-80zł to wychodzi 1 mała siateczka zakupów...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2018, 10:36
-
Powinni po prostu podnieść ogólnie dochody ludzi a nie podnoszą tylko najniższą krajową... I potem wychodzi na to, że sprzątaczka np. dostaje co chwilę podwyżkę a ktoś kto zarabia trochę więcej już nie, i np. tylko 100zł potem dzieli kogoś na wyższym stanowisku od pracownika najniższego szczebla...
A jeszcze co do 500+ skoro jest maksymalny próg dochodu to powinien być i minimalny, czyli trzeba wykazywać dochód i pracę żeby w ogóle dostawać jakieś pieniądze. A nie że oboje siedzą na dupie a kasę dostająWiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2018, 10:45
Nefre_ ms lubi tę wiadomość
-
Nefre no to jest naprawdę chore...
Tak samo zasiłki opiekuńcze dla rodziców niepełnosprawnych dzieci...
Szkoda w ogóle o tym gadać bo mi się krew gotuje tylko
Porąbany system mamy.
Z kolei właśnie ktoś dobrze zarabia a gówno dostaje od państwa, zero ulg, dodatków, a inny nie robi nic bo mu się nie chce a dostaje wszystko...
Nie ma sprawiedliwości.
Serio tak naprawdę tylko ten najgorszy element społeczny korzysta na tym a cała reszta szarego społeczeństwa na nic nie może liczyć, zwłaszcza w razie choroby, śmierci, niepełnosprawności, utraty pracy... Możesz pół życia płacić podatki a potem zobaczysz tylko środkowy palec. -
Niby wstałam ale chodzę jak zombi
to chyba nie mój dzień dzisiaj
Kurier dzisiaj po 10 zadzwonił że stoi pod drzwiami. Obudził mnie, narzucilam tylko szlafrok i poleciałam. Musiał mieć niezły ubaw że mnie, ledwo na oczy cokolwiek widziałam. Kiedyś w wieku gimnazjalnym nakladalam maść na trądzik i żeby się nie zmyla to zaklejalam plastrami, dobrze że tego już nie praktykuje
O gospodarce się nie wypowiem bo mi ciśnienie skoczy a to niezdrowo -
nick nieaktualny
-
ooo super pomysł z fryzjerem
ja byłam ostatnio ścięłam z długich na takiego long boba i pomalowałam..ależ fajnie się czułam.. i nie żałuję,że ściełam
teraz w tym tygodniu idę sobie na regenerację
Evell, Nefre_ ms lubią tę wiadomość
Udzial w badaniach lkinicznych, Kriobank Bialystok-IVF
AMH 8.62
lekko Policystyczne jajniki
07.03. 19 transfer 5 dniowego kropka 4AA
mamy jeszcze:❄️❄️❄️
15.03.19 8dpt beta 0
Crio 05.04.19 4AA
9dpt--> beta 178 😍 prog 15.53... 11dpt--> beta 389 😊 18dpt-->beta 8630 😄
05.05--> serce wali jak dzwonmamy 11mm
07.07.19--> znamy plecchlopczyk! Gabrys
-
16 mm? To wcale nie tak mało. Mój mówił że jak tyle urósł to i dalej będzie rósł. Spokojnie. Ja juz dobrze nie pamietam, ale teraz miałam chyba na początku 18, 18, 16 i jeszcze jakiś jeden mały 11 czy 14 mm. I 3 pękły więc ten 16 też urósł. Spokojnie, nic straconego
-
Spokojnie, moze jeszcze podgoni. Dobrze, że w ogóle coś ruszyło, bo czasem u dziewczyn nic nie rośnie. Jak nie teraz to może następnym razem się uda, albo może zwiększy Ci dawkę
Nie martw się!
Nefre_ ms lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny wlasnie wyjechalam z domu na usg mega mam stresa az brzuch mnie boli tak w ogóle wydaje mi sie od kilku dni ze cyce mi opadly
takie flaki
i prawie nie bola
umre chyba zanim dojade
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity